Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Здраво женски :hai:
    Одамна немам пишано во темава, а и сум излезена од колосек бидејќи ретко имав време да се вклучам на форумов. Се надевам сите сте арни, живи, здрави, среќни и задовол(е)ни :D

Кај мене свадбата помина, веќе сум госпоѓа А. 8)
    Си поминавме одлично, дефинитивно за нас беше најубавиот ден до сега :sun:

Одморот ака меден месец помина, 10 дена поминати во тотална опуштанција и покрај море.
    Резервиран уште еден пократок за септември и едно патување во октомври за што сум посебно возбудена.

После гужва преселување, јас и мојот багаж не сме лесни да се префрлиме од едно на друго место. Толку средување, чистење, купување, составување, местење, па пак чистење... на човек да му се стужи колку обврски може да произлезат. Ама се доведовме во ред, се средивме полека полека, не дека нема уште работа ама барем почна да личи на дом и двајцата да се осеќаме убаво во него. Сега глава не може да кренеме од гости ама па ако, само за арно нека е.

Едно прашање :!:
    Како ќе знаеш дека некој е над 30? Кога на ФБ годината на раѓање е скриена :lol:
    Може да претпоставите, наполнив 30че пред месец дена и остана само датумот :rofl:
    Па како ме спотераа и здравствени проблеми, ќе речев со годините да не беа стресот и уморот во прашање :wasntme: Мм ме зеза, вика абе мене ми увалија стара шминкана роба, ја земав и почна да се распаѓа :rofl: Да не знае човек дал да плаче ил се смее на својата мака :rofl: Дури и јас почнав да се сомневам дека работите се собирале за да пукнат после триеската :^)

И така, имајте убав ден - денес времево е баш пријатно за прошетки и кафенца (hollest):coffee:
    Јас ќе пробам поредовно да ве читам и пишувам зошто ми недостигавте :*

На kala21, kjukli, ALISA0000 и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.948
    @Artemission не читаш редовно, па еве јас како многу паметна:D да ти кажам дека која како се мажи на темава става сликО од невесте каква била:wasntme:. Молим лепо чекаме истото да го сториш за да се полигавиме групно:D.

Нека ви е среќен и долговечен бракот!

@promeneta среќен пааат (ова Енџела ја имитирам шо му рекла на татко и за именденот:P), овај среќна годишница!

На kjukli, menelele, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.245
    Знаете како?
    Спојуваш викенд, зошто ти е ред и тебе, само на една особа и смета.
    Доаѓаш денес, госпоѓата ја нема... а работата недовршена. Не крева на телефон.

Мене ни до пола не ми е работата завршена за денес, а ми се спие. Па и порано добив... Сеа два литри чај ќе си напраам и ќе се стаам у работа.

Сама сум денес и можам да главам до кога сакам, ама работата е шо ич не сакам. Сакам само еден огромен кревет и мал апетит ако може. И не сакам да сум сама баш денес, сакам да е дома.

Туку, многу се изненадувам кога очекувам некој да е помлад од она што е, и ќе дознаам дека е постар. Ем незгодно ми е, ем не е комплимент у тој случај. Не ценам по изглед, туку по памет... а паметот кус и така некад се разочарувам. И ако стаам у однос мои години и годините од другата страна и кога на моите години се лечат туѓи детски болести, се смеам. Еве со колешкава си добацуваме од прееска и се смееме... Истото сме го мислеле.

Си легнав рано вчера и ноќеска се будев, па и кошмар сонував, како мајка ми е болна и се држи за градата. И после ја изгубив по градов, па ја барав... Уште ме држи грдото. Мило женче мое, после ќе одам да си ја гушнам.

На JuLleE, MilaP, menelele и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    135.262
    Ние си славиме и од врска, и од денот коа ме побара и од официјален брак т.е. потпис у матично. Ништо посебно славје, излегуваме двајцата на вечера, сами, и толку.

@galapce нека ти е срекен роденденот, сите желби да ти се остварат.
    Повели поклонот и уште нешто :P

На Lady Phoenix, Peco, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    148.100
    лекар+аптека+пазарење во Веро заедно со синко=2 часа

доби нистатин капки арно ама со нив треба да се жабурка низ уста а тој одма ги голта којзнае дали ќе делуваат така...триста чуда пробав да му дадам да јаде и од се плаче...душа ме боли...

уште две машини за перење а за пеглање веќе се создаде ридче со тенденција да премине во планина...

пак треба да излезам ..утре му е роденден на брат ми па да одберам некое поклонче...

ми се спие ама не легнувам оти ќе клепам ко синоќа....

одам кафе да сварам..повелете!

На Espadrila, menelele, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Стави капките на чепкалка за заби и мачкај одвнатре, кај стигнеш стигнеш, ако ти даде. Ако голта одма, ништо не правите. А и гадни се бре многу, отров жив. Мачкањето поголем ефект ќе даде.

На menelele, Lady Phoenix, VladeMila и 5 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Dobar den.
    Denes generalka doma.
    Sega sveti kukjava.
    Tatkoto kupi novi igracki i detska masicka so Hello Kitty ,pa koga ja zemavme od gradinka mnogu se izraduva.Ene ja sedi i crta.
    Rucek-piti od KAM.
    Znaci pajazini simnati,laminat iprozori svetat,prasina za lek nema. @Bozica1980 i @kukla21 moZat da dojdat:makeup:...

На irenna, ALISA0000, Espadrila и 27 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.803
    Допаѓања:
    325.324
    @Artemission srekno stapuvanje vo brak,samo ubavina da ve sledi

Mi se skrsija naocarite a bez niv nemozam uf
    Uste ednas sea na plaza,prosetka i krevet

Kaj vas e 4 napladne?
    Tuka e pet
    Pobrzo minuva mojot den :D

На PUPICA, danichap, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    148.100
    @Annath а со што друго можам да третирам?некое спрејче ?!

10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Caj od zalfija za afti..ama gargara t.e. zaburkanje.Mnogu pomaga.

На Espadrila, menelele, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    148.100
    @referentka мало е...нема три годинки..не знае да жабурка...а како го боли и пече од се секаква соработка одбива...ми се пресече детето...многу ми е криво

На Espadrila, menelele, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.245
    A метелинско плаво да пробате?
    Јас ептен мака мачам со афти, искрено... ништо не ми е ефикасно, една недела секако траат. Овие препарати само ублажуваат болка.
    Ужасно нешто се. Сочувствувам со малото. Мене толкава магарица ми се плаче од афти, не па на толку мало дете...

На VladeMila, galapce, menelele и 10 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Што е @WORRIED.BT ,афти ли има?
    Ако е така,земи метиленско плаво,стави на памук и премачкувај.

Или да пробаш со талог од кафе.Не верував многу и не експериментирам со вакви работи,ама лани на одмор на син ми му излегоа.Немав ништо со мене за афти и видов не видов,го намачкав со талог од кафе и за чудо му помина.

На VladeMila, MilaP, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    И прополис чист може да ги среди афтите.
    И да го голта и ближе, не е штетен.

@Artemission среќни и долговечни да бидете! :f:
    Не се сомневам дека си била прекрасна.

На VladeMila, MilaP, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Метиленско плаво ти е исто решение, доста помага, а може и со Бетадине да премачкуваш. Проафтолот е прилично ефикасен, ама пече до немајкаде.

@Artemission добредојде во клубот на госпоѓите, со среќа нека ви е, и се најубаво во брачниот живот!

На VladeMila, MilaP, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    148.100
    ќе пробам со мастилото иако се сомневам дека ќе стои да го чепкам и мачкам....ми препорачаа и некој спреј лизо -бакт ама горчел џабе ќе го земам ќе проба еднаш и нема да сака веќе..ептен памти вкусови..фала ви...

ако траат една недела ќе издржиме уште некој ден а после ќе се храниме и ќе работиме на имунитет пак..

На VladeMila, galapce, menelele и 3 други им се допаѓа ова.
  17. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Се опуштив деновиве, изгледа полошо си правам со тоа.

Прв пат ми се качи притисокот на 200
    Го мерев за да го запишам после ручек. Не го осеќам кога се качува, што прави, како се качува и до колку воопшто оди. :(

Утре ми преостануваат уште двете последни инекции за зреење на белите дробови.

@galapce ако се сеќавам добро прашуваше скоро за тави, мислев да пишам искуство и заборавив. Се потстеви сега кога го видов тавчето.:tmi:

Јас 2 месеца ги користев тавите на Лорме, го имам цел сет на тави, сите ги пробав :lol: Задоволна сум од квалитетот. Нелепат, малку масло користиш, лесно се мијат.

Најмногу ја употребував грил тавата, месојадец сум, далеко е повкусно месото приготвено во грил тавата од обичната.

Дома мајка ми ги има на Делимано, исто цел сет на тави. И јас гоотвам во нив , по мое искуство не се разликуваат многу квалитетот. Делимано е за нијанса подобра од Лорме тавите. Искрено не се исплати да дадеш 2 пати повеќе за една блага, скоро незабележлива нијасна. :)

На VladeMila, danichap, JuLleE и 10 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.897
    Допаѓања:
    272.390
    Најефикасен е спрејот Проафтол но многу пече ќе мораш на сила инаку многу помага. Јас пред неколку години го поминав истото со двете исто на одмор. Внимавај да не ја префати и големата.А за една недел а веќе врват така да само стрпливост. Тогаш мене ми рекоа дека такви афти во толкава мера ( моите цела уста и грло им беше полна)се стварале кога организмот ќе додјел прв пат во контак со вирусот на херпес.

На VladeMila, Sesil, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.245
    Прополис, ама безалкохолен, никако со алкохол.

Не е херпес, ама е нешто слично.
    Никогаш херпес не сум имала да чукнам во дрво, ама затоа афти...
    Земав атипаразитски програм и со капки и со чаеви, ама не можам да го издржам, а баш бил ефикасен за вакви работи.

Проафтол е вриштење...за мало дете не би препорачала ама ич. Толкава болка...ужас, се имам трескано од земја и главата у перница и викав од што ме болеше.

Ау да, фолна и витамин б 12 давај периодов, обавезно.

На VladeMila, Espadrila, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    102.900
    Добор вечер, мм е по потекло од една страна од Дебор па така ми дојде. Ме нема ме нема, па ме има. Почнува да ме фаќа криза од пумпава моја љубичаста, ај ќе помине до утре. Денес поминав после долго време низ град и искрено се осетив ко низ непознат град да поминувам. Затоа утре пак, нели? Купив поклони за свекровци и нормално кога купуваш од Џамбо очекуваш да имаат фалинка нели, како ли не ја приметив аман. Утре идам да враќам.

На одење на плоштад си ја видов зградурината што ја проектирав, се запрепастив до кај стигнала, што ли мислев дека ќе излезе стварно се прашувам.

Е ова горе се пишував вчера, ама снемав батерија на таблет а ми се спиеше да правам процедури па си легнав.

Денес би и честитала роденден на сваќата на сваќата ака Галабка, да е жива и здрава и што сака да и се исполни. Следниот да го славиме кај сваќата што викаш? На тремот од новата куќа со поглед на градината. А што викаш?

Се друго честитам, годишнини, весеља и слично.

Против афти сода бикарбона, закон! Лепиш на афтата и сабајлето нема ништо.

На VladeMila, PUPICA, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.