Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.575
    Допаѓања:
    282.136
    па да таа е некако многу ригорозна браво ако успеваш да ја издржиш (y)

2. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Грешам ама затоа што првата недела многу бев бледа и чувствував слабост. Знам да каснам и некој печен компир или малку ориз или да грицкам двопек преку ден. Затоа наместо 10кг, јас сум симнала 4:tmi:

На galapce, ozbilnazena, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobro utro ubavi dami,denes kafe od mene :)

imajte ubav den :) caffc3a8.jpeg

На anel, Serafima, toogood и 11 други им се допаѓа ова.
  4. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Здраво дами:).Некој праша што за ручек,дефинитивно ќе биде манџичка грашок.Ем брзо, ем вкусно, ем диетално,и ако за мене треба некоја строга диета.:tmi:
    Откако сум без работа се нешто се готви и резлутатот се гледа на мене.:!:
    Има денови кога внимавам но повеќе се деновите кога се опуштам.Како беше онаа рекламата
    Еднаш се живее:tmi:
    Денов променлив како и моето расположение.Постојано во мислите ми е невработеноста,и фактот дека сум рен печена за баба:wasntme:
    Не се давам лесно, и ако вешто ги кријам годините,а и салото не дава да фатам брчки.:Dмала шала.
    Гледам по темата се разбегавте сите по надвор, па редно е и јас да шетнам.Ама кога шетам, шетам до мрак.:*:
    На Попај моторот му е болен и колку се секира и нервира тоа е чудо.:(Пробав да го убедам да му бара мајстор.Најарно ќе биде да шетнам и да го оставам да го дорасипе.:D

На Teodora*, anel, Serafima и 6 други им се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.324
    Допаѓања:
    44.981
    женски добро утро , тоес веќе е добар ден :$

Ние сите како договорени со сармиве :D
    Купивме зелка пред некој ден решивме да прааиме сарма викендов. Денес убаво ја обарив , свиткав сармичките и сеа се пече

вие како сте ?

На anel, Serafima, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    А така Битерке мор домаќинке:)
    Не го жалам детето најадено напиено во кревет задоволено:wasntme:
    Не дека тебе не ти прија. Мислам она хм хм опа иха:D:wasntme:

Не sиркам по туѓи тенџериња освен вака ко ќе ги покажете и по тоа знам децата, мажите гладни не ви се:) Сармава убаво си ја стокмила наредила од лична полична мевцето таман.
    Јас вака од србиве повкусна сарма немам никаде јадено на друго место.
    Како такви познати се по првокласно свинско месо, првокласно пушено и друга преработка на сувомеснати производи, а сармата ја варат со масло само една чаша вода на тивко...

И ич не е мрасна а прасти да изедеш, кајмакче и друго уф уф..
    Како и да е, на здравје да ви е ручекот:)

Ја жени одам да трчам со дечково мој:emo: маме му има маста да му ја извадам го кандисав некако :lol:
    Ај да трчаме ако ми правиш друштво ќе ти дадам тоа што највише волиш 8-|
    Пеперминт бонбонче :wasntme: до годините е :D инаку јас сум озбилна жена:emo:
    Убав ден и ве сакам сите:hug::hug::hug: љубав је моја религија:f::f::f:

Последна измена: 1 март 2015
    На Teodora*, anel, Serafima и 15 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Ме натеравте и мене денес со зелка да се занимавам :)
    Подварок бидна :) дека побрзо се прави од виткањето сарми :) од стрв не можев да го дочекам мм да стане од дремка и му мавнав еден тањир.

На здравје ручекот на сите :)

На Teodora*, Annath, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.575
    Допаѓања:
    282.136
    Леле што ни направи @bittersweet со сармиве јас денес за Пазарев во маркет каде има и готова храна и кога ја видов сармата си купив не е ко дома правена ама не е ни лоша и плус само за мене не ми се исплаќа да правам другите непара сакаат (а за нив направив ќебапчиња и компири)
    Денес многу ме мрзи едвај нешто од големото прочистив и ручек набрзина и толку некако немам желба и енергија,ми се оди некаде ми се шета и тоа во друг град некаде ова зимава ми се смачи

На Teodora*, Annath, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    62.300
    Здраво девојки [​IMG]!!! Како по обичај, ние шизлите од околу и преку 40... повторно екстра вредни сме биле!!! Викендов скоро сите, сарми сме смоткале (y)!!! Браво за нас :D...
    Инаку јас, последниве години „се свестив“ и престанав да чистам во сабота и недела (освен кога правам генералка)... Долгогодишното искуство ми покажа дека за викенд е попаметно да се дружам, шетам и одмарам, па така чистам некој ден преку недела...8)
    @vinozito1 знам како ти е, мислам на ова со моторот... Некој што нема дома вљубеник во моторите нема да може да те разбере... Ама јас целосно те разбирам... Досега сто пати, ма не, илјада пати сум видела како се нервира, целиот маслосан, околу некоја „љута“ машина!!! Мојов е толкав вљубеник во моторите што се случивало и да нејаде и неспие со денови додека повторно не го склопи и запали моторот... Со години главно хоби му е реставрирањето мотори, секој слободен момент му е исполнет со неговата гоооолема љубов - моторите... Но за среќа успеав да го наговорам да го остави реставрирањето и да си купи нов мотор, Кога го купи беше среќен како мало дете...
    И замислете сабајлево ми вели - денес [​IMG] прави година, да честам нешто!!! Уууу, прв роденден!!! Па, со среќа да си се возиш јунаку мој :inlove:...

На Teodora*, anel, Serafima и 13 други им се допаѓа ова.
  10. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Ич не сакам мотори,ни пак лов.Различни сме многу.Често си мислам дека така треба, како чевли, лев и десен за да си одговараме..:D
    Од се срце му посакувам да си се вработи, па нека го купи и најубавиот мотор.Вака поправајќи го стариот,и мене ме нервира.Затоа денес, ќиднав побрзо и од моторот.
    И така, како беше онаа Ако ми го нема моторот тука ми е пумпата:D
    Имајте пријатна вечер,уште поубави соништа.|-)
    Спроти Тодорици сонив како се мажам за Попај по втор пат:?:

На anel, Annath, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Е ко ќе ми текне јас и дечково мој на мотор8) ко ме виде мајка ми само што не ја чукна инфаркт:D
    Кога слегов од мотор косите во рака ми ги собра и така ме внесе толкава девојка дома:$
    Со кој памет, а да паднеш а ова а она глава тарабука знаеше да ми ја направи...
    Среќа баба ми секогаш застануваше во моја одбрана и ќе почнеше еве вака ко мене реферати што пишувам и таа да му држи лекција. Остај жено на времето свекор ти со едно никакво моторче ќе ме собереше скришно ноќе па еве жива сум:^) До овде детето ја донело не одат преку планина:inlove:
    Било је то некад давно :) Ја сакав таа жена со целото срце и душа.
    Пријатна вечер уз витамини:)

На Teodora*, anel, Serafima и 10 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Женски ве нема, уморни од чистење или шетање.:hai:

Еднаш мислам пишував тука на форумот, јас во фаза на првата заљубеност кога се што сака он сакаш и ти |(и го излажав мм дека обожавам да возам мотор, оние за на каливи површини (dirt bikes) и после некое време кога ме викна да се возиме, срце лажливо не сакаше да се издаде:angel:па го натерав брат ми да ме научи за 2 дена како да возам и сега од време на време возам со него, што да кажам љубов бре.:inlove::*
    После секое возење мислам дека недела дена сите органи ми се реорганизирани, плуќава ми е полна со кал а и косава не можам да ја измијам од прљавштина ама ете или треба да признам дека мрзам мотори или да си трпам вака неколку пати во годината, додуша не ме терал оддамна или сум трудна или дојам, ете ми решение и за во иднина.:P:rofl::rofl:

Си го пратив мм на гурбет;(:lol: нема да ви досаѓам еден месец со кхм, кхм,:wasntme: мада и да беше тука сигурно едно време ќе моравме да апстинираме, вчера претеравме, чинам не можам нозете не можам да си ги составам:o, као да нема веќе во животот да се видиме...........первезњаци брееееее.:P:rofl::rofl:

Ај уште ово :lol: на типов да има шанса би го преварила мм со него вчера му беше роденден, тууу да ми е швалер, еден ден роденденски секс со мм, наредниот ден со швалерот, која е како мене.:wasntme::rofl:(poolparty)
    Ич не ми личи на годините да бидам опсесивно опседната со серија и глумци ама баш ме боли уво не ни сакам да бидам сериозна женска, ќе ми биде животот досаден.]:):rofl:

tumblr_nkh9o9rNHM1rstq9ro2_r1_250.gif

И еве дека ме трпите вака кога малку забегувам:drunk:, освежете се.:lol:

10517459_10153137251170909_6863863339644826277_n.jpg

На anel, sanjaeva, Serafima и 13 други им се допаѓа ова.
  13. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    20.140
    Јас денес шетав, вчера бев вредна. Кај мене седина нема, или дома ќе седам или цел ден дома ме нема. Добро шетање дадов денес, релација рамстор трговскиот до Сити Мол и назад пешки. Ептен стисната сум, не ми се даваа 90 денари за нес во Белиер и отидовме до арапскиот за 85 денари.

На anel, Annath, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    102.348
    Ола чикас...
    Ова како да гледам мексиканска серија ...
    Ве пролистав набрзина ,преуморна сум,не знам ни што да напишам ни што да кажам...кај мене една рамна линија ...
    Сарма правам ама немам слика да постирам . Моиве не ја сакаат ама јас си јадам ...од кисела зелка повеќе гнетат „вариво“ .Тоа ви е зелка во вид на чорба со обавезно сушено месо.Може ребра,буткица ...и готвена со расолница и минимално количество на вода.И тоа треба да врие едно добри 3-4 часа.
    Мотори...сакам,и имав дечко кој имаше мотор само пребрзо возеше и нон стоп го опоменував.И толку од тогаш никогаш не сум се качила на мотор ...повеќе сакав љубимец на 4 тркала.Демек поприземен.8)
    Ја нагнетов машината и ќе ја оставам да пере ноќеска ,не можам да ја чекам да заврши.Утре пак имам обврски,..:|

На Teodora*, anel, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    А да дојдеше до кај мене 0 ќе беше :P

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    20.140
    @kukla21 Ненајавени готи примате? Мене покана два пати не ми треба. и со празни раце не идам :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Примаме да :)

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Секогаш велам дека утрото е помудро од ноќта, нов ден, нов почеток на истиот, нови предизвици и нови случки . А ноќта е створена за еден маж и една жена, за љубов, предигра или дирекно во игра[​IMG]
    Ја на мм му викав ко ќе решам да бркнам нешто ќе го бркнам Џорџ Клуни, ова пред да се жени[​IMG]
    Е ти дури се решиш онаа ти го бркна, ме зафркаваше до немај каде:D
    Ако ако има дана за мегдана, ќе му текне ќе се разведе ќе мора некоја да му каже дека не ја избрал вистинската [​IMG]Мислам озбилната [​IMG]
    Епа човеков реши ќе се разведе ама мене мерак ми помина [​IMG]
    И тебе Битер ќе ти помине[​IMG] за швалеров де:D да не претерав со смајлињава[​IMG]

На anina, anel, sanjaeva и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.507
    Допаѓања:
    263.474
    Добро утро девојчици, како сте?
    Јас се откажав од кафето наутро, немам простор кога да го испијам од сите лимони, јајца, лен-мен, трици чуда. Додека да спремам и зедам се више ни кафе не ми се пие.
    За друго дојдов утрово, не знам дали сум напишала ама на крајот на летото во двор ни дојде многу убаво куче, улично ама најверојатно чувано од некого. Решивме ќе го чуваме додека не дојде некој да го побара ама никој не се јави. Кучкава е многу бушава и многу добра. Се гали, сака деца и е многу убава.
    Мислевме дека е стара и пред неколку дена почна чудно да се однесува, јас мислев некој да не ја клоцнал или истепал пошто знае да прошета до улица. Ама друга била маката, трудна била милата. Се окучила скриена позади едно скриено дрво.
    Жени не мрдна од малото, само две окучила, едно живо едното не. ММ ја извади од таму да ја врати во куќичка. Ќе се степаше за малото кога го крена во раце мм, мајка се плаши за малото.
    Вчера не мрдна од него буквално, го лиже го топли а тоа само цвилка. Мајчинскиот инстикт е неверојатен, вечерта тргна да оди по нужда најверојатно, ќе направи два чекора ќе се врати а малово цвили по неа. Неверојатно како комуницираат.
    Никогаш не сум чувала куче ама сум воодушевена искрено.
    Ве поздравувам.

На senza.parole, Teodora*, anina и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ах се наежив од постот на @Bozica1980 . Мајчинскиот инстинк :inlove:
    Ама и животните се исти ко луѓе, не секое женско е мајка. Се случуваат и исклучоци.
    Пример, кај моите што имавме една мачка, многу беше убава и ја сакав, ама кога ги доби малите се бегаше од нив, толку себична беше. Ние ја гоневме да ја затвориме со мачиња, таа само гледаше да избега :^)

Добро утро. Еве кафенце од мене. Јас го испив моето, сега чекам јајца да се сварат да појадувам, го слушам Дино Мерлин, почнав со новава Школка и го оставив да пее :)
    после ќе излезам, убаво, сончево е надвор. Ќе го пречекам синко од градинка и ќе шетаме :sun:
    Вчера се префорсирав од работа, и од чистење и од се, толку бев изморена на крај на денот, се ме болеше, ми се плачеше дури, е затоа денес ќе се штедам максимално, ради баланс 8)

На anina, anel, Val-Dim и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.