Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Da ve osvezam malku
    IMAG0482.jpg
    Slikano od pod debela senka8)
    Poubavite sliki mnogu golemi ne gi prima.

На kala21, Peco, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Дај сликО,зш срам,па нАли чисто ти е:rofl:

Туку дај просветли ме за Саво,гледам слушам повеќето го користат а јас демек во фамилија позната како чиста Дана појма немам што е тоа:tmi:

На Lady Phoenix, Annath, VladeMila и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Дани немаш ли во близина некоја турска продавница,таму има се,и кори бурек,аргета,итн

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ДДен :music:

Ви благодарам женски за честитките и убавите желби :hug:
    СликО ќе има наскоро, треба дома да седнам на компјутер и да одберам од купот :angel:

Вчера само пишав што и како се дешавало во кратки црти изминатиот период ама не се пожалив што проблем имам сега т.е. што си закачив/ми закачија. Два месеца раат немам од секакви глупости (wtf)
    Бев на очен преглед пред некој ден и ми ги ширеа зениците и од тогаш имам некоја инфекција на очиве, ми солзат цело време и лачат некој жолто зелен слуз :( Пробував со облоги од чај од камилица ама не помогна, вчера од аптека си купив капки за очи и ете денес сум нешто поарна. Шминка немам веќе 3 дена и супер ми е, освен што во очиве изгледам како да мутирам во зомби :rofl:

За бижутерии срам ми е да отворам уста :tmi:
    Имам дури и премногу, комотно можам продавница да отворам. Пред некое време направив чистка, 2 полни Веро кеси со накит ги поклонив ама сеуште имам многу. Ко за беља па алергична сум на бижутерија па освен кога е поладно избегнувам да носам али затоа Пандора алката не ја вадам од мене.
    За новиов стан си купив едно огледало за спална со вратичка од Јуск ама седи празно од што ми е мака и немам доволно време да го средам накитот што дреме во кутија во плакар.

По одмори кога одев порано трупав и носев купишта гардероба од која пола ја враќав нечепната. Сега плански се спремам, можда трошам повеќе време ама затоа па немам ништо вишок ниту пак ми фали. Земам исклучиво летни работи што лесно се комбинираат и не зафаќаат многу простор, нешто за "дотерување" и нешто ако залади. За 10 дена се пакувам во средна големина куферче ама внатре имам плус обувки и цел арсенал козметика :lol:
    Нареден предизвик ми е да се спакувам во ранец за 5 дена.
    Ќе пишам дали мисијата била успешна ]:)

@VladeMila како и да е јас не сум за трупање алишта: што мање, то боље (poolparty)

На JuLleE, Tajnaotrovna, do-re-mi и 20 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147

Prvpat ja slusam pesnata :o
    Na prvo slusanje zaklucuvam deka mnogu mi e glupa pa vtorpat nema da ima,se nadevam ne e zarazna pa da mi vleze vo mozok i jas da si ja potpevnuvam :lol:

Si dojdov doma ^_^
    Na prv pogled srekna ama koga zamisliv sto me ceka :whew:
    Doma da ziveel nekoj i da ne zacistil mislam nemase da ima tolku prasina kako sega,wc mi e blokirano so alista za perenje od odmorot..Ja pustiv peralnata a na mm mu ja dadov pravosmukalkata da smeti dodeka jas zabrisam prasina posle ke se stacioniram na terasa so kafe i ne mrdam od tamu ]:)
    Majka mi se javi uste na granica koga bevme i so svekrva mi na terasa sedea na cekaa im nedostigal vnukot pa bile nestrplivi da cekaat da im se javime nie koga da dosle .
    Sin mi im se izraduva i normalno ne ni vlezi doma zamina da se seta so niv. :)

Kafeto kako mene crno i jako :P...daleku sum jas od crna, ama ajde de dozvoleno mi e da se zanesuvam malku denes :rofl:

Tuku dosta pisam, mm mi pregovara deka prasinata sama nema da ja snema|(

Pozdav do posle :hai:

На JuLleE, sanjaeva, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.960
    Допаѓања:
    273.483
    Кафе сепк испиено со другарката,овошје изпазарено ,уште мм да се прибере ,кога ќе одиме кај старите кога ручек ќе правам.Изгледа јајца пржени ќе јаде денеска.:nod:
    @VladeMila не е бре до толку ладна водата во Охрид јас пред десетина ден бев ,па децата не излегоа од вода и ништо не им беше.
    Бижутерија и јас слабо носам и кога ми притреба некогаш за на некој фустан стално си велам е сега ќе си изнакупам да стои ама зненстојам на зборот.Па и девојкава поголемава гледам не е мераклија за бижутерија,а и кај нас во помаливе градови испод 400 -500 денари нема обично парче бижутерија.Ск кога идам мм е алергичен на Бит пазар ,таму се оди само до кафаните на скара и крај.

На VladeMila, sanjaeva, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    135.728
    Jas nosam svasta na odmor. Koa se vrakam krajot ne mozam da si go najdam. Pa da ima nesto da ne zaladi, pa carsavi I jorganski carsavi oti na taa postelnina mi e sube da spijam, ova mi e vrezano od majka mi I na eden den da odevme nekade se vlececvme, nesto za ,,doma,, za na plaza, za setnja (facepalm)

Bizuterija kupuvam koa treba nesto da iskombiniram da izgleda poubavo I poveke od ednas ne e staveno nisto. Se slucuvalo I pred vreme da go izvadam toa sto go nosam oti so I da stavam me nervira.

Okolu sonovite I jas sonuvam svasta ovie denovi, posebno bebinja, normalno za PMS fazata kaj mene. Posledno bese deka sum imala sin, ama deteto obozavalo devojcinja I celo vreme sakalo da gi guska I baknuva, pa jas sum kazuvala na site deka sin mi ke bide svaler koa ke porasni (facepalm):lol:

На VladeMila, Peco, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Само да ве поздравам.
    Периодов не ми се пишува колку и да сакам да се дружам со форумот нешто ми е онака безвезе.
    Ми се чини се дур не заминам некаде далеку од тука нема да ми се смират хормоните и страстите.
    Сум запнала и нема што да се прави се гушам. (Смајлиштосекрсти)
    Забегани хормони со забегани желби.

На JuLleE, VladeMila, sanjaeva и 14 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    148.572
    HELLO!

мрзлива се разбудив денес...само 2 машини спрострев и деца нахранив...дремам пред компјутер и денгубам...во 3 и пол сумм на фризер малку да истрижам оти косава ми е катастрофа..и за фарбање сум ама тоа мајка ми ќе го стори...

порано на одмор влечкав се и сешто сега носам 2-3 комбинации за секој ден и онака денот во купаќи го минуваш па остануваат чисти,2-3 комбинации за шеткање, пижами и веш..и за децата исто..од постелнини носам само навлаки за перници и едно чаршавче со кое ги покривам децата во колата... и пак два дена не можам да доперам...

На VladeMila, Peco, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.960
    Допаѓања:
    273.483
    Околу соновите и јас да си кажам ноќеска што сонував а сличен ваков сон сонувам почесто: Се качуам по скали да одам кај една тетка а скалите ги нема па по нешто импровизирано со прачки врвки и едвај се прошупувам низ еден тесен отвор и битно стасувам кај нив.Потоа цело време се секирам како сега пак ќе слезам по тие скалите и после нормално се будам...

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.243
    Допаѓања:
    140.429
    Јас многу сакам бижутерија. Најчесто носам обетки, висечки, долги и најчесто шарени :). Многу ги сакам оние што се ептен шарени, не знам од што материјал, ама мислам дека знаете на кои мислам. Ги има на улица Македонија, во Охрид и Струга.

Носам доста и ланчиња, долги, најчесто со голем привезок.

На mareane, VladeMila, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @referentka што е тоа саво?

За бракот. Не дека менува хартија нешто, ама не сум за без. Не би живеела така. Напротив, баш дека не менува што е страшно да се формализира?!
    Не сум за огромни свадби, ама интимна прослава е убава работа :)

На JuLleE, mareane, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден и од мене.Ме убива колкот и коленото,едвај можам да се движам.Нити ми се збори ниту нешто ми се прави.Пијам апчиња за болка,додека делуват е добро после исто.
    Денес на мени паша ќофте,гледам сте го спомнале.Обожавам турска кујна.Омилена ми е чорбата од домати.На интернет има преубави рецепти,па и од таму гледам и правам.
    Се согласувам дека парчето хартија не вреди ништо,за еден брак треба да има нешто друго љубов почит и разбирање.Може и најскапа свадба да се направе со сите адети ако го нема ова се е џабе.
    Да го направам ручекот и да одмарам,надевам се

На Tajnaotrovna, mareane, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    90.447
    Порано носев многу работи за на одмор и што ми треба и што не ми треба ,глупости :| Алишта дома што не ги носам ги земам за таму а знам дека пак нема шанси да ги облечам.
    Изминативе 2години гледам да земам со себе само онаа што ми е најпотребно и пак полнев куфер и торбица.А овојпат пред да одиме на одмор планирам и јас плански да средам се,за секој ден по нешто да испланирам и да земам се само што навистина ќе ми е потребно и во големиот куфер да спакувам се и за мене и за мм секако ќе бидеме 5-6 дена па нема да имам потреба да трупам премногу гардероба.
    А дали мисијата за пакување ќе биде успешна ќе ви кажам тогаш :lol:

Бижутерија и јас имам премногу дури и имам уште кај мајка што не сум си ја земала овде ама на секое одење зимам по нешто . Во собата на цел ѕид имавме со сестра ми стиропор закачено и се беше таму убаво средено и наредено да се знае .
    Овде ми е се во кутијки спакувано , купувам често бижутерија затоа што обожавам најчесто обетки и прстени алки неносам никакви а ланчиња многу ретко носам а често купувам и така стојата само и кога ќе дојде време да носам ланче немам такво како што ми треба :rofl:

На mareane, VladeMila, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Бижутерија имам полни фиоки.
    Едно време се ми беше убаво спастрено,сега веке се е по фиоки приберено.
    Нема да излажам ако кажам дека имам над 100 обетки,теиесетина венчиња. Нараквици се малку и ланчиња. Тоа слабо носам.
    Стаклени,со циркони,дрвени какви ли се се нема. И секогаш се носат оние десет кои си имаа своја соодветна комбинација.
    Сега се во мирување. Златото си стои по кутии,часовници исто,ништо не носам.

Околу регистрација и венчавката имам пишувано.
    Не е само до тарзанот. Тој се нафака за церемонија само за најблиските или да се регистрираме и венчаме, колку за толку се има. Јас не сакам така.
    Имам пишувано и зошто.
    Моите се нафакаат тие да финансираат се,но тој така не сака. Ете евентуално и да се нафатиме да сме им " вратиле" и така не сака.
    Од една страна го разбирам,може.гордост е во прашање ама од друга страна пак не го оправдувам. И онака имаме постојана помош од моите. Тоа како го прифакаме?
    Околу ова веке цела година не ни правам муабет. Со сила ништо не бива. Па и јас имам гордост ако е за таКе.:wasntme:
    Не ми значи папирот ама од друга страна секаде сопки имаме. Полномоштва,па во секоја прилика се некој истото го прашува. Смачено ми е од објаснување и кратко само кажувам дека имаме модерен брак и се смешкам.
    Баш и оној пат кога пишував имаше поделени мислења.
    Моите исто не правеле свадба. Како деца мене и брат.ми за ништо не не делеле. До степен,жи еалиште нему,живеалиште мене.
    Така и за оваа работа.
    Јас сакам таа желба да им ја исполнам а тоа што е и моја ја запечатува замислата дека трена да биде така. Или ке биде или ништо.
    Овој муабет беше правен уште пред било што да биде. Сплет на околности и одкажавме и ресторани,и сликари и се. Договорот беше одлагање до роденденот на мали. Помина роденденот.
    Јас ке си чекам,а дали ке дочекам,здравје ке видиме.]:)
    Притисок немам намера да вршам.
    Не дека сум ригорозен верник ама се сметам за верник. Брак па и дете без венчавка за мене кога се работи лично за нашиов случај,не е брак. Не дека на попови верувам ама си сакам она за кое едно време исто размислувавме а сега дозволуваме да ни влијаат други работи.
    Ке излажам ако речам дека ми е сеедно,ама уште полошо би ми било доколку извршам и најмал притисок,убедување за тоа да се деси.

По постов и јас си заклучив дека сакам ама донекаде и јас незнам што сакам.
    Сега сакам да дремнам малку до малото.:yawn:

На JuLleE, mareane, VladeMila и 20 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    148.572
    во последно време ич не водам сметка кога треба да добијам...внесувам податоци на апликација во тел.ама не редовно..среќа сум внесла минатиот месец и денес потсетник за два дена треба да добијам...одам во вц и оп изненадување!...па јас сум била во ПМС цел одмор?!...малку глава ме боли ама други симптоми немав...еднаш и јас да не претчувствувам со недели...убаво било вака!

На mareane, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Здраво дружино.

На одмор одам празна,полна се враќам.:tmi:Ама тоа зависи од местото каде што одам.
    Еднаш тргнавме со три куфери,ставени еден во друг во најголемиот,само со едениот најмал полн отидовме,со трите полни се вративме.Ама ни беше планиран шопинг.
    Не носам многу работи на одмор,ако одам на активен одмор со шетање,само најудобното го земам.

Бижутерија не носам,алергија ми излегува од никелот,посебно ушите ми отекуваат и со денови ми се црвени како некој да ме тегнел.Од оние кои се со позлата и немаат никел,гајле немам.

Ај поздрав,ручек да ставам.:hai:

На mareane, VladeMila, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  18. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    19.095
    И јас избегнувам да пишувам бидејќи само ќе мрчам.
    Во ПМС не сум ама се наближува денот за одење на работа и нерва ме дрма.
    Чекам оn line да стани големиот па да видам како му е денес во Будва.Вчера стигна и успеа во друштво со србинки да влези па уште се фали: 30 годишни девојчиња биле:|Мислам алоо тоа се жени а не девојчиња(facepalm)а ти имаш само 20 год и 50 еur помалку уште на старт од частење:xАма важно ептемммм му фрлиле комплименти (згодан,начитан,лепо понашање и најзад wou па мислили смо да си најмање 27 година(facepalm))убичу се мајке ми(facepalm)(facepalm) а тој убав на мајка цел жив среќен:DГо опоменав за безбеден с ..и за финансискиот план:!: И скоро го осетив како рола со очите|( ама ако , јас пак да го испеам моето:nod:.
    Се мислам дали си легнам или турско да си ставам:?:

Бижутерија носев и купував како девојка,сега 3-4 пара обетки и толку..За свечени прилики тука е снашката и секогаш е расположена да ме услужи со прекрасен асортиман на накит:)
    Отидов јас да варам кафе,бујрум:)

На zeka, JuLleE, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  19. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Koja e taa aplikacija?

20. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    19.095
    ^
    My Calendar

На Lady Phoenix, Annath, WORRIED.BT и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.