Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ne mi treba aplikacijana za ciklus,a i nemam mesto veke vo mob od drugi trakataski(facepalm)
    Poveke od jasno deka me razbudi PMS.Od rano rano se napraviv parce so mm,toj me gleda i se krsti a pustiot mafe ke mi pravese:worried:megjudrugoto mi kaza deka 99% nisto od odmor letovo,okolnostite u firma mu nalagale da ne koristi denovi...so malisa sami da sme idele:@
    Se iznavikav,iznaplakav i duri sega idam na rabota(facepalm)
    @Bozica1980 srekja kurtuli,uste tvoeto budenje mi falese:rofl:

На JuLleE, Tajnaotrovna, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Добро утро женски.

Утро затоа што се повампирив,до 3 сабајле ќе гледаме серија.:^)Stranger Things.Затоа не ги сакам сериите,те врзуваат со време и се влечат до недоглед.Ама ајде оваа многу ја испофалија,па ајде и јас да не заостанувам.

Треба за работа да се фатам,обврските се натрупале и чекаат на мене.Битно решивме со мм каде ќе се оди догодина на одмор.8)Здравје само.И многу работа.
    Ај поздрав.

На Peco, kukla21, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Силно светнал ден после една недела 2 не знам колку и ај не биди расположен :D па и не сум при толку работа..
    Утре викенд ејј :party::party::party:

На ALISA0000, Peco, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.428
    Hello
    Samo da ve pozdravam,dr se po staro
    Uste vikendov sme ovde i ja zatvorame sezonata nasa so odmori

На Peco, kala21, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.218
    Допаѓања:
    139.927
    И јaс знам каде ќе одам на одмор следната година :D.

Инаку имам апликација My cycles и не ја препорачувам. Не знам како рачуна денови, ама еднаш ми нема погодено. Треба да ја сменам, ама немукает...
    Порано не запишував, туку памтев кој ден од неделата и пред колку време. И гинекологот стално ме зафркаваше - ќе ме праша за последна менатруација - му викам во вторник пред 3 недели. Ми вика порано така памтеле и децата кога се родиле (околу Ѓурѓовден да речеме), ти па сега во 21 век една менструација така што памтиш, голема работа. Ама тогаш секогаш точно знаев кога ќе добијам, а сега со апликацијава ништо не можам да испланирам :D

На Peco, JuLleE, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    4 години на фемина! Ми доделија трофеј :P
    изволте на коктелче :D

На Peppermint, ALISA0000, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Добро ви утро!

Што да ви кажам, стандард процедура на живот. Работа, дома, ручај, поседи додека залади, излези со детето надвор, врати се дете да заспие и ја по него. А може и пред него, па мм да ја заспива:D
    Има многууу убавини во животот ама незнаеме да ги цениме се додека не ги изгубиме. или пак ќе кукаме за нешто, ќе го добиеме и забораваме да го цениме.
    @mal.ecka буквално знам како ти е.И јас имав спонтан во 6-та недела и кога отидов на доктор зошто прокрварев, таа ми вика а ти сигурна си дека си била трудна. Уффффффф мислам никогаш нема тоа да го заборавам. Ќе ти биде тешко, викај, плачи, ама едноставно сфати го тоа како-така требало да биде, ти ништо не си можела да направиш. И јас се удирав од земја неколку месеци, па после си викав времето неможам да го вратам, не зависело од мене.
    Па после си останав трудна и се беше како што треба. Ќе биде се, само трпение спасение.
    За жал многуууууу жени денес поминуваат низ истото.

На Peco, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Свратив да ви кукам....и се премислив!
    Животот е тоа, само главата горе, длабоко вдиши - издиши, фокус кон план/очекувања/цели и со силни чекори кон нив, гази / нагази, падни /стани, наидувај на препреки и барајначин да ги одминеш... дур се дише и дур разумот те служи ќе се прилагодиш и ќе продолжиш да чекориш..
    @mal.ecka побара ли второ/трето ..мислење??? Имаш :hug::hug: од мене и знам се', и такви чекори на мојот пат оставиле траги од цапалки... ми рекоа нема срцева акција, сакав да почекам некој ден.. почнав да крварам, не се давав,примав терапии, два дена терав инает со природна селекцијаи на крај го држев во дланки...:u: Знам колку сурово звучи кога ти велат Подобро сега... но дефинитивно од две зла подобро е подоброто од полошото...
    Не знам што штракам по тастатурава утрово, само знајте дека е производ на мојата емоционална бура...

На ALISA0000, Peco, kjukli и 19 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    272.668
    Станав мамурна со главоболка и енергија нула.
    Си викнав другарка на кафе и чекам сега ама денес еден котел ќе ми треба за да функционирам
    Ми се оди по бутици ама жешко е а и немам женско друштво за во ладот да прошетаме.Ај ќе чекам др.недела кога другаркава е прва смена.

На Peco, JuLleE, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Мене ова на рефа ми текна за МИНУСТРАЦИЈАТА кога веќе сме кај истата :rofl:.
    Календари користев еднаш па баталив ама знаев кога ми доаѓа и кога треба да ми дојде. Еднаш на гиниколог таа ме прашува јас викам чекај да видам.. помина и тој период :D баш добро не баратам со календари апа кога ми дрнка тоа нотификациите се нервирам било од што..]:)

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, joy1 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Апликaцијa зaциклус немaм,a и не сум пo тие мидерни технoлoгии.Јa си шкрткaм нa oбичнo кaлендaрче штo гo нoсaм вo пaричникoт.
    Е oвaa гoдинa Oхрид,aмa зa дoгoдинa имaм желбa Турцијa дa пoјдaм.Oсвен Грцијa,Бугaријa и Црнa Гoрa нa другo местo немaм oденo.

Имaте ли вие неoствaренa желбa,местo кaде би oтишле нa oдмoр?

На Peco, JuLleE, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  12. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Сега доручкував
    Се досадувам,ама се тешам дека е петок
    Мм утре дежурен,и ми ги помати плановите,па ќе оставам за недела
    И јас морам по бутици,фустан некој сакам да си купам за на свадба, колку сум тешка на одбирање тоа чудо,ама некои работи неможам да ги прескокнам
    И до Џамбо треба да одам,и до Дм- дошло време за трошење пари
    Тешко у стомак,добивање на повидок
    Друго нема,тоа е

На Peco, JuLleE, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    На јамајка владемила :(
    Ак појди да те видам :lol:

На JuLleE, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Е aј пoјди де....пустa неoствaренa желбa:rofl:

На Annath, Tajnaotrovna, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Неостварена желба -Торонто, една од 4 животни желби.. Ахх си сонувам со отворени очи :angel::angel:

На Annath, JuLleE, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    I na soping bev.
    Ma i na lekar bev.Krvna slika i bris od nos/grlo (radi malata)..postojano nesto kivam i potkasluvam pa ako ima bakterija da ja lecam.Nekoi raboti navidum se OK ama si "tleat"..
    Na 1-vo sept za maloto ke treba bris vo gradinka da nosam pa ako vo slucaj ima nesto da go otstranime na vreme.
    Kupiv sandali odLeptokarija..i farmeeki od Waikiki ama odma na kratenje gi dadov.
    Na frizer nema da odam.NEMAM PARI VEKE;(..imam ama ne se za trosenje.
    I do sega sama sum ja sreduvala kosata,taka da nematesko da mi padne8-|

На kukla21, Peco, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    90.295
    Бушат, тропат,се дерат,влечат столови абе неможам уште да се навикнам на местово бе (facepalm) дали од што ми е жешко уште толку се ме нервира. Сакам зимааа и ништо друго :|
    И јас како Лејди излеговме синоќа абе додека седнавме се препотив, а кога ми е жешко и се потам муабет не ми се прави ,па и пиво испив и уште толку жива вода (facepalm)

По најжешкото ќе излегувам и јас да платам сметки и да купам нешто за дома :| па ручек да правам.

@mal.ecka многу ми е жал,остани со твоите најмили периодов и не губи надеж млади сте животот е пред вас,што и да се каже во овие моменти не е доволно, остани силна :hug::hug::hug::hug:

@referentka сакав лп да ти пишам ама неможам, пред некое време го запишав рецептот за трилечето па да ми кажеш хоплата и млекото се мешаат ладни па се ставаат на пандишпанот или се загреваат ? И во нив не се става шеќер така ? И на колку степени се пече пандишпанот и колку време :?: Првпат ќе правам трилече,да го изненадам мм тој многу го сака ,па сакам од прва да ми се погоди :lol: :tmi:

На Peco, Annath, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Леле аман од соништава овие денови, ќе си викнам истерувач, поп, магија некој да не фрлил, подземни води нешто, ме утепаа. Само некој ме брка, сака да ме убие, змии, вештерки, давење...
    Да се затворам дома со слушалки на уво, клуч на врата, филм некој, да видам од книги што имам може ќе ми фати око некоја, после една кратка дремка да удрам од петок до понеделник, и може ќе се управам.

На VladeMila, kukla21, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.269
    добро утро!

ќе ме мрднат овие децава од сабајле...она малото само се лигави и се нешто плаче...или е невозможно детето или јас на раб на нервен слом сум..се ми смета и ме нервира...

не можам да се начудам на непромисленоста на луѓето и тоа сега во 21 век ...на фб.прашува за жена што ќе му извади шлајм на бебе со пердув?! алоооо а докторите за што се?!не можам да замислам да го носам некоја баба да му буричка со незнам што во устата...се згрозив значи....

На VladeMila, Annath, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Trileceto se pece na 200 dodeka ne se ispece..ke vidis sama koga e gotovo..a OBAVEZNO HARTIJA ZA PECENJE..koga ke se ispece da oladi malku i so cackalica izbusi go testoto ubavo za da primi od mlekoto ubavo..
    A hoplata i mlekoto ladni se mesaat vo dlabok sad.Jas prviot pat go pravev litro mleko i pola litro hopla,a vtoriot pat obratno pola l mleko a litro hopla.
    Vo tavceto kaj si go pecela testoto isturi pola od mlekoto i hoplata,stavi go pandispanot pa vrz nego doturi go osyatokot od mlekoto.Odma sevpiva.
    Brzo i vkusno.

На Lady Phoenix, kuc, Jas! и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.