Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Edna calamdzika taka vo golemo drustvo na masa ni vika "vie samo pleskavici znaete da piracuvate" i si poraca nesto sto se vika "LADNA PLATA".
    ..i donesoa kaskaval,krukce salama,patlidzan na cetiri i vareno jajce:rofl:
    Se smeev vo sebe cela vecer..:rofl:

На Peppermint, VladeMila, Ana Marija 1 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    259.340
    Да идам у Кина би мислела што ќе нарачам, за останатиов свет би јадела скоро се :D
    Гледам едно филмче, импресии за кратко. За домашна ќе ви го оставам за викендов :lol:

На Espadrila, Lady Phoenix, ph.orhideja и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    Eптен ретко, нешто поедноставно, или нешто што веке некој го пробал па кажал какво е. Јадам многу малце работи, и не експериментирам со храна. Морска храна на пример така гадно ми мириса, не можам мирисот да го поднесам не да ја јадам. Мм обично пробува, па ако ми фати око пробувам од неговото, па ако ме бендиса следен пат порачувам такво и јас.
    и нас една ни се смееше што во Грчка само гиро сме јаделе, па порача некој специалитет со нз каква риба, па не и била допечена рибата, па ја вракаше назад, па драми, имавме тема за муабет и за зезанција цела вечер послето :lol:

На Lady Phoenix, Peco, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.429
    Epa ok bar kE si se tesam so ne sum edinstvena po toa pitanje :)
    Fino e da se probuva i istrazuva i nesto novo no jas sum tip koj odi sekogas na sigurnata varijanta

На Lady Phoenix, Peco, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Фала ви на пуштената среќа, позитивен исход е. :) :f:

На kukla21, Lady Phoenix, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.269
    и јас не сакам да експериментирам...нити тука нити во странство..
    одам на проверени вкусови...во грција само за гиро и локумадес стрвам..

На Lady Phoenix, Annath, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.429
    @WORRIED.BT malata moja ovde se navlece na tie lokumades (facepalm)
    Jade edna na plaza

Ima eden crnec prodava sitnici po
    Plaza.I nonstop i vika na malata caramba bejbi
    Ona nemu :begajjj i mu pravi loso faci
    Ne i se svigja :D

На Espadrila, Lady Phoenix, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    I ne eksperimentiram i sakam tradicionalna ishrana.
    Na forumov gledam ckenki koi mnogu se angazirani i alal da im e,gotvat i po recepti od stranski kujni.
    Jas NE..
    Moze vo postojniot starinski recept da dodadam ili odzemam nesto.
    Polneti piperki,musaka,letna mandza,grav,lekja;grasok,boranija,kompir manza so meso,kjoftinja,tavi,selski mesa...toa e del od sekojdnevnoto meni.

На VladeMila, Espadrila, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.269
    @Joy јас малечките ги сакам тазе пржени уште топли со цимет и чоколаден прелив..мхмх..лиги ми потекоа
    upload_2016-8-5_15-52-21.jpeg

На Lady Phoenix, ph.orhideja, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.664
    Жениииии... кај сте бе?
    Јас црнчам.

Се собравме и одма го збрав да ми збрка една работа.
    Да не речам, душата ми е на место.

А од кафето од измет чекам на крај од месецов да ми донесат од една егзотична земја, ама не сум сигурна дали ќе го пробам. Си порачав и етерични масла и зачини.

На Lady Phoenix, JuLleE, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    272.669
    Јас сум голем гурман и сакам различни работи да пробам и мислам дека скоро се можам да јадам.Ама моиве ,мм а и децава се ептен специфични за јадење ,јадат само одредени работи и не сакаат друго да пробаат.

На Lady Phoenix, ph.orhideja, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Мм не сака многу да експериментира. Јас да, ама само ако некој ми препорача нешто :)
    Ама во принцип да пробувам месо од змија (за кое велат многу вкусно било) или што знам, жабљи батаци, слабо. Имам проблем со психата.
    Мада некому е страшно да замисли месо од свиња да јаде, како јас што го јадам например, ама тоа е, до навика е :D

Пред неколку години бевме поголемо друштво и бевме во Албанија во еден грчки ресторан :D
    И по препорака ни изнесуваа многу различни видови на храна, и сите беа превкусни.
    Во Грција немам одено во таков нивни ресторан.

Морска храна не сакаме.

Мајка ми е Словакиња па така научив на храна месо со слатко од сливи пример итн.

Ама обично порачувам разни видови паста, со тоа не можам да погрешам и најмногу ја сакам, или нешто на скара. И салата. :)

Мм нормално месо. :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Би сакала да пробувам а и пробувам но кога ќе видам состојка што не ја јадам во одреденото мени што сум порачала не го ни порачувам. Одприлика знам што јадам а што не..
    И така одприлика велев велев се до последниот пат кога ми донесоа едно јадење што не се ставеше в уста. Земав само компирите изедов и го оставив и ми се згрози ми се чини уште го чуствувам во уста.
    А сум јадела не дека не и пријатно сум се изненадувала од храната посебно во италија и бугарија особено ми се допаѓа.
    Ви кажав веќе дека на италјанска кујна не можам да одолеам се дур не видам спанаќ некаде е тоа растение никогаш нема да го јадам и не сум го јадела. Последен пат пријатно изненадена од бугарските "модерни" рецепти бев. А особено благото.
    Оваа кујна не сакам да ја коментирам мрсно не јадам па не ни одам во мекдоналси и тракатанци каде сервираат сендвичи и колбаси со сланина. Тајланска кујна бљак исто и кинеска..
    Јас пак ќе пробувам па ако нешто не ми се допаѓа ќе го фрлам..:D

На Lady Phoenix, Umbrella22, Artemission и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    А да, како можете да ги јадете тие локумадес? Една изедам, две максимално тие ситните и ми се стужиии од слаткоќа. :doh:

Ама пак секогаш паѓам на амерички крофнички.
    Знам дека е зејтин и не менуван кој знае од кога, ама слабост ми се по улиците :wasntme:

На Lady Phoenix, Peco, Viktorijaaa5 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Се уморивме инаку од шетање од земја во земја па сега на ред дојде тема дали им ги јадеме специјалитетите. Да, воодушевени сме од рибата, маслинките и фета сирењето во Грција, баклавата во Турција, бурекот во Босна, шпагетите и пиците во Италија, свинското печење во Србија :D Оти такви чуда во Мк немаме. Добро, има, ама толку се различни, што ставаат овие другиве внатре кујзнае.
    Локумадес конкретно не е слично на мекици со шеќер какви што правиме ние кога бебе ќе се роди?
    Добро, знам, ситниците во храната како зачини, масла, комбинирање на навидум неспоиви состојки и слично често го даваат тој краен специфичен вкус, ама во земји во кои ние најчесто одиме оти ни се полесно достапни нели, варијациите не се големи. Затоа често се наоѓам во ситуација да кажам -е ова исто е како нашето ..... ама додале/одземале уште ....
    Она малку што сум пробала од подалеку и што нема допирни точки со нашата кујна, не ми се допаднало, до степен да го плукнам и да си проплачам на маса за парите што сум ги дала :D

На Peppermint, VladeMila, Ana Marija 1 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    И јас и дм не сме многу по експериментирање со храна обично нарачуваме тоа што знаме дека е вкусно и дека ќе го изедиме.
    Јас исто ко Орхидеја ако ми се допадне некоја храна би ја јадела секој ден и никогаш нема да ми е доста.
    Зачини користам ама оние стандард, цимет ми е најлошиот зачин што некогаш сум го користела, ептен тежок мирис има и никаков вкус :worried:

На Lady Phoenix, ph.orhideja, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Ми излегува на фб сега страната на списанието Портрет.
    И нели секој месец ги фотографираат луѓето по скопските улици со урбан стил.
    И има симпатично облени, ама некако редовно најмногу лајкови некои тотално глупи комбинации, како ова на пример.
    FB_IMG_1470407708861.jpg

Облечи што најдеш. Ужас. Урбано било.
    Навистина некому се ова и толку допаѓа?
    (Се надевам не ви е блиска особата, ама и да е, ионака секаде ја има. )

Се гледа дека дома сум денес , нели? :D
    И досадно ми е.

На Peppermint, VladeMila, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    272.669
    Мене, Скај ова ич не ми се допаѓа . И се гледа дека и мене ми е ептен досадно децата не се тука мм на работа ,една другарка пречекав од сабјале сега ја чекам другата ама изгледа нема да дојде ќе останам цел дена на нет...
    П.С. само што пиша другаркава дека не иде знаев ,шесто чуло

Последна измена: 5 август 2016
    На kjukli, Lady Phoenix, Viktorijaaa5 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.591
    Допаѓања:
    201.837
    Тоа дека во Мк си изгледа :?: те тормозат многу овдешниве ;)

Никогаш не би пробала такво кафе, а сум читала дека е најскапото... ама така испаѓа, дека најгнасните работи за јадење некогаш знаат да бидат и најскапи.

Инаку, вклучете ме и мене во друштвото за трејлери на стари години... и мм си планира да си купи еден и да сме шпартале кај ќе ни текнело. Здрави и живи да сме, може и ќе ни се оствари сонот.

А за експерименти со храна - да, експериментирам, ама зависи каде сум. Во Турција експериментирав, не ми се допаѓаше се, особено од солените јадења. Ама чорбите и благото, ммммм... за околниве земји не правам проблеми, јадам се. И дома си приготвував по нешто од странски кујни, ама дека моиве не сакаат експерименти, престанав и тоа да го правам, пошто сама не можам да јадам.

И така... иде време за бегање дома... него да прашам, не ми се смејте... за 3д во кино - дали може тие очилата да се носат врз обични диоптерски очила? Оти леќи не носам, а сакам да одам во кино, само 3д прикажуваат. Па ако не можам да ги носам тие 3д очила врз моиве, да не давам пари џабе.

На VladeMila, kjukli, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.429
    @Bridget da se pofali so sto se natovari od Mak za da odnese vo strancija?

На Lady Phoenix, Annath, ph.orhideja и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.