Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Грчката,турската кујна се многу слични со нашите.
    Полнети пиперки, мусака, ќофте се е тоа како кај нас.
    Суфлаки,гиро иако се бројат во нивни специалитети секаде можат да се пробат.
    Морски плодови не јадам, риба да. Лососот таму ми е посебно вкусен.
    Незнам што би можело да е по различно тоа од кај нас.
    Точно си имаат некои нивни зачини. ама е вкусно припремено, си ги бидува за тоа.

Ама да јаде мм седум денови се едно исто, нема шанси. Обично ги обиколуваме сите тавернички покрај плажа и пробуваме што ни фати око.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас кај и да одам секаде различно порачувам. Сум имала прилики да пробам различна храна. Морска обожавам. Имам пробано речиси се. Фаворит ми е димен лосос и шкампи. Имам пробано и кавијар и од двата вида. Специфичен вкус има, на мм не му се бендиса, он гласаше за бифтекот(facepalm).
    Исто пробувам и десерти. Сум утнувала, ама гурман сум и задоволство ми е да пробувам ново.
    И кога готвам дома ретко правам наши традиционални јадења-манџи. Не ги сакам многу.
    И мм и јас, кога бевме во врска а и кога се зедовме имавме прилики и ете пробуваме разновидни кујни и храни. А и сега кај и да седнам порачувам различно.
    Овде тмурно, а таман боја фатив. Па сега се мислам некој колач да направам. По мој рецепт:smirk:.

kjukli, galapce, joy1 and 15 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Taze dzem od kajsii mi dadoa pa odma spleskav palacinki
    AJ bujrun-te
    image-0-02-01-42b06c806b69a295cabbefa7e374b602e71d499e40a205e96691acf082def5e0-V-1280x720.jpg

Pred nekoj den vo SDK nekoj imase napisano:Poznavam dva vida na lugje-onie koi gi rolaat palacinkite i onie koi pravat triagolnici.

E..jas vo koi spagam??

4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Аах Рефке, како ми се пријаде!

Јас палачинки со џем/мармалад ги ролам, а со крем/банана/шлаг ги правам триаголници :)

5. referentka

Znaci i ti vo nikoja sorta ne si:rofl:

VladeMila, kala21, joy1 and 7 others like this.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

@JuLleE можам да замислам каква дама си сега со боичка па цвиќера па ово па оно :D.

На мене соомнете ми летна манџа како што ја велите вие и измеѓу јуфки мислам дека би се давела секојдневно со тоа јадење.. и да нашите јадења се вкусни далекуу од тоа дека не се :emo:.

VladeMila, joy1, Lady Phoenix and 7 others like this.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Изгледа.

Се додека ги јадам ич не ми е битно како се свиткани :D

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Annath може 3д врз диоптриски очила 8-|

9. duffi

duffi Форумски идол

И јас витаминке ја обожавам летната манџа, посебно кога ја прави татко ми.
    Би се давела во неа, посебно со вкусно сирење.
    ммммм

VladeMila, JuLleE, vitamina and 7 others like this.
  10. anaja1

anaja1 Популарен член

Палачинките ги печеш на апаратот за палачинки?:)

Lady Phoenix, Annath and Petar80 like this.
  11. referentka

Ne.Nemam aparat.Vo teflonsko tavce.

12. Ariel

Ariel Форумски идол

Во - според мене - најдобрите. Тие што ги прават палачинките :).

Време е за исповед. Благо многу јадам и многу правам. Какви чуда немам правено, ама палачинки никогаш не сум правела :D Секогаш се наоѓа некој што добро ги прави, на пр. другарка ми или мм :)

13. marama

marama Форумски идол

@Annath не е многу пријатно така гледањето ама може освен ако ти е многу голем оквирот.

Без разлика какви теми има низ форумов оваа тема ми е за релаксирање. Во последоно време се чувствувам многу истрошено, плачам за глупости, имам некој страв дека нешто лошо ќе се случи.

Не ми се верува какви луѓе постојат, пред некое време почина тетка ми, а јас бев на викенд. Ми се јави мајка ми и ми рече прави како мислиш дека е правилно. Од пат дирекно на погреб бев и добив осудување од еден куп луѓе зошто сум се вратила. Помина месец од тогаш уште уста не затвараат како сум можела да си дојдам, па и роденден ми било не сум го прославила, ни торта сум дала. Не бевме многу блиски со тетка ми ама тоа не значи дека на тој ден треба фешти да правам или ако сум во МК да не си дојдам, последен поздрав и почит да и дадам.

Од понеделник здравје промена на работното место, паника ме фаќа дали ќе се прилагодам.

14. anaja1

anaja1 Популарен член

Јас го имам,ама неможам да се решам да го користам:D

15. danichap

danichap Moderator Staff Member

Еве ме и мене.
    Да пишам некој збор додека не фанеме пак патот :D.
    Едната баба шета дете, другата низ куќа си завршува работи а ние си испаднавме на ручек :makeup:.
    Со ниет сме и на вечера да одиме после:tmi:. Држ не пуштај работава, некој да не се предомисли :rofl:.

Подготовките се целосно завршени, се чека утрешнниот ден.

Експериментирам со храна, и тоа многу.
    Во секоја земја во која сум била сум пробала од домашните специјалитети и храна целосно необична за наше поднебје. Не се случило никогаш да не се јаде или да сум зажалила што сум си ги дала парите. Добро, некои не би ги нарачала повторно можеби, ама не оти биле до толку лоши, туку бидејќи поради би дала предност на нешто непробано.

Често ја поврзувам храната со локацијата и ми се создава целосна слика во главата за атмосферата. Префинети ресторани највеќе ми фалат одкако сме со мало дете :$.

Дома готвам назменично наша и турска кујна со најразлични рецепти кои сум ги нашла на нет. Не одам во екстремности како кога би нарачала во ресторан само за себе, бидејќи тука и мм мора да јаде, ама се трудам да биде интересно и разновидно. Зачините ми се слабост.
    Будна сонувам за денот кога ќе имам голема кујна, со место за сите ситнурии и ќе готвиме/јадеме:D.

16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Како да напраам убави нудли? :(
    Три пати правам, три пати уткам и ги џиткам :tmi:

Дани узубуџена за утре? ^_^:clap:

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Мрза ме фатила да пишувам...изгледа ептен се опуштив на одмор плус ме разгалиле :D Читам, и чат-пат лајкувам, ако и тоа не ме мрзи :D Пет дена како сум дојдена, па редно е малце да ве дружам.

Ми напраивте лиги со јадењево па реков да си кажам...Кинеска храна многу сакам, а од европскава нема што не би пробала, исклучок се само изнутрици, сакам да експериментирам и пробувам ново, но слабо стојам со патувањата :wasntme: Последно јадев школки во черупка, а од утредента дали што стомакот не ми е навикнат на таква храна или некој вирус ме фати, три дена се исцедив луѓе. Затоа треба и малце претпазливо со не-домашна храна.

Јас уште десет дена ќе се одмарам од одморот па од 15ти принудно ќе мора да привршам со одмарање :D Добри луѓе се овие од работа, мислат на нас....Сепак да не ни се слоши од многу одмарање :lol:

Ме тепна и малце депресија, концертот на Продиџи ќе мора да го откажам, си ја потрошив платата :|

18. danichap

danichap Moderator Staff Member

Дома не сме свртени за возбуџење да расте :bandit:. За право мажево испи една чаша бело вино за ручек, а и за вечера ќе се напие една....кроток да биде :rofl:.

Поклон од свеки веќе добивме 8). Заштедата на мадам ќе порасне :e:.

19. duffi

duffi Форумски идол

Кај мене возбудата почна да расте во моментот кога требаше да заминеме во матично.
    Пред тоа си бев скроз кул.
    Не бев ни свесна што се дешава, а богами не сум ни сега,оти не ни беше голема промена потписот.

Ама на првата слика баш бликам од среќа седната покрај мажето, барем јас се доживувам така.
    Дури следниот ден се пресвестив што се случуваше и колку сум среќна што го имам покрај мене. :l:
    Моментално промена имам само на презимето. Дупло подолго е, среќа имам кратко име. :D

Денес свекор ни ни заврши многу голема работа, не е од никаков финансиски аспект, ама ни значи многу.

@danichap уживај во утрешниот ден.
    И да ви се множат уште многу такви, проширени во поголем состав. :l:

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Невестава спремна, а вие спремни?
    Maл ми е фстанот за утре!;(
    Му реков на овој да не ме тера чучњеви да правам.[​IMG] о

Thread Status:
Not open for further replies.