Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добар ден,

Еве ме и мене:) Да Ве поздравам и да Ви посакам убав ден

Одамна ми се врти во главата да фатиме патот од убавата ни татковина ама сега за сега сме врзани овде од оправдани причини...
    - Нешто е труло во државата Данска!- рекол Хамлет
    - Ооо Хамлете дојди овде во Македонијава , да видиш што е труло кај нас?!СЕ!

И така..Додека бистрам Хамлети у глава..Седам на работа,одговарам на мејлови и Ве читам

Ве поздравувам и бакнувам

На Serafima, ozbilnazena, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола женски, ве нема, ве нема, ќе се караме.:!::lol:

Ја тука сум, преживувам, уствари да не се жалам децава се екстра мирни овие два дена, чекаат да зборат со татко им на скајп ама буквално се што се случува во текот на денот Матео му дава извештај, не можам швалер да си фатам од малиот.]:):rofl:

Туку да ве прашам само мене ли ми се случуваат вакви работи?:?:
    Ми пишува некој тип од Мк на фејс, прво една недела секој ден ми правеше poke|( сега па цела недела ми праќа смајлиња, мислам ако има што да каже, кажи, што е бре со поук и смајчиња, леле вакви мушки да можам би ги :punch:. Можам да замислам каков е во реалниот живот, тој кога нема храброст на фејс на некоја непозната да и пише, после се жалеле женскиве дека немало машки....па срема примерокот и нема.:^):lol:

@lunicka змии и пајаци колку сакаш дури и во населени места, сликава на колешката е од населено место, не се сите отровни ама и од нив има, не учат уште од 1 одделение од кои змии и пајаци да се пазиме.
    Еднаш пред 7-8 години најдоа во гаражата на работа мали од кафеава змија (една од најотровните) цела болница ја евакуираа додека не ја најдоа мајката змија.
    Мене пред некој ден ги врзувам децата во седиштата, седнувам на предно седиште и оддеднаш го почувствував како ме лази пајак, не е отровен ама е огромен, не смеев да пиштам од децата, како се пикнал во кола којзнае а и не ми е прв пат.:whew::sweat:

@anel еве еден чај со рум, побрзо да оздравиш.:coffee:

Apple sweet tea with caramel rum 3.jpg
    А за другите место кафе, попладневна закуска.:lol:
    :lol:

11038740_10153154021915909_2419513161248430945_n.jpg

На senza.parole, Mama25, Serafima и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @bittersweet денеска нешто слабо женските пишуваат..Дали земаа плата па ја трошат некаде или:?:?

:coffee::coffee:едно кафе од мене

На Teodora*, MacenceEna, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Од трошење само за живци трошење знам во последно време.
    Шопинг,што беше тоа???
    Денеска само со пегла се дружам,не знам ,како една чета луѓе дома да има.:worried:

На Teodora*, MacenceEna, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Mrs. Bass za fakanje nekade stranstvo sum i jas, ama kade. Kaj Bitter ne odam mnogu mi e strav od zmii. Moze nekade na nasiov kontinent.
    Jas momentalno kakao si pijam, nesto kafe ne mi se piese.:coffee:

На mareane, bittersweet, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добар ден.
    Слушнав метеоролози дека од 7-ми март снегој ке паѓале, демек да не не понесе сегашната температура и да не си ги креваме на таван капутите.
    Марта деветоумна.

На mareane, anina, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.750
    @bittersweet леле каков е овојјјјј.... овој кај колешка ти што се појавил е еден од најотровните ми се чини, ужас. Многу се плашам од пајаци, изглеа ќе треба дрга држава да барам ја :(

И јас сум на УН, многу ми е убаво, 52ри ден, не осетив кога поминаа.

Денес ќе бидам добра девојка, ќе јадам само пилешка супа, ќе се солидарирам со мм, правеше операција на забите па не може ништо да јаде. После кога ќе бидам слабааа.... шлангосана, штета што годинава ќе се бањам во када, нема да може да одам никаде на море :( Евентуално ако киднам на бања, да, да, права правцата бања, старост шта чеш :D

На Serafima, ozbilnazena, CrazyOne и 8 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @AngelOfArh не им се плашам на пајациве, опасна женска сум јас:muscle: само од куче се плашам другото ми е пих, а пајакот се вика huntsman, језив е ама не е опасен.:lol:
    Другиве што сакате да идете, не се плашите бе, ја ќе ви го чувам стравот.:muscle::rofl::rofl:

Браво за намалената килажа Ангелче, само не разбирам зошто сите кога слабеат тоа го прават за на плажа.:?:
    Мислам ок е да се сака да се биде згодна и неопходна на плажа:wasntme:ама нели треба пред се за себе да се слабее, самата на себе си да си бидеш убава, како и да е (y)за издржливоста, ја не можам повеќе од 3 дена да држам режим на исхрана, секогаш тогаш ми се јаде тоа што не смеам.:lol:

За пеглањето..ооооооо мм ме прашува да не носеле и комшиите алишта на пеглање кај нас:D, толку многу има за пеглање нонстоп, па си се пегламе што да правиме.:P:rofl::rofl:

На Serafima, ozbilnazena, Bozica1980 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.355
    Хелоу лејдис, еве ме и мене, од дома ви пишувам. Останав денес со малиот, веќе трет ден со температура, прво само ноќе имаше, денес и преку ден. На лекар бевме, гнојна ангина, па Оспен му даде докторката. И плус сега го гледам омалаксан и светнат во очите некако, истоштен ми е. Температурата не поминува 38, ама јбг досадна. И мене ме фати нешто, осеќам... а и свекрва ми не е поарна, иначе денес на работа ќе бев. Ама тоа е. Од утре морам да се вратам на работа, ме очекува контрола (годишна, планирана, не се секирајте).

Јас од пајаци и змии ко ѓавол од крст бегам. Ич не ги сакам, језиви ми се. А кај нас тука во гаража какви пајаци ни се котат, чудо едно... на прозорот во спалната лани имаше еден гигантски примерок од пајак, толкав во животот не сум видела. Немам поим дали се отровни, пошто тие ги има насекаде и се вообичаено помали, ама овој џиновски беше. Не планирам да испробувам дали се отровни, тоа сигурно.

За диети, јас почнав со УН, ама до кај ќе терам, не знам. Сешто ми се јаде, а тек ја почнав, назад ми е зимата...

Луничке, дај Боже интервјуто да биде успешно и да ја добиеш работата!

Убав ден жени, отидов да легнам до малиот...

На Teodora*, Serafima, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  10. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Добар ден и од мене. Јас денес пола го преспав,сега ме мрзи кафе да направам. Инаку очиве ми останаа на последната слика на Битерсвит, таа со плажата. Да ме оставите на плажа покрај море или езеро, цел ден таму може да ме оставите. Ич не мрдам. Со книга или музика ќе уживам. Ќе изгорам ко ракче и ќе се туфкам после. Секогаш при почеток на сончање жар црвена сум ама памет до сега не ми дошол.
    Да Ве прашам што сакате Вие повеќе лето или зима? Јас во лето дека родена па си го сакам летото, со можност до 40 температура.
    П.с ако го имало прашањево претходно, не сум приметила, па скокнете го :)
    Имајте убава вечер, ја отидов кафе да си направам ;)

На Teodora*, ozbilnazena, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Zdravo na site, ve citam redovno:) . Malku sum pomlada no se pronaogam sebesi na ovaa tema, od sekogas sum razmisluvala pozrelo za moi godini, ostarev pred vreme:D se nadevam ke se duzime:hai:

На Teodora*, Serafima, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  12. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    @ArmaniCode И јас сум помлада па ме дружат. Така да немај гајле, добредојде.

На Annath и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    279.634
    @ArmaniCode добре дојде!
    @Mrs.Bass плата после 20:(
    А за заминување некаде сум и тоа како ама не сме решителни врзани со работата иако е ми е крајно несигурна а поголеми пајаци и змии кои меѓусебе се јадат нема никаде
    @AngelOfArh браво за резултатите од диетата јас повеќе време ја меркам ам не сум љубител на овошје и незнам како би го држела овошниот ден

На Teodora*, Annath, Mrs.Bass и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Битерке, невесто, да дојдеш да ми качиш неколку ствари на лофт горе? Не се опасни, ама колкави пајаци има таму, црни, влакнести, поголеми ми се од шаката. Па како тој сликаниот ама, многу се, од кој да се пазиш да не ти рипне. Кучињава ќе ги врзам надвор, не се бој. Маж ми не се качува од изговор, да не падне помеѓу тоа гредите и да промуши таванот, не е целиот таван горе покриен за употреба, стара куќа така ги правиле, а знам дека му е од пајаците страв, и пак не ми дава да земам да испрскам. Чат пат прерипа некој преку граница и го најдам закачен на некој ѕид низ дома, е тука веќе ги тепам, и сум му рекла, или ти или пајакот, еден од вас ќе јаде метлата па ти бирај :D

Денеска колку сум продуктивна и тоа од точка на седење, и сама си завидувам. Сметки, изводи, документи, регистрации, не знам што, ама се што треба да се чува сум трупала трупала трупала, и денеска кога му седнам на купчето, папка го направив.:muscle:

На Teodora*, ozbilnazena, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobra vecer devojcinja...

Dobre dojde na novite,od mene imate gratis plivanje..(poolparty) :lol:
    More kako mi se pliva..:worried: Site koski i muskuli da mi se razmrdat..
    Uste se ezam od toa pajacite,za zmijata da ne spomnuvam..:sweat:
    Dal od toa,dal me fajka uste eden strav plus..se nablizuvaat nedelite..Doktorot rece ke terame do 38 ama mene nesto mi kazuva deka nema da odi tolku..Gestaciska 31 ja teram a bebus odgovara za 33/34 spored nego..
    Vie zborite za dieti a mene mi ripa aptitot na stotka :bandit:
    Arno sto mne sum doma pa so i da mi donesat ne e tolku slatko koga ne e stotuku izvadeno od rerna..:sweat:
    Cimercevo samo ova vreme se stisuva i ne zbori,preku den ako ne gi mizam ocite postojano zboruva..:D :envy:
    Sami sme na odelov deneska i nema kaj kogo da odi na mAAla (facepalm) :lol:

Ja urociv,pak pocna..e aj odi skoncentriraj se posle i pisuvaj..:envy: :rofl:

На Sky-butterfly, anina, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.355
    Дoбрo вечер, мoже имa некoјa? Јaс дежурaм, немa ни вечервa спиење :yawn: a ми се спие, ми се плaче. Штo дете ќе имaв бре, ништo не прифaќa иaкo е зa негoвo дoбрo. Ми кренa тт 39.4, oдвaј испи пaрaцетaмoл рaзреден сo вoдa, не верувaм ни целa дoзa декa беше... гo измaчкaв сo лимoн и сoдa, пa сегa е oк. Амa вo сoнoт збoри декa не сaкaл сируп, истрaумaтизирaнo ми е дететo :( никoгaш вaкa не викaл вo сoн. Вo вaкви ситуaции мрaзaм штo сум медицинскo лице, пoрaди тoa сум пaничaр невиден. Не зa џaбе рекле "незнaењетo е блaгoслoв", иaкo јaс бaш и не се слoжувaм сo тoa.
    АрмaниКoд, дoбредoјде, гo oбoжaвaм пaрфемoт дa си знaеш. Ме пoтсеќa нa еден периoд, не тaкa убaв вo љубoвтa, aмa периoд кoј би сaкaлa дa ми се врaти (мoј бивш кoристеше Армaни Кoд, му беше зaштитен знaк :$)

КрејзиУaн, и јaс oбoжaвaм летo, зaштo сум рoденa вo летo. Мaкaр темперaтурaтa билa и дo 40 степени, пoaрнo дa е тoплo. И сегa oдвaј чекaм зимaвa дa зaврши и дa фрлaм купoт aлиштa oд мене. Уште дa се стегнaм мaлку....

На Teodora*, Sky-butterfly, anina и 8 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Annath,koga primettiv deka si aktivna znaev deka sigurno sinko pak ne e aren i povtorno dezuras.Milo mi e sto si prisutna ama koga znam deka ne od ubavini,ne mi e milo.Ova ne e svojstvena doba za tebe.
    Ne ti klikam lajk i pokraj toa sto sakam da te citam.
    I jas sum letno dete ama ic ne sakam leto.Jas sum sega po kratki,a zamislete so mi se desava koga e leto.:sweat:
    Izbanjaj se i za pet minuti si kako ne banjat.Nasekade luge zapoteni.Po drugo e koga ti e rabotata staticna i na edno mesto,vo klimatizirana prostorija(dobro klimatizirana).

Mojata,veke bivsa rabota nalagase povremeno spartanje po banki,iinstitucii....dur da tignam do kancelarija letno vreme..veke ne sposobna za rabota so se vika..
    Ma menuvam edna zima za pet leta..taka vikav,no pred da go imam bebusov vo mene.
    Sega mi se cini deka sekoe leto gospodovo ke go sakam.
    TarzanO mi e na pat i umot mi e kaj nego..ke nema spienje.

На Sky-butterfly, anina, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Будна сум и јас.
    Мојов си легна па ја шарам низ интернетов.

Денес ми беа нови постелнини на дневен ред. Новиов кревет 200 на 200 па мора нови заштитници за душеците, постелнина за душеците...а уз пат и неколку за јорганчињата.

Јас јануарско дете сум, во снеговите родена. Не обожавам жештини многу многу...во есен се чуствувам најдобро.
    Ги обожавам оние филмски прошетки во парковите, низ некоја долга алеа/патека, високи дрвја од страните, суви крцкави жолти лисја на земјата:inlove:.

На Teodora*, toogood, Sky-butterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.355
    Уште сум тукa... тaмaн се спушти нa некoе нoрмaлнo нивo, пaк кренa.39.1.
    А немaм ништo дoмa зa вaкви случaи, oсвен пaрaцетaмoл. Дa имaв блoкмaкс, пoдругo ќе беше, сеa мoрa дa чекaм бaрем 4 чaсa дa пoминaт, пaк дa му дaдaм, aмa oвoјпaт целa дoзa. Се штo знaев декa се преземa вo вaкви случaи, ми испaри oд глaвa. Амa буквaлнo.... мaчкaм сo лимoн и сoдa, сo рaзреден oцет, aлкoхoл немaм.... кaкo ќе се издржи дo утре....

20. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    @Annath eve jas ke te druzam,sigirno znaes, ama pak da ti pisam,stavi mu na stapalata samivcinja,krpi bilo sto potopeni vo ocet i corapi odozgora i menuvajte gi.
    Jas ova tolku go nekev ama sekogas uspesno spustase temperatura koga nisto drugo ne pomagase.
    Inaku jas kolku i da e klise stvarno site godisni vreminja gi sakam.
    Prolet,se setkas i denje i noke i gajle nemas ,mirisa na novi nadezi,site se toplat dur pijat kafinja mafinja.
    Leto,plaza,jas i toj optegnati se pecime dur ne ni se svrti za vo voda,pa begas pod senki,sturci ti svirat navecer.
    Esen,dooolgi prosetki,zimnici,lozja,poleka site se pribiraat nakaj doma.
    Zima,snegce,odis i krckas,nekade na planina dur se tresis od stud,potoplo ne ti bilo od ubajni,a posle site domce pred kamin.
    Aj ubo da spijate,ako spijate.:)

На Sky-butterfly, CrazyOne и do-re-mi им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.