Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Тешки теми сте отвориле.Имам еден во блиска фамилија на сигурен пат да стане таков:envy:
    @monik55 @kukla21 среќен пат ,убав помин и бидете вредни:l:
    @bittersweet ја нема да се јави од Острелија ,нека пише само дека е арна да не ја думаме:hai:
    И ми фали што ретко ја има и @lunicka ,знам дека е со многу обврски ама без неа не e иста темава:hug:

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Кој ме тераше да гледам вести. Срце ми се скина за она мало детенце Иван што го оставила мајка му и сега живее со баба му без струја во мизерни услови.

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Јас да можам би им платила струја. Море би му однела и сладоледи цел пакет ама каде да ги стави душа мила.

Petar80, Lady Phoenix, Annath and 3 others like this.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Кaфaни, кaфиќи, oтвoрени секoјa вечер дo кoгa имa нaрoд дo тoгaш, a нaрoд имa мaшaлa. Кo слaвa, пaнaѓур, слaвје, кo туристичкo местo дa е, прaзник...не знaм штo дa кaжaм. И пaметaм, дoживљaј ни беше, дa испеглaш или нaвиткaш кoси, дa се нaшминкaш, дa гo oблечеш нoвoтo фустaнче или блузиче зa кoе си се мoлелa и рaспрaвaлa дoмa дa ти гo купaт зa дa излезеш тaкa дoтерaнa, дa слушaш безвезе музикa, дa држиш некoјa леденa фaцa сo цигaрaтa вo устa oти сo нoвoтo пaрче oблекa рaчунaј инстaнт еднo нивo пoгoре си вечертa. Пa уште aкo и фризурaтa oд првa ти се пoгoди, тoп, ќе ти се фaтaт зa...нoктoт. Дoлг и лaкирaн секaкo. Некa е периoд пa дa пoмине мерaк, aмa не, нoрмa стaнувa, кo зaдoени. Рестoрaните сегa се нa нивo нa сендвичaри. Акo ние пoрaнo пoсле излегувaње (a излегувaњетo беше стoење вo местo вo кaфиќ или дискoтекa и лижење еднa пијaчкa целa вечер) oдевме нa бурек или сендвич aкo oстaнaт пaри нели, сегa oвaa млaдинa директнo си се сместувa нa мaсa сo пиците, пилешките прсти и цезaр сaлaтa, oти велaт пoкултурнo билo. Пa и живa музикa ебaте бељa, зa битните луѓе, пилиштaрци, oблекле кoшули уште брaдa неникнaтa aмa нaрaчувaaт сo пoтези и мимики нa искусни бoеми. Тoa е.

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Точно @Bridget ,се е изместено....а најчесто тоа кафанско доживување мама и тато го плаќаат ама синчето и ќерката истакнати во друштво и кафана ќе бидат...и ние родителите сме криви за тоа...им е полн џебот значи, за така да се однесуваат..со мм сме излегувале со фишек сончоглед во паркот да се видиме само..не ми требале кафани за да поминам убаво и уште го мислам истото...ама ко што реков сите вредности се изместени и се се доживува предвреме и прерано...

вредна вечерва сум била....една планинка алишта испеглав...ама не се...оставив едно купче не можев се препотив....

пак спиев попладнево...што ќе се прави ноќеска?!...тешко дека скоро ќе ми се приспие...

6. galapce

galapce Форумски идол

Утре е голем ден. Т.Е. Денес де.
    Уште една ке ни се одДаде.
    Јас сум спремна да буткам на врата за да види зетот дека така лесно невестата не ја даваме.
    Носам и кеса од џамбо со мене за да го наполнам.

7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Некој oтварање на ЛОИ да не гледа? ;)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Жени, не можам да спијам, не знам зошто ме погоди приказната за малиот Иван.

Сакав да прашам, бидејќи татко му е самохран родител, нели има право на жалба за пресудата и треба да биде ослободен врз основа на ова? И неколку пати го менуваа законот за мигрантиве, има сигурно некоја дупка.
    Овој човек не превезувал мигранти од арно. Затоа мразам закони и некоја си пропишана правда кога правда во ова не гледам... А и воедно, само затоа што женава црно на бело немала склопен брак, нели живот во заедница повеќе од х години има статус како и склучен брак? Еве и она ако не исполнува услов, нели чичково на детево не му следи семејна пензија? Не ги знам процедурите и законите, ама мислам дека луѓево имаат права кои не ги остваруваат само затоа што нема кој да ги посоветува.

Морам детево да го најдам и видам. Не знам што е тоа што ме вознемирува толку во овој случај.

Petar80, JuLleE, kjukli and 11 others like this.
  9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@danichap имај убав ден! Цел живот да сте во радости и љубов! :inlove:

Ве поздеавувам од граничен премин :) :hai:

Petar80, bebaa, Tajnaotrovna and 18 others like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

@danichap neka denesniot den Ti bide pocetok na bajka..ne kako segasnata vo koja zivees tuku uste poubava..ispolneta so ljubov i razbiranje..polno deca..ogromen dom za koj sonuvas.
    Da ste zivi zdravi i vecni.

Ova morav prvo da go pisam zasto sum zaboravena.

A ke ima blaga rakija nesto...???

11. Peppermint

Peppermint Популарен член

Само да ве поздравам зошто деновиве избегнувам да се дружам со комјутерот.
    Убаво утро, кафе на плажа на изгрејсонце.
    Мирно е, прекрасно.
    Чудни ми се луѓево, мислам овде. Одмор да се тера по терк на некој друг. Ова ми се единствени дваесетина дена во годината кога правам што сакам и кога сакам. Слобода.

Не сум ве читала претходниве денови, но честитики за се' убаво што ви се случило вам или на вашите најмили.

Petar80, Tajnaotrovna, Peco and 22 others like this.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

soon to be г-ѓа @danichap ....да уживаш денеска. И да блескате со мадам:inlove: Што од убавина, што од среќа:D Среќни и долговечни да сте... сите соништа за браков и семејството да продолжат да ти се исполнуваат.:hug:

Јутар људи:f:

13. galapce

galapce Форумски идол

Добро утро.

FB_IMG_1470313021382.jpg

14. Ariel

Ariel Форумски идол

^ Баш сабајле го имав тоа чувство. Мислев ќе поспијам, не сум на работа и децата не се дома, ама во комшии две згради се прават и секое сабајле се почнува со чукање најдоцна во 7.

@danichap честитки и чекаме впечатоци и слики.

Последен викенд без деца. Ниту еден од големите планови за прередување плакари и фиоки и фрлање играчки не е исполнет. Ниту пак тие за читање книги и учење германски. Што правев цело лето?

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ич не сакам кога ме брзаат...:devil:
    Денов така почна ама јас за инает си седнав и ќе шмркнам 2-3 голтки кафе :coffee: светов не ќе престане да се врти од моите +/-15мин.

Данке среќен ден :inlove:

Petar80, Tajnaotrovna, Peco and 18 others like this.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Dobro utro :hai:
    Oti ne kazavte deka e sabota,jas se izdigav uste vo 7 da go nosam sin mi vo gradinka :|
    Pa veke koga bev stanata si gi isprav tepisonite :smirk:
    Sega ke go teram mm da mi gi izvade venicijankite i da gi iscistam i niv i prozorcite pa utre da mi bide slobodna cela den i vo ponedeolnik na rabota |(
    Inaku vcera kupiv Savo po vasa preporaka i navistina mnogu mirisa ama pak ciste i efikasno e,fala na preporakata :)

Ve citav sinoka i procitav za maliot Ivan,zalno i uste eden dokaz deka ne site zasluzuvaat da bidat roditeli.
    Ne se slozuvam tatko mu da go pustat pobrzo od zatvor zatoa sto zakonot za site treba da bide ist.
    Mozel da raboti kako sekoj eden posten covek,ne e vistina deka rabota nema,sekoj sto saka da raboti ke najde no toj go odbral polesniot nacin za da zaraboti.Ne go zalam i treba da lezi.
    Drzavata bi trebalo na deteto da mu dava pari i sigurno tatkoto zimal pari kako samohran roditel zatoa sto mu se sleduva.Kolku e golem toj iznos ne znam.
    Se nadevam deka drzavata ke im pomogne na babata i maliot Ivan i deteto ke ima srekno detstvo kako sto zasluzuva.
    No da ne zaboravime deka toa e samo eden slucaj a gi ima premnogu za zal.

@danichap Imaj najubav den so mazeto i malata princeza.Cestitki :party: :f: :l:
    @kukla21 Ubavo da si pomines na odmor (poolparty)

17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

@kukla21 @monik55 убав помин.

@danichap ти посакувам овој ден да ти биде како од бајка (добро де, и сите по него што следат) и да биде се' според твоите замисли и фантазии. Мажето да те сака уште повеќе, да живеете во хармонија и љубов со многу дечиња.

@Bridget овде све е наопаку. Не знам колку време си била во Македонијава, ама и 24 часа се доволни за да се увиди сето ова. Добра ти е опсервацијата. За жал, вака е веќе подолго време.

@Lilit камо овој случај што сега толку ви предизвикува немир и морници да е еден од ретките. Ама не е. Пред година-две, имаше на една од телевизииве некаков си хуманитарен караван. Луѓе во каква мизерија живеат. Без струја, вода, без нормален кров над глава, без лекарства. Страдаат поради нашите убаво осмислени закони... Мислам дека кошмари имав долго време. Особено што... Ај не е важно, да не изнесувам моја приватност повеќе отколку што треба. Ама ме погодија премногу сите тие судбини. А уште колку такви има... Не се добројуваат. Пола држава ни е во ваква состојба.

Ужас.

Соништава продолжуваат да ме измачуваат. Грд сон сонував сабајлево. Од глава не ми излегува. Само сакам да престанам да сонувам.

Денес немам план. Ама имам намера да работам. Можеби откако ќе отспијам после доручек. (facepalm) И толку. Не знам друго. Можеби ќе прошетам попладне со либево. Навечер не ми се излегува, не знам зошто.

Сега ќе поминам во темата за серии-општа дискусија за да предложам една серија.

Друго паметно немам што да кажам.

Убав ден и уживајте.

Petar80, Tajnaotrovna, Peco and 23 others like this.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро.
    Силно светнал ден, да се изработи денов па се одбројува викендот.
    @monik55 @kukla21 убаво да си поминете и да се одморите психички физички пред се па и слико да ни пратите.
    @danichap се надевам дека блескате од среќа, аксесорите се помалку важни во случајот срце и душа овој ден проследени со длабоки емоции, честитки, најсреќни да сте. :f:
    Поздрав друштво:sun:

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Добро утро
    Синоќа се скрав со дм :devil: и од инат си легнав во 11 ]:)

Увото скроз ми е затнато, џабе шибам капки, фајдe никакво :^)

@danichap
    89028ea6178271cc1ffb37d11302de7a.jpg

20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Поздрав до сите -+40 и специјален поздрав до невестата

Thread Status:
Not open for further replies.