Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.915
    Допаѓања:
    272.692
    Тешки теми сте отвориле.Имам еден во блиска фамилија на сигурен пат да стане таков:envy:
    @monik55 @kukla21 среќен пат ,убав помин и бидете вредни:l:
    @bittersweet ја нема да се јави од Острелија ,нека пише само дека е арна да не ја думаме:hai:
    И ми фали што ретко ја има и @lunicka ,знам дека е со многу обврски ама без неа не e иста темава:hug:

На Tajnaotrovna, lunicka, MacenceEna и 11 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.156
    Кој ме тераше да гледам вести. Срце ми се скина за она мало детенце Иван што го оставила мајка му и сега живее со баба му без струја во мизерни услови.

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.156
    Јас да можам би им платила струја. Море би му однела и сладоледи цел пакет ама каде да ги стави душа мила.

На Petar80, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Кaфaни, кaфиќи, oтвoрени секoјa вечер дo кoгa имa нaрoд дo тoгaш, a нaрoд имa мaшaлa. Кo слaвa, пaнaѓур, слaвје, кo туристичкo местo дa е, прaзник...не знaм штo дa кaжaм. И пaметaм, дoживљaј ни беше, дa испеглaш или нaвиткaш кoси, дa се нaшминкaш, дa гo oблечеш нoвoтo фустaнче или блузиче зa кoе си се мoлелa и рaспрaвaлa дoмa дa ти гo купaт зa дa излезеш тaкa дoтерaнa, дa слушaш безвезе музикa, дa држиш некoјa леденa фaцa сo цигaрaтa вo устa oти сo нoвoтo пaрче oблекa рaчунaј инстaнт еднo нивo пoгoре си вечертa. Пa уште aкo и фризурaтa oд првa ти се пoгoди, тoп, ќе ти се фaтaт зa...нoктoт. Дoлг и лaкирaн секaкo. Некa е периoд пa дa пoмине мерaк, aмa не, нoрмa стaнувa, кo зaдoени. Рестoрaните сегa се нa нивo нa сендвичaри. Акo ние пoрaнo пoсле излегувaње (a излегувaњетo беше стoење вo местo вo кaфиќ или дискoтекa и лижење еднa пијaчкa целa вечер) oдевме нa бурек или сендвич aкo oстaнaт пaри нели, сегa oвaa млaдинa директнo си се сместувa нa мaсa сo пиците, пилешките прсти и цезaр сaлaтa, oти велaт пoкултурнo билo. Пa и живa музикa ебaте бељa, зa битните луѓе, пилиштaрци, oблекле кoшули уште брaдa неникнaтa aмa нaрaчувaaт сo пoтези и мимики нa искусни бoеми. Тoa е.

На Tajnaotrovna, MacenceEna, VladeMila и 20 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.270
    Точно @Bridget ,се е изместено....а најчесто тоа кафанско доживување мама и тато го плаќаат ама синчето и ќерката истакнати во друштво и кафана ќе бидат...и ние родителите сме криви за тоа...им е полн џебот значи, за така да се однесуваат..со мм сме излегувале со фишек сончоглед во паркот да се видиме само..не ми требале кафани за да поминам убаво и уште го мислам истото...ама ко што реков сите вредности се изместени и се се доживува предвреме и прерано...

вредна вечерва сум била....една планинка алишта испеглав...ама не се...оставив едно купче не можев се препотив....

пак спиев попладнево...што ќе се прави ноќеска?!...тешко дека скоро ќе ми се приспие...

На Tajnaotrovna, Peco, MacenceEna и 11 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Утре е голем ден. Т.Е. Денес де.
    Уште една ке ни се одДаде.
    Јас сум спремна да буткам на врата за да види зетот дека така лесно невестата не ја даваме.
    Носам и кеса од џамбо со мене за да го наполнам.

На Espadrila, Tajnaotrovna, MacenceEna и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    Некој oтварање на ЛОИ да не гледа? ;)

На Petar80, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.665
    Жени, не можам да спијам, не знам зошто ме погоди приказната за малиот Иван.

Сакав да прашам, бидејќи татко му е самохран родител, нели има право на жалба за пресудата и треба да биде ослободен врз основа на ова? И неколку пати го менуваа законот за мигрантиве, има сигурно некоја дупка.
    Овој човек не превезувал мигранти од арно. Затоа мразам закони и некоја си пропишана правда кога правда во ова не гледам... А и воедно, само затоа што женава црно на бело немала склопен брак, нели живот во заедница повеќе од х години има статус како и склучен брак? Еве и она ако не исполнува услов, нели чичково на детево не му следи семејна пензија? Не ги знам процедурите и законите, ама мислам дека луѓево имаат права кои не ги остваруваат само затоа што нема кој да ги посоветува.

Морам детево да го најдам и видам. Не знам што е тоа што ме вознемирува толку во овој случај.

На Petar80, JuLleE, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @danichap имај убав ден! Цел живот да сте во радости и љубов! :inlove:

Ве поздеавувам од граничен премин :) :hai:

На Petar80, bebaa, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    @danichap neka denesniot den Ti bide pocetok na bajka..ne kako segasnata vo koja zivees tuku uste poubava..ispolneta so ljubov i razbiranje..polno deca..ogromen dom za koj sonuvas.
    Da ste zivi zdravi i vecni.

Ova morav prvo da go pisam zasto sum zaboravena.

A ke ima blaga rakija nesto...???

На Petar80, Espadrila, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  11. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Само да ве поздравам зошто деновиве избегнувам да се дружам со комјутерот.
    Убаво утро, кафе на плажа на изгрејсонце.
    Мирно е, прекрасно.
    Чудни ми се луѓево, мислам овде. Одмор да се тера по терк на некој друг. Ова ми се единствени дваесетина дена во годината кога правам што сакам и кога сакам. Слобода.

Не сум ве читала претходниве денови, но честитики за се' убаво што ви се случило вам или на вашите најмили.

На Petar80, Tajnaotrovna, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    soon to be г-ѓа @danichap ....да уживаш денеска. И да блескате со мадам:inlove: Што од убавина, што од среќа:D Среќни и долговечни да сте... сите соништа за браков и семејството да продолжат да ти се исполнуваат.:hug:

Јутар људи:f:

На Petar80, Espadrila, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Добро утро.

FB_IMG_1470313021382.jpg

14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.218
    Допаѓања:
    139.927
    ^ Баш сабајле го имав тоа чувство. Мислев ќе поспијам, не сум на работа и децата не се дома, ама во комшии две згради се прават и секое сабајле се почнува со чукање најдоцна во 7.

@danichap честитки и чекаме впечатоци и слики.

Последен викенд без деца. Ниту еден од големите планови за прередување плакари и фиоки и фрлање играчки не е исполнет. Ниту пак тие за читање книги и учење германски. Што правев цело лето?

На Petar80, Espadrila, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    259.354
    Ич не сакам кога ме брзаат...:devil:
    Денов така почна ама јас за инает си седнав и ќе шмркнам 2-3 голтки кафе :coffee: светов не ќе престане да се врти од моите +/-15мин.

Данке среќен ден :inlove:

На Petar80, Tajnaotrovna, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Dobro utro :hai:
    Oti ne kazavte deka e sabota,jas se izdigav uste vo 7 da go nosam sin mi vo gradinka :|
    Pa veke koga bev stanata si gi isprav tepisonite :smirk:
    Sega ke go teram mm da mi gi izvade venicijankite i da gi iscistam i niv i prozorcite pa utre da mi bide slobodna cela den i vo ponedeolnik na rabota |(
    Inaku vcera kupiv Savo po vasa preporaka i navistina mnogu mirisa ama pak ciste i efikasno e,fala na preporakata :)

Ve citav sinoka i procitav za maliot Ivan,zalno i uste eden dokaz deka ne site zasluzuvaat da bidat roditeli.
    Ne se slozuvam tatko mu da go pustat pobrzo od zatvor zatoa sto zakonot za site treba da bide ist.
    Mozel da raboti kako sekoj eden posten covek,ne e vistina deka rabota nema,sekoj sto saka da raboti ke najde no toj go odbral polesniot nacin za da zaraboti.Ne go zalam i treba da lezi.
    Drzavata bi trebalo na deteto da mu dava pari i sigurno tatkoto zimal pari kako samohran roditel zatoa sto mu se sleduva.Kolku e golem toj iznos ne znam.
    Se nadevam deka drzavata ke im pomogne na babata i maliot Ivan i deteto ke ima srekno detstvo kako sto zasluzuva.
    No da ne zaboravime deka toa e samo eden slucaj a gi ima premnogu za zal.

@danichap Imaj najubav den so mazeto i malata princeza.Cestitki :party: :f: :l:
    @kukla21 Ubavo da si pomines na odmor (poolparty)

17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    @kukla21 @monik55 убав помин.

@danichap ти посакувам овој ден да ти биде како од бајка (добро де, и сите по него што следат) и да биде се' според твоите замисли и фантазии. Мажето да те сака уште повеќе, да живеете во хармонија и љубов со многу дечиња.

@Bridget овде све е наопаку. Не знам колку време си била во Македонијава, ама и 24 часа се доволни за да се увиди сето ова. Добра ти е опсервацијата. За жал, вака е веќе подолго време.

@Lilit камо овој случај што сега толку ви предизвикува немир и морници да е еден од ретките. Ама не е. Пред година-две, имаше на една од телевизииве некаков си хуманитарен караван. Луѓе во каква мизерија живеат. Без струја, вода, без нормален кров над глава, без лекарства. Страдаат поради нашите убаво осмислени закони... Мислам дека кошмари имав долго време. Особено што... Ај не е важно, да не изнесувам моја приватност повеќе отколку што треба. Ама ме погодија премногу сите тие судбини. А уште колку такви има... Не се добројуваат. Пола држава ни е во ваква состојба.

Ужас.

Соништава продолжуваат да ме измачуваат. Грд сон сонував сабајлево. Од глава не ми излегува. Само сакам да престанам да сонувам.

Денес немам план. Ама имам намера да работам. Можеби откако ќе отспијам после доручек. (facepalm) И толку. Не знам друго. Можеби ќе прошетам попладне со либево. Навечер не ми се излегува, не знам зошто.

Сега ќе поминам во темата за серии-општа дискусија за да предложам една серија.

Друго паметно немам што да кажам.

Убав ден и уживајте.

На Petar80, Tajnaotrovna, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Добро утро.
    Силно светнал ден, да се изработи денов па се одбројува викендот.
    @monik55 @kukla21 убаво да си поминете и да се одморите психички физички пред се па и слико да ни пратите.
    @danichap се надевам дека блескате од среќа, аксесорите се помалку важни во случајот срце и душа овој ден проследени со длабоки емоции, честитки, најсреќни да сте. :f:
    Поздрав друштво:sun:

На Petar80, Tajnaotrovna, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро
    Синоќа се скрав со дм :devil: и од инат си легнав во 11 ]:)

Увото скроз ми е затнато, џабе шибам капки, фајдe никакво :^)

@danichap
    89028ea6178271cc1ffb37d11302de7a.jpg

На Petar80, Tajnaotrovna, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.841
    Допаѓања:
    81.077
    Поздрав до сите -+40 и специјален поздрав до невестата

На Petar80, Espadrila, Tajnaotrovna и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.