Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Добро утро на сите ...јас со кафево во рака...
    Денес пак треба да одам до центарот за социјално не можам да ги оправам документите веќе 2 месеца.Еден круг низ чаршија па дома.Се мислам во Туш има понуда на тенџериња и тави од Братство Охрид ,по намалени цени.Минатата недела си купив тенџере од 4 литра за 1330 ден а денес се мислам да си земам тава 650 ден.А во понеделникот купив два градника и се разбира го промашив бројот.:lol:.Додуше не многу ама за еден број поголеми нема да е лошо да не ме стегаат.Сега да ми ги смени продавачката ,така се договоривме.Ах да треба и да се фарбам,
    @Annath мислам дека веќе си го однела синко на лекар.Моиве кога имаа темепратура ги туширав набрзина и белка од јајце во чорапи ставав,исто и вински оцет,компирчиња на глава редење...дури беа помали само свеќички ставање им помагаше.
    Ќе помине нема кој не поминал низ тие агонии.
    Јас сум летно дете и за чудо не сакам многу топло.Всушност во лето да не е темперетурата над 35 а зима да не е од -5.Сакам умерена температура,ако има таква некаде кажувајте ,нека ме посвои некој со задоволство би живеела таму.

Teodora*, Annath, Serafima and 12 others like this.
  2. mamaMace

mamaMace Активен член

Annath ако го имате грипот, незнам веќе која варијанта, ама малото пред нова година тој што го фати ни блокмакс не помагаше.значи 10 часа изгоре од температура буквално 39,8 ми качуваше и пробувавме со оцет на нозе со мачкање ракија и најмногу ни помогна пелена натопена со ракија и голо детето соблечено и обвиткај ги градите со ракијата ќе вришти 1 минута бидејќи го лади телото и после ќе падне барем до 38,8 и ќе ја тргнеш крпата после 30 минути и пак ќе ја качи.Само да немате грчеви инаку поминува после како нови се.незнам точно колку години имате, ние сме 2.после температурата ќе ја има уште ден два ама блага форма барем кај нас не качуваше повеќе од 38 ама почнува да кашла е тука е маката што може на гради да симне тогаш треба да внимаваш повеќе.Ајде побргу да оздравите.и давај електролити бидејќи температурава знае да го дехидрира посебно ако е мало дете.

Annath, anina, galapce and 1 other person like this.
  3. tinan

tinan Популарен член

Глеам сте чистеле викендов, па тоа сарма се праело... и подварок.... абе што ми правите :pizza:

и добри совети се делеле, без ѓаќи по дома да се шетало... ете... тоа е исполнето... :smoke: ... и знам што ќе кажете... не ми се на перење... имам повеќе од еден пар :rofl:
    Не го разбрав само тоа делот за помагалата :?:, на бастум ли мислеше, на што ли? 8-|

Тоа змиите и пајаците.... знам доста што такви имаат ... у џеб ... лево пајак, десно змија ;)

И да ми оздравите,... сите... ајде пролет иде ...;)

4. tinan

tinan Популарен член

Луничке, кај е тоа Туш ?
    И јас си сакам тенџере од Братстство. Го земав она од Тинекс, со купони, за шпагети.
    Тенеќе е. Тенко дното.

5. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Добар ден:sun:

Гледам сте се заправиле муабет за тенџериња и тави...Сакам и јас ама тава за пржење со капак...Имав една ја купив од Тинекс и душата и ја извадив(што марка беше незнам), ама сега сакам да ја сменам....Металец ми фаќаат око :?: , а?
    @tinan викаш овие новиве тенџериња од Тинексот не ги бива? а јас пак собрав купони за да ја купам..ме стави во недоумница:?:

Така жени додека мислам за тенџериња решив од оваа плата да се почастам со еден парфем кој долгоооо време го посакувам...

6. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Добар ден и од мене.:)

Надвор е облачно, но мене некако ми е „сончево“ расположението.:sun: Пролетва претстојат убави моменти. Меѓу другото, ќе станам и тетка за прв пат и веќе се топам од мераци.:inlove:

Инаку, пролетта пристигна и во на мојата градина тераса. Веќе две недели како цветаат единствените цвеќенца што ги засадив минатата есен. Преубави се, но многу брзо прецветуваат. Сепак, многу ме радуваат, па викендов ги овековечив со мини фотосесија.:tmi:

crocus .jpg

Убав ден на сите. :hug:

7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Oзбилна ве поздравува и убав ден ви посакува:sun::hai::hai:
    Да ви посакаме само здравје и многууу љубов.
    Тие две работи ќе се погрижат за сите останати:hug::hug::hug:

Без повод но од срце:l: Дами, сликовито поунаку не може:f::f::f::f:
    Роза за една роза а благо благи да ми бидете:angel::angel::angel:
    Сунце сија дан нек прија:sun:Шетнете, љубите али памет не губете(hollest):makeup:
    Воли вас Озбилна - Неозбилна:drunk: Јасам бре :drunk::d::d::d::hug::hug::hug:

mareane, imelda, Val-Dim and 14 others like this.
  8. anel

anel Популарен член

Ај добар ден да кажам,

Денес навистина ми е подобар:), Thanks @bittersweet за чајот. Редно е едно кафе да ве послужам

nes-kafe1.jpg

Еден совет од мене, кога шетате по гаќи или без нив, спуштете ролетните, да не висат комшиите по тераси, греота се:lol:
    И не го бива тенџерето од тинекс? :smirk:А јас се токмев да го земам. Се сакам да земам што е со купони, како без пари да ги даваат, а не дека ми треба. Само влечам дома нешто, мм вика да земеме поголем стан не ни ги собира кутиите:D. (сарказам секако).

@do-re-mi што се убави цвеќињата. И јас многу сакам ама имам место само за две жардењери на тераса:(

Убав е денот,искористете го, јас сеуште не можам:(

:f::f::f::sun::sun::sun::sun:

mareane, imelda, Val-Dim and 11 others like this.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

@do-re-mi ова се качунки така?Имам вакви ама само во бела боја.Без разлика како се викаат многу се нежни.
    И јас се токмев да го земам од Тинекс тенџерето ама ми кажаа не било убаво.Ама ова е полн погодок.И го земав специјално за филови правење,испробано е и баш ми се допаѓа.
    Туку да ви се пофалам или пожалам си купив две чанти,зашто не можев да изберам меѓу две бои,фустанче и туника од Певекс.И накај дома ме фати нервоза зашто трошам пари...и почнаа да ми доаѓаат мисли,ова беше побитно,она беше ...и баш се загрижив.Инаку парите се од мајка ми,ми даде да си купам нешто.
    Пишман шопинг-жена сум станала.:(
    Сега да го замачкам косичево,ако има некоја доброволка да ме офарба,давам кафе и торта.

mareane, imelda, Mrs.Bass and 10 others like this.
  10. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Lele zenski ve citam I vi zaviduvam na ubavoto vremence, kaj mene tuka ni p od prolet;( daj pratete mi malku sonce :sun::sun:I toplo vremence, ovoj snegov I ladnoto me seknaa, od doma ne se izleguva:(
    Inaku cekam majstori denes, ke renovirame kupatilo doma I od edna strana sum presrekna, vreme bese da se sredi, no koga pomislam majsori niz doma, prasiste na ste strani, kosa mi se kreva. Se nadevam brzo ke zavrsat :)
    Sega ke si napravam kafence, koj e za, povelete, mnogu ubavo kafe pravam:D Ako uspeam da go ispijam na raat bez sinko da mi butne nekoe topce vo fildzanot, dobro ke bide:rofl: sekoj den Mi go pravi ova:(
    Pozdravce do site, a bolnite pobrzo da ozdravite:hai:

Cuci81, mareane, Mrs.Bass and 11 others like this.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

12. galapce

galapce Форумски идол

Ubav den...:sun:
    E vakvo vreme sakam jas...em silno svetnal den,em da prosetas,em da ne se zapotis,em da ne ti studi...meraci..
    Denes pokraj standardnite "proceduri"po stanuvanje,denot go zapocnav ovosno..Red kruska,red jagotki,red sredno kiselo jabolko,red mandarinki..

Lunic ne smees da se obvinuvas i da si stvaras griza na sovest koga nesto si kupuvas.Oslobodi toa dusata i uzivaj go zadovolstvoto koe si si go priustila.Sigurna sum deka go zasluzuvas..Nema zosto ne bi.Izvesti ne za intervjuto.
    Annath se nadevam deka sinko e podobro a so toa i ti.
    Ozbilna (neozbilna):lol: pred tvoite postovi mi se cini i da ne stoi nik za da ni pokaze koj go napisal(ova vazi za vo ovaa tema)ke znaeme deka e tvoj.
    Istoto vazi i za Val-Dim,Bitter ma i za postovite na Danichap,Imelda,pa i za Anina..
    Dali toa znaci deka pominuvam dosta vreme ovde so vas? :tmi:
    :rofl:
    Novive ic da ne se sekiraat,imam vreme i niv da gi podnaucam pa da gi prepoznavam.:?:

Od koga go napraviv cirklazot skoro da i se otkazav od planiranje na zivotecov,sto ke bide?koga ke bide,kako ke bide.
    Neli deka odlozivma svadbata,ke treba,odnosno sakame da se registrirame so TarzanO.Znam samo deka nema da bide pred da napolnam 32ra nedela.Ako dade Gospod da e se vo red,resena sum da bide ovde.Vo trepezarija.Ma nemam namera da rizikuvam.Neka dojde ovde cicko maticar,ke si platime,i da potpisam deka sum negova.:inlove:
    I toa po pizami.Bez sminka,bez fustani i trakatanci..I ne mi e krivo sto ke bide taka.Samo bebus neka raste i se rodi kako sto treba.

Bozica1980, Cuci81, imelda and 15 others like this.
  13. toogood

toogood Популарен член

Kaj e toa sto e tolku ladno?:^) Negde e i poladno.:o
    Nie pred dve god renoviravme WC. Si izbravme majstor od ex YU. Nemozam a da ne se pofalam, kolku dobar majstor. Mu zema tri nedeli za 2 wc od koren da gi preraboti.:clap: Tolku rabotese ubavo i cisto nemozam da se iznacudam. Sekogas pred da si odese gi redese alatite kako vo apteka apcinjata, a za cistenje po sebe nemase razgovor. Baska toa sto bese se pokrieno so specialni pokrivki, koga si odese se mi cistese. Cudo pravese.
    Se super ama bese extrimno skap.;( Nezalam, uzivam i go falam sekade.:rock:
    Jas mnogu obozavam renoviranje. Ne mi smeta nered, a posebno odenje po prodavnici i slozuvanje na materjali i boi.:)
    Da spomnam za tendjerinjata od Vero pred 15 god.(y)
    Toa vreme davaa kuponi za se vo vrska za gotvenje i jas zemav edno tendjere. Poarno tendjere amin. Tuka go donesov i sekoj den go koristam, odlicno e. Golem spomen mi e.:nod: Isto dobiv tendjerinja set za svadba od rodnini koj patuvaa mnogu po rabota vo Germanija. I tie tendjerinja mi donesoa za poklon koj se tuka so mene i se fenomenalni.:nod:Tuka kupiv bezbroj (obozavatelka sum). Zatoa so tavi imam problemi. Neznam kolku sum kupila i posle prvoto gotvenje zavrsile nazad vo prodavnica ili vo kanta.(lalala) Donesov i edna golema tava za baklava, ama kutrata ne preziveala.:worried: Koga gi frlaat kuferite verojatno padnala na kos i se izvitka, taka zavrsi vo kanta.:nod:
    Inace domakinski raboti mi se slabost, na baba mi (samo uste da znam da gi koristam kako vas). Taa imase eden spaiz prepoln so tendjerinja, tavi i tavcinja od site mozni golemini.(fingers)
    Ne e vazno sto imas, vazno e sto znaes da napravis.:nod: Djabe alat ako se nema fat (ova jas na mene si go kazuvam).:shake:
    Smisol i fat za gotvenje i doteruvanje se razviva od gledanje drugi okolu tebe. Jas nemam od koj da gledam. I toa sto go imav go zagubiv, opkruzena so razni k*rotresini , sto bi rekla baba.
    Sto zena bev, namesto so godini da se usovrsuva, jas kutra go baram mm na tel. na rabota da go prasam kako sega sto da pravam...Sama blago ne pocnuvam da pravam, me faka panika deka nemozam da go napravam, mora mm da bide doma i toj e glaven, a jas pomagam, podavam i gundjam.:emo:
    Odamna ne sum napisala. Mi ostana da kazam za gosti.
    Gosti vo moja kuka samo vo Sabota primam i Nedela ako Ponedelnik e drzaven praznik. Dosega nikoj ne mi dosol nenajaven, nikogas. Lugeto se plasat , mnogu sum stroga.]:)
    Koga kanam gosti za rucek obicno e 2-3 nedeli unapred, a za obicni gosti samo nedela. Isto ne prifakam da odam kaj nekoj ako ne me vikne nedela odnapred. Ne stojam na zakacalka, imam jas svoj organiziran zivot i toa mnogu organiziran.
    Za doterafki, nesuv veke onaa strata. Mnogu sum prakticna, nesmee nisto da me stega, cesa ili da trpam za ubavina. Sum stanala premnogu prakticna.(facepalm)
    Koga setam vo Mk. niz ulici se voodusevuvam kako site se doterani, flizerosani i ubavo nasminkani. Sakam i jas ama kade takva ke odam ke licam na elka novogodisna.(facepalm)
    Eve edna slucka od pred 7god vo Mk.
    Bese leto (kako po obicaj leto doagam). Dojdov so nekoj papuci, klompi, zatvoreni, jas nizdoma si gi nosam, ama tie se za nadvor vo esen ili prolet. Planot mi bese da si kupam nekoj sandali, ama mala mi e nogata i tesna i nemozev da odberam pa si ostanav so niv.:doh:
    Otidov vo edna prodavnica za cevli da si kupam esenski, negledam zasto mi se sandali , kaj pusti ke gi nosam.:worried: Vo Mk koga ke dojdam na 5 god. ednas?Odluciv da ne kupuvam.(highfive)
    Odam vo trgovski vo edna prodavnica, bese vreme koga prodavackite se vo 2 po smena , koga smenite se preklopuvaat. Vleguvam, nikoj ne me ni konstatira. Tie si pravat moabet. Ednata vidno voznemirena:rofl: , pozitivno, i kazuva na drugata kako tipot sto i se sviga sabajlevo go stretnala vo trgovski. ^_^Toj ja zastanal i ja prasal kako vikendot:?:, a ona mu rekla , pravev ajvar:" i mesam jas mesam(pokazuva so race, cela zanesena(lalala))".Toj ja prasal:"kako, kako"I taa pak pokazuva (cela zanesena:fubar:).
    Odednas moabetov zastanuva i stama vo prodavnica. Znaci vo prodavnica samo nie trite.Jas digam glava (probuvav nekoj zaostanati modeli od minatata esen), gledam taa sto komentirase i pokazuva so pogled na drugava:shake::nod: da mi gi vidi papucite:^). Jas se zabezeknav.:talk: Stojme taka site tri , 3-4sek. Si gi oblekov papucite i se upativ kon vrata.(lalala)
    Nikoj ne me prasa sto sakam, si izlegov i si zaminav.:worried:
    Letoska isto jas so nekoj moj obuvki na noze koj ne voodusevuvaat. Edna moja rodnina si dade za dozvola:puke: da mi kaze deka nebile ubavi sto ne sum si kupila drugi.]:) Jas odgovoriv " nemam pari"|(. Se postrami sirotata.
    Stvarno sum nepriatno iznenadena kako lugeto si dozvoluvaat da gi cenat drugite po obleka i nakindjurenost.:smirk::nod:
    Kade se luge vrednostite na lugevo? Kade otidoa?:smirk:

Bozica1980, Cuci81, mareane and 11 others like this.
  14. anina

anina Популарен член

Галапче најзакон регисттрација ќе имате. Замисли тој среден а ти бушавка и по папучи:D.
    Туку јас се спремам за утрешниот ден. Дојдоа роденденот и крштевката на малечката. Притисоци од сите страни. Трчањето и спремањето ми се преку глава. Само за добро да трчаме сите.
    Како течат деновите, се повеќе ми се стегаат градите а не знам зошто. Како на смртна пресуда да одам а не на убав настан. Секогаш на вакви големи денови сум катастрофа(n). Најверојатно заради бројот на гостите. Се мислам што и како ќе биде:worried:.
    Сите ќе слават утре. Месо и пиење во изобилство. А јас... Јас ќе славам дента после тоа, кога ќе испуштам една тежина од срцево

imelda, Mrs.Bass, Val-Dim and 10 others like this.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

@anina зошто си ствараш сама на себе притисок без причина?Прво за убаво е,второ финансиски проблеми немаш...остави нека си тече настанот сам од себе.Од искуство ти кажувам,поминато е тоа,само биди благодарна што ете имаш убава причина да славиш,опуштена и се ќе биде во ред.(y)

@galapce ме насмеа со венчавката.Ако се решиш вака да се венчаш сакаме слики од дезенот на спаваќата,ќе те ставиме во модни критики:rofl:,:rofl:,:rofl:.
    Не ми се лути само се смеам на замислената слика :P.

Bozica1980, imelda, Val-Dim and 7 others like this.
  16. ArmaniCode

Veruvaj mi poladno od Chicago nema, 9 meseci ladno, 3 meseci toplo, a koga zboram ladno zboram za -25 stepeni....brrrrr
    Inaku I jas obozavam da renoviram I obnovuvam ama so dve godisno dete doma, ne e lesno, eve cel den odam po nego gi faka alatite na majstorite, I toj da videl sto se pravi, haha.

Sky-butterfly, Annath and toogood like this.
  17. toogood

toogood Популарен член

Sto si se voznemirila tolku. Opusti se.
    Ako si zaboravila da kupis nesto, moze i bez toa. Kolku ima za jadenje i pienje, tolku. Ti ne kanis da gi najades, ti gi kanis da se proveselite. Nikoj ne doaga da se najade, veselba e veselba.
    Eve uste edna prikaska od mojot zivot.
    Kanam jas na rucek nekoj Mk. (toa kaj mene ednas godisno, za ater na mm). Tri dena odam jas po site prodavnici, Grcka, Italjanska, Germanska.... i sobiram se sto mi e pri raka. Neli treba Mk. vo kuka da ti dojdat.
    Megu drugoto vitkav i sarma (e za sarma sum expert, nedavam nkoj nisto da mi rece).
    Jadat, pijat lugevo i eden se vrti i mi vika "sarmata za moj ukus ti e posolena". Jas mu rekov:"ne ja pravev za tvoj ukus, sakas jadi , sakas ostavi".
    Ja dojade so sila, idi sega pak da mu tekne da rece nesto.
    Si cuti kako popce.
    Koj go viknal nego da go najade.
    Mene tesko nekoj deka ima hrabros da mi kaze nesto, odgovaram na pravo mesto prav zbor.
    Koga kani kaj nego na rucek, obavezno me prasa kako gotvenoto. Jas sum decidna:"Za ukusi ne razgovarame, trudot e golem, blagodaram".
    Go zakutiv nego, a i ostanatite sto imaat namera da komentiraat.

anina, Mrs.Bass, Stories and 2 others like this.
  18. ArmaniCode

Haha, me nasmea epten. Jas kade I da odam si jadam sto mi e staveno vo cinija, ako mi se dopaga ke dadam kompliment, ako ne ke si pritraam. Nikogas ne bi se osudila da mu kazam na nekoj ne ti e ubavo jadenjeto:?:
    Od kaj se macel da te nagosti pa I maani ke naogas. Za takvite samo kafe I sikter doma:rofl:

Sky-butterfly, bittersweet and Annath like this.
  19. toogood

toogood Популарен член

Ne e kajtebe poladno od kaj mene.
    3 meseci toplo. Alooo, toa ne bilo ni ke bide.
    Eden mesec kolku za promena , 22max.
    Za min. ne zboruvame. -25 e prolet za mene ( se salam).
    Imam odeno na -35 (-42 so veter) peski.
    Zimata e raj. Si ja sakam.
    Vo Walmart ima plasticni igracki za mali majstorcinja.
    Kupi mu na deteto da si igra, da se raduva.

anina and Annath like this.
  20. ArmaniCode

Lele, a kade si ti?
    Ova tvoeto epten loso. Jas sum si letno dete, si sakam toplicko, edvaj cekam Maj mesec da dojde da si gi zgream koskite malce:)

Annath likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.