Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Двопек јадам...демек да штедам на калории, а еве при крај е пакетчето, цело го изедов.
    Неделиве си се научив да си јадам и да си грицкам често па тешко ми паѓа живот без фрижидер.
    Денес тешко ми падна и разделбата со домот.
    Едно кутивче место, ама ми пружа мир.
    Нема ништо посебно во него, ама се осеќам најзаштитена и најсигурна.
    Тие што ги сакам се во него.Сама сакани влегуваат во него.

Меланхолија.

На JuLleE, fallenangel, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.547
    Допаѓања:
    115.310
    јас само чекам да ми заврши работниот ден, и да си одам дома.

На joy1, Lady Phoenix, zhap4e и 9 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Нена, да те информирам дека денов само што почна;(
    Има уште 5,5 часа :lol:

На Lady Phoenix, PUPICA, iloveyou29 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.547
    Допаѓања:
    115.310
    Се нурнав во работа да помине побрзо.

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.282
    Добар ден ! ако може да се нарече таков...

цела ноќ овде истура..почна околу 1 часот...грмежи ,ветер и обилен дожд....ќерка ми се плашеше па се сменавме -јас горе во детска ,таа со татко и на спална...ми се скрши сонот и од грмањето до 5 и пол бев будна....истура уште ама на бранови...врне па апуза па пак почнува ко од кофа... мм од сабајле 10 тина повици за поплавени визби...аман што е ова што се случува?!уплав да те фати!

од форумов искрено не сум забележала мислења надвор изнесени...а дека има воајери тоа сум сигурна...

ама јас имам познанички кои имаат фб профили на кои ништо не споделуваат ама ги имаат за да ги манијачат другите..да следат што објавуваат другите а ништо не споделуваат..дури за гуша ќе те фатат ако ги означиш на некоја фотографија...ко којзнае што си напаравил...и кога да отвориш фб.тие истите се секогаш вклучени..

На fallenangel, duffi, marama и 14 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Многу ми е жал!!

На MilaP и referentka им се допаѓа ова.
  7. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.348
    Се надевам дождов ноќеска не направи поголеми проблеми. Тешко на семејствата на загинатите.

На kukla21, Lady Phoenix, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.107
    Допаѓања:
    135.293
    Koга ми ѕвони некој на врата, 90% од случаите не отворам. Ако е некој близок, ќе ми се јавел претходно.

Цела ноќ врнеше... ФБ не ми се отвора, читам омраза место хуманост. Ако им било...

Времево е само за чај...

На JuLleE, duffi, joy1 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    97.054
    Тука не заврна, а цела ноќ имаше страшни грмежи и светкања.
    Сега е ветровито, а не е облачно. Се надевам такво и ќе остане.

Синоќа лежам и ја читам Спас од Исидора Бјелица. Раскажува жената како пред да дознае за ужасната болест, во спалната и влегол гулаб и се задржал извесно време на нејзината перница. Имала некоја прекогниција, па отишла да види значење за гулаб во речникот на зборови. Смрт или тешка болест. Се пресеков на сред ноќ, ми се врати филмот! Па на нас пред околу десетина дена во дневна преку прозор ни влезе гулаб, мајка ми беше во вц, јас станот во вис го кренав. И ете...татко ми се разболе...
    Ја баталив одма книгата и сабајлево ја вратив во библиотека. Како таа да ми е крива, ама ете, не сакав да продолжам понатаму :(.
    Не сакам знаејќи уште толку психички да се дотолчувам.

Ми се патува луѓе. Ништо друго не ми се прави во животов. Досадна сум знам, ама ме гуши срединава, тонам, паѓам психички и интелектуално, најубавите години ми минат речиси непродуктивно и затоа црвот ме јаде непрестано. Се трудам да не се оптеретувам со тоа, знам дека ако не утре, тогаш задутре ќе заминам, ама не можам...сакам одма, сега. Да учам, да стварам, да создавам нови контакти, да откривам нови светови, а не вака... Птица без крилја.

Не гледам телевизија, не гледам вести веќе не знам колку време. Не сакам да ги слушам одвратностите кои го задесуваат ова државиче секој ден се повеќе и повеќе. За состојбата во Ск знам најмногу од тука и по некоја статија на ФБ. Се надевам на луѓето наскоро ќе им се скратат маќите, на загинатите лесна им земја. Ужас!

Посран понеделников. Ни ми се работи, ни ми се шета, ни ми се лежи... Тесна ми е кожава.

На Ninichka, fallenangel, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    40.330
    Уфф каков викенд. Од саботата само висев на телефониве , со моиве зборев. Бев среќна што сите беа дома на куп. Да не ги мислам вака од далеку.
    Среќа добро се. жалосно за жртвите во поплавите;(
    Лошо.
    Само некои лоши работи се случуваат.

Овде топличко е. За мерак

Од сабајле бевме да пазариме . Да ги начекаме производите од акцијата. Го дотеравме мали за градинка за ич пари . Ама мразам гужви. Ќе ти се одмили и пазарење и се.
    За после закажано повторно шетање :D

И да искористам сонце да испијам кафево .

На JuLleE, duffi, joy1 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Кој сака нека чита, ич не ми е гајле. Ми беше гајле пред години кога почнав да пишувам па кога моите изрази, мојот стил на пишување стана универзален по фејсбуци и кај не. Е тоа ми пречеше богами. Оти, тоа се изрази од татко ми... од баба ми од.Биле карактеристични за мене и по нив ме препознавале..
    А-м-а... сега.. :D сите пиеме какао - не е веќе деЦки напиток, сите слушаме џез и алтернативна музика... сите го цитираме Јунг, Дорс или кој год. Јеј! :D Моќта на интернетот. Диктира трендови. Се унифицираме,ама пак сме си најпосебни,најлудички,нај, нај срцки.:inlove: :D
    Ми мина тоа. Откако сфатив дека идењето на форум каде секој чита и се „себе-надградува“:D си има и позитивни и негативни страни. Пред да почнам да пишувам,не мислев на тоа. Ама ете. Моето престана да е мое. :) Само тука се поврзува со жаба ко и за другите форумски ликови - нивното.
    Надвор од тука, секој може да е „а ла жаба“ ама...таму е со име и презиме. И толку. Само јас почнав да сум се помалку жаба уствари:D Ми го изгрдеа.:D
    Тоа што се' уште ми смета се ликови кои глуметаат паметни, особено машки имам сретнато кои, го читаат форумов ама демек ...за да се изнасмеат на нашите плитки мозочиња. :wasntme:
    Форумов бил пример за глупоќа.:wasntme: И истиве употребуваат патем од карактерните за х ликови од фемина фрази. :D Абеее.
    Луѓето сакаат реалити шоуа, сепак.
    За другото околу читачите.. веќе пишав мислење пред некоја недела.

@Lady Phoenix :( се надевам твоето ќе мине и нема да буфне ко ова моево. Оти, на човек не личам со оково.:tmi: Сега му се радувам што е бар отворено ко и другото. Ако чудово само менува бои и стои исто.:(:D Со лесно.:angel:

На Someonespecial, JuLleE, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  12. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    18.922
    Главата ќе ми експлодира.
    Врни, грми, свети, истура па пауза па пак од ново:(
    Прокапе таванот во собата кај малиот втор пат после варосувањето(дали баш мораше неговата соба?!?)сега флека како облак има:(
    Спиев скоро 12 часа со мал прекин да проверам големиот на вибер како им е на Јадранот со бурата и малиот на спијање беше кај другарче. Меѓутоа 12 часа = депресија;(
    Решив ќе го прекратам одморот и ќе одам на работа..Нема да ми верувате ако ви кажам дека газдата ми се јави и ми даде + недела дена да сум одмарала:oОвие газди се дијаметрално различни од ех газда само ќе кажам ЧОВЕЧНИ и се што се подразбира под поимот.
    Многу се плашам дека ќе ги разочарам со моите панични напади во случај да направам грешка или дека јас не сум оној идеален готов производ кој очекувале дека ќе го добијат.. (Ете собрав храброст да го кажам на глас мојот најлош страв , ако имате сугестии, критики било што споделете со мене ве молам да го надминам овој проблем)..
    Во однос на оние што читаат а не пишуваат ги имам и јас колешки.
    Неколку жени сме само и скоро сите младички читаат и коментираат за Фемина а не кажуваат дека пишуваат..Па и јас внимавам да не ми се испушти да си кажам..
    Престана да врни. .

На JuLleE, Peco, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Ќе полудам :@Дупли пубертет дома.

На Ariel, duffi, joy1 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    97.054
    Сега кога те прочитав, ми текна. Која песна ја баеш ти Жабетино та сите очобол не закачи, ааа?:devil: И мене левото око ми е подуен цел капак:|. И шо си викаш, само јас ли полуќорава да шетам, дај да распратам и по другачките од форумов:envy:.
    Абеее:@.

:P

На Artemission, Annath, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Викендов и јас ја следев ситуацијата, да е добро утрото не е дефинитивно за никого. Туку дај боже господе голем си спречи поголеми трагедии.. доста страдаше невиниот народ и доста солзи се пролеаја.
    Денес за мене е голем празник св.петка, многу години го славевме во македонија и сега продолжувам да си го славам. Секако атмосверата не е иста не сме таму каде што треба да бидеме овој ден но мала почит и наговест секако дека ќе си ја одредам. Ако некогаш сакав да сум во македонија тоа е на овој ден на овој празник. Лани стигнав до црква да станам нокта да одам и да заминам од македонија истиот ден после црква и одредената почит а оваа година и тоа не го можам а сакам многу сакам ако ме верувате..
    Се чуствувам многу осамено а не сум башка и сите се долу периодов не можам да се помирам ради некои луѓе и нивните посрани постапки. Им подаваш рака во лошо за да на крај еден поздрав да не ти упатат и те забораваат како да никогаш и не те виделе..
    Ама нели пријателите во лошо се гледале, да се гледаат дур им помине сеќавањето и лошиот период одпосле не се сеќаваат кој бил тука за нив..
    И сега истите тие ме тераат жртви да правам за нив, нече мочи.
    Само ќе си молчам и ќе го чекам денот кога ќе дојде да им го плеснам сето тоа во фаца.

Убав и лесен нека ви е денот .. празникот св.петка друштво, мир помош подршка на сите луѓе низ скопје.. други зборови немам. Ама како сме тргнале ние македонците со нашиот карактер и нашата себичност и подмолност нема да биде на арно.

На JuLleE, fallenangel, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Абе нели велат дека жабата ако и стапнеш на жуљ многу колнела.
    Оваа нашава жапка да не ни фрли некоја клетва ?

На MilaP, ph.orhideja, ninja35 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Не е за смеење ама:rofl: ми се смееше оној ден. Ќорава таква ќе намерам некој друг му велеше на Баптист. На сета мака уште трачови ми врткаше тука]:) :D Земи мачкај се со маст,плакни го со камилица,чај од магдонос дур не оживее ко моево:(
    Иначе ме потсети на гулабот Пичу.. ми имаше дојдено пред врата у студенски у далечната 200и некоја за да си умре кутриот. Нејќум да го поврзувам со случувањата потоа. Ме избрал мене,душа.. пар саати претходно го имав видено пред друга зграда,малку подалеку од мојата и сакав да го приберам..кочан ладно,оно не можеше да лета. И тАва е. Живот.

На Peco, fallenangel, MilaP и 10 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Тука сим и јас.
    Не ми се збори,не ми се пишува.
    И ситуацијава и ПМС...
    Се насобрало се на купче.

На fallenangel, duffi, joy1 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    97.054
    @referentka , Рефке прочита ли сега оти од неа ми е?:^) Оти ја закачав пред некој ден за окцето Жан Баптист:D.
    Клетва е, нема друго:devil:. Па сега па и лекови ми кажува|(.

На ninja35, Annath, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Run, run, run but you can't hide, Ејме. :P :D
    (tumbleweed)(tumbleweed)(tumbleweed)

На Peco, Annath, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.