Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Помина сезоната на освојување на кафани и ресторани:)
    Заврши мојата работа локално по градови(hollest)касни таму пивни ваму.
    Што значи ќе си се дружиме, иду бре бољи виртуелни дани:)
    Сдк ќе се вртам наутро на столчето и ќе ви нудам кафе 8)

Нека заврши ова време на вируси:|
    грипот кружи а детево појди во градинка здраво врати се болно:?:
    Втор пат зимава го дрма исто како и твоето. Внуков од сестра ми :angel:
    Ана, да ти е жал да го гледаш, очи му светат тело од време на време гори.
    Знам ќе им помине нас големи не здрма...
    ама ми лежеше во рака така мирно а инаку ми ваѓа душа ме дави гушка:inlove:
    Анина, среќен нека е роденденот и вечно и име:^: :party:
    Да ти е жива и здрава радост да ви носи:angel:
    Ај не туку ми паничари пушти срце се ќе биде добро стегни една и за мене:angel:
    Луничке, со здравје да си носиш а и да си се служиш со тенџерето.
    Па и да не израдуваш со пост од работно мест:)

anel , со помин и мене така ме дрмаше, им го фатив креветов дома маживе мои ко муви без глави се можно ми дадоа дури ме станаа:) ова испадна ко на смртна постела да сум била:D нема веза.
    Ното убава без до ре ми песна не почнува:) и јас ги имам овие цвеќенца свеки моја во двор ги посеала.
    Толку се убави но кратко цветаат:f:

Галаба, како и да се венча од Бога благословена на тарзано и бушава и во папучки му е убава:f:
    Битерке мор, не туку ги ставај змиине и пајацине тутмите ми ги даде мор:o
    Змија со змија не се каса кафе ќе ти пијам во двор џабе ме плашиш:P
    Се иман сликано со една на врат, мраз ладен ланец...
    мајка ми ко ја виде сликата се запраша жена кај погрешила кога ме правела:D

Во Дани се гледам јас пред 23 24 години некаде во иста држава со стомак до заби го чекав моето прво дете и се радуваав исто ко неа. Само што јас немав време да научам повеќе од три четири збора
    па на свет го донесов малиот со препотен татко, доктор кој дуваше со устата ко да дува балон8)
    ... тоа му значеше диши издиши и да не знаеш ќе ти текне:D Среќа малиот виде со кого си има работа па рече дете да излезам порано инаку овие ќе приумрат дури ме донесат на свет:wasntme:
    Озбилна шта чеш :D:hug::hug::hug: Пријатна вечер:d::d::music::music::music:

anel, Bozica1980, mareane and 12 others like this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Еве ме нa рaпoрт, пoдoбaр беше денес мaлиoв, aмa еве, пaк кo дa кaчувa. Сaмo минaтaтa нoќ дa не се пoвтoри.... aмa се тешaм декa уште ден двa ќе биде (нели кaкo штo велaт декa трaе oд 5-7 денa), бидејќи oд неделaтa вечер пoчнa пoчнa, a синoќa беше нaјвисoкaтa темперaтурa ( се нaдевaм). Знaм декa ќе пoмине, aмa тешкo ми е штo се мaчи дете...

bittersweet, mareane, anina and 4 others like this.
  3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Подобри него како, и нас така ни вика докторот 5 - 6 дена, мачкај, бањај, оцет алкохол и се друго...
    не е прв пат, ама ете што викаш мајка, жал ти е што се мачи и нерасположено е .

Annath, bittersweet and mareane like this.
  4. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Здраво девојчиња :hai:
    Упаѓам како падобранец, нешто успеав да прочитам, нешто не, многу сте изнапишале :).
    Ме немаше на форумов, ама оправдано :D
    Прво ни цркна тастатурата, па додека да купам нова помина една недела.
    На работа значително зголемени обврски, нема шанси за пишување.
    Па бев на службено патување надвор од државава неколку дена.Пред и по патувањето морав многу повеќе внимание да и обрнувам на малата затоа што секое мое отсуство предизвикува плачки и нервози ( и нормално е нели :?:). Јас не попуштам и покрај тоа што таа прави сцени се обидувам со убаво да и објаснам дека тоа ми е дел од работата и дека мора да одам. Откако ќе и кажам додека да отпатувам таа е тажна раздразлива, плачлива, нервозна, ама по неколку дена откако ќе се вратам се заборава. Тоа е деца, ама мајка како мајка си чувствува грижа на совест.

Во меѓувреме прославивме и неколку родендени, имендени и сега завршив со некој гаден вирус кој успеа да предизвика и бронхит. Ми препишаа некој појак антибиотик се надевам брзо ќе помине :).
    Исто така мора да бидам искрена и да признаам дека периодов се некако сиви мисли ми се вртат низ глава, па затоа и не пишував не сакам да расипувам расположение.

Сакам да ја замолам @sesilija во иднина да не пишува претпоставки по однос на моето работно место. Мислам дека секогаш сум била толерантна, сум пишувала само лични работи, без притоа да споменувам други форумџики, да критикувам, да изнесувам претпоставки кој каков е, каде живее, работи......Сите имаме право да одлучиме до каде ќе одиме со изнесување на својата приватност, па затоа не сакам никој да ме повикува да кажувам каде работам или со кого работам. Доколку сакам самата ќе кажам. Кој што си има меѓу себе како знае и умее нека си го решава, јас не сакам јавно да заземам страни, да влегувам во непријатни дискусии кои дополнително би ме вознемириле и затоа не сакам некој сосема трет да ме вмешува во муабети.

Поздрав и добредојде за сите нови девојки на темава :hai:. Честитки до сите кои прославувале нешто :)
    @lunicka се надевам дека ќе успееш во остварување на целта (y)
    @Annath се надевам што поскоро ќе му помине на малиот :*
    @galapce важно е само ти и бебушот да сте добри се друго е минливо :)
    @anina имаш трема ама позитивна е :D, ти посакувам убаво да си поминеш.
    @tessie не пишува или јас не успеав да ја прочитам :?:

artemidis, Annath, mareane and 11 others like this.
  5. galapce

galapce Форумски идол

A so vikate,da kupam barem nova pizama?:wasntme:
    Ne vencavka,registracija samo.Crkva i pop ne ide bas da donesam tuka.:D
    Da zemam pizamite so ogrtac na TarzanO od na majka mi ceizot spremen za mene i nego?Moite nemoze oti nema da mi se taman.:?:
    Ne ne ne.Ama zdravje ke se izbanjam toj den.
    Da ne se cuvstvuvam neubavo i neprijatno,toj siromav vika da oblece i toj pizani.Ne biva.Moze nema da se picnuva kojzae kolku ama do pizami i toj?Ck!
    Me fajka janza vaka koga planiram.Ke ostavam do den dva pred toa nisto ne planiram.Samo deka ke e ovde i deka nema da rizikuvam toa sum sigurna.:!:
    :!:Zabraneto fotografiranje :D

Annath, mareane, Cuci81 and 8 others like this.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

@Annath знам како ти, да има како да му ја земеш болеста само детето да не е болно, ќе му помине, јаки се децава.:hug::hug:

@anina нека и е среќен роденденот и крштевката на ќеркичката, нека ти е жива и здрава малата100 години.:*

@galapce не е битно во што си облечена кога се регистрираш, битно е да си се сакате и почитувате со тарзанО.:inlove:

Не сум уште за частење ама малава ме остави скоро цела ноќ да спијам|-), еднаш се разбуди за доење и ме играше само саат време и си заспа, абе златни деца имам, ме жалат дека сум самичка.:angel::rofl:

Се шетавме вчера на плажа, ги пуштам боси дечките да одат по песокот, добро е за стапалките, нема веќе бањање, не е ладно ама не е доволно ни топло за да е топла водата, веќе календарски е есен, неееееееееее заврши летото.;(
    ;(;(

Иако сум родена во сред зима, не ја сакам зимата, не е ладно тука ама е тмурно, сивило, ме онерасположува, сакам лето, лето, лето, лето, не ми сметат високите температури, просто го обожавам летото, ми се полнат батериите до крај во лето.:sun::sun::sun::inlove::inlove::inlove:

anel, Bozica1980, Annath and 8 others like this.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки [​IMG] ... Деновиве Ве читам, лајкувам, но немав време да Ве дружам... Зголемени обврски... Спортистов дома беше на некое натпреварување, па претходно имаше големи подготовки, читај, мамо зготви ми ова, направи ми она... Мм го поврати грипот и пак истата процедура - чаеви, супи, лимони, сто испотени алишта... Се преморив деновиве, па попладне можам само кратко да седнам со книга во рака и да земам здив [​IMG]... А, баш ми е убаво кога се дружам со некоја интересна книга!!!! А, да успеав и да накупувам подароци за 8-ми март - за најблиските, мили женички [​IMG]... Барем тоа гајле го откачив :)!!! Попатно си се почестив и самата себе со едно хаљинче [​IMG]... Па си заслужив, оддамна ништо не сум си купила нешто самата не себе :D...
    Бидете ми добро девојки... :inlove:

anel, ozbilnazena, Annath and 9 others like this.
  8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Dobra vecer ubavi zeni :)
    Ve citam ama nikako da pisam,se nesto ova ona i ne sum pisala.
    Denes malce umorna,nautro kaj fizoterapista za malava a potoa nesto doma nabrzinka da se napravi i pak kaj maticna za mene.
    Neli vi pisav deka meseci mesici nosot samo tece :| pa pocna i oci da me pecat i denes aj da napravam edna kontrola i toa e sto si misliv.
    Od kako dojdovme vo noviot stan pocna ova so nosov i se navaka i ocite i kivanjeto e pa toa e alergija na drvata i trevata vo dvor :D a od sega e proleta :D blaze mene.
    Ke pijam nekoi tableti a posle nekoe vreme ako nemat efekt ke si napravam kontrola za alergijava :|
    Malata zaspa i jas se custvuvam deka vo sdkoj moment ke zatvoram oci ,utre so gospod napred ke ideme na vakcina se nadevam se ke mine na dobro,posle se i se iznakazano za vakcinive covek ke pobudali :|

Imajte ubavi sni :*

ozbilnazena, Annath, mareane and 5 others like this.
  9. toogood

toogood Популарен член

@galapce imam idea za vencavkata.
    Zasto ne si kupis edna vakva slicna spavaka ili nekoja od postaro vreme da se prepravi malku so dodadeni tanteli i cipka i vence spleteno od mali cvekencinja.[​IMG]Kako da si setala po poljana , od toj vid na cvetni vencinja.
    Ke bide mnogu slatko.
    Dosta vise so site stereotipovi, napufeni fustani. Ova ke bide mnogu slatko i avtenticno za atmosferata.
    Ukrasete ja malku sobata so cveke.
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Napravi go toa strogo so spavakica i vence so cvekenca. Mnogu prirodno i adekvatno za sostojbata.
    Ke se sekavas cel zivot.
    Bidi avtenticna i unikatna.
    Kupi dve ti masnicki od bitpazar i nekoja cipka za po rakavite i na krajot kako na slikava.
    Se sekavas imase od onie spavaki od najlonski materjal od nasite majki. Nemora da bide bel, bilo koja druga nezna boja. Ubavo bi bilo do zemja da bide da ti gi pokrie stapalata.

Last edited: Mar 4, 2015
    Val-Dim, anel, Bozica1980 and 10 others like this.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

kako ste devojki??

kaj mene zabava na site strani...maloto so nastinka i zatnato celo,vadi zabi i pisti celo vreme...utre e rodenden na drugoto pa e presrekna...i mama isto...ima i konmcert utre pa cel den ke rastrcuvame navamu antamu...

.na rabota ne mi cini ...se trudam ama ne uspevam..mrazam rabota koja ne zavisi 100% od mene...cel den vrtam i ne mozam da postignam rezultat...sekoj den ocekuvam da mi recat ne si za tuka...ke se pridruzam skoro vo klanot nevraboteni povtorno izgleda...

vie ve gledam svadbi spremate@galapce cestito i samo za ubavo...@mrs.bass go imam parfemot ama mi e mnogu silen...licno jas sakam ponezni noti...edvaj cekam da zatopli ..obozavam prolet ...

izbrblavnabrzina se i sesto a sega zaminuvam da gi spremam indijancite za v krevet

.

anel, Annath, mareane and 4 others like this.
  11. toogood

toogood Популарен член

@galapce
    E sto ne sum tamu jas bi ti ja sosila na raka. Imam eden kup takvi spavaki, majka mi mi gi cuvala za ceiz. Koj sega bi gi oblekol, najloski spavacki. Nesto ovaka stavi tantelcinja
    [​IMG] ili [​IMG][​IMG]

Val-Dim likes this.
  12. galapce

galapce Форумски идол

@toogood
    Si se iznamacila be majce.:hug:
    Ideite ti se top,ama kakov bit pazav,kakvo sienje i pazarenje.Jas ne sum izlezena od bolnica skoro sest meseci(ako ne go brojam badnik i uste dva tri dena pred toa).
    Jas da mozam tolku i nema zosto vo bolnica da pravam...Registracija(maticno)ne Vencavka;)
    @anina bidi malku po opustena,prekrsi dieta,izedi edno cokolado da smiris zivcite i utre da si pominete najubavo.:inlove:

Annath and mareane like this.
  13. toogood

toogood Популарен член

Ideata mi bese da ti kupi nekoj od bitpazar, ti nemoj da odis nigde.
    Nemas gajle na kraj si.
    Isprati ni edna slikicka da se poraduvame.
    Jas na svadba nemam pojdeno okolu 15god.
    Za moja rodnina se spremv da dojdam i se sluci da babata na momceto pocine, svadbata se odlozi/.Jas ostanav so kartite vo raka i naravno nema svadba, nema, jas si dojdov.
    Potocno svadbata se odlozi za 40den ama jas imav karti vo raka i se bese organizirano za d osustvuvam od rabota 5 nedeli, taka da nisto od moeto doaganje za toj cin.
    Aj ako kanis mozda ke dojdeme za tvojata svadba, ako ne edna virtuela ke napravis.
    PS Molimte bovci da ne daruvas. Sto da e samo nesto da bide.
    Da se poraduvame.

Annath, galapce and Mrs.Bass like this.
  14. imelda

imelda Популарен член

Dobra vi vecher, ono na leka nok ide veke ama aj.

Jas bolna, ne se sekirajte, se vrtam od monitorot koga kashlam. Deneska otidev do ovoj ludakot so bel mantil, za uvoto shto mi pukna barabanot da vidi zdravee li, gleda vo uvoto, jas muabetam, doktore nareden mesec planirav da trknam do nekade, ama nema, ne smeesh na aviocnhe vakva ako sakash da ozdravee. Gluva sum kako top! Ama barem imam izgovor da ne zaushuvam koga mazh mi drobi neshto shto ne mi se chue. Sekoj oblak...
    Za tavi i tendjerinja ne se razbiram. Tuka zemam od onie nekoja linija na poznat kuvar, za ako ne chinat da znam koj da go izguglam kade zhivee i lichno od glava da idam da im gi tresnam.

Inaku gulabice, bash slatka idejata za registracija. I bushava da si, slikaj, na taa slika prvo shto ke zabelezhuvash e kako se gledate vo ochite, ne koj kako se oblekol.

anel, Bozica1980, Mrs.Bass and 9 others like this.
  15. toogood

toogood Популарен член

@galapce koj den ke bide maticnoto da dojdam da zirkam.
    A gostite zadolzitelno busavi treba da dojdat ili....:rofl:
    [​IMG][​IMG]

Eve ne nas na party
    [​IMG]eve ti tim od deverusi[​IMG]
    Ovaa so penuarceto sum jas.
    Ako ne ti se dopaga kako sme se doterale mozes i da ne preobleces[​IMG]
    [​IMG]Skokanje po kreveti strogo zabraneto
    [​IMG]Mozam jas i peacka da bidam ako pritreba

Val-Dim, anel, joy1 and 9 others like this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@toogood se zaigra.:D:D... epten kreativno...

anel, Bozica1980, ozbilnazena and 5 others like this.
  17. imelda

imelda Популарен член

O o o o pidjama party!

Annath and toogood like this.
  18. toogood

toogood Популарен член

@galapce kazi ti ako kanis prespektivni svatovi moze nie i vaka da se pojavime
    upload_2015-3-4_15-32-42.jpeg upload_2015-3-4_15-33-12.jpeg [​IMG]
    Nie moze sekako, samo zabavata da bide zapamtena.

Val-Dim, anina, anel and 5 others like this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Majce,prvo da ja napolnime 32ra nedela i ke prasame koga e sloboden maticarot da dojde.Se drugo mi e strav da planiram uste sega.:worried:
    Vecerva bogami ne da si kreativna tuku i mnogu razigrana.Se takva da ni bides.^_^ :hug: Samo ti nabacuvaj idei,koj znae,moze ke sobereme sili nesto da realizirame.
    Ete i Imelda me podzamisli deka treba da dozvolam da ne slikaat,bez razlika kakva ke sum.
    Taa levo od tebe plavata,sum jas,samo po bucka :D vo teloto.

anina, ozbilnazena and Annath like this.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

@galapce јас сум само за на пижама парти, спремна сум, имам сто пара пижами, редно е некој да ги види освен мм.:party::rofl:
    Можам да бидам и секси сватица, имам и еден куп секси спавачи.:P(hollest)

Thread Status:
Not open for further replies.