Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ти оставив линк од едни од Сарај, од фејсбук страната. Гага:

Пиши им порака таму.. и број имаш 070-683-910, доколку за нив прашуваш:
    https://www.facebook.com/StudioGagaSaraj/about/?entry_point=page_nav_about_item&tab=page_info

Last edited: Aug 10, 2016
    Tajnaotrovna and mariatim like this.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

@Bojana16 извини:$.

Па немам време по темите да шетам, ни знам гатачки и бајачки кај има, ни шминкерки:doh:. Се сама за шминката си се грижам:rofl:.
    За никаде не сум, реков јас на неколку наврати:tmi:.
    Да придремам и да замолчам најпаметно ќе ми биде:lol:.

Lady Phoenix, zhap4e, mareane and 8 others like this.
  3. Artemission

Artemission Популарен член

Чао људи :hai:

Ја ако прочитам српски одма почнувам да причам, ево као сад :rofl: Шала на страна, дупка сум - разбирам се ама не се трудам да зборам, мислам дека пресмешно звучам. Работата ми е таква да комуницирам со нив често ама си зборам на нашки, ако не разбираат постои Англиски.
    Крај краева не сакам да звучам како една врло веома позната особа :rofl:

Од други јазици освен Англиски, имам основно познавање и на Француски. Се изненадив кога бев таму колку ги разбирам особено зошто мислев дека сум го заборавила. Шпански од серии и Шведски сум сеуште почетник. Многу сакам да учам нови јазици, предизвик ми е да знам што повеќе.

Денов е добар, конечно после недела дена си се нашминкав посабајлечки :makeup:
    Ми се смирија очите, еве ги гледам тераат одлично и не ми солзат повеќе. Cheers to that :d:

4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Ne me bara mene Bojana.:)Nekoja Tanja si bara verojatno.
    Shto ubavo ste se rasprikazale na srpski. Jas bash sega pishuvam mail na srpski. Dobro mi odi srpskiot, mislam deka se podobar mi e so ogled na toa shto cesto komuniciram po mail na srpski. Mi fali poveke razgovoren srpski.
    Bugarskiot bi sakala poveke da go znaev, shteta shto tamu ne studirav, a malku faleshe.
    Slovenskiot mi e ubav i mozam da kazam deka vo Slovenija na makedonski sme zboruvale i sme se razbirale dobro. A ete vo Srbija ne e sluchaj da se razberesh ako zboruvash na makedonski.
    Jas ushte se smeam na zborot KOPANJE :D pretpostavuvate shto znachi, ama so nashiot kopanje si nema vrska i zatoa mi e najsmesno.
    Angliskiot ne go sakam,
    a germanskiot odamna mi e najgolema ljubov kako i samata zemja, narod i kultura.
    Koga bi imala moznost ponatamu bi sakala shpanskiot da go naucham ubavo.

5. Artemission

@joy1 абе да не ја утна темата? :lol:

Annath and joy1 like this.
  6. Artemission

Некој пие од задоволство, некој од мака, а некој од сабајле :D

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

@danichap нека му е среќен роденденот на маж ти да е жив и здрав.
    @joy1 нарача ли торта ти,шарена ли ќе биде ? лепотата мала има ли некои омилени јунаци од цртаните или не разбира уште толку многу :lol:

8. joy1

joy1 Форумски идол

Nekoj ic ne pie a pijan e :D

@Viktorijaaa5 ,ke odam denes da naracam.So pepa prase ke bide.Ja obozava nea :)

JuLleE, Lady Phoenix, MilaP and 8 others like this.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Добар ден друшто!

Немам што посебно да ви кажам, па затоа само ве читам.
    Малку дома, повеќе кај свекрва ми, по малку и кај моите да ја дружам сестра ми. И се едно та исто.
    Сакам да се прибереме дома со мм. Остана уште малку.

Од страната на мм се скоро сите во Србија. Таму се мажени/женети. Мм студирал таму, па он баш добро го владее српскиот, дури го има и нивниот акцент. Мислам дека му е полесно да пишува на српски отколку македонски.
    Па немам што да замерувам на нашите што кога се мажат/женат во друга држава веднаш го прифаќаат нивниот јазик.
    Оти мојот и тука е ,па знае нешто да тропне и да праша како е на македонски. Најмногу влијание имаат братучедовците кои си зборуваат срспски и си живеат таму, а он пораснал со нив. После и студиите, 5 годишен престој и тоа е тоа.
    Јас ги разбирам нормално, ама толку тешко ми оди зборувањето што накрај излегува смешно. Па си зборувам македонски.
    Баш синоќа падна оваа тема со баба му на мм, која до скоро често одеше кај своите во Србија. Она вели никогаш не им прозборував српски, не дека незнам или неможам туку затоа што македонскиот си е мој мајчин јазик, како они не се трудат да ни зборуват на нас на мајчин, така јас со нив, па секогаш се разбиравме.

Овој месец си читам и од оние стари кратки љубовни романчиња , сигурно се сеќавате на нив постарите генерации, на српски.

Бугарскиот ми е убедливо најсмешен. Иако велат дека нашиот дијалект има допирни точки со него, сепак има зборови кои е тешко да се разберат, а се истовремено многу интересни.

Фала ти @sesilija . :)
    Би сакала да не дружиш почесто. Еден од ретките форумски ликови, претставник на старата клапа, кога форумот имаше еден сосема друг лик. :f:

Kitten, galapce, JuLleE and 17 others like this.
  10. zeka

zeka Популарен член

Пред малку читав за мајката која се породи во Кавадарци во 7ми месец после сообраќајката.
    Во одлична состојба и таа и бебето.
    Господ да им ја подари целата среќа. Мислев овие денови на нив, се скрши нешто во мене кога ги донесиа во болница. Ми останаа во мислите.
    Се прерадував кога читав најнови вести. :inlove:

Секој ден истото.

Му стигнаа играчките на внук ми во странство.
    Се прерадува за мачето Том, посебно.
    Месец одкако си заминаа од одмор, бројам денови до Нова година кога повторно ќе се видеме.
    Сестра ми почна со работа, многу ретко се слушаме сега, ама ако, важно знам и осеќам дека се добри, среќни и задоволни. Друго не треба.
    И без да се видеме и зборуваме, знаеме, се разбираме една со друга. :hug:

Нокеска од 1 до 5 ме стегаа гради , константно, во десно око ме мава како со нож, ме сече, боде.
    Докторката вели од притисокот +нервозата.
    На моменти не гледам ништо , имам - диоптер, периодов и со наочари не гледам. Треба да одам на очно да видеме каква е ситуацијата.

Пред еден час почна повторно истата болка.

Ќе помине.

Ќе дојде братучеда, да помине малку време. Уз разговор можеби ќе биде подобро.

kuc, galapce, JuLleE and 17 others like this.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Денов досаден многу.
    Ја испратив големата в село кај старите сакале со другарка таму да поседат а плус утре и е роденден па ќе им дошло и малку друштво.Незнам ,ама ако преживее свекрвами деновиве тогаш дефинитивно е оздравена и долго ќе живее...
    @duffi тие романчињата ме потсеќаат на студенски денови:земавме со цимерката едно и седнувавме едно до друго потпрени на зид и го читавме заедно.
    И во право е Сесилија дека овде несвесно откриваме многу и секој може лесно да не препознае

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Добар ден друшки мои
    Заврши и вториот дел од одморот овој пат изборот беше Албанија
    Се на се сум задоволна од плажи вода и смештај мое да поработат само на зеленилото да го има повеке
    Е сега неможам крај да најдам од алишта ама нели домаЧици па ке средиме дееее,и ете од сабајле фрчат перални сушални
    Не бев у тек со настаниве се изолирав скроз од Мк идам и има што да прочитам ич не убави работи ,ми се руши расположение и пред очими е сликата како изгинале сите тие луѓе -бог да ги прости
    Имам свадба викендот и веке од недела одиме на одмор овој пат на планина некој ден
    Не означувам никој посебно поздравот важи за сите вас :l::hug:

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ау шта сте се распричали :D

Српски разумем ал не знам баш да причам. Што од серии гледани на српски програми, што од љубавни викенд романи, што од музика српска слушање поднаучив. Имам комшивка србинка веке 5та година тука збор македонски не кажа, дури и ,,хвала,, сеуште вика, ич ме не занима дал ме разуме, коа она не сака да се потруди некој збор да каже па јас да обрнам внимание дали ме разбира, она си прича, ја си лафам :lol: и така...

б'лгрски разбирам скоро се, ама не можам да го зборувам, смешна сум си сама на себе, не пак на другите

@Bozica1980 @referentka што не кажавте дека у комшии ке одите, ке дојдев со вас, да си го видам старото друштво, им избегав овде не сакаа за свекрви, тави и домакилнук да ми зборат, само одмори и излегување им беа у глава :D Еве јас новите домаќинки @Kukla994 и @Petra777 ке ги поканам овде макар и на гости само, оти веке се заозбилија и они.

14. mariatim

mariatim Популарен член

Пoчнaв сo зимници aјде нa пoмoш,пoсле вo зимa ќе.мезиме зaеднo
    20160810_160053.jpg пиперче oд мoјaтa бaвчa

15. mami blue

mami blue Форумски идол

лелеее јас уште на одмор немам појдено,вие почнавте со зимници:)
    Одвај чекам ајварче да си напраам,душава ми присака,ама рано е ,некаде октомври-ноември тоа,и везенки сакам,и туршија, друго не правам

16. promeneta

promeneta Популарен член

Добар ден :hai:

Да знаете како ве читам ќе ме жалите :(.
    Кога и да ме види црвчето дека сум со телефонот во рацете, одма, мамоо, сними мее, и последните денови ве читам со телефонот во вис демек неа ја снимам (facepalm).
    Во еден момент почнав да штракам да напишам нешто во концептот и одма, види га, види га, зашо чукаш на буквите... :@ :lol:.
    Инаку ние сме арни, по цел ден сме искуклени на терасата, па дувна ветер и една салветка летна врз нокширчето и вика, ее мамо види га дека ојде, јас викам, и она сака да мочка мами, и она вика, аа, неее, нема пупичка за да мочка :o :rofl:. Оди излажи ги да те видам :D.
    До нас пак комшиите се за Швајцарија и колите им се паркирани во гаража, ама нема врата и се гледаат.
    И Енџела одлучи дека колите се глувчиња во дупката (гаражата).
    И сега кога си дојдоа на одмор и почнаа да ги возат колите, Енџела од терасата растревожена, ее види ги, види ги, дека одат глувците мамо, нека се во дупката мамо, зашо така, зашо онака...
    Ти и' викаш ќути, не е твојот двор тоа, она, нее, се меша од терасата како кај нас да се луѓето (facepalm).
    Дојдоа две девојчиња кај нив и ми вика, ми дојдеа гости мамо, и дига рака и вика здравоо, здравоо (како Тито :lol:).
    И' фалат деца за играње, срцката на мама :inlove: :l:.

Тие денови бевме и за Ср, се изнашета и вечерта и преку денот, ни се погоди времето.
    Вечерта само што излеговме и го виде змејот, се исплаши пак и вика, нека дојде количката шо се вика такси мамо, да си одеме дома.
    И ајде одма седнавме на сладолед во Бисер чисто да и' помине стравот (а и јас да лапнам два еклери). Ојде да дојде диетата :lol:.

Гледам за јазици е темата на дневен ред.
    Го разбирам српскиот, хрватскиот, босанскиот, англискиот и шпанскиот супер, ама нема шанси да з'цнам збор на друг јазик освен СТРУМИЧКИОТ (дури и македонски ми е тешко да зборувам :!:).
    Гледам филмови и читам книги на српски и на крај не се ни сеќавам дали сум читала на македонски или српски.
    Почнав да читам на српски кога ги открив книгите од Сидни Шелдон, па редовно си ги читав во WC (омилено место за читање, учење, решавање крстозбор, творење... :lol:).
    Кога ќе ме видеа дома со книга во рацете трчаа да завршат први во Wc-то, оти јас заглавував редовно по цел саат таму :D.
    А на бугарски нема шанси да читам, многу ми е тежок, иако сите викаат дека Струмичани зборуваат бугарски.
    Со сестра ми навечер влегуваме во шпански филм и зборуваме шпански, па она редовно го буди татко ми од смеење, а јас црвчето :lol:.
    Мм пак перфект знае англиски, солидно француски, а сега го учи германскиот и изгледа супер му оди оти добил комплименти од неколку Германци за зборувањето, а Македонците мислат дека перфект го знае (зборува многу уверливо иако малку знае).
    Баба ми е Србинка, инает невиден (си ја викаме генерал Петко :lol:).
    60 години е во Македонија и прича македонски, само еден збор и' е микс од не знам колку јазици - БЕОШЕМЕ (бевме :^)), БЕОШЕ (беа :lol:), и стандардните кУРмитче, кУРосанка...:rofl:.
    Туку кога сме кај неа, @Lady Phoenix со нејзиното паѓање ме потсети на една случка со баба.
    Ми пишува сестра ми, тато отиде со баба до болницата, баба изиграваше Бетмен денеска :o.
    Викам аман бе, шо биде?
    Вика, сакала да ја затвори вратата на купатилото и теглајќи на кваката, кваката и' останала во раката, а таа прелетала 14 скали надоле (вратата ни е спроти надворешните скали право).
    И одам да ја видам, баба изнервирана, надуена, викам шо биде мори бабо, да не те боле нешто саа?
    Не, изнервирана сум од Зора (комшика со кои се смртни непријателки :!:), ме гледа дека паѓам по скалите и на крај ме пита: Лепо ма, да не падна случајно?
    Викам, да не е мислила дека се разгибуваш така :rofl:.
    И двете се над 80 години, а како мали деца се (facepalm).
    Кога сме кај суперхероите, ми текна и на еден комшија, работев во нивната продавница и човекот си има проблеми со колковите, правен е операција.
    И имаше ставено шипки на двата колка, не смееше да се движи и негов братучед му отишол на посета дома и му рекол, кај си бе РОБОКАП :rofl:.
    После некој месец на истиот братучед му се вклештил некој нерв на ногата и лежеше и тој во кревет, па комшијата му рекол, дека си бе колега (и двајцата робокаповци :rofl:).
    Кармата е кучка (само ако и ти си кучка :!:).

Многу ми се интересни постарите луѓе.
    Другарка работеше во супермаркет во Ср и отишла една баба, побарала локум.
    Другарката и' дава и ја прашала дали сака да го проба.
    И бабата, ај ќе го пробам. И земала си ги извадила вилиците, ги треснала во раката на другарката :o :puke: и земала да јаде локум. После си ги земала и забите, и локумот :rofl:.
    Некој дедо пак барал ИЦЕТЕА. Другарката се отепала мислејќи што е тоа, за на крај дедото да дојде со леден чај во рацете и рекол, е ова е ицетеа :fubar: :rofl:.

Не знам другите теми кои беа, па да го призавршам постот додека не станала глумицата да ја снимам пак.

@danichap, нека ти е со среќа брачниот живот, да сте среќни и долговечни, и среќен роденден на мт и се' најубаво :).

@Artemission, исто и на тебе среќа во брачниот живот :).

@mal.ecka, @lunicka, ви посакувам брзо да ви помине овој лош период и се' да се среди најповолно за вас :hug: :hug:.

Поздрав до сите и sorry, not sorry за долгиот пост, и така пишам еднаш неделно, па стиснете заби и читајте :rofl: :hai: :hai:.

17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Kako ste? Top
    Go legna? Tablet
    Jadese? Se
    Smeni pelena?....
    Del od komunikacijata so mm na viber.Idam nakaj doma.Kojznae mazinjava moi kako se iscuvale:rofl::tmi:
    Odluciv da sum kao ramnodusna,da ne go napnuvam i slicno.Poarno,nAli?

Kitten, bittersweet, galapce and 17 others like this.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Te iscitav :whew:

Pozdrav do Endzela i babickata tvoja Betmen. :rofl: :rofl: :rofl:

19. promeneta

promeneta Популарен член

Замисли на мене како ми е додека да го напишам :sweat: :whew: :rofl:.

Фала за поздравот, чус, кус од полиглотот Енџела, а со Бетмен сме во лоши односи моментално, сака Џокер да изиграва :D.

Туку, и мајка ми и татко ми баратат многу со јазици :lol:.
    Мајка ми учела француски на времето и еднаш ја прашуваме да каже нешто на француски и вика, Ж'ТЕЕМ Трајанка Јованова (нејзиното име си го кажува :!:) :rofl:.
    Татко ми пак отишол во месарница во Германија и кога требало да плати, оставил ситни парички пред продавачката и и' рекол:
    Ја, земи си колку треба (на македонски бе :rofl:).
    На сестра ми и' викам, па добро почнал со ЈА, ама до тука е разбрала продавачката :rofl:.

Фамилија снова, си ги обожавам, ми се продолжува животот со такви бисери :l:.

Kitten, galapce, marama and 19 others like this.
  20. mariatim

mariatim Популарен член

Чекaм сликa oд тoртaтa,и јaс бaш скoрo бaрaв пo нет зa синчевo.И нaс ќе ни биде сo пепa.

Bozica1980, Annath and Lady Phoenix like this.
Thread Status:
Not open for further replies.