Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Emy867
    Баш така,и јас сум за седенки вон кука. Секој да биде гост и секој да напушти дружење кога сака. И онака сме премногу дома.

Кафето е само изговор за оговарање,кога се работи за пиење кафе мегу личности од ист пол.
    Не поминало кафе без една личност што не е присурна во моментот а да не се спомне.:D

Точно дека сите оговараме,ама ептен ми се одбивни оние кои секоја прилика ја користат да спомнат некого,роднини,колешки,комшии,познаници. Е со такви луге кои Се за секого знаат не виреам.
    Како ви успева се за секого да знаете бре? Не ви се преполни ли мозочната келија?|( :D

И @bittersweet дај пиши нешто немора да не дочиташ,како сте?

На JuLleE, sanjaeva, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.856
    @vitamina среќна годишнина!
    Денес јас честам имам роденден на ќерка ми.Прв пат без класична роденденска торта ,не сакала голема била.По нејзина желба правам трилече,а имам од некни сепак и смрзнато торта.Кифли имам,сувомеснато испазарив и така ,ако некој дојде по дома ,а таа утре ќе си слави со друштво.
    Повелете!
    download.jpg download (2).jpg и ова за диеталките download (1).jpg

На mal.ecka, sanjaeva, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Nekoj na temata e izgleda 15god dete i ceka da mu se servira se na gotovo za toj da moze samo da uziva.
    Moze e i vozrasen no povtorno ceka od mama i tato.
    Smetki ne se plakaat i frizider ne se polne so dengubenje i so relaksiracko tempo...edno e nie sto sakame no drugo e sto morame.
    Ima vreme za se.no se znae sto se prioritetite na vozrasen covek vo rabotnite denovi.
    Sostanokot pomina,ostanuva da se nadevam deka pravilno izbrav.

@mareane Sreken rodenden na kerkata

На kuc, sanjaeva, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Џаболебарење било живот! Јебем ти такав живот ја .. чекаш се на други и од други а ти лежи и гој се во сопствени г*вна. Извинете ама јас не ги разбирам оние што не сакаат да работат и да створат фамилија всушност тоа нели е поентата на животот. Ајде дур си млад ќе дремиш по кафиња и утакмици а утре на преку 40 ќе немаш со кого 2 реда муабет да направиш и да си купиш нешто. Кој смисол е тоа сам да си на овој свет?! Никаков.
    Као демек сите луѓе си избрале потешко па ајде ако ви е! Епа лесно нема а нема богами и да ти е лесно ако си сам и џаболебариш по цел ден тоа е па потешко и потешка судбина.
    Знам неколку примери наоколу и знам какви луѓе беа а сега какви се на 50 и кусур - ужас.
    Уствари крај краева и секој како си сака нека си прави, крај краева секој си се сносува со својот живот на мене тоа не ми менува баш ништо.
    Работата го удржува и краси човека исто колку што и создадената фамилија.

@mareane среќен роденден. Здравје успеси да реди девојката. :f:

На JuLleE, kuc, sanjaeva и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.856
    Допаѓања:
    99.522
    Чекајте бе, не го напаѓајте одма човекот:!:. Де поглејте на часовникот кое време е?! Не е после полноќ...ви реков оти швалерите тогаш функционираат, а овој нашиов нешто денес има измешано пусти и затоа е таков во бунило:rofl:. Швалерски мозок ноќе е во полн ек:rofl:. МоШ ќе се сети до вечер, ќе се опраи8-|.

@mareane среќен роденден на девојката:^:.

На Peco, kuc, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Изгледа само јас не разбрав.
    Кој рече дека е убаво и сака во животот да џаболебари?

Витаминче среќна годишнина,и не ни пишувај во шифри ептен мистериозна стана. :)

Мареане,среќен роденден на ќерката.

Моето цека ноќ се врткаше и ме остави без сон. После 4 некаде сум заспала. Затоа уште кога стана се клањаше и го заспав. Еве веќе еден час спие.
    Ручек готов,џигер и варени па печени компири со сусам.
    Се чека поглаварот на фамилијата.:D

На JuLleE, kukla21, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Дугокоси Швалер

Дугокоси Швалер Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    303
    Preku nokje svaler, preku den maler :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Uste den-dva i se vrakjame vo realnosta,fala sto pomisli na mene :*
    Procitav nekolku strani,gledam ima za cestitanje
    @vitamina srekna godisnica
    @mareane sreken rodenden na kerkata neka e zdrava i ziva

13988785_1053143421433360_983086720_n.jpg
    @danichap ako te dovede pat nakaj JUMBO gji imas ovie za nes ako seuste ne si pronasla

На JuLleE, green.eyes, Viktorijaaa5 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Каснам со муабетов од вчера за јазиците, но да не останам покусо....:D

И јас сум пола србинка по татко, а баба ми беше од тие што живеат во Мк а не го знаат јазикот. Се чудам како живеела 50 години во Скопје, а јазикот освен што разбираше не го збореше.
    Значи српски зборам зашто дома се зборело, незнам граматика, но не утињам падежи, сум научила од слушање, а пак татко ми е роден скопјанец кој на работа збори македонски, а дома мешано, како ќе му дојде. Некогаш почнува реченица на српски, ја завршува на македонски :D

Бугарски не зборувам, но разбирам, секоја година сум све подобра (во разбирање де) (fingers) Секое лето сме во Бг па имаме и пријатели, така што слушам често, а и тие ме слушаат па се разбираме ;)

Првата година кога бевме дечко и девојка со маж ми, бевме таму на одмор, бирав коктел во кафич од менито и на коктелот "Fluffy duck" кога му прочитав превод "Пухкаво пате" прснав да се смеам пред келнерот :rofl: Ептен смешен јазик ми беше, но сега дека се поднавикнав помалце смешен е.

И во контекст на словенечкиот јазик дека појма немаме: :D

На sanjaeva, Tajnaotrovna, kukla21 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Дете заспано,ручек за него се крчка,за нас имам полнети пиперки од пред некоја недела,од замрзнувач:tmi:
    Денес не отидов на работа.Сработив што имав од дома.Немаше малиша кој да го чува.Среќа од работа имаа (т) разбирање.
    Реков прозори да подзабришам,ама не,ќе врнело вечер демек.А,богами некако и шарено ми стои времево:|
    Реков ај прашина и правосмукалка,ама брмчење сега,никако.|(
    Си реков ај милиброд да направам,детево просто го обожава,не ми се пушта шпорет,климата дува на 26 :doh:
    И така,немам избор,сакала или не, овде да се мувам:lol:

На JuLleE, kuc, sanjaeva и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Првo честитки дo @vitamina зa гoдишнинa oд брaкoт и среќен рoденден нa ќеркичкaтa нa @mareane.

Луѓе, и ние имaме дoмa тaкoв случaј. Брaт ми рaбoти aмa истo кaкo дa не рaбoти. Дел oд плaтaтa му крaтaт зaрaди кредит кoј гo пoтрoши зa глупoсти претпoстaвувaм. Не знaеме и ден ден нa штo се пoтрoшени тие пaри. Дел oд плaтaтa штo му oстaнувa јa трoши зa двa-три денa и пoсле пaк дaј мaмo пaри. Мaјкa ми му дaвa пaри зa цигaри oд 70 денaри плус пaри зa нa рaбoтa пет денa пo 300 ден. Кoгa е слoбoден пaк зимa пaри oд дoмa зa дa испaдне. Верувaјте мнoгу е тешкo. Еднoстaвнo не рaзбирa, не му е гaјле зa дoмa дaли имaлo или немaлo, дaли имa штo дa се јaде или не. Рaбoтев летoвo и кoгa ќе земaм плaтa ќе купaм некoј пaт цигaри нa мaјкa ми или нештo зa дoмa ќе купaм, дaли некoи средствa или нештo зa јaдење. Тoј ни денaр немa дaденo зa ништo. Не се зaпрaшaл зa штo јaс рaбoтaм? Не се зaпрaшaл oд кaде ќе ми нaјдaт пaри зa дa идaм нa рaбoтa? Не. Вooпштo. Дури имaше смелoст дa ми кaже мене кoгa ќе сум земaл плaтa дa сум oстaвел дoмa и тукa ми преќипе и му се рaзвикaв.

Еднoстaвнo не мoжaм дa пoверувaм декa имa тaкви луѓе и не верувaм декa некoгaш, некoј ден ќе се oпрaви.

Мнoгу е тoплo. Пекoл е и јaс пред сaaт време се врaтив и мнoгу беше жешкo. :worried:

На kuc, sanjaeva, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  12. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    кога ќе престанат твоите да му даваат тогаш ќе видиш како ке си ја подвитка опашката и ќе си трга на страна
    се додека има некој да му дава така ке се понаша

На kuc, Mr. Right, sanjaeva и 11 други им се допаѓа ова.
  13. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Дa ве пoззз и јaс,мaлoвo зaспa ќе гo чувa бaбa,јaс oдaм нa шишaње,и нa кaфе сo мм.:inlove:
    Дилемa нa денoт,дaли дa се шишaм крaткo или сaмo мaлку дa јa скрaтaм кoсaвa?
    Кoјзнaе штo ќе испaдне нa крaј.Пoздрaв.

На kuc, sanjaeva, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.824
    Допаѓања:
    182.836
    За госите муабетот
    Сакам гости најавени и најчесто излеваме во некое ресторантче или некоја летна бавча и јас да си поседам на раат а не спремај пред да дојдат , раскревај после нив
    Денес на дневен ред појадок направен ручек има нечепнат од вчера ,покасно сум на флизер ,вечер на роденден

На Tajnaotrovna, MilaP, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  15. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Јас седам, а Енџела е во love is in the air mood со кој, ако не со Пто (facepalm) :lol:.

ptoo.jpg

Туку вчера седи на терасата и си ги примети влакненцата на нозете и испаничено ми вика, мамо зашо имам ВАКНА?? Викам за да ти е топло :?:. #прашањакоијамачатЕнџела :lol:.

После пак ќе одиме до Ср, ама сега се мислам заради тоа невремето, не дај Боже да има, ни тука, ни никаде :worried:.

За темите оговарање и ненајавени гости (по 233443857 пат :rofl:).

ОГОВАРАЊЕ - Да, постои некој кој не оговара, ама тоа не сум јас :!:.
    Имам другарка која ама ич не ја занима за другите, а има ли поголема демотивација да оговараш со некој кој не го интересира :( :lol:.
    Плус, тоа не е оговарање, тоа ти е изнесување ФАКТИ, а се' друго ти е ЛАГА.
    Оговарам умерено што сум чула за некој, не преувеличувам и не лажам, само пренесувам како сум чула (ама и тоа е оговарање, си признавам).

НЕНАЈАВЕНИ ГОСТИ - Темата веќе неколку пати беше на дневен ред и секогаш некој ќе каже дека тие што не сакаат ненајавени гости се затвараат дома, се диви...
    А јас да прашам што е толку тешко да дигнеш телефон и да прашаш за плановите на другите?
    На тебе тие две минути на телефон нема да ти сменат ништо, ама на домаќинот ќе му сменат многу.
    Не мора да се најавуваш денови унапред, за саати станува збор тука.
    Да имаш време да раздигнеш и да докупиш нешто ако треба.
    Разбирам некогаш некој да дојде ненајавен, ама секогаш истите да се прават најпаметни, не разбирам.
    Не живееме во 5ти век да не можеме да се најдеме и да се договориме.
    И се бира темпото на живот, а не може да се избере да бидеш најавен, а не ненајавен гост (facepalm).

@Ana Marija 1, голем поздрав и :hug: :hug: до тебе и малото :*.

@vitamina, среќна годишнина, многу здравје и слога уште многу години, се' да сте така среќни и заљубени :hug: :*.

@mareane, среќен роденден на ќеркичката, здравје, среќа и љубов и исполнување на сите нејзини желби :hug: :*.

Толку за денес, поздрав до сите и убав ден :hai: :hai:

На JuLleE, mal.ecka, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.012
    Јадев и ве читав и не осетив кога сум го испразнила тањирот (facepalm) :worried: На душа ќе ме носите :P
    Денов денес :@ се убив од акање ништо живо не завршив работа а нозе ми паднаа. (hollest)
    Купаќи за мадам купив, и ги покажувам вика добро е и горен дел имаат срамота било гола да шета |(. Кафе ќе пијам, ако сака некоја нека каже, мрза левел миљарда денес ]:)

На Emy867, sanjaeva, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Сепак фатив да бришам прозори,само одвнатре и паф пуф по венецијанките...не сум јас од тие госпоѓи што си ги држат по цел ден:rofl:;)
    Сега сум на пауза;)
    Бришејќи ми текна...за тие што имаат девојчиња 2-3 години. @referentka @Bozica1980 @joy1 @Sky-butterfly и останатите...
    Прееска бев до Стокомак.Има убавки блузички,со долги,памучни за живо џабе.Бројчиња 92/98,98/104(бар тие ги имаше кај мене).
    Ако не се лажам,од истата фирма која се продава и во Лидл. Пред некој месец братучетками од Германија ми прати за малиот,памукон сон. Еве @danichap нека каже импресии:D
    Па,за тие пари и за шуткање,топ се.
    sssssssssssss.jpg

На Tajnaotrovna, MilaP, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.012
    Ги видов јас вчера у твојов стокомак ама малечки се за мојава госпожа, мечка е направена |(

На Tajnaotrovna, kukla21, MilaP и 6 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    На Есмара се во Лидл, барем тие за возрасни.
    За деца немам приметено. Убав памукот, да.
    За секој ден фустанчињата се баш пријатни за носење, пери- носи.

На JuLleE, galapce, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    @galapce нема шифри на гости сум а дома кај нив нема мрежа буквално па уживам со едно мало бебе :D.
    Други работи кога ќе дојде време ќе кажам оти и јас не знам и се ми е со шифри дур не дојде крајното решение не го потегнеме тоа што се трудиме да го одствариме.
    Ви благодарам на сите за честититките. Да ви се враќа на сите само со арно и со убаво.
    Тема-џеболебарање си пишав онака така ми дојде не дека некој спомнал :D добро де поттикнал да кажеме.
    @promeneta ме изнасмеја со сликиве :rofl: имам една прчла во моментот во друштво исто ко твоја енџела:inlove:.
    Поздрав друштво.

На galapce, mal.ecka, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.