Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мене нема кој да ми честита 8- ми Март, а и не го признавам, на ти го дај ми го, 2 недели се расправам по болници со жаби, ама ако Господ нека гледа.
    Неозбилна гавран сум за певаљка, ама за онаа работа па ич не ме бива, поклон е де, и го кријам оти имам дете дома кој знае кај ќе брцне.[​IMG]
    @anel можам само да љокам, а да пеам јок брате.
    Кога љокам не е важно, под маса, на маса, зад маса. гушкање шоља (од нужник) ма се бре, само тогаш пеам,. ама леле мајко.:D

На anina, ozbilnazena, imelda и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.468
    Допаѓања:
    144.058
    Кај сте бе жени.
    Ама ме спопаднаа обврски на работа, мртва уморна сум, неам душа ни една песна да испеам :D. Ама пуст мерак за пеење...

Се шишав и фенирав пред некој ден, денес опнав фустан за на работа и овој мојов се насекира дека швалер сум фатила. А бе уште швалер ми фали у животов - како да имам време на претек, којзнае колку ми е досадно, па да се најдам у работа.

Ама денес кога ќе ја измијам косата сама и ќе пробам да направам фризура, а најверојатно ќе ми излезе како гнездо, ќе му стане јасно дека и кога би имала швалер, би избегал од мене :D.

Лелеее, 8 март :(. Мајки, свекрви, баби, наставнички... секоја година. Немам веќе идеи, појма немам што да им купам. На наставничките им е последна година, а ок се, така да може да добијат по еден пар обетки, бижутерија се разбира, ама убави. А мајка и свекрва... кој ќе ги мисли. Откако се во пензија што и да им купам ми викаат што си се трошела, нигде не одиме. А тек па бабите, тие ми се најголем проблем за подарок.

Помагајте жени, давајте идеи!

На anina, ozbilnazena, imelda и 5 други им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Sekoe placenje e edno m*canje pomalku. Pa sega ti odluci dali ke places ili ke m*ocas.

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.703
    go proslavivme 9tiot rodenden...povelete na torta mamicki!zurkata pmina super ..princezata presrekna....
    pred toa imase nastap na koncert po pijano -mama gorda!sitnite radosti go pravat zivotot ubav...

ubav mi bese denot prepoln so izmesani emocii koi me iscrpija..umorna ama srekna si legnuvam....
    ve guskam mamicki...

На Val-Dim, ubavka1, CrazyOne и 18 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    279.630
    Среќен роденден на ќеркичката @WORRIED.BT а исто така и среќен роденден и крштевка на ќеркичката на @anina Стално да се среќни весели и успеси да ги следат!

На anina и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.080
    Допаѓања:
    184.187
    worried да не имвте торта пијано??? срекен роденден ан малата и срекна крштевк аи роденден на малата на анина
    абе теси ем загрижува зошто ја нема?
    ја мразам 8 март па затоа утре факам солуна града

На tessie, WORRIED.BT, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.523
    Луѓе колку ѓубре од лушпи од јаболки, моркови и зелки правам некој ќе си помисли дека кози дома чувам. И мм реши да внимава на исхраната, има проблеми со желудникот па сега наутро додека ги подмирам сите со храна ми требаат 45мин. Ама ако, среќна сум.
    Малава и она со нас, ми вика утрово сакам трици за доручек.
    Сега пијам кафе да се доразбудам, ова променливово време ми пречи притисокот двоцифрен ми е деновиве а јас не сум навикната така. Да се покренам па да се подружам со крпите и правосмукалката. Обично секогаш чистам во петок за да бидам послободна викендот, плус ко што вика ќерка ми мамо немој да бучиш кога е тато дома се плаши.
    Плакарите ми се за прередување, би сакала Mr.Monk да ми е другар и да ми среди се.

На Stories, anina, do-re-mi и 9 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Bozica, koga ke zavrsi kaj tebe monk, prati go kaj mene :)

На Annath, ozbilnazena, Mrs.Bass и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Стиже доручак, доста ве подув со кафе:)
    Божице само напред (y)
    Резултати мора да има, а и боље овошје, зеленчук него тестенини, месиште и др што се лепи за тело.
    Јас утре ќе удрам едно чистење ако не ми дојде некој па да одложам за друг ден.
    Онака секојдневно си чистам, прашина нема поминувам секој ден.
    Моите се големи и не растураат играчки и такви ствари, ама малиов да е жив до кај ќе најде чиста чаша ќе извади. Мислиш сто души. А во последно време и девојки го бркаат па дури ја најде онаа гардероба што го прави елегантен и мажествен се е извадено од плакар.
    Пискам ко ќе видам неред ама ме фаќа на слаба тачка, ме дига така ко пердув ме бапка на кревет
    ме гушка скокотка и пуштам душа:inlove: Не вичи бре кево буди кул мама:angel: Пусто мајка:inlove:
    Ај жени да не го тупам многу, одам да фатам нешто работа а вие останете во добро расположение :hug:

На Teodora*, toogood, anina и 11 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.750
    Кај мене мм е опериран тазе на предните два заба и сега сме баш такви, со смудиња триста сабајлечки и со супа во тегличка, со попара бисквити, со чајчиња, со чоколинце.... Сабајлечки станувам пола саат порано за да направам се, кога си доаѓам одма се фаќам за тенџерето да сварам супа да се олади додека дојде болниот. Ко операција на отворен мозок да правел сирот, многу е размазен. Ама не се жалам, го сакам толку што не ми смета се ова да направам, но смешно ми е, од самостоен и цврст човек да видиш легнато и тужно човече, не е сеедно.

Вечер сум во кафана со колеги од работа, ич не ми се иде ама ајде, да не биде се ја партибрејќер. Ќе поседам некој саат и ќе си идам дома. Битно фризурка ќе си направам, ќе облечам некоја хаљина, штикла и ајт. 8ми Март не ми е празник, искрено, ама ќе ми годи ако ми подари некој нешто, без оглед на се. Денес добив честитка од дечињата од градинка, многу слатко нешто, се растопив.

Е така, убав Петок женски мили ;)

На Teodora*, anina, do-re-mi и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.354
    Добро утро!
    Да пријавам и јас конечно една помирна ноќ, фала му на Бога. Да не ме мислите :D

@WORRIED.BT и @anina среќен нека им е роденденот на девојчињата, живи и здрави да се, големи да растат!

Немам ништо паметно за кажување, мозоков ми спие, па само да ве поздравам и да ви посакам убав ден и пријатен викенд! :sun:

На Teodora*, anina, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Денес стигнала порачката од Авон.Рипам скокам од радост..:music:

Има 100 парфимерии, може да се избере и поубаво и поефтино, ама многу се радувам кога ке ми стигне тоа што сум си порачала од каталог.Абе Бог да чува сум.

На пазар од 100 лака за нокти, неможам да изберам, се трткам по 30 минути за еден лак, мислиш куќа ќе купувам , така ги анализирам и тоа еден лак 25 или 35 денари.

А од Авон или друг каталог има само неколку лака и тоа 5 пати поскапи и обавезно ке изберам еден.

Што ти значи човечка психологија, ова со каталозиве...будали жени се лажат.

П.С. Плус плаќање од плата..ехеххееее.....немора кешарица...

На Teodora*, Sky-butterfly, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Da ne puknete bre zenski me iznasmeavte od sabajle. Sto sodeka se plasel tato od pravosmukalkata (ima i mojot uplav), sto so Monk (se zapisuvam treta na spisok za da mi go pratite), sto so operacija na mozok (a da go vidis nekna mojot koga bese nastinat so temp. 37.5, abe kraj na svet).
    Aj dobro utro, dobar den na site.
    Sreken 8 Mart na site koi go slavite.
    Mene nikoj nitu mi cestita, niti poklon mi nosi. Pa se tesam abe ne se osekam jas kako zena (demek mlada sum uste).

На Sky-butterfly, Annath, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро/Добар ден и од мене

Последен ден на работа оваа недела па да одморам малку или ?...ах да ме чека и мене Монк

е вака ќе ме дочека...

Да сме живи и здрави , ќе исчистиме и ние по стандардите на Монк:):):)

Ми се готви нешто жени , ме спопадна готвачки таленат:party:Закачена на ПИНТЕРЕСТ И КУЛИНАРИКА..
    Домаќинка и пол ќе бидам за викендот...ако можам ќе ви пишам ако не чекајте ме во понеделник со слики од моето викендско готвење..

Ве поздравувам

На Teodora*, anina, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.750
    Женче, мене готвачка еуфорија ме нема напуштено во последно време. Поготово дека готвам за двајцата сега посебно, исто ко да имам мало дете дома, кашесто, суво, вода, леб, смуди, сок...

Туку дај и вас да ве прашам, ФБ го спобудалев, овие писмата што стигаа од УЈП, мислам од таму беа, кај мене нема стигнато ништо, што се пријавува за даноци маноци, ако не ми стигне ништо треба да пријавувам или не? Да се правам будала или да не ме збудалат после па да плаќам казни да си идам сама да си побарам? Има некој совет? Искуство? Ќе полудам со ова еј :D

На Teodora*, anina, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис.:hai:

Се спремате сите за по прослави :makeup:, затоа ве нема:lol:ќе има вечер џингарлака, џингерлака.:dance::music::rofl:

Кај нас не се слави 8 март, обично има некое собирање од жени, одат за некоја кауза или такво нешто а прослави, честитки нема, има ден на мајките и ден на татковците тие се слават.

Леле ми текнува првата година кога се ожени брат ми, снаата научена од таму нели дека се слави 8 март, чека, чека маж и да и честита, јас и татко ми си доаѓаме од работа, никој не и честита, па кога си рикна да си плаче во соба ;(, се затвори 2 саата не излезе од соба, ние мисли се, мисли се, што и е и на крај му текна на татко ми дека е 8 март па отиде брат ми и купи цвеќе па излезе од соба, догодина пак заборавивме да и честитаме.:f::shake::rofl:

@galapce мор з`ш да го блокирам момчето, може ќе ме убеди да го оставам мм и да си земам момче македонче, да видам живот што е.:rofl:
    :rofl::P:rofl:

Како и да е секси лејдис нека ви е среќен празникот, кај и да го славите преубаво да си поминете.:hug::hug:

Еве по ена цветче земете си.:*

На Teodora*, Val-Dim, anina и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    @AngelOfArh Имаш дополнителни приходи освен платата? Добивте регрес за годишен одмор? Ако да, треба да доставиш пријава, не чекај тие да ти пратат, зошто кога ќе ти пратат ќе е веќе доцна :D

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.750
    Немам ништо плус, не сум била умна и не ми даваат плус пари :D К15 не ни дадоа годинава така да немам ништо доплонително, значи да си седам мирна, еми што не ми трае гз да си седам мирна :D Ајде ќе видиме што ќе излезе од тоа ;)

19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Гледам на саатот 6ти. Гледам на лаптопот 6ти. Гледам на темава паѓаат честитки за 8ми. Бетер од Нова Година :D
    Кај мене не се слави, па арно ме потсетивте да ми текне на мајка ми да и честитам во Недела.

Пукнало сонце, му се чудев прво пола саат што е, сме се заборавиле. Пу пу пу да не му се уроци, ама некако и се стоплува полека. Ќе почне да се буди мечкава од зимски сон. Цело зиме одминувам патлиџаните и краставиците во супермаркет. Си земам туршиии во тегли, нешто и сама си ставам наесен во теглички, се отровам од кисели краставички, туку почнува да ме фаќа смената, ми се пријадува патлиџан, марулка, значи мора да иде лето :sun::sun:(poolparty):party:

На Teodora*, anina, Sky-butterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.439
    И кај мене не се слави.
    Ако му спомнам на мојов ќе ми рече таман ќе се раздвижиш оди купи си цвеќе]:).

Евентуално ако се најдам увреџена плус хормони, ово оно па почнам да ќутам(така се лутам де :?:)...може ќе ми префрли нешто на конто како поклон:rofl:.

Порано ќе отворев плакар и помислував немам што да облечам.
    Сега ќе отворам фрижидер и помислувам немам што да јадам|(.

@WORRIED.BT мило ми е што роденденот на малата принцеза поминал како што сте замислиле и посакале.
    @anina нетрпеливо чекаме извештај од крштенката на малата.:lol:

:coffee:

На Teodora*, WORRIED.BT, anina и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.