Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.238
    iskoristi go ete za proba bar :)

На Annath, Lady Phoenix, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Благодарам, да си купиш поубави! :)

До кај 1000 денари имаш фини обувки на Битпазар во продавничките ама па истите модели ги има и во продавничките на Рампа, не знам кој дел ти е поблиску ама да не го шеташ цел град погледни на едно од овие две места. Ако не ти се брза сигурна сум дека при крај на месец ќе ги намалат уште повеќе, барем оние модели што мене ми се допаѓаат сеуште држат цена.
    Овие што се намалени како два пара за одредена цена се постари модели и малку бројчиња има.
    За сандала мене искрено срце ме боли повеќе од 1000че да дадам, па само 2,3 месеци ги носам, а и во тие месеци колку пати ќе ги облечам. :wasntme::D

На Annath, Lady Phoenix, Umbrella22 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.443
    Жени домаќинки хелп. Едната соба од вчера мириса на мувла. Пребарав насекаде и никаде не гледам од каде е. Иначе сум веќе година у стара зграда. Досеа вака не мирисало. Од кај и што може да е и како да ја средам собава. Таму спиеме со бебе :(

На Lady Phoenix и mariatim им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Ми кaжувa кoмшикaтa...вo New born klinic имaлo гoлемa штетa oд пoплaвaтa. Илјaдници еврa oпремa oтиденa пo ѓaвoлите. Бaнкaтa нa спермa и јaјце клетки пoтoпени. Кoлку ли нaдежи се oтидени вo непoврaт.

Зa oдвoјувaње oд дететo и пoчетoк сo рaбoтa... Нaјмaлo гaјле требa дa ви биде хрaнaтa. Тaa хрaнa сепaк е сoстaвенa и oдoбренa oд стручни лицa. Акo сметaте декa не внесувaaт дoвoлнo oвoшје и зеленчук, ќе им прaвите смути пред пoaѓaње.
    Кoлку штo знaм имa и држaвни грaдинки кoи рaбoтaт вo две смени. Пишувaм вo мнoжинa зoштo не зaбележaв кoј јa пoкренa oвa дискусијa. :D Кoгa ќе видaм спoјлер, се зaбoрaвaм :rofl:

На green.eyes, ph.orhideja, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Дај 3-4 рецепти со бело црно ржано интегрално....со секакво.Само проверена да е и производот да е јадлив. :)

На Annath, Lady Phoenix, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.430
    Допаѓања:
    143.461
    Здраво невести и по некој стопан.

Утре ќе се оди на одмор, а од спремање абер да се немало.
    Во отсуство ќе се кречи, ќе се поправа кров и ќе се бетонира нешто. Со подготовките за кречење (да соберам се што ми е оставено така надвор) сфатив колку работи ми се несредени, т.е немаат свое место. Кога ќе се вратам има се да фрлам!

Останете ми со здравје. Нема да можам да пишам затоа што на крајот на светот нема интернет.

КОНЕЧНО ќе си ги видам ДЕЦАТА!!!

На green.eyes, Artemission, ph.orhideja и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @kjukli @Viktorijaaa5 @marama девојки фала ви :) Планот и ми беше на рампа прво да проверам, а и Битпазар ми е уз пут накај работа. Свадбава е на 27ми, имам време да видам дали ќе ги поевтинат уште повеќе, таман да се расположам со цените па и со ќеиф да се пицнам :D :makeup:(hollest)

На menelele, Annath, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.238
    Denes za prv pat probav so belo od zito luks
    Od nadvor fati ubava korka
    A vnatre mek bese
    Voda,maslo,seker,sol,brasno i kvasec suv staviv
    Za tocnite merki utre ke ti pisal,ne mi e pri raka livceto

На Annath, Lady Phoenix, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.928
    Допаѓања:
    163.966
    Шо правите бе?

Јас не сум у форма ич. Настинав.
    Денес мајка ми по сабајле така фино ме надрнда со глупости, татко ми продолжи.

Што се тиќе симпатии... у "младост" интересни ми беа дур да ми обрнат внимание, а после губев интерес, па ни до бакнеж не стигнуваа... Прчле.
    Подоцна, не сум имала нешто многу симпатии, ама од тие малкуте продолжи со исто темпо како у младоС.
    Па го запознав него, од увек си било ко што си е, ама не нели како шо треба. Времиња, патишта, животи, одлуки, несигурности, незрелост, за да на крај се споиме ко што треба. Из
    Си имам кажано, со симпатии и љубов, никад не сум имала проблем и љубавна мака. И раскинував врски, ама како млечен заб да вадев. Не дека не сум сакала, ама здраво гледав на работите, раскинав сериозни врски кои ...ете не беа здрави.

Некој има среќа у нешто друго, ја у љубов... некад си викам како не е обратно, ама после ми доаѓа памет.

Си скратив денови од одмор, а и парично се олеснив непланирано, ама па воопшто не ми е гајле. Чудно како некад ти се менува перцепцијата.

Последна измена: 11 август 2016
    На Kitten, PUPICA, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.707
    секоја планина своја тежина -секому својата најтешка!

мразам кога се одговара со цинизам и иронија...

@mariatim одделувањето е тешка работа и за родителот и за детето...за храната не би се грижела ...не може довека да ги чуваме во стаклено звоно оти да бидеме искрени нити ние не се храниме 100% здраво...еднаш ќе мора да проба и крем и смоки и грицки...

за тоа како ќе се организираш ако немаш баба сервис да ускокне бар по некој час...ќе ти биде тешко...ама се се учи и ускладува...ќе готвиш навечер...и ние имавме периоди со мм кога палевме оган во 16 часот... дури се згрее асолно ќе дојде време за легнување ...ќе се комбинирате ако има пофлексибилно раб .време ќе тркне ќе запали пред да се прибериш ти ..и обратно...

не смееш да си дозволиш да заседнеш дома...годините летаат ,а како растат децата со нив и трошоците..па секоја понудена добра шанса треба да се зграби...

Јас сум за државна градинка...оти има најдолго раб.време и се е опфатено во цената...да бидеме реални колкава плата аќе земаш за да може да си приуштиш жена дома што ќе го чува или па приватна градинка-која знам дека е даааалеку подобра од државнта ама и 5 пати поскапа...

направи си листа ЗА И ПРОТИВ и ќе видиш што е најдобро и како ти излегува есапот ...со среќа што и да одлучиш!

На green.eyes, ph.orhideja, Kitten и 9 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.874
    Ви благодарам на сите за честитките!
    Ви завидувм кога за вака малу пари си наоѓате убави обувки,тоа кај нас во помалите градови нема шанси ...
    @mariatim мое мислење е да си ја прифатиш работата и без грижа да си го носиш детето во градинка,да дојде во контакт со се и со нездрава храна и со рано станување ,вируси...Ништо нема да му биде од малку пудинг или благце...
    Од искуство ти велам дека децата одени во градинка се поотпорни на се и поздрели за подоцна...

На green.eyes, menelele, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Се шетавме со мм и сретнавме едни познајници, ама толку ме напнаа, уште ме држи нервозата. Ко на испитна клупа да бев, се што ги интересираше се ме прашаа, а се беа ептен лични работи. Нешто скокнав, нешто одговорив со контра прашање, па се навредија демек, со мене муабет не се праи салам. Брига ме, си бараа, си го добија заслуженото.

Околу чевлите, а и гардероба, реков до крај на лето нема да купам ништо, не влегувам у продавница, попуст не ме занима, оти стварно претерав, имам ствари кои си стојат со се етикета у гардеробер. Чевли исто имам некои едвај по еднаш облечени. Бутик Принчипе имам на неколку метри од мене, празна од таму не излегов никогаш. Ај да не биде само за мене облека, па и за мм иам изнакупено, наредни 3 години да не купи буквално ништо. Ама ефтино е, и те мами да купиш.

@Petra777 ако сме мажени не значи дека треба мижејќи да шетаме, ако глеаме по мажи нема дома да ги однесеме :D За плакнење очи се тие. ;)

Инаку ме интересира зошто на децата му забранувате да јадат благо. Ко демек ние не јадевме. Што би му било од едно чоколатце на пример? Или едно пудингче? Околу нас се загадено, па едно чоколатце не верувам да е толку штетно.

На green.eyes, kuc, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Шеќери Сесил. На братучетка ми малото а изеде малку благо одма спобудалува. Многу ги прави хиперактивни некои деца.

Јас пак си се уфрлив тука. (facepalm)

Добра ноќ друштво. :hug:

На green.eyes, ph.orhideja, menelele и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    е ако де, кој те брка :P

тоа ако влијае лошо на него, има алергиска реакција итн, океј е да не му даваш, ама ако нема причина не знам зошто не би му дале, нас шеќер во газиран сок ни ставаа па еве дишиме сеуште

На green.eyes, ph.orhideja, menelele и 8 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И јас го запишав моето во градинка а се согласувам со се околу јадењето.
    Имам прилики за.работа во маркет ама не прифакам работа дур не се привикне малото на градинката.
    А и кој би ти дал слободен доколку притреба на тазе вработен?
    Додуша и не се пронаогам во таков вид на работа ама тоа не е тема на муабет.
    И.мојот е постојано вон градов што се вика што значи и да одам втора смена или нешто и со трета,баби да мкнам не ми се исплати.
    Ако мислиш дека нема.да имате.пречки со прилагодување и ако платата вреди,прифати. Ништо нема да изгубиш.
    Дома сме,се трудам на здрава храна ама се ми е џабе.
    Додуша и децата менуваат ама ние мора да дадеме се од себе.
    Во се од себе спаѓа и одење на работа за да.им.обезбедиме полагодна иднина.

Мојот симпатија ми ка скрши раката несакајки во четврто одделение. Уште повеке го засакав. Заедно учевме па колку караници сме имале ехеее.
    Дури некаде касни дваесетти,додуша веке и не памтам кога беше,дојде ред и со него љубов да се проба,поарно да не пробав. Само амбалажа добра,се друго не чинеше.:D

На green.eyes, ph.orhideja, Kitten и 10 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.874
    За симпатиите не кажав:првата ми била кога едвај се сеќавам: само со тоа дете сум сакала да играм и на глас сум кажувала дека го сакам,а од сегашен аспект се гледа дека сум имала вкус,човекот е лепотан и сега плус д-р.Се сеќавам на една голема симпатија од Куманово со кој 2 - 3 години по ред зе затекувавме на летување во Струга,ми се чини сега да го видам ќе го познаам,убаво црно дете со преубави очи...
    И вака гледано се биле гарави а јас мажена за жутоклунец:rofl:.Ама и сега се загледувам во цромањести ...:$

На green.eyes, ph.orhideja, evangelina.ina и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    @Sesil ја сум од тие деца израснати со Еурокрем :D
    Буквално ништо не јадев друго во градинка.
    Жената во кујна што работеше комшивка ни беше и викаше на мајка ми , не давај пари , не ти јаде ништо, земи кремче ја ќе и мачкам :D
    Порано знаев и навечер да станам и да каснам благо. Сега некако намалив на благо , последниве 5 год, качив на килажа не ми е јасно како ?!?!
    Се убивав од благо јадење бев 47 кг , а сега каснувам по ред чоколада и кила + ....

На menelele, PUPICA, evangelina.ina и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    јас плус смоки и пржен компир имав на секојдневно мени, покрај еурокремот :D
    за килажата мое мислење е дека се е резултат на метаболизмот, дедо ми од коа го паметам јади векна леб на оброк, благо у ненормална количина, и се си е 70кг на 1.90 висина, активен беше порано многу, сеа ради скршеница и проблем со колк оди до двор и до вц, значи движење нула, и таков е сеуште, количински уште исто јади...

На green.eyes, menelele, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не е во прашање само килажата кога е во прашање исхраната на малите деца. Значи целосно го калиме неговото здравје од сега па за цел живот.
    Факт е дека многу игра улога и генетиката ама секоја мајка сака да даде се од себе.
    Не е за споредба порано и сега. Се е поразлично од едно време и сега. Од зеленчукот па дури и до еурокремот.

На green.eyes, Tajnaotrovna, menelele и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    затоа дека не можеме да го споредиме тоа и ова време - не можиме, друг начин на живот други потреби, можда еурокремот не бил толку штетен ко сега, ама немаше ни ГМО тогаш, а сега има ... голем дел од овошјето и зеленчукот сега се прска да созрее, да добие боја, да добие на грамажа, и сите тие супстанци ги внесуваме преку него, така да коа ке размислиме и тоа не е така здраво..

На green.eyes, Tajnaotrovna, menelele и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.