Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.360
    Допаѓања:
    278.877
    Јас исто при стрес слабеам ама откако го прифатам а ретко надминам стресот после ги враќам кг со плус некој кг

На Tajnaotrovna, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Верувам,ама еве вака од икс примери.
    Кај мене е обратно,качувам на килажа.
    Туку,не дај боже никој да слабее или да се дебелее со таа „диета“.
    Јас сум чист пример дека преку ноќ може да ти побели коса.
    Едно спарно, тешко септемвриско утро ми се случи спонтаниот, веќе наредниот ден бев како шатирана.

На green.eyes, galapce, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добро утро.
    Се разбудив со јака главоболка...продолжување од онаа од вчера :envy:.
    Не паметам од кога ме болело вака глава.

Вчера шеткавме, на брзаница читнав малку тука, некој спомна за лулипу, марката од лидл. Јас лично сум презадоволна. Малата има бодиња, панталончиња, хеланки и сл. од оваа фирма и се со солиден квалитет.
    Минатиот пат имав среќа да начекам и облека за трудници од есмара која веќе ја имаме спомнато, истотака презадоволна и по смешни цени. Фустанчиња по 7 евра, хеланки по 5, маички по 3....смешни цени за облека за трудници.

Првиот симпатија ми беше забавиште. Од дома ме зафркаваа дека има голема глава (facepalm).
    Плаво беше детето....ама да ме косат тоа:rofl:.

На green.eyes, galapce, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.446
    Добро утро.
    Фала ви на одговорите. Веројатно ѕидовите впиле вода и не се суши. Да, у Скопје сум у зграда пред земјотресот, на високо. 2 ноќи спиеме у дневнна и цела сум укочена, првата ноќ бебево ич не спиеѓе, ама ноќеска дремна од ладното. Маж ми спие у влагата. ЈБГ лошо се оженил.

Моите први симпатии... бирав само по лепота, нели дете. Сега у бивши симпатии ми се- педер, наркоман, затвореник... ужас.

Кога зборувате за досадни колешки ми е мерак што сум дома :) Иако можно е порано да тргнам на работа. Јас решавав проблем со слушалки и гласно викав, многу иам работа викајте само ако гори. И омилената музика на уши, Масив атак се ѕверови за работа и опуштање, и мир од дрндала. Иако некогаш и мене ми се зборуе па викав ајмо состанок 5 мин :) и трескавме глупости.

На Tajnaotrovna, kjukli, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.239
    Veruvam
    Na poznanicka pred edna nedela i pocina dete.Preku nokj se isusi bukvalno cela

На Tajnaotrovna, Annath, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Refi normalno e deka stresot vlijae na se.Ne da se isuses i zdravjeto ke si go zagubes (facepalm)
    Ne se nerviraj,drug pat kazi mu nesto da se sile jas na koj sum,moze da vi se jave i da se resi bez buka i galama.
    Jas uste sega se plasam sto me ceka so sin mi.
    Razgalen do nemaj kade.Sakal motor,eve ti,sakal kola ete ti...sega nemal dzip sto se otvaraat vratite :tmi:
    Abe vozen park imam doma ...
    Nekogas se prasuvam da ne e bolen dali bi postapila isto..znam deka gresime sto dozvoluvame se no posilno od nas e.
    Koga ke zamislam samo sto go ceka sega vo septemvri srce mi se kine,ne dzip sto ke pobara ke kupam.
    Za zal koga ke porasne seto ova na glava ke mi go izvadi koga gledam po tvoite,na menelele po na lunicka postovite i ostanatite sto imate golemi deca.

A za koleskata lelee ziva dosada e,da ima sto da zbore ajde ama za gluposti da zboram i se edno isto sekoja den mi nema logika ... :x

На green.eyes, ALISA0000, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.446
    Да... на мајка ми за 3 саати и обеле косата. Дали 10 црни влакна имаше. За недела 20 кила отприлика. Прв пат после стресот јадевме по една недела и не можевме да голтаме па ни правеа течна храна...
    Ама се поминува. Само да е живо гајле. За се друго има спас.

На green.eyes, ALISA0000, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ако не чкртнам од сабалје не сум раат цел ден.
    Ете сум заборавила да честитам роденден на малата на @joy1 среќен нека и е.
    Татко ми се чуди што се случило се девојчето на кое секоја недела му требаа нови сандали,чевли на штикла,па на помала штикла,па рамни,па затворени за на дожд,па ваква гардероба па таква.....
    Сум се сменила...ништо од тоа не ме радува веќе,купувам само она што мислам дека навистина ми треба.
    Свекорми вика ќе ги изнесам сите чевли на пазар...ќе ги продавал|(специјално си купив плакар за да ги соберам сите чевли тука кога дојдов.А колку пара од нив носам...јасно ви е!!
    Убав ден!!!

На green.eyes, galapce, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Добро утро :)

Се враќам од социјално и нервозна сум до... :swear:
    Ѝ кажувам дека пак сакам да поднесувам документи за нега и ко ми се опна: Аа шо ќе поднесуваш, еднаш си одбиена, само парите ќе си ги трошиш :^)
    мислам.. шо к*р те боли тебе јас колку пати ќе поднесам |( не зимам од твојот џеб да платам, ти дај ми документ, кажи ми ја процедурата а за друго ич гајле да немаш :swear::fubar::devil:

Порано ќутев ама веќе немам трпение со таквите арогантни теткици кои цел ден се шлакаат со кармин на биро и кажуваат која со кој се однадила и чиј маж бил пијаница :^)

На green.eyes, Peco, ALISA0000 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Добро утро!
    Од стрес и те како се слабее ,тоа кога беше со мајка ми за три дена ослабнав 4 кила.
    @joy1 Среќен роденден на малата и догодина братче да и подарите.
    Имаше уште еден роденден на ќеркичка и таа да е жива и здрава не ми текнива чива беше.
    Имај те убав ден

На green.eyes, ALISA0000, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

На кафе, цигара и фемина пауза во гаража, маж дома и одма полесно се дише.:)
    Нешто не ми мрчи за цигарите во последно време, вчера дури и ми купи кутија:oне знам само дали ме жали дека со децата деноноќно или нешто згрешил.:worried:

Не се сеќавам како мала да сум имала симпатии, многу бесна бев и да сум имала сигурно ако не ме сакал ќе изел ќотек:lol:како поголема веќе мајка ми болна па не сум се занимавала со симпатии, гледав што повеќе време со нејзе да поминувам.

Не им забранувам ама не им ни нудам да јадат, колку можам им го ограничувам, сакам што е можно поздраво да се хранат, не сакам утре да боледуваат од дијабетис, срцеви болести, се почнува од најмала возраст, сега ги хранам здраво за утре такви навики да имаат и самите здраво да се хранат.
    Не можам да ги заштитам од се ама можам да внимавам со што ги хранам.

Не сум мрднала од дома 10 дена и повеќе, мувлосавме дома, сега сум права очајна домаќинка:rofl:едвај чекам утре да одам и да пазарам, доживљај на неделата.(facepalm):rofl::rofl:

На green.eyes, zeka, galapce и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро.
    Едно прашање домаќинки :)
    Ставив копани да се варат, замрзнати нели, ама сакав да ги ставам во кеса за печење после. Знам дека не треба да се варени претходно, ама мислите ли дека нема да биде добро?

Всушност сакав да ги направам да ми бидат убаво печени, крцкави одозгора, а не знам како да ми испаднат такви :( помагајте.

Ставив и пиперни во рерна да се печат, за салата. Најомилена. Штета не се тие црвени, тие ми се највкусни за ваква салата, ама и овие ќе послужат.

На green.eyes, ninja35, joy1 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas gi varam prvo pa vareni gi stavam vo kesa za pecenje i stavam zacini.
    Pri kraj ja otvaram kesata za da se ispecat odozgora.
    Ne sum znaela deka ne trebalo da se varat .. :lol:
    Mene mi se ubavi i taka :angel:

На green.eyes, ninja35, joy1 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Нема зијан од варење.Само да не се преварат па да се распаднат.
    Дури мислам и дека ако се прво се сварат малку е похигиенски (со оглед на тоа дека се смрзнувани, па одмрзнувани па и ќе испаднат нечистотиите )

На ninja35, ALISA0000, joy1 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    @danichap каде да ја барам оваа трудничка гардероба што ја спомна не разбрав?!
    Едните веќе ми се тесни ама убави ми се ќе си ги носам одпосле панталоните.

Јас работно луѓе очи ми се затвораат а и дома па не се седи да така ќе шетам и ќе работам дур можам а и уште малку е.. сонце грее ветер дува се читаме :)

На green.eyes, ALISA0000, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Јас обавезно ги подварувам,па директ да се печат, и без кеса ми се крчкави

На ALISA0000, joy1, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    И јас ги варам прво ама и ги ставам заедно со ориз обично, па оризот побрзо се свари, а тие не ми излезат такви крцкави.
    Затоа сега посебно сакам да ги правам.

На ALISA0000, Annath, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Па и јас обично со ориз правам,сооднос за со вода и ориз ми е 3:1,и малку ги премачкувам со зејтинче,па баш крцкави ми искачаат.. инаку јас и баш такви крчкави ги сакам,а и ќерка ми:)

На ALISA0000, Annath, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Исто правам. Ама не ми искачат такви. Можеби да го дигнам плехот погоре во рерната или не знам.
    Сега ќе ги правам посебно ]:)

На ALISA0000, Bozica1980, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Во супермаркетот LIDL.
    Досега секогаш купував од ХМ, која важи за ок квалитет по прифатливи цени, но облекава од семара која се продава во ланец супермаркетите на ЛИДЛ се покажа како подеднакво добра по половични цени.

Но ова во лидл беше една акција, не знам кога би имале повторно таков вид на акција за трудничка облека. Затоа и тогаш си изнакупив и за тогашната величина, и за наредната :lol:.

На ninja35, ALISA0000, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.