Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    152.718
    MORNING my ladies!

есен надвор....не врне ама тмурно и ладно ,бре луѓето по улица со џемпери...многу голема промена од вчера и деновите претходно..затоа ко сматоци сме...

денес немам некои планирани активности,барем засега....

за ручек боранија...ептен ја сакам кога е пресна...

почнува досада да ме фаќа од седењето дома...се мислам да се зачленам во библиотека ама не знам дали од ова малово зверче воопшто ќе може да прочитам нешто..да не ми биде за џабе?!

во недела пак сум на свадба...сите свадби летово непредвидени...за убаво нека е!

На green.eyes, ALISA0000, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро ви утро!

Што да се каже, чекам другата недела на скрининг да одам. Тоа е најважно.

За јадењето на децата - и јас гледам колку што може да јаде здраво. Се додека можам јас да ја управувам и што ќе и дадам да јаде, ќе гледам да е здраво. Ако види нека проба и смоки и грицки, ама јас дома да и давам да јаде глупости никако.:!:

За градинките - како сите деца, така и моето. Јас имам среќа ќере да ја чуваат дома ама од две и нешто години планирам во градинка да оди.

Прва симпатија - уште во градника па и ќе сум се мажела(facepalm):D

За купување облека - ништо не сум купила, ма не сум влегла у бутик. Прво ме мрзи, само ми се спие. Второ со детено не се ни осудувам да одам по продавници, зошто одма збеснува. И трето - веќе ми се познава стомакот, па ко ќе се вратиме одмор ќе мора една суќна трудничка да се купи. Првата бременост, ја поминав со една плетена сукња купена од Еуроазиа за 200 денари и една друга 300 денари. Не сум нормална знам.
    Ама за чевли не жалам пари и тие на попуст ги купувам де, ама мора да бидат кожни внатре. Кај давам 1000 за обични, за уште 1000 ќе си купам кожни. Е сега не купувам секоја година. Сега за летво имам 4 пара чевли со отворени прсти во различни бои и нормално не купувам.
    Е чизми ми требаат, ама ќе поминам и со старите до февруари на работа, после на породилно. Па у април мај ќе си купам на попуст. ШПАРАЏИКА 1000 левел:?::D
    Ај само да сме здрави, живи и среќни. Другото и не е битно.

П.С. мора да кажам дека цело лето на работа го поминав со суќна од 400 денари.:$:$:$
    Ај убав ви ден.

На green.eyes, ALISA0000, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  3. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    7.572
    Мене ми е супер вакво време:D

На ALISA0000, Tajnaotrovna, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.138
    Допаѓања:
    43.681
    @Cka проверете го душекот да не фатил влага. И кај нас така беше. Страшно , хорор. Ни фатил влага душекот. Креветот , даскичките од доле. Исфрлавме се. Масичките до кревет . Се сме фрлиле. Купивме еден апарат кој ја собира цела влажностбод собата. повеќе луфтиравме. иако тоа е до градбата на зградата. сонце не ја фаќа таа соба. ветре не дува кога отворам прозори. и плус купивме такви кутии кој се со таблети кој ја собираат водата. сега немаме проблем . спиеме на раат . Децава во своја соба си се .

За трудничка облека имаше во лидл. Ама кога имаше акција , дали има останато тешко. H&M имаа убава облека за трудници . Ја износев јас , после мене уште две трудници и ете ми ги вратија а тие не се мрднати. Сега дал да.ги чувам дали да ги дадам негде . Шу ќе ми се . Нема па да раѓам . Барем така планирам. IMG_20160812_111215.png ајде на кафе . на ладново

Прикачени фајлови:

На green.eyes, galapce, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.382
    Допаѓања:
    259.926
    За ЛИДЛ и за облеката особено детската и јас потврдувам. Боди купено кога син ми имаше 6 месеци уште го носе и ни боја е мрдната, како ново е.
    Сега е 2 год и 9 месеца, а перано е, преперано.

На green.eyes, Annath, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    92.028
    Леле времево колку го обожавам не сте свесни :inlove:
    Денеска ден за средување и пакување , попладне патуваме кај свеки а утре не чека целодневна свадба.
    Друго и немам што да ви кажам :)

Ви посакувам сите да имате убав ден :hug:

На green.eyes, Peco, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле што убав амбинет и кафенце...сакаш да се мењаме;)

На Bozica1980, mariatim, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Добар дееен...

Што убаво залади времето, уште поубаво се спие... мене некои депресии ме мават, некои безвезе мисли, ми се плачи за безвезе, а не сум лигав тип. Се преиспитувам од сабајле од што ме издепримира волку, а некоја посебна причина не најдов. Капак на се вечер сме поканети кај едни пријатели, ич не ми се оди, не знам ни зошто канат гости, коа нон стоп се караат и коа одиме кај нив и коа идат кај нас. Госпожата хистерише за се и сешто, господинот пробува да смири ситуација со арно, ама не иде. Седиме пред некој ден кај нас, нему му паѓа вилушката, леле оваа коа почна, па кај глеаш, ептен си трапав, сеа треба да ја мијат, е добро де викам ке ја измиеме. Па коа почна не е работата да ја измиеш он треба да глеа шо праи ... драма за ништо.
    Ќе прошетам после низ град, белки ке се расположам...

На green.eyes, galapce, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Јас се израдував ќе барам во лидл труднички ама ништо работа останува ејч ем опцијата :).
    До сега не сум земала ништо од лидл бидејки не ми требало а и не сум загледувала а би земала зошто да не.

На green.eyes, Annath, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Сега ја гледав викенд понудата во Стокомак,со надеж дека ќе има нешто за малишанот мој од Лупилу,ама немет. Но,има фини сладоледи:lol:Ете што ќе се прави викендов,ако ништо друго,може да лижеме. И така времево ш ќе биде...
    Еве ѕирнете и вие,па одлучете си,дали ќе лижете, или можеби ќе чистите:lol:
    !!!!!.jpg @@@@@@@@.jpg

На green.eyes, Dust, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    152.718
    a ние што немаме Стокомак што ќе лижиме?

туку немам фризер за во недела...мојава фризерка има една закажана за во 6 сабајле и ќе си оди..ако ми одговарало да одам во 7...што ќе правам од 7 со фризура ќе ми се растури фенираното до вечерта....немам друга опција ..незнам што да правам?!

На Annath, Bozica1980, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.611
    Допаѓања:
    126.235
    ДА е до 3 арно е. Јас пред 5 не сум дома.

На green.eyes, Annath, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    повеќе лак ке ти стаи, и ке издржи

На Lady Phoenix, mariatim, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Отвори на yoyutube на Lilith moon .
    Има мнооогу предлози како дома сама да направиш нешто со косата.
    Ако ништо друго ќе ти даде идеа.
    Јас често ги употребувам туторијаливе.

На крај, викни некоја комшивка ако имаш нека те ис-фенира убаво.
    Ем ќе заштедиш :!:

@Sesil ами некое јако мафе ако падне во сабота вечерта ни лак ни ништо нема да се види

На green.eyes, Tajnaotrovna, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.138
    Допаѓања:
    43.681
    Порано повеќе шетав низ продавници и знаев одприлика што каде има. Сега со децава не ми се шета по бутици , маркети... па неретко порачувам онлајн облека. Што одговара задржувам што не враќам ... последно што купував беше од алди. 6пара блузичиња за 12 евра . Јакничка за 10 евра . Да има за градинка. А стварно се убави меки памучни. Ќе ги изнаносе. Летни не купував и трупав , пошто овде лето немаше.
    Сега средував дома ама не се осеќам добро. Притисоков ми е низок. Нешто ми се врти . Децава расфрлаа низ соба. Сложувалки. Ама кога јас ќе соберам нема пак да го видат. Подрумот е магацин. Собрав плејмобил замоците . И ги симнав. Сега имаат неколку играчки и тоа е. Ако не знаат да собираат после играње и тоа ќе дигнам . Шо да праам , да не се расправам и да собирам по нив морам некако да ги научам дека не сум слугинка . Мм вика син ми бил типичен македонец :^)
    Паша.
    Ма ќе види и паша и маша.
    Вчера не легнаа . Лудуваа во детска. Тивко си пееа. Денес ќе.видиме. мали нема желба за спиење веќе. Големата ако е постара и веќе не и треба дневно спиење. Си сака да одмори ама мали не и дава.

Книгата ја дочитав вчера , сега нова почнувам.
    @PUPICA незнам колку би се мењала кога овде врне и дува ветар. Ако доаѓаш понеси си дуксер :rofl: есен дојде .:rain:
    Типично германско време

На green.eyes, ph.orhideja, galapce и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    у саботата вечерта нека падне, таман да и држи цел ден утредента расположението, за да и остане фризот добар, колку што сФатив јас фризерката и вика во недела сабајле да ја прави, а и свадбата е во недела

На Bozica1980, Lady Phoenix, mariatim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @MacenceEna[/USER] ај здравје следната година, таму негде јуни/јули чекај ме;)

Леле каква носталгија ме фати...нешто гуглав за службени потреби и не знам како ми се испојави „буцо сир“ и така се загледав понатаму...Еее убавиња времиња,безгрижно детство,3-4 одмора годишно....
    Верувам дека барем 50 отсто од друштвово овде се сеќава на----> ''''''''.jpg ----------.jpg 666666666.jpg aaaaaa.jpg bbbbbbbbbb.jpg iiiiiiiiii.jpg mmmmmmmm.jpg oooooooo.jpg ssssssss.jpg

А кога ќе пресметам колку години минале од тогаш,да не речам како се остаре преку ноќ :tmi:

Прикачени фајлови:

• bu.jpg
      bu.jpg
      Големина на фајлот:
      27,6 KB
      Прегледи:
      26
    На green.eyes, Peco, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Мама едвај чека да си дојде. Коски да стоплела :rofl:.

Мусаката ја наредив и сега чекаме ручек пред да фатиме патот. Се мислев да ставам и некој црн или тиквица, па си викам ќе си ги чувам за вечера, да потпечам и со малку лукче и лимонче.
    Шпарен шпарен :D.

На свеки им цркна телевизорот. Па ние секако сме со ниет нов да купуваме, реков ќе им го дадеме нашиов а ние нов ќе си купуваме.
    Минатиот пат кога гледавмене советуваа од лг и од самсунг, сега сакаме да начекаме уште за сони пред да решиме. Сите нивните ги фалат а не кажуваат негативности и скриени цаки. Отиди кај конкуренцијата се негативно ќе ти кажат за другите 8-|.

Имам замисла во глава за димензии, изглед и технички перформанси...па уште за сони да чуеме што ќе кажат пред да се одлучиме.

Во колите не ни ги збира максикозите одпозади(facepalm). Уствари си збира, едно лево, едно десно...ама мм вика требало г´зот да си го преполовам за да ме збере мене меѓу нив]:):rofl:.
    Ами и трето ако дојде по некоја година :wasntme:, секако треба нешто широко и удобно.

Ќе поминеме и до некоја автокуќа да видиме што се нуди од фамилијарните коли. За гледање пари не зимаат:tmi:.

На green.eyes, ALISA0000, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    92.028
    @WORRIED.BT цела ден ќе си со фризура и вечерта кога ќе треба да одиш растурена ќе ти биде :| зависи и до косата и колку ти издржува ама со оглед на тоа дека е фенирано мислам ќе падне ...
    Јас би те советувала да си викнеш некоја пријателка комшивка што има фат што ја бива ем ќе те среди навреме и нема да се нервираш :)

Јас на фризер гледам да одам пола саат пред случувањето :rofl: на почеток да ми стои па после во текот на вечерта нека падне ако треба. Во последно време само ја виткам малку тапирана и толку мм не сака да сум со фризури, сум изгледала многу сериозна и постара |(

На Tajnaotrovna, Annath, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    99.546
    Времето да не сте ми го чепнале:!::D. Ова е време, а не вриеШ, да не може човек да мрдне без да се испоти сто пати|(. Ем си е погодено за спиење:wasntme:. Како што сум спиена само 2 саати, ќе го искористам максимално попладнево да се одморам и поспијам.

Сабајлево на забар, забите тип топ сторени, во понеделник уште умникот да се извади оти гноен џеб се формирал:|. Прв пат ќе вадам заб:worried:.

Пирошка изедена, кафе допиено, може да се фаќа спалната(poolparty).

П.С. Најмногу на свет ја сакам и да ми е жива и здрава, ама женава од ден на ден е се понапорна:@. Се разлигавува, за една најмала ситница не можеш да ја оправиш со саати, права пукница. Мами опрај се, оти ќе те оправам]:):rofl:.

П.П.С. Од понеделник ГОЛЕМА Е ВЕРОЈАТНОСТА да се почне со теретана:!:. Де да го видиме и тоа чудо:lol:.

Поззи4:wasntme:.

На ph.orhideja, Tajnaotrovna, Sky-butterfly и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.