Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Данке ме умре од смеење, те кажував ко виц на колешкиве, да не ми се налутиш само :D

danichap likes this.
  2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Само на ненајадено сум агресивна :rofl:.

Најдов нешто, апнав...смирив живци.

3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Ми се јавува мм од на работа и ме прашува кој број градник носам:?:
    Јас му кажувам бројче а тој така отворена слушалица му вика на таа таму,абе дај уште едено бројче мало ќе му биде има така поголеми(facepalm) А јас бре жени нормални си имам:$
    И дури бара женава изгледа во торбица ги слушам колегите и тие зборат со жените преку телефон :D
    Еден го слушам ги зеза како сите се фатиле за цицките:lol:
    А оној недопеаниот Владе му вика а за што да се фатиме море токмак еден... за метлата:D
    И така жени јас прслуче поклон за осми март[​IMG]
    Продавачкава на работа им се бапнала и им ги собрала парите.
    Лиска миска ќе видиме ко ќе донесе што вкус има дечково мој:tmi:

4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

и овде не се слави 8ми Март ама @bittersweet и јас ко снаати се најдов навредена од мм првата година . Му спомнав како денес е ден на жената и сл . се подарува цвеќе на мајката и сл. И овој си врза во крпче и отишол скромно и купил на мајкаму цвеќе мене не . Грешка невидена му беше што мене ме изостави.
    Од тогаш си знае и ден на мајка и ден на жена и се ...

Овие денови сум сама со децава , муж работи до касно. Доаѓа дома касно кога веќе ги легнувам децата ..
    И тек тогаш сваќам која помош ми е кога е дома :sweat:

Ајде женички убав ден

Teodora*, girl-miri, do-re-mi and 5 others like this.
  5. anel

anel Популарен член

Добар ден девојчиња,

@ozbilnazena ја замислувам сцената со синот, баш ме расположи:), мојов е помал ама малку див е за такви работи, тој и нас со мм не кара кога се опуштиме малку. Што дете ќе беше:doh:. Ама во такви моменти се простува неред.

Јас не знам како дозволувате мажите да се плашат од правосмукалки:rofl::rofl::rofl:. Ќе седнеш, убаво ќе му објасниш дека не е ништо страшно, како на дете кога го носиш на лекар, :). Па како викаат стравот може да го победиш само ако се соочиш со него:), ако му смета бучавата слушалки во уши и пушти му музика, па ем ќе пее, ем ќе усисува. :rofl::rofl::rofl:. Јас го научив мм, ретко зема додуша, ама не се плаши:rofl::rofl:. Се знае кој е маж во куќата:muscle::D

@bittersweet , не го блокирај детето:). Од каде знаеш кога ќе ти биде досадно, па да си поиграш со него:rofl:
    Мене ми се залепи еден на друг форум, вели има 25, ама сигурна сум нема повеќе од 15 год. му велам не си играм со деца, ни жмурка, ни брканица одамна не сум играла, не за друго, неможам толку да трчам:rofl::rofl:, ама не разбира:). Чуден е виртуелниот живот. (facepalm)(facepalm)(facepalm). Не за друго туку знае повеќе за мене од мене самата:rofl::rofl::rofl:, се изнасмеав :rofl::rofl::rofl:

За цвеќе рано е уште има време до празникот;)

Се врати зимата, леле, само снег да не врне.

Ајде, убав ден имајте:hai:

Teodora*, ozbilnazena, Cuci81 and 5 others like this.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Za da ne se plasi maz od pravosmukalka ia lek.
    Ke gi ostavite sami doma da se soocat tie dvajca megu niv.
    Posle nivnata sredba,ke im udris falenje kako se dobar tim,pa ke vidite so tek na vreme usovrsuvanje.:lol: :tmi:

ozbilnazena, Cuci81, toogood and 4 others like this.
  7. danichap

Јас еднаш дури и нова правосмукалка фанав одкако го имав оставено да помине низ куќа.
    Многу било тешко, гласно..и пут под ноге ја грабнал најскапата.:rofl:
    Арно си знаат маживе, си ја гледаат душата]:)

8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Цвеќето е за оние форумџики кои се уклучуваат само од работа, тогаш само се слободни.:lol:

@ozbilnazena и ја сакам така да ме метлеат дечкиве кога ќе пораснат, кога те читам тебе така се замислувам и јас за 15 години, а за мажот браво за него :clap:, ем поклон за тебе, ем поклон за себе.:P:inlove:
    :lol:

@anel и јас си играм понекогаш со момчиња, не сум лоша јас они се, сакаат да заведуваат мажени жени за бољи живот.]:)
    :devil::angel:

Одберете си подарок по еден парфем, за празникот.:wasntme::party:

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас еднаш го оставив да усиса и после тоа ја измил, ја стокмил, ја напраил мислиш од продавница, ја спакувал ко да ќе ја враќа назад. Му викам шо не те бендиса како усисува? Не бе вика ја спастрив :D Одамна не сум му дала метла и крпа во рака, треба да го запослам, ај да му помине ова периодов на хибернација додека чека да му заздрави раната и ќе го збоднам.

Данке дојди кај мене, вчера шопингувавме и полн е фрижидерот до даска, има да се пуштиш во јадење. Сабајле додека цедев и миксав овошки приметив дека имам 4 вида кашкавал и 3 вида сирење купено :tmi: Што ќе им правам боже мили. Денес додека купував за јадење награбав уште 2 вида кашкавал и еден путер со зачини :tmi: Ми испратил во порака линк од Делимано страницата да си одберам што сакам, ах зажали, пола асортиман го меркам. Епа сеа тражили сте гледајте, утре идеме во шоп шопинггггг....

Битерке, мојот парфем дај го на некоја друга, ја од цвеќето си земав, а и имам парфеми еден тон неискористени, ќе им помине рокот па ќе треба да ги фрлам цели. Ја некое чоколадце може, утре ми е ЈХ ден :D

10. danichap

Кај мене и плакарот беше полн...ама пак немав што да облечам:rofl:.

Ама ваква понуда не се испушта:inlove:. Едно багетче, плус ако имаш маслинчиња, нешто за мезење(poolparty)

bittersweet, Annath and AngelOfArh like this.
  11. galapce

galapce Форумски идол

More rekov jas deka ke kasas odkako ke zamine soprugot se poveke i poveke.:D
    Ama ne priznavas.:P
    A sopruzite ako sakaat i oni taka da si igraat,sto togas?:devil:
    Prostete jas sum malku bukvalist.:wasntme:
    Jas sakam nesto drugo,ic nemozam da podnesam sega parfemi.:worried: ...Da receme nekoja elegantna tasna.:tmi:
    Ili spavaca za registracijava da mi se najde.:lol:

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Имам се од ова што бараш, башка што багетче ќе ти печнам одма од ржано брашно со многу лен и сончоглед, ај да те видам одбиј :*

Annath, galapce and danichap like this.
  13. danichap

Само ако речеш на маса да се качам да поиграм ќе одбијам, ама јадење НЕ:P.

Туку се чув со мојов...важно лустерчето виси во собичката. Tргна работата.

Bildschirmfoto 2015-03-06 um 14.50.00.png
    Добро он поинаку се изрази]:).
    Ама простено му е.
    Да стоиш на скала и да тегнеш раце нагоре паралелно со телефонирање не е лесно.
    Иако у прв момент бев мало увреџена....може ќе фанам и поклон де само ќе треба да држам до 8ми:makeup::rofl:

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Денеска бев на закажан ехо преглед на градиве и папа тест.Е арно ама гинекологот кога виде дека последните неколку години папа тестот е во ред ми рече дека не треба секоја година туку секоја втора.И ми закажа за 2016 ?!?!:o Јас навистина не разбирам зошто така направи нели нормално е годишно еден тест да се прави.И градиве се во ред,ми олесна фибромот не се вратил.:whew:
    Ич не сум задоволна од него како поминуваат годините и тој се менува на полошо,а нема поквалитетен во градов.Значи да не знам како да постапам.
    Ова за 8-ми март,не сакам да го славам.Ми нудеше другарка во блиска кафана ама ја одбив.За што сега да фрлам пари за гардероба или за да платам мени ?
    На децава им реков дека не сакам ништо исто и на маж ми.Додуше ме праша што сакам ама одбив.Ако се сеќавате за неговиот роденден што ги одби тренерките ги заменив си зедов за мене.Ете тоа нека биде.
    Ме заморуваат празнициве што ми е(facepalm) .Купив некои ситници за комшивките и убава блуза за мама.На други немам на кого што да подарувам.Кумата и побратимката ми се во друг град...и така нека си помине и овој празник ....

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Хехехехехехе..... Кажи му дека го поздравувам, нек мајсториша и нека ќути, ако ти е ќеф можеш сега и да се предомислиш ич да не му чуе на него. А кога ќе лепи трака па ме интересира што ќе рече :D

tessie and danichap like this.
  16. danichap

Јас затоа мудро дома си седам мајсторите(он и татко му) таму додека работат:rofl:.

tessie and AngelOfArh like this.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

@galapce мор нека си игра и мм ако му се погоди некоја мома македонка да го убедува да ја земе, не се лутам јас за такви работи, само него не го интересираат такви работи.:dance::rofl:
    Не може за мене е во ред, за него не е во ред, плус ја му кажувам што и како ми пишуваат, тој си се крсти и ми вика дека сум луда што си го трошам времето на такви глупости.:drunk:(lalala)(facepalm)

Не касам, ќе ме приметиш од таму далеку кога касам, уште сум си во добро расположение.:drunk::talk::l:

Инаку еве ти секси спаваќа, јас ја имам истата, мм ја обожава и твојот тарзан ќе си остане подзинат кога ќе те види.:P:rofl:

За тие што не саката цвеќе и парфеми, еве ви да се напиете шампањац.:d::d::d:

ozbilnazena, tessie, Cuci81 and 10 others like this.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Zdravo zeni :)
    Gledam dosol 8mart :D toa podgotovki slavenje i sl.
    Kaj nas se slavi ovoj den,kako mala na nastavnickata i kupivav cvejke a posle casovi odev kaj mama so cvejke vo race :) ubavi momenti bea toa :)
    Godini kako pominuva tato ni kupuvase po edno cvejke ili parfem na site,mama,baba,sestrami i mene(neli i jas porastiv :D)
    Mnogu bea ubavi tie denovi,se slavat kaj nas,skromno ama se slavat :l:

Eh sega koga se maziv :D kaj mm den pred 8mart znaea da kazat ne ne e praznik toa,ne se slavi i slicno,jas na tel i cestitav praznik na mama pred site od strana na mm,mu rekov na mm kolku ubav den e denes,den na zenata ama vo pravo ste koga kaj vas nema nikakvo pravo zenata i zato ne se slavi ;) nie sekogas slavime kaj tatkomi.
    Si vide si nevide ete go po polovina cas so roza vo race :D edna bese samo za mene :D site drugi samo gledat i mm im rece pa do vcera ne slavivte i denes ne slavivte e pa nekoj slavel :D
    Taka toa ;) se nauci da slavi praznici ;)

Inaku kaj mene se e dobro,malata po primenata vakcina se e vo red,sega gi zaspav na dvajcata :D pa si napraviv palacinki ;) ne sum jadela blago eden sat :| pa naletav da napravam.
    Mnogu sum po blagovo a ne sakam da e takaa,ajt smeni nesto koga se nemoze :| nemoze!...

Annath, tessie, MacenceEna and 3 others like this.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Ај да си кажам нешто и јас за празников.Генерално не го сакам терет ми е е купување подароци нати го дајми го додуша повеќе јас сум таа која дава .Само кумашинката и една комшивка ми даваат и тек тук мм и децава.На свекрвами и мајками скоро секогаш им купувам нешто блуза кондури и сл А тие никогаш ништо па зошто ако сум помлада треба понекогаш да се возврати со внимание.На золвами со години и носевме поклони а таа не.(пак сум помлада)Така да ми иде никому ништо да не купувам ама само така лаам повремено а не касам и тоа си го злоупотребуваат останатите.Од мм си купувам најчесто сама поклон на негова сметка.А и за славењево не сум многу до лани оломлано се собиравме на ручек а сега некако никој нема воља.Лани излеговме со мм на вечера а годинава е 3 смена па и тоа отпаѓа.

Annath, Teodora*, bittersweet and 2 others like this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Ниту една жена што не излегла во текот на годината сопругот ја носи во кафна н 8-ми Март.
    Тој ќе се напрвви ѓон, а таа само ќе го мушка со лакт во ребро и ќе црвенее. Да ти е’абам празникот.
    Овој месец за паи д не зборувате, потисна, ламела и друк лагер 500 евр, а и мајсторот 100 :worried:евр . Регистрација повеќе од 200 евр :tmi: (wtf) (wtf) (wtf).Останете со здравје и добар викенд со на ти го, дај ми го.

Инаку добив 2 кактуси, велат личат на мене
    .[​IMG]

Ауууууууууууууууу ќе заборавев, од ќерка ми некоја колекција од авон.

Annath, ozbilnazena, Teodora* and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.