Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    добро утро од мене...
    ќе прави некој кафе ил пак јас да се мачам? :?:

На Tajnaotrovna, JuLleE, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Ме гледаат тетките поправена и по коментарите знам што мислат -Еве, си дојде дома и човек ја направивме, таму којзнае каков стресен живот водат и што јадат, исушени си дојдоа :D Во нашиО крај уште дебелината знак на здравје е. Бај д веј, многу дебел(к)и деца гледам, јас се зезам ама изгледа ова уште важи, што повеќе јади детето тоа подобро. Кога гледам дека претерува (што е ретко, во моменти кога се натпреварува со други деца) па велам -доста е јадење, сите напреку ме гледаат, дете било, колку сакало и што сакало требало да јади. Како не. Не дека ограничувам храна ама ако гледам дека од досада навика создава да има нон стоп нешто во рака и уста, ќе гледам да одвикнам. И порциите ние ги одредуваме уште од малечки, и треба да се за дете, не скоро исто колку што ние јадеме.
    Како и да е, толку храна и неактивност (одмарање) не ми годи баш на подолг рок и не само физички туку и психички. Не сум човек кој треба да го оставиш долго сам со своите мисли :shake: :D

На green.eyes, Tajnaotrovna, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    :rofl::rofl:лелееее:lol:наместо Мачам јас прочитав МОЧАМ^_^ :rofl::rofl::rofl:
    ај за добар ден подобро ти е да се помочиш малце:coffee:
    срамдамибидеќоравабаба:lol:

На Tajnaotrovna, kjukli, Artemission и 9 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @Umbrella22 твoетo негaтивнo рaспoлoжение мнoгу честo се препoзнaвa нa фoрумoв. ..Пред дa прoдoлжaм сaкaм дa ти кaжaм декa ти се oбрaќaм кaкo мaјкa. Честoпaти, бaрем мене не ми е јaснo штo сaкaш, кoгo сaкaш, дaли сaкaш, сaкaнa си или не, бoлнa си или не...
    " oдвaј чекaм дa oдaм кaј дм....a пo 2 чaсa....ме фaќa нервoзa, ме мрзи дa се пaкувaм"
    " мaјкa му не ме сaкa, aмa штo јa вртaм вo нејзинa куќa ќе oдaм"
    " бoлнa сум, aмa се лутaм нa мaјкa ми кoгa се oднесувa кaкo дa сум бoлнa"
    Oвa не се цитaти, туку кaкo јaс те читaм.
    Твoјaтa мaјкa пaк тoa гo гледa 24/7. Нoрмaлнo декa е зaгриженa. Рaзгoвaрaј сo нејзе, кaжи и ги свoите рaзмислувaњa. Тaa би билa нaјсреќнa aкo ти се ведрa, зaљубенa, темперaментнa.
    Верувaј декa aкo тебе те бoли прстот, мaјкa ти јa бoли рaкaтa.
    Немoј дa ми се лутиш, aмa кaкo штo пишa Рефкa...децaтa се нaјнеблaгoдaрни суштествa.
    Зaтoa биди сигурнa декa ќе бидеш среќнa тoгaш кoгa мaјкa ти ќе јa види среќaтa вo твoите oчи.
    Сaмo мaјките знaaт штo децaтa чуствувaaт, сите нивни стрaвoви и рaдoсти.
    Бaтaли бoзa. Oди свaри и еднo кaфе и пoдaри и некoлку нaсмевки.

На ALISA0000, green.eyes, Tajnaotrovna и 43 други им се допаѓа ова.
  5. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Добар ден дечки!!!:hai:
    Конечно седната како човек пред компјутер и асално нешто да напишам.
    Додека бевме на одмор се што ќе напишев беше од телефон,а толку ме иритира тоа пишување од тастаурата на мобилниот воопшто не се снаооѓам.Сигорно 15-20 минути ми беа потребни да напишам две реченици,ама сега веќе е друга приказна.:nod:
    Во петокот се вративме од одмор.Уште 15 дена да ми дадеа ќе седев.:tmi:
    Се смееам со маж ми викам ајде ти ако не оди па земи не на крај од месецов,ваљда тогаш ќе ни биде доволно.Маж ми па воопшто несаака долго време на одмор да седи вика мене 6-7 дена ми се доволни.Кога бевме дечко и девојка несакаше ни да шета пример по тие некој градчиња што се блиску.Ама се промени сега,не одбива никогаш за тоа ама едноставно си е таков тип што не ужива баш многу во тие работи,а јас и малава па обожаваме.:tmi:
    Годинава допро постапиле нашиве кога патуваме за накај одмор,ваму кај Демир Капија имаше полиција и брза помош со оглед на големиов број сообраќајки.А кај Валандово мислам дека и порано често стооеа.
    Да бидам искрена годинава бев многу уплашена.:worried:
    Толку ми е страв кај Удово,кај Демиркаписка клисура.
    Одсекогаш таму беше најјопасно но годинава толку имав некој немир и страв.
    Србиве воозаат многу лудо,имаат добри коли но изгледа не се свесни и не читаат што се случува таму.
    Многу години одиме на одмор во Грција и со моите исто така имам одено,ама во Солун прв пат така да врнеше.Истури,истури.Како на зимување да одевме.(facepalm)
    Останатите денови супер поминаа.
    И времето ни се погоди одлично
    Добар одмор протеравме,наполнивме батерии.(fingers)
    Последниот ден се избањавме,поседновме на плажа едно саат време и право за Солун.
    Искористив некој добри попусти низ продавниците благодарение на вас тука некаде низ темите прочитав.Ама ИКЕА дечки годинава некако како малку да ме разочара други години по снабдена била.Годинава некако збутано многу чудно некако беше.
    Во петокот вечерта се вративме во 9-9:30 годинава касно се вративме ама,на танане никој не не брзаше.Како што се вратив ме чекаа неколку машини,да распакувам куфери и до 2 саат неможев да легннам.
    Вчера отидовме да се видиме со мајка ми,свекрвица.
    Свекрвица ме израдуваа со стазички за во веце.Купила и за неа,мене и за мајка ми.
    Во Стoкомак имало некоја промоција за 79 денари,а и многу се мекани.:)
    Во последно време мислам дека како старееам така повеќе се радувам за работи купени за дома место некоја блуза,панталона,ташна.:tmi:
    За во ЛИДЛ навистина можело некогаш да се најде нешто доста добро.
    Лани или полани не сум точно сигорна за маж ми кошула купивме и за ѓаволчето две блузички.Пери-носи комотни,убави супер се.Да си имаме и ние еден ЛИДЛ во Македонијава супер би било.Годинава јас си купив купачи горен дел за 3 евра.За нив не бев многу-многу сигорна викам да не се проѕираат иако се со реси.:|
    Така пред едно 10 години купив едни купачи за смешна цена цели се проѕира цели маж ми и ден денес се смее за тоа со мене.:tmi::rofl:
    Сакам гости,луѓе ама па кога некој ненајавен ќе ми дојде не обожавам баш.:x
    Едно кафе да ставам имам.Ама друго е кога некој ќе ти се најави праша,дали сме дома дали имаме работа ќе испазариш нешто.Никој не дошол за јадење и пиење ама чисто од култура.Можеби баш тогаш имам нешто работа,а неможам на културен начин да го избркам.Ама па сега тоа е не има секакви по светов.(facepalm)
    За симпатии прв симпатија ми беше еден Никола живееше во другата зграда.Па ќе одев него да го викам за да си играме,а он се правеше фраер демек голем бил да си игра па ме игнорираше.Па после тој мене ме симпатишеше,ама јас фраерка се правев со еден Јане.:rofl::rofl::$
    Деца,сме поминале низ тоа сите,
    Искрено мене ми фали тоа време,незнам тие мали детски игри,симпатии.:inlove:
    Во убаво време живеевме.
    Сега некако се е на трчање.Обврски,деца,работа.
    Децава во школо имаат многу тежок материјал за деца од 8-9 годишна возраст што е премногу премногу е.Сега па и по Кембриџ стравно е катастрофа.:worried:
    Место да уживаат во детството,полни се со обврски.
    Како на факултет да се,а не во трето-четврто одделение.
    Си размислувам пред некој ден сега од 1-ви септември како и за мене школо да почнува учење,активности.Овие три месеци покрај неа и јас сум на одмор :rofl:
    Плус и други обврски англиски,играорна па сега сакала и на глума да оди.
    Нити се нема време за гости,нити за седенки.Како што напиша Џој.
    Едниствено викендите што ни се послободни па можеме до некаде или да појдеме или да ни дојдат иако е многу ретко.И никому не замерувам ако не дошол долго време.
    Поголеми деца,поголеми обврски.Многу е точно тоа.Кога не одеше во школо и јас кога престанав да работам.Можевме да појдеме преку недела да појдеме на гости иако тогаш тешко,а сега па ич.Ама само нека се здрави и живи,другото сега што е тука е.
    За мајка ми личам да и карактерно и физички.
    Само би сакала да бидам и толку многу храбра како неа,но изгледа неможам да успеаам во истото.;(
    И со задоцнување,да честитам роденден на @galapce и на сите оние кои имаа изминатите недели родендени.:^::^::hug:
    @joy1 среќен роденден на малата лепотица :^::hug: :sun:

За денес шпагети за доручек,за ручек мусака ќе правам ќе испеглам на маж ми блуза за утре за на работа и ништо друго не пофаќам.Денес ќе уживам и јас ]:):makeup:

На green.eyes, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 25 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    221.842
    Добар ден..
    Знаете она чуство кога седнете на кафе рано рано, нема скоро никој а ти уживаш во тишината уз едно горко еспресо..
    Тој период за кафе ми е најубав.
    Бевме на доручек во ресторан и дојдов да присредам по дома бидејки најверојатно тмурното време нема да ме спречи денов да го поминам шетајки. :)

На green.eyes, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Pijam kafe i sama so sebe si zboram:tmi:
    Dobro koj takvo im e na lugjevo...da ne preteram ama pola vlez komsiive ni zdravo,ni pravo.Ti mu vikas "Dobar den",toj te gleda kako vol.Gledam ide nakaj lift,cekam da vleze,a ni "Fala" ni "Zdravo"...me gleda so dete so tocak,mi zatvora vrata od vlez pred nos..Bozeee seljacizam do besvest.
    Demek bogati se,uspesni,picnati od glava do peti...pa i jas sum si najubava,najpametna i se naj sama za sebe pa vikam "Dobar den" i na deckoto sto raznesuva pici sekoj vtor den vo zgrada.
    Jas pa u inat i natamu im vikam "Dobar deeen":rofl:

Prv primer od karsi.Nasabajle ke se udrime so grb koga zatvorame vrata i te bulji...toj dekan,taa nekoja si direktorica vo edna kompanija.I Majka Tereza da e,dzabe.Da se nemalo elementarna kultura.

P.S.Ova poveke za "Sakam da kazam",ama po navika loso arno so vas spodeluvam;)

На green.eyes, Tajnaotrovna, Viktorijaaa5 и 31 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    152.786
    @PUPICA - LIKE za napisanoto...za zal titulata i statusot vrska nemaat so elementarnata kultura...toa e odraz na licna kultura i domasno vospitanie....

go znaete onoj period koga nisto ne ti odi od raka...e ,pa jas sum sega vo takov negativen...pogodete od tripati..ne se bendisav vo frizot....moze do mene e ..moze ne e taka los...ama jas sum "shitty" denovive...

На green.eyes, Tajnaotrovna, jasna83 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Поздрав друштво! :)

На green.eyes, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    А, ако ви кажам дека желбичињата се исполнуваат, само си сакаат свој момент ? ... :wasntme:

На Tajnaotrovna, Viktorijaaa5, jasna83 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    152.786
    мислиш на она-кога ќе им дојде денот?!

На Tajnaotrovna, Viktorijaaa5, jasna83 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.166
    Допаѓања:
    137.305
    Што сме тивки денес...

Јас пред малце се вратив од ручек кај свеки. Недела ако не сме на шетња кај неа сме на ручек. Почна да ме гризе совеста дека само ние одиме на ручек или кај неа или кај мајка ми, а тие се на се 2 пати дошле кај нас на ручек, и тоа за некои поводи. Се осеќам ко да им должам ... И реков следна недела да дојдат тие кај нас, не сака, доволно било што идела на гости, мајката требало да ги собере децата на ручек, не обратно.
    Дома почнав да го гњавам мм околу ова, вика ај не се замарај ...|( божем немале дојдено па за еден ручек била работата.
    За да скренам од темата фатив лаковите да си ги средам, да видам што е скроз истрошено за фрлање, што е малце подзасушено да го средам со ацетон и да ги искористам уште еднаш - 2 пати. Мм ме гледа и се чуди. Не можел да ја сфати потребата на жените за толку шминки, лакови, парфеми. Што да праам јас коа сите сме такви комплицирани.

lllak.jpg
    вака на слика не ми изгледаат ко многу... :^)

На green.eyes, Tajnaotrovna, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Друштво од сега ќе ве читам само, нема повеќе да ве гњавам со своите проблеми :):hai:

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.380
    Амбрела не е работата тоа што ти не ,,гњавиш,, со своите проблеми. Па сега ај сите да се изредеме и напишаме дека треба да ни пишуваш.
    Сања сакаше да ти каже нешто сосема друго. А веројатно и други ти го имат кажано.

Мора цврсто и самоуверено да пристапуваш кон проблемите. Не само тие поврзани со болеста туку сите. Да гледаш позитивно кон животот.
    Да ги тргнеш работите кои те прават несреќна и да се радуваш на тие со кои си среќна.

На Tajnaotrovna, bittersweet, Viktorijaaa5 и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.863
    Никој од тука не ти мисли лошо, така да знаеш. И не ги сфаќај советите како прекор или како замерка што споделуваш проблеми, туку прифати ги како конструктивна кртитика, пред сè, од некои кои поминале многу повеќе од животот од тебе и мене.
    Јас ти давам совет како на другарка, некоја друга те советува од аспект на мајка, тетка, како и да е, поентата е јасна.

Со прифаќањето на конструктивните критики, не само што ќе прифатиш некој кој несебично ти пружа рака, туку многу полесно ќе успееш да се прифатиш самата себе и да ги менуваш работите на кои си слаба и ќе станеш поцврста личност.
    Таквото „сакам-не сакам“ или „пишувам-не пишувам“ тинејџ однесување остави го, му поминало времето на тоа, некогаш одамна.
    Секое добро.

На Tajnaotrovna, bittersweet, Viktorijaaa5 и 29 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Nekoj ne pisi nisto tuku samo lajknuva :hai:

На Tajnaotrovna, Mr. Right, jasna83 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Мислам дека треба да ја оставиме Амбрела да пишува што сака и да престанеме со советите. Очигледно не е тука она за совети (тврдоглава е и не сака да слуша) туку едноставно да си пишува. Единствено може да намалиме со лајкување како протест против нејзиното неприфаќање на нашите добронамерни критики и совети ]:) :D Не е работава од вчера. Секој сам со своја глава.

На ALISA0000, Viktorijaaa5, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Да се накиснам во када, да си го пуштам радивцето.. најарно.
    Ништо вредно за кажување. Само здраво, здраво.:$

На green.eyes, Tajnaotrovna, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.295
    Denes mm nesto mn me tintari :)
    Kafe dva pati mi naprai i so masazer me masirase
    Sega bojam so golemata,mora vremeto da se utepa nekako.
    Utre saKam po patiki da odam,bendisav edni .Drugarka mi vika epten kich bile :D

@Umbrella22 ednas ti pisav i pak sega istoto ke ti kazam
    Imas majka koja se grizi za tebe
    Sakaj ja raduvaj i se
    Ne daj boze da ja osetis bolkata po majka koja vekje ja nema.Non stop gledam i se lutis za nesto a samo ona znae kolku grizi pominala dur te porasnala.Mozam da uvidam deka lesen zivot bas i nemala
    Takodze i svekrvata mn ti smeta i ti rusi pozitiva.Deckoto isto cesto ti gazi na nerv.Trydi se seta negativa da ja isfrlas ne vrz lugeto tuku ako mozes vodi dnevnik,nesto lagano sportuvaj,crtaj bilo sto.

На green.eyes, Tajnaotrovna, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    221.842
    Ми се темти од помисла дека викедот заврши и дека наредниот период ќе има турбуленција, а ретко и слободен момент ќе има. Се каниме со маж ми да одиме на морето ама, АМА дојде недела и секогаш е тмурно, дојде 5 часот и огрева сонце епа фала ама во вечерни часови не ми треба сонце. И така се нервирам што времето ниту еднаш не не потрефи да шетнеме до крајбрежјето.
    Шетнавме со пријатели, поседовме и доста беше. Сега ручек за утре и одмор ако има филм уште подобро..

На green.eyes, Tajnaotrovna, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.