Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Абе многу е лесно да се осуди некој без да се знае цела приказна..

Да, болна сум ама не неспособна да излезам на воздух и да спијам сама еден спрат погоре.
    Една мајка не го омаловажува своето дете.
    Една мајка треба да му биде најголемата подршка на своето дете, без разлика на се!
    Една мајка треба да го бодри своето дете, да го охрабрува да се бори а не да го третира како да боледува од најстрашната болест.
    Една мајка треба да го ислуша детето. да знае да чува тајни, да го гушне и расположи кога гледа дека го допира дното, а не да го обвинува дека не води сметка, да ги раскажува твоите болки и проблеми на првата комшика која патем е како радио Милева.
    Една мајка кога гледа дека во о деновите кога секој чекот ти предизвжикува болка те остава да одмараш, да не се мачиш а не се става на прво место само поради нејзените напади на паника и нејзината болест, која патем денес ја има секој трет човек.

Ама нема врска МАЈКА Е и само таа е во право, ние децата не смееме да се жалиме.

П.С. Не замерив на никој ама ме осудивте само затоа што напишав два лоши збора за неа.

Rirri, Tajnaotrovna, jasna83 and 9 others like this.
  2. Petra777

Petra777 Популарен член

:hai:
    Ја од аква парк со идниот ми маж .:D
    Сме седнале на гуми и ја додека размислувам дали да кажам , ете ти го он: -оффф кој ќе правиии свадбаа ! :D:D
    Како деца сме , мислам и по 60год. да имаме , ние не се мењаме. Едвај чекам дечиња да си имам , да се буткам по тоа базенчињата за мали,рингишпили,љуљашки. :wasntme:
    По тоа тобогните нормално пак ние и децатаа :D.
    Сега идам да си се напијам кафе и толкууу ,летна викенд.
    Читам горе али не би да се мешам . Само едно ќе кажам, лесен живот нема никој, тој што вика дека не е така - лаже!
    Благодарни на Бога со тоа што го имаме ! Од лошо има и полошо.

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Т
    Треба да уживате.. убава е таквата комуникација и релација верувај :D

4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Иако не сум во тек со работите и проблемите за кои дискутирате, ќе си земам за право да се уфрлам ко џокер..Децата имаат право да се пожалат од своите родители, форумов е убаво место за да се исфрлат некои зборови кои лежат на душа и сакам да ти кажам слободно пожали се, нема никој право да те осуди...Јас несамо на роителите, понекогаш и на Бога му се љутам и го окривувам за многу работи.
    Поздрав:f:

Tajnaotrovna and VladeMila like this.
  5. Artemission

Artemission Популарен член

Ве исчитав со цигарче две на тераса додека да се одморам малце...

Само што се вратив од пазарење, едвај се довлечкав со кесите до дома. Не знам зошто постојано се товарам кога нема кој да ми помогне или тогаш имам поголема мотивација за трошење, кој знае :?:

Ручек немам, ќе јадам што дојде и ќе се активирам да подзачистам малку. Купив смеса за чизкејк па после, ако не ме мрзи, ќе направам за вечер да се гојам пред телевизор.

Слабо спиев вечерта, комшиите решија да се расправаат во 3 саат по полноќ. Толку беа гласни што едно време мислев полиција да викнам :fubar:

Викендов ми летна, ниту одморив ниту прошетав некаде. Ко ќе ми текне дека утре сум на работа пак ми се темни.

Ми пратија една слика из Лондона, street fashion - се мрднав од смеење :rofl:
    received_10153604648387583.jpeg

Маж утре се враќа конечно, ми треба мафе ^_^

6. Bridget

Bridget Форумски идол

Тoчнo, еднa мaјкa требa тoa зa свoе дете, aмa ти веќе дете не си. Вo гoдини си кoгa требa дa си свеснa зa себе и свеснa зa тoa зoштo рoдителите (или другите блиски oкoлу тебе) се oднесувaaт тaкa кaкo штo се oднесувaaт и дa не бaрaш дa се сменaт вo твoјa кoрист. Не е прoблем тoa штo се пoжaли oд мaјкa ти, прoблем е штo некaкo сите приметувaме декa пoнекoгaш ги вртиш рaбoтите тaкa кaкo штo тебе ти oдгoвaрaaт вo мoментoт. Сите гo прaвиме тoa пoнекoгaш aмa лoшo е aкo ти стaне глaвнa oсoбинa. А ти зa тoa имaш oпрaвдувaње кoе гo кoристиш пo пoтребa.
    Рекoв дoстa сo сoвети a првa се јaвив |(

7. joy1

joy1 Форумски идол

@Artemission ova rakavica za noga li e :D

Zenski kade ima interesni kuvari da se kupat?Ke odam utre do siti mol.Bi nasla tamu?
    Ima od dzejmi oliver? Kolku e?

jasna83, MacenceEna, Sesil and 5 others like this.
  8. zeka

zeka Популарен член

Често и јас се жалам за темата и воошто за целата состојба.
    Прифаќам и совет, и критика.
    Никој не е совршен.

Во темата повеќето членки се постари од мене. Дел генерациски и со моите родители.
    Со сито и решето поминато во животот.
    Подготвени во секој момент да дадат искрен и добронамерен совет, сугестија, критика. Исто како што би советувале свое дете. Само зависи кој, како гледа на работите.

Јас моментално сум сама.
    Мајка ми е во странство кај сестра ми, најдобрата другарка замина за Германија.
    На останатите немам доверба да им кажам што ми тежи. Моментално раната, лузната е голема и ми треба време да ги апсорбирам сите информации/проблеми/решениа и повторно да бидам истата.
    Истата знам дека нема да бидам никогаш, но, да не гледам во секој со недоверба.

Не е напаѓање спрема никој.

Темата ми е единствена за да се искажам.

Патот од тунелот е долг, половина и повеќе го изодев. Т.е го изодевме заедно со ќерка ми.
    Остана уште малку, се гледа веќе мала светлина. Уште малку ќе испаднеме од целата темнина и пред нас е светла иднина.
    Често се обвинувам што неможам од се да се исклучам, понекогаш се прашувам дали сум добра мајка.
    Дали грешам со моите постапки , одсега и нанесувам стресови на ќерка ми.

Не се познаваме, форум е. Но зад мониторите сме луѓе.
    Не сме машина и секој ден да ни е програмиран со радости и среќа.
    За да ги осетиме благодети на животот по мене треба да се соочиме и со малку- потешки ситуации.:)

9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Denes cudno mi nedostigaat sinovite.
    Znaete li od koga ne sum gi pogalila?
    Kade e toa vreme koga mi sedea vo skut i koga me guskaa nivnite topli racinja?
    Kolku cudno si vrvi vremevo..
    Sega nivnite oci baraat druga.
    Nivnite race guskaat druga
    Nivnoto srce kopnee po druga.
    Koga se mali,nemas poim deka eden den ke gi izgubis.

Ja gledam kerka mi kako spie.I taa eden den ke si odi po svoj pat.Ne ja pustam nea.Taa mi e od trite posledna nadez deka ubavinata trae zasekogas.

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Дали воопшто постои на гугл страна од златара некаде низ мк каде што можам да разгледам злато и да контактирам со продавницата за да оди некој да го земе златото а јас преку нив да се соговорам за злато?

jasna83 likes this.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

види тука... http://marketkonekt.com/makedonija/default?companyid=Aj1&kind=search

jasna83 and vitamina like this.
  12. Artemission

Artemission Популарен член

@joy1 така изгледа :D
    Погрдо нешто одамна немам видено.

jasna83, Lady Phoenix, Annath and 3 others like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Ништо работа тоа што барам нема.. а баш ќе завршев вака работа . Има многу малку избор а и ако не си зачкенет не се гледа цена а баш што барам нема.

jasna83 likes this.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

пробај преку фб....мора да има некој со префикс Златара...

jasna83 and vitamina like this.
  15. Peppermint

Peppermint Популарен член

Здраво друштво!
    Денови за одмор, релаксација, читање, интроспекција. За народов овде, посебно жениве можам да пишувам до бескрај. Но, да не се замарам ни себе, ни вас или да не излезе на крај - кој е чудакот во приказната, тие или јас???

Ќе пишам за Солун. Бевме пред некој ден, покасно од планираното поради некои непредвидени околности.
    Во Космос многу малку имаше останато од попустите и тоа се' лошо и распарталено. Четири часа шетавме само за син ми. Тој си имаше зацртано во главата нешто, пред се спортска гардероба. Нешто не најде, нешто прескапо. Па ред лутење, ред карање. Зема една есенска јакна колку да не е без ич. Седнавме во KFC се изнајаде и се смири. За мене ама баш ништо нит, гледав нит ме интересера, а и кај можам со двајца мажи јас гардероба да гледам, па да пробувам. Од ИКЕА земав некои домаќински работи. Ќе ги сликнам дома за во соодветна тема.
    Најубав дел прошетката во Солун покрај море. Временцето ептен беше пријатно. Испивме по едно нес во Mikel, и така.

Ај и нешто да ве почастам од моите камперски ручеци, кој јаде се разбира
    IMGP0243.JPG
    За Umbrella само би рекла дека јас би сакала да ја запознаам и да си поразговараме.

16. duffi

duffi Форумски идол

Витаминке скоро сите златарии имаат фан страници на фб. Разгледај тамо. Плус ќе им пишеш порака и лесно ќе се договориш.

jasna83, Lady Phoenix, Annath and 2 others like this.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Предложи ми некоја квалитетна златара да ѕирнам .. и јас помислив на такво нешто по договор и некој да оди да земи тоа што ќе порачам и што ќе се договорам :)

18. julie77

julie77 Форумски идол

Аха :nod:

Lady Phoenix and Peco like this.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Денес убав ден, се налегачив, изнаспав, одморив, не готвев, не чистев, не перев.. :emo: сега бањање, шлапање со креми, филмче и кревет :)
    @Lady Phoenix купатилото ми е комплет готово се е наредено :angel: уствари ми фали корпа за валкан веш метална! Барам, барам, но никако да најдам :( А за слико не, кој сака нека повели на бањање да ја сети таа убавина, преку слика не се доловува моментот :nod:
    @Sesil на времето и јас имав голема колекција на лакови и само купував и се шлапав :D ама последниве години ме мрзи и да ги купувам и лакирам, а и претпочитам да одам да ми ги средат, па знам дека 2-3недели сум раат :$ моментално ми се несредени до бетер, кратки, мали и на врвовите гел од надградба :x тоа на раце, на нозе ми се убави среденки розевки :mm:

bittersweet, galapce, PUPICA and 15 others like this.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

@julie77 Наминав само да ви кажам дека желбите се остваруваат и да бидете многу внимателни за тоа што го посакувате... Оти некогаш ќе се најдете во ситуација да ви се остварат желбите а на крај да сфатите дека не е тоа-тоа што сте го сакале. :D Јас сфатив дека моментално ми се остварени сите желби што некогаш сум ги посакала, а ми иде да се лансирам со ракета на Марс. Малку подетални нека ви бидат.:rofl: 8-|

Јас арна сум, водам битки на повеќе фронта, поточно, би рекла дека нема фронт на кој не водам битка... аЛи веома голема промена во тоа што знам дека е само период и дека ќе помине. Највеќе ме мачи што не можат да ми најдат дијагноза, проблемчич има, они збуњени-изгубени и така. Ама, ама... Има надеж за подобро утре. Зошто не би имало? :D

Арна, добра, ослабена, пролепшана наводно :bandit:, се ставив на диета за да јадам поредовно (о иронијата на животот(facepalm)), си ја исеков косата, почнав пак да трчам, почнав пак да гледам позитивно во целата негативност... Малце поотворено комуницирам со сите и така, подобро е вака.

Почнав да медитирам и во секоја медитација до мене стои дедо ми. Не знам како и не знам зошто, ама сам ми доаѓа и стои до мене цело време. И мене само солзи, солзи, солзи, та од среќа, та од тага и после... 10 кила полесна. :D Да се разбереме, престанав со плачење, до аповите било да му се плукнам, :rofl: ова солзи од... така, од натре. :D

Thread Status:
Not open for further replies.