Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Да ја видиме,да не измотивира сите Нас што немаме торта правено.:D
    Тие обичните со овошје печени не се рачунаат. Дур нема филови, шлагови,на тоа се нафаќам.
    За декорации не ме бива пак ич. Ко да имам две леви раце. Ниту пак трпение. За тоа пак треба човек да си има Фат.
    Јас и сто години да вежбам нема да ме бива.

@MilaP вечно име и на твоето богатство и сите кои го носат истото. Да се живи и здрави.

За малото се крчка леќа,големиот се мршти кога кажувам дека и за нас ке е истото,немал јадено тој до сега,немам ни јас ама ке јаде.]:)
    Не му кажувам дека баба му вчера му прати скара,тоа само ке поттоплам и ке принесам да му биде изненадување.
    Верувам дека ако ја види само леката,фацата ке му биде ваква |( :worried: и после стиже скарата (poolparty)
    :rofl:

На VladeMila, Val-Dim, MacenceEna и 24 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Да ја видиме,да не измотивира сите Нас што немаме торта правено.:D
    Тие обичните со овошје печени не се рачунаат. Дур нема филови, шлагови,на тоа се нафаќам.
    За декорации не ме бива пак ич. Ко да имам две леви раце. Ниту пак трпение. За тоа пак треба човек да си има Фат.
    Јас и сто години да вежбам нема да ме бива.

@MilaP вечно име и на твоето богатство и сите кои го носат истото. Да се живи и здрави.

За малото се крчка леќа,големиот се мршти кога кажувам дека и за нас ке е истото,немал јадено тој до сега,немам ни јас ама ке јаде.]:)
    Не му кажувам дека баба му вчера му прати скара,тоа само ке поттоплам и ке принесам да му биде изненадување.
    Верувам дека ако ја види само леката,фацата ке му биде ваква |( :worried: и после стиже скарата (poolparty)
    :rofl:

Ја млатнав милката синоќа,да не ме мислите.

На mareane, jasna83, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Понекогаш многу се нервирам за некои безвезе работи.
    Еве пример:
    Ако моја блиска има некој непријател, што мора и јас кон тој човек да се однесувам со резерва или непријателски ?

На VladeMila, PUPICA, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.391
    Допаѓања:
    262.109
    Тортата на Бубале за мене е уметност! Јас уметност знам само да гледам, секоја чест.

Мрза левел 100 денес, грав ќе ставам да се вари за ручек. Ако се измкнам од под покривкава и соблечам пижамите.

На VladeMila, Val-Dim, PUPICA и 21 други им се допаѓа ова.
  5. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    мене ми се има случено,роднина да е замерен со брат ми,и иако јас немам ништо со нивната работа,ме бришат и мене дека постојам,без разлика што сме имале одлична комуникација,без никакви проблеми:headbang:

На VladeMila, PUPICA, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Добро утро.
    Среќен роденден на Стефан @♡BuBaLe♡. Прекрасно има за твоето мало маже. Тортата прекрасна, можам да замислам која искрена детска насмевка и радост во очите имал кога ја видел за прв пат. Сигурно срцето ти се исполнило:inlove:.
    @MilaP среќен именден и на твоето јуначе. Да ти биде здрав, среќен и засекогаш да остане ваша радост и гордост.

Јас го испив кафето. За појадок сеуште немам смислено што ќе биде, ама затоа питите за ручек се денес на дневен ред.
    Во однос на конверс патиките, ги обожавам и јас. Имам едни кратки, тегет, а белите ми се друга фирма, плус имам и едни црвени.
    И за кремов ме фаќа око, посебно пред некој ден кога купував патики за внуците се испозаљубив во повеќе пара...ама имам доволно си реков, ќе останат необлечени:doh:.

Јас сум во потрага по кабли и полначи од сабајле. Сто ми испаднаа пред очи, само тој што ми треба го нема. Плус и полначот на дигиталната камера сме го изгубиле во текот на свадбата, ќе треба нов да бараме.

На VladeMila, MacenceEna, PUPICA и 18 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Ајде добро утро!
    Пред некој саат си дојдовме дома,краток ама убав одмор полн со љубов слога и мир во нашите души,се изнајадовме пици,палачинки,лесковачки,
    сладоледи,фала му на бога не добивме тровање=-O=-O
    Сега полека да станувам и да средам куферот па од 3на работа па се до утре сабајле во случај ако не се паднам прва смена па да ми се фати 24 часа на работа=-O имаме попис:'(
    На @MilaP и Бубале да ви се живи,здрави и вечни јунаците.
    П.С после ќе ви пишам на двете не сме си пишале од дамна:*

На VladeMila, MacenceEna, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Лапна ли нешто од Чудеса од меса :rofl:

На jasna83, Tajnaotrovna, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Се од таму јадевме пошто најсигурни ми се дури не научија и повише ни ставаа:rofl::rofl:

На Peco, jasna83, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    @♡BuBaLe♡
    Сееќен рoденден некa ви е.
    @referentka истoвo скoрo вo СДК гo пишaв.
    Дoбрo утрo,дoбaр ден кaкo зa кoгo.
    Целa неделa сoништa ме мaчaт некoи безврскa,првo се сoнувaв бременa сo гoлем стoмaк,пa кaкo мрдaше реaлнo бебетo пa едвaј oдев се движев,пoсле нa свaдбa сум билa кaнетa пa дoдекa се oблекувaв ми зaминaa кoлите пa трчaв пaк сo стoмaк гoлем.И синoќa пaк,се сoнувaм сo еденa личнoст штo привaтнo не јa сaкaм бaш,мaфе нa дневен ред ни беше,a пa другa рaб е штo тaa личнoст зaбрaнетa е дa речaм пa дури и вo сoн.Сегa кoгa и дa гo пoгледaм вo oчи нa сoнoв ќе ми текне.:x(facepalm):whew:
    Ах...
    Пoминa дoручекoт,сегa ручек дa се спремa,и се тaкa секoј ден...Дa oдиме пoсле сo мм дa испaзaриме нештo зa дoмa,штo фaли.Сaмo дa дoјде пaк вo Ск.е.Слики штo гледaв oд дoмoвите,жaлнo прежaлнo се мaчеле дoдекa средиле купувaле ствaри,кoјзнaе сo кoјa мaкa и нaеднaш дa немaш ништo:(
    Дa не се пoвтoри,нити тoa нити сличнo нa тoa.Некa чувa Бoг секoгo.Ајде,убaв ден нa сите.:hai:

На VladeMila, Val-Dim, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    99.582
    Добро утро/ден за кого како:).
    Кафето тегнам, мама ме анимира како и секој ден, јас климам со главата колку да не е без ич:D.
    Ви кажав за мојот пореметен предменструален синдром или ППМС? Еве, деновиве се справувам со него. Јадам како правосмукалка|(. Нешто денес како помалку да ми се јаде, белким му дошол крајот:|.

Лакови тема...А што да лакирам прашањето е:D. Имам кратки нокти на рацете, така да само ножните ги лакирам. Имам три лака и за ножни прсти доволно се:$. Крем, бордо и праска боја. Тоа се тие бои на кои падна изборот:D.

И јас сум во кармини филм:^). Десетина ги имам и само се стискам да не купам некој друг во парфимерија или кога листам тоа каталозите:^). Па да купувам во различни бои да речеш ај, ама те се тие се (нјуд нијанса, загасита розе) и овие ми се многу...

Да се пожалам, ви пишав овде некни, сега пак да пишам за исходот. Миксот со нова пудра, ББ крема и уште една пудра отиде во неповрат:(. Новата пудра темна, па ај да осветлам со се што имам дома и пак темна бре:@. На оваа бледотија се и е темно|(. Ќе се фрла, нема што друго. Ама само една да беше бар, три ми отидоа(facepalm).
    Набавив и нова, не ме мислете:D. ББ крема некоја си антибактериска 9во1 од Менхетн и крај, веќе каква сака нека е, пара за пудра нема фрлање:wasntme:.

Вечно име на дечките на Мила и Бубале (ако знаев кој празник е денес, еве на:$), а на малиот од Бубале и среќен роденден, да расте голем, здрав и среќен.

П.С. Денес е денот Д за умник вадење:sweat:. Љељеее:worried:.

На VladeMila, Val-Dim, MacenceEna и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Добро утро женски :coffee:

Сабајле колку каснев на работа дури срам ми е да кажам :tmi:
    Ама и јас сакам кафе да си направам, смути, да испеглам кошула, косата да ја средам, да се нашминкам... А како што сум флегма посабајлечки не бива се наеднаш. Едно 100 пати имам кажано од вечерта ќе пеглам ама тоа две, три вечери и после по старо.

Шминки имам поприлично многу :D Обожавам да се шминкам и ништо не стои неискористено, освен некои работи што ми се подраги и ги чувам за специјални пригоди. Инвестирам во шминките и правилно ги чувам за да ми траат подолго, а она што е старо редовно го исфрлам. За свадбата се мислев долго време каде да се шминкам и на крај решив сама 8) Имам и јас искуство како @danichap да ме направат пуздер па се плашам сега да не имам пак таква реакција. Потрошив поприлично бајаги пари за она што го сакав (како Арменд да ме шминкал) ама затоа па шминките ми останаа и за понатака. Да не се фалам ама ептен бев задоволна како изгледав и цел ден не ми мрдна ништо, а се препотив и ме испобацуваа еден куп луѓе :nod:

Лакови исто така имам доста (сите во функција), не им знам бројка ама имам. Сега инвестирав во печка и гел лакови за да си ги средувам сама ноктите за поголема трајност :nod:

Сама се депилирам освен интима, таму ми е страв да чепкам и препуштам на други. До душа сега и немам многу влакна ради Лумеата, ама пак има потреба од време на време да збрчам со машинката.

@vitamina сликни те молам, да бидеме баш прави угуварачки :lol:
    Со систер сме сеирџки, јас и праќам од овде она мене од таму ]:)
    Еве нешто и од скопските улици 8)
    20160621_111052.jpg
    Ќе ја поздравам, она е поприлично нова таму скоро година како отиде :)

На VladeMila, Sesil, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.396
    Допаѓања:
    260.031
    Дечки, денес летен св.Стефан е така? Не сум знаела. Знаев за оној на 9-ти Јануари.

Пред некое време сонив двор со детелини, потоа како сум се офарбала кафеава. Синоќа сонив сум била на некој роденден детски ваљда, јас сум пиела црвено вино, мм бело. Имало 3 бели зајчиња на масата. Имало и за јадење зајачко:D.
    За арно да е:).

На Sesil, PUPICA, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    @Artemission тебе барем те бива за шминкање:D.
    Ти ги имам гледано сликите во соодветната тема, лепотица и со одличен фат:bow:.

Мене не ме бива ни пола од тебе:doh:,а си купив се, дури и куферче :rofl:, ама како попче отидов кај девојчето за она да ме шминка. Трагичниот дел беше што девојчето не знаеше што што е, дури ни карминот не можеше да го распознае:?:. Ваљда со такви шминки, марка, немаше никогаш работено.

Али тоа е.
    Во село мое немаше ниту една за шминкање, само едно бабиче фрузури што прави. Е во градО до селово(каде што ќе се селиме) има две студија, првото немаше термин и морав тука.
    ИЗборот ми беше минимален, а во подалечни градови да одам ќе ми беше малтретирање. Германциве стварно немаат фат. Турчинките ги бива, ептен, а вие(n).
    Тука, во оваа област, денес празник било. А се мислев на фотографката да и отидам да и досаѓам за сликите. Почнаа црни сценарија да ми шетаат низ глава дека може на одмор да си отиде без сликите да ми ги даде :rofl:.

На VladeMila, Sesil, MacenceEna и 17 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Cicko mi od vtoriot brak na baba mi i negovoto semejstvo ne izbisa familijarno i nas i semejstvoto na tetka mi zaradi bolniot um na baba mi :)
    Proba baba mi da urgira i kaj drugiot cicko ama tamu ne ja fermaat ...
    Ete kolku pamet ima edna majka napravi da si go skara semejstvoto i si gi dele decata.
    No ne mi e vazno.
    Toj sto me pocituva i saka dobiva dupla poveke od mene,ostanatite zaboraviv deka se zivi :)

I jas ne znam,go znam samo zimskiot i toj go cekame :)

На VladeMila, Sesil, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро!

Како се скљакавив вчера накај 9 и нешто, со пауза од 1 саат до денес до 10 сум спиела. Нешто ме мачи стомаков, па лежам цело време.

Шминки имам најминимално што може. Пудра носам обавезно, само летово ретко, освен кога излегуваме навечер. Имам 2 сенки, руж, маскара, туш, креон, 2-3 моливчиња за уста и неколку кармини кои ретко ги користам.

Лакови имам 10-ина и дел ми се зимски, дел ми се летни. Редовно се лакирам, зашто ако останам нелакирана, ќе морам премногу да ги скратам ноктите зашто ми се слаби и кршливи.

Денес ден со либево, ручек кај свеки и за друго немам план. Легачење левел 100000000.

Убав ден.

П.С. @♡BuBaLe♡ имајте среќен роденден!

На VladeMila, Sesil, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    @danichap ти благодарам :$ :*
    Да ми беше блиску ќе ти се понудев јас да те нашминкам :D
    И тука што ако голем град кога пола од тие што шминкаат користат некоја шкљ козметика и прават по шаблон, а не како ти стои. После неколку не така убави искуства решив сама ќе се учам и ете учам. Здравје ако некогаш останам без работа си имам занает :P

На VladeMila, Sesil, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Дај кажете, сонувам ноќеска како стојам во пиљара и си купувам овошје, тоа сето созреано, наредено, свежо, ново, абе за мерак... И си бирам, де од ова, де од она, наполнив ќеси. Да купувам ли грепка? Нешто бинго, пари, ау уау? :D:D

На VladeMila, Sesil, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.396
    Допаѓања:
    260.031
    Данке Голема Богородица им е денес на католиците. И овде неработен ден:).

Јас сум лева и не знам да се шминкам, но затоа има едно девојче абе личен опис ти менува. И шминка со MAC шминки, наплаќа 350 ден :nod:.

На VladeMila, Sesil, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.391
    Допаѓања:
    262.109
    ^Поише овошје да јадеш вика сонот :rofl:

На PUPICA, mareane, jasna83 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.