Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

@anina лајкот е за новото Христијанче во фамилија. А, тоа што настинало, што побрзо да остане зад вас. Да ви е жива и здрава.

Жени, ме изгладневте и мене. Кифли, лазањи, торти. За момент помислив во погрешна тема сум. ;) Никогаш до сега не сум буричкала во фрижидер во мали саати, ама за се' има прв пат. :D

Val-Dim, Serafima, anel and 5 others like this.
  2. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Eve me I mene, me nastrvivte za site pari:) @bittersweet super izgledaat kifluckite,a sigurna sum deka bile prevkusni.
    A vo duhot na 8mi Mart, eve nesto da ve nasmee:rofl:

anina, anel, bittersweet and 3 others like this.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Добро утро...
    Вие јадете зашто сте бремени,јас зашто сум нервозна.Не знам сношти што се не изедов ,100 пати го отворив фрижидерот и шпајзот,што се вика божји дожд изедов.И после нормално ми беше лошо,главоболка и мачнина...Маман ме гледа ,ме знае сиротата дека се косам и копам во себе,а ништо не зборува.Што да каже и таа кога гледа дека со право се нервирам а не може да помогне.
    Денес мора да подзачистам ми се чини еден месец не сум фатила асално по куќава,а подобро ми е кога работам,зашто можеш да се исплачеш а никој да не те види.
    Ми се враќа депресијата ,за жал,пак си ги почнав розевките апчиња.
    Среќна крштевка @anina !

MacenceEna, Val-Dim, Serafima and 8 others like this.
  4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Е мене кога ме нема вие тогаш знаете да се соберете сите ]:)
    Па јавите бог ве мазо преко Сител канал да дојдам и јас бог ме мазо:)
    А бре жени јас не се сомневам во вашите способности, знам јаки сте и во кујна и во кревет:angel:
    Ма што јаки растур систем правите ко ќе се фатите, мислам да месите и сукалка да вртите:wasntme:.
    Чек и јас да не останам подолна, ако вака се прам ко тетка така малку постара ама и јас знам да замесам а и во сукалка вртење сум добра:$:$ Е како да не, ич не ми е срам:emo: Природна појава :wasntme:

Битер, те гледам тебе ти ги печеш а ангелчињата чекаат да ги пробаат:inlove:
    И моите така кога нешто спремам, посебно малово е така со поголем апетит и само ќе прашува.
    Срцка до каде се, ќе биде пред да излезам и така...
    Мераклија, ќе гледа како се пече па ќе стави онака гурманаски да ти е мерак да го гледаш кога јаде.
    Е сега во врска со децата една мајка ќе ги роди а можат да бидат различни.

Мојот поголем син е така постегнат и не искажува чувства, знае да фрли рака преку мое раме и да удри бакнеж на моето чело, да ме праша како сум ,како помина на работа а и ако ме види нешто нервозна да ме праша што ме мачи и да ми даде подршка. Онака ајде ти си јака ќе помине или верувам во тебе.
    Одличен ученик со многу признанија од училиштето а сега прикрај со студии во Германија.

Е малово е друга приказна, од надворешна врата јас знам дека тој иде, свирка со уста вика колку го држи глас ... срцкаа дома сиии, што има за клопа??? ако сум во кујна ќе ме прогњави, гушка, штипе цел образ во рака ќе ми го собере. По струка еким и не смеам да се пожалам дека нешто ме боли...
    Одма масажа ми удира што на рамо врат му викам среќа што не отиде гинекологија:?:
    Рака јака и долга преку матка ќе излез:)
    Деца, нека се живи и здрави сечии па и мои, бидете другар со нив.

Вчера дада ме прашува што да ми купи за денов а да го носам или да ми служи:inlove:
    Ништо сестро и без денов сме си дале една на друга, купи што ти треба нешто за дома.
    Си имаше непланирани трошкови, со мали деца ова она сега и за мене да се троши.
    Јас и зедов пред една недела комплет тенџериња од солинген, помини замини кога сме шетале низ град ќе викаше наредна плата ќе ги купам. Нека и се погодат нека готви :)
    Нека биде Убав ден. Јас работно ќе ве читкам од време на време:hug::hug::hug:

toogood, MacenceEna, Val-Dim and 14 others like this.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Dobar jutar.. @lunicka @ozbilnazena (zarazna si :lol:) i svi ostali..
    Od zort od glad i strv sinoka,sum zaspala..Zatoa sabajlevo rano rano uhranjena..^_^
    Mi se spiese uste ama veke sonuvav soleni kroasani :D
    Utresniot praznik ne mi se ni spomuva..Edvaj cekam so ubavo da zavrsi i narednata nedela..
    Anina,se taka prijatno da te iznenaduva sveki...Menuvanje taktika mu e majkata..Sekogas velam,koga nesto ne odi,a smetame deka vredi da se potrudime da trgne,ako ne odi vaka,probaj inaku..

Tuku da ne ja zaboravam i ovojpat(izumam de).. @tessie e vo novo ruvo,dajte nekako da ja isprovocirame da raspise toa peroto..:wasntme: ..neka ne te plasi ni CIA ni MIA neka ne te koleba,zar mozes da ni odolees i ostavis vaka da mi te barame?:worried: Ne deka nema koj kafinja da praj,ima,i toa ubaj ama peroto tvoe..
    Kaj da ja cepnam be zenicki za da i deluvat provokaciite?:D
    Gledam i drugi od vas vrz nea,provoKiraj provoKiraj ama ne odiii...

tessie, toogood, Val-Dim and 11 others like this.
  6. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Добро утро!
    Трет ден пијам антибиотик и не ми е подобро, цела сум затнатата, од кашлање мускулите ме болат. Мислев вчера ќе одмарам дома, нема да одам на работа, ама како за инает ми се јавуваат и ми викаат во 9 таму и таму да се нацрташ (facepalm). Ми се стемни, ама видов не видов подвиткав опашката, купив пакет палома, ментол бомбони, ставив маска на лице и нареџење извршење :D.
    Не чувствувам никаков вкус и мирис, ама и јас како Лунка синоќа парче направив дома се што имаше изедов. Детево ме гледа и се чуди.
    Да го испијам кафево и да одам да пазарам, можам неможам, тоа е нема кој друг.
    За куќава да не зборувам, неможам да ја гледам, денес морам да зачистам малку.

8-ми март за мене е еден сосема обичен ден, како и секој друг. Ниту купувам поклони, ниту сакам да ми купуваат,не го чувствувам како израз на почит, туку како нешто вештачко, снаа на свекрва, јатрва на јатрва, снаа на золва, дури ми изгледа и лицемерно, а славење по кафани ми е смешно, стално се прашувам што слават жениве. Од сопругот и децата почит секој ден, оти еден ко ниеден. Од мене сите кои ги сакам ќе си добијат подарок за роденден, а почит секој ден :).

Битерка ме застрви со кифливе, а и малата многу сака, ќе се фатам денес и за сукалката така ми изгледа ;).
    Долг список на обврски си направив, се надевам ќе ги завршам, ако не и утре има ден :lol:.
    Имајте убав ден :*

Val-Dim, Serafima, poenta and 13 others like this.
  7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

За Луничка поддршка...
    да не се нервира сите си имаме и среќни и тажни и лесни и тешки денови.
    Ниту една состојба не е вечна. Ќе помине.
    Не се нервирај нервозата го јаде човекот, речи фала богу здрави сме па ќе гураме .
    Да не бидам погрешно сфатена не би да се правам паметна и да учам некој кој поминал колку и јас.
    Чек кафе не ви направив:)
    Галабо ај добро утро и тебе :hai:и на вас:hai: доручек стиже негде до втори спрат:)
    На кој си мор да не го утнам :)

Val-Dim, Bozica1980, anina and 10 others like this.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Natopori se na prv..^_^
    Bre so ubavo,pa i bez mleko,pa i polno ljubaF,pa ima i talasi..
    Dobro utro i na @Teodora* ubavo sto i ona se vrati,gripot ke pomine kaj i da e stom se ima apetit.
    Jas ne e loso da dremnam uste malku dur ne kasnam uste nesto..:worried:
    Bitterka slobodno kiflite neka si gi narece 'Apetitki' vo tefterot za recepti..:!: ...feferonka vaka ne bese ne razjadela,ni prilepsko makalo :envy: :rofl:

ArmaniCode, anina, lunicka and 5 others like this.
  9. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Каков апетит @galapce, јадам, а вкус и мирис не осеќам. Се прашувам зошто јадам.... можеби си наоѓам утеха во храната. Морее само трошок џабе правам :D.

toogood, Daleron and lunicka like this.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Velam da ne te fati i tebe od kiflite na Bitterkava...:sweat:

11. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден жени, како сте ми? :D
    Распишани и вредни посабајлечки, браво... јас во работна атмосфера, ама се сомневам дека некој на ладново ќе излезе од дома за да дојде кај мене.
    Ама сте се распишале и сте се разготвиле, алал вера. И јас би готвела, ама деновиве в кујна не се завртев, оправдано. Утре може ќе надополнам. План ми е за роденденот на мали да спремам некои ситници за децата (попкејкс, мафини, пици), ама ќе видам дали ќе можам тоа да го направам во петок, евентуално сабота сабајле. Друго се ќе си купам, игротеката е веќе резервирана (месец дена однапред), планот е направен, уште да ги поканиме гостите :D
    А за утре... е па пошто морам да ги испоштовам најблиските (свекрва, мајка, золва и снаа), во план ми е да им купам по нешто од промоцииве на Делимано. Знам дека на сите ќе им се бендиса, а може и јас да си се почестам :wasntme: ама од план, до остварување има време :)

Поздрав!

Val-Dim, Serafima, ArmaniCode and 8 others like this.
  12. anel

anel Популарен член

Добро утро или добар ден е веќе

Гладна си легнав, а уште погладна станав, ама ќе одложувам со кафе колку може повеќе:D

Синоќа касно сте останале, ќе им ја земете работата на оние од трета смена:D

@anina , ќе помине настинката, ништо страшно, важно што се поминало добро, и со свеки, не дај боже на такви настани уште и со неа да се нервираш. Ме потсети на крштевката на син ми пред 13 год. ние млади тогаш, слушај ги постарите, почитувај адети. Адет било во местото од каде е мм да се крсти детето до 40 дена, мајката не присуствува зашто уште нема 40 дена, кумата 12 год., ќерка на стариот кум на маж ми( адет било, неможеш друг кум да викнеш), го крстиле, го облекле детето во една маичка без ништо доле, а сред зима, па така си го помина и ручекот во ресторант во кој имаше 100 луѓе( ги канеле, па и ние мора), додека мајката забележи во што е облечено детето си помина крштевката. За среќа поминавме без настинка.Кумовите ги видовме на крштевка и никогаш повеќе, не дојдоа на првиот роденден, исто во ресторант го правевме. И толку од нив. Затоа колку се нервирам кога читам сега, кога се замешаат стари, па адет било, па така требало, остави ги децата да си одлучуваат , да си го живеат животот по нивни правила, ако донесат погрешна одлука нема никого друг да обвинат, ќе се учат на грешките.Да ме држи паметот дотогаш, ама мислам никогаш нема да бидам таква свекрва.

@lunicka мене кога ми се плаче си пуштам некој филм, трагедија некоја, па си се исплачам на раат без објаснување на другите што, зошто. Таква сум по природа, плачка, а некогаш немам воља да објаснувам зошто. Некогаш и незнам зошто ама имам потреба да се исплачам. Татко ми секогаш вели, внимавајте што ќе и кажете, може да ја расплачете. Ама олеснува после тоа, што и да е маката.

Инаку, да ви се пофалам, јас денес го добив подарокот од маж ми, вели што ќе чека до утре, можам да го најдам:lol:, ме изненади пријатно, :*. Да ви кажам, нема маж со лош вкус, само треба да го упатиш на вистинските места:lol::emo:. Ама морам да признаам овој пат се надмина себеси.:D Инаку и за мене лично не е ништо посебно празникот, нити сакам да го славам по ресторани, купувам нешто за најблиските и толку. Ама мм има желба да се покаже на такви денови, па не се бунам:D

Ај се читаме покасно:hai:

13. mareane

mareane Форумски идол

Колку ве сакам кога вака сте распишани од сабајле се чувствувам како со друштво да сум некаде ,и сакам кога сме комлетни сите уште и@tessie да се врати ќе биде супер.Денес сукалката и ја дадов на мајками на гости ми е од вчера па нека се покаже малку многу убаво сука ама последниве години по смртта на татко ми некако нема воља @lunicka стискам палци да најдеш работа ќе имаш може повеќе нервози и помалку време но помалку ќе паѓаш во депресивни мисли

Teodora*, Val-Dim, Serafima and 9 others like this.
  14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Толку чекав викенд и денес тапа денов.. Стомак ме боли, морав апови да пијам.. Ветив внучиња ќе шетам и тие ме чекаат, а стомаков не поминува...

Гледам за кифли муабет се прави - изгледа пак ќе подпаднам под влијание и ќе требам и јас да правам викендов. Минатиот пат со зелката, сега изгледа кифлите се на дневен ред :)

15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис.:hai:

Ништо од мојата лазања, не викна татко ми на скара и баталив лазањата, утре ќе правам.:lol:
    Си поспав кај тате:lol:знам дека децава се во сигурни раце со него, се налапавме скаричка и салата, поспаа и децава, после до парк ги прошетав да се истрчаат па со татко им муабет на скајп и вечерен ритуал со бањање и на спиење, сега малку раат за мене.:whew::rofl:

Правев сега муабет со тетка ми на скајп и ми кажува дека доаѓала некоја жена на работа кај нив и им нудела тенџериња на Братство Охрид, кажува таму цени огромни и како ги давале на рати и се спрема да направи нарачка, а мене ми текна на постот на Луничка за Туш и и викам немој, оди до .....(градот на Луничка) и таму имаш за пола од таа цена, ќе заштедиш пари.
    И така кој вика дека нема корист од седење на форумот:?:, тетка ми ќе оди сега да си купи тенџериња по пола цена, тетин ми среќен ем поклон за осми март, ем помалку парички, а сето тоа благодарение на Луничка и фемина.:clap:

@galapce мор ја колку сум расположена, разработена, развредната ти ме јадеш дека касам, мор не касам, апкам така по малку.]:):rofl::rofl::rofl:

Стварни бе што ја нема @tessie:(ајде враќај се тука кај што ти е местото, да не се караме.:!:
    :lol:

MacenceEna, Teodora*, tessie and 18 others like this.
  16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Добар ден женички, еве ме и мене

Го успав ѕверчето мое па ќе си правам кафе:coffee: на раат..ме чекаат купишта садови да ги средам..бев многу вредна цел ден..правев пилешки прсти, бунгур,компир салата, крем супа со брокула :dance:

сега му се мерачам на едни баварски переци а ставив и тенџере на оган да направам пудинг за најмилото:wasntme:...многу бре се разготвив денес...

ако сликам ќе ви пуштам некоја слика утре..

поздрав женички и бујрум:party:

anina, MacenceEna, Teodora* and 11 others like this.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Мрш мори од тебе сум болна.:D

Да те нема дур не оздравиш.
    Инаку јас сум ДАУН ама не е прв пат ќе помине.
    Имајте убава вечер,

beautiful-flowers.jpg
    Едит: Лунке ако ти е за утеха јас сум иста.

anina, Annath, ozbilnazena and 2 others like this.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Вечер женски :hai:

Сега гледав grey's anatomy на фокс лајф и цела епизода ја преплакав. До хормони ли е или воопшто беше некако потресна серијава не знам :?:
    Мм кажаа дека треба да избегнувам да гледам тв периодов, кога ме виде колку плачам се загрижи. Ама сепак мислам беше дирљива епизода, со бебиња :?:

@galapce знаеш кога јадам јаболки? Кога се прејадам, побргу да ми се свари храна. Кога би изедела јаболко а сум гладна, желудникот би ми се згрчил :lol:
    Не сум тип и никогаш не можев да јадам овошје наместо оброк, па и салати ( освен ако не е цезар или друга поконкретна "салата":lol:)

Се журкате, саботно? :makeup:(hollest)

anina, Annath, ozbilnazena and 6 others like this.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

“Жените се вистински архитекти на општеството” – Harriet Beecher Stowe
    Zetkin_luxemburg1910.jpg
    Клара Цеткин и Роза Луксембург
    Ова се двете „виновнички“ за утрешниот празник!!! Во 1910 година на II Mеѓународна конференција на жените социјалистки, организирана на иницијатива на Клара Цеткин во Копенхаген е одлучено 8 март да се слави како Мегународен ден за жената. Со тоа ние жените си добивме „наш“ ден...
    Успехот од борбата на нашите прабаби за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите ние денес ја „уживаме“ во секој поглед - имаме право на глас, имаме право на вработување, имаме право на решавање... Имаме право на наш Форум Фемина на кој можеме слободно да ги искажеме своите мисли, желби...

Среќен празник дами!!![​IMG]

anina, Annath, Bozica1980 and 10 others like this.
  20. anel

anel Популарен член

*******Среќен 8 март девојчиња******

Пројде 12 па можам да честитам празник сега

podarak-za-8-mart-2015.jpg

Убаво да си го поминете денот , љубов и внимание од најблиските.

Мажи покажете се на дело,

Вака
    8550043.jpg

Или вака

srecan-8-mart.jpg

Сеедно:)

Реков да не сум многу безобразна ама и овие на аватарот на битер не се многу облечени:lol::lol::lol:

Daleron, anina, Annath and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.