Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Љеље два пати ист пост.(facepalm)

Одиме по патики за малото.
    Се испрљзни кесето,се платија сметките денеска.
    Вода и се што може да се одложува,плакам три пати годишно. Не ми се виси по редови.

Sesil, Peco, PUPICA and 14 others like this.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Добар ден и од мене друштво ,конечно се наспав дома во мој кревет :lol:
    Истеравме и свадба,и шетање и ручеци и кафиња и се за 2 дена :rofl: Ауу и да си цело време на терен не било лесно (facepalm) нозе уште ме болат од свадбата :|
    Убаво поминавме зет и невеста весели, убави, среќни така нека останат цел живот.

Од шминки најмногу имам кармини,моливчиња за очи и уста. На секое влегување во парфимерија излегувам обавезно со кармина,секој нов каталог од авон имам нов кармин (facepalm) а користам само 2 од нив другите стојат некои имам дури и неотворени . Сенки не купувам многу се шминкам со тие што ги имам а и не сум многу по шминкање или да експериментирам,најчесто користам маскара,моливче за очи и уста и кармин.Зимно време пудра а летно време не,неможам да поднесам на лицево ништо од што ми е жешко.

Да зачистам овие два дена да пуштам некоја перална па за 2-3 дена се спремам за кај мајка,сестра ми замина на одмор па да одам да им помогнам малку во работата да не бидат сами :)

Имајте убав ден :hug:

3. Annath

Annath Форумски идол

Ај дoбaр ден!
    Среќен рoденден и именден нa Стефaн нa Бубaле и Стефaн нa МилaП.
    Oдмaрaме пo дoмa пoсле нaпoрен викенд, мaлиoв ми збеснувa oд штo му е дoсaдни. Кoлку и дa гo игрaме, еве и гoсти идaт сo децa, детевo е нештo збеснaтo. Oд средa ќе гo пуштaм вo градинка, и денес ќе гo пуштев, aмa декa мaјкa ми е тукa, пa дa се видaт и дa нaдoкнaдaт зa времетo кoгa не се гледaaт.

Зa шминки, имaм сaмo oснoвни рaбoти, не се шлaкaм мнoгу, зa секoј ден нa рaбoтa бб или цц крем, мoливче зa oчи, мaскaрa и лaбелo, пoјaкa шминкa ми е зa други пригoди. Еден единствен пaт ме шминкaле зa мoјaтa свaдбa, зa други пригoди не, бидејќи вo принцип не сaкaм јaкa шминкa.
    Лaкoви имaм еден куп, сaмo ги менувaм бoите, oсoбенo вo летo нa нoзете, aмa и нa рaцете. Сегa паузирам oд лaкирaње, aмa пoсле пoрoдувaње ќе се врaтaм нa стaрo. Гелoви и тaкви рaбoти не сaкaм, не е тoa зa мене.

Ви пoсaкувaм убaв пoчетoк нa рaбoтнaтa неделa!

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Да ве поздравам. Кафето го испив па се фаќам за работа.
    Среќа што времето е убаво.
    Кај нас наредниот викенд е празник само што нема да можеме да мрднеме никаде бидејки сме работно т.е на повик.
    @MilaP баш се изненадив и ми е мило што ти се допаднал рецептот :).
    @♡BuBaLe♡ среќен роденден на синчето, здраво, живо дај боже секогаш да те радува.. ти заслужуваш. Тортата е ремек дело не се ни сомневав во тебе.
    @MilaP честито име на синчето, здрави живо само убавини да ви приредува и ништо друго.

Поздрав друштво весело.

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Здравоу! ^_^
    Ако почнам да се занимавам со такви некои ситнурии, декорации за торти.. има да се заборавам. Од кујна нема да излезам. Боље не. Некој ќе треба да јаде тоа, побогу. Јас само, нека да не сум. :whew: Сë што вклучува каква и да е креативност, со две раце за..па макар било веб страница, мебел или шта ти знам. Добро што не станав некој научник. Типичен лабараториски крт ќе бев. Треморот само понекад ме убива. Ми ја убива волјата:D ама, откоа ќе се изнавикам, изнадрндам,џитнам некоја крпа, хартија или што год некршливо.. па од почеток.:D
    Шминки..на прсти се бројат. Тоа што користам само, најмногу. По едно две од секое.
    Депилација,сам, самичка. Грев.:D
    Јаков... што убаво име. Не го имам слушано често. Џејкоб... :)
    Среќен роденден на Бубале џуниор. И јас богами би се шекнала од радост да си видам ваква роденденска торта. Не ќе знам што прво да лапнам или дал воопшто да лапнам. :D Ќе ја чувам на полица.

VladeMila, Val-Dim, Peco and 21 others like this.
  6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Шминки користам.
    Ги имам многу.
    За на работа нешто дневно и неприметливо.Ретко, понекогаш, ме фаќа мерак и сенка да ставам (тоа кога долго време не сум се шминкала за ,,некаде,,)
    Тушеви, ајлајнери и црн и во боја, маскара, камени пудри, куглици...
    Е...кармин НИКОГАШ.
    Имам три само.Едниот Ревлон, од срам го купив (нудеше една пријателка па ај да не ја одбијам) и така стои.
    Еден сега купив, често ме критикуваат за бледите усни, па купив(замислете) блед кармин кој не се ни приметува.
    Третиот ми е гратис од еден кинески шоп во Грција.

Незнам уште што немам.Има работи кои се за фрлање...деновиве една чистка да си направам...

Last edited: Aug 15, 2016
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

^Порано во наше село се велеше дека црвен кармин и црвен лак за нокти само курвите носат. Ми останаа изгледа трауми од тогаш па затоа ги избегнувам :rofl: Се шалам, искрено не ми стои црвен кармин, ко кловн сум, бар така се чувствувам. Цело лице ќе го нашминкам ама кога доаѓа време за кармин секогаш ми е некако ту мач, па или е сјај или нешто неутрално што ќе го "изедам" за пола саат. Само за свадби и слични свечености.

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И јас така си мислев и се осеќав генерално за кармини, тек па црвен ми беше брр. Ко кловн некој, цел нацапан. Сега веќе не излегувам без кармин. Црвениот ми е омилен. Ако порано по се фокусирав на шминкање на очите.. сега:makeup: и одма мислам сум поубава.. најубава.:rofl:

[​IMG] :bug:[​IMG]:D:D

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

И мене не ми стои црвен кармин, исто ко кловен се чувствувам, имам еден ама го користам за маскенбали :D

Го однесов тостерот и ми побара 1200 ден за поправка :|, му реков да не ги прави, 600-700 ден. е нов :!:

10. referentka

Ич не го носи на поправка.
    Види
    https://www.neptun.mk/index.php?route=product/category&path=30_125_40
    За тие пари НОВ ќе си купиш

Lady Phoenix, jasna83, Sesil and 5 others like this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

И си жабо најубава со црвен кармин :envy: :D
    Јас ќе чекам силикон на уста да ставам па после ќе се перчам со црвени усни:makeup:

12. referentka

Црвен кармин ретко на кого му стои убаво (ако станува збор за она Џиш црвено)
    Само На тие со потемен тен и полни усни.
    На себе црвен кармин неможам да замислам.

13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

14. Annath

Annath Форумски идол

Амa пa не секoј гo знaе тoa. Кoлку девoјки гледaм нaшлaпaни сo црвен кaрмин низ грaд, a дa не им прилегa... чудo еднo... кo дa немaaт oгледaлo дoмa, или пaк се гoлеми нaрциси :wasntme:

VladeMila, fallenangel, Peco and 15 others like this.
  15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Грешка си, јас имам бел ден па совршено ми стои и секси :makeup:

PUPICA, jasna83, zhap4e and 3 others like this.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Знам Рефи ги гледав и во Сетек, јас сакам од оние поевтините :D месецов здравје ќе си купам ако мајка не ми купи за роденден.

17. referentka

Не верувам ни јас ни другите :^)
    Пушти слика да видиме :makeup:

18. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Vo 4h sabajle se pribravme od Strumica, sega sum ko pijana kokoshka edno jako kafe da drmnam za osvestuvanje. Koj si nema praksa za noken zivot taka ke se vleche ko zashemeten sega cel den. Odlichen pomin na Zeljko, 2,5 saati traeshe i ne mi se odeshe koga zavrshi, sakav ushte. Ubavo zvuchi vo zivo, a i ubavo izgleda. Mm sirot morashe so mene napred vo guzvite, a tamu se tinejdjeri decishta okolu nas. Eh kolku sila ima vo mladinava, zensko vrz zensko na vrat kacheni i djuskaat taka.
    Zenski opasni, opasna mladina. I ne bea Strumichanki tie do nas,tuku Bitolchanki.
    Mozno e vo sabota pak za Sr ama ovoj pat na svadba, ako e tatko mi na pat nie ke odime.
    Sin mi go dignal dincheto i mi go nosi misli topka e da si igrame. :D

Sreken rodenden Bubale na sinceto, tortata prekrasna, alal da ti e.

Last edited: Aug 15, 2016
    VladeMila, Val-Dim, Peco and 21 others like this.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Е мене ми стои црвен кармин :makeup: не ми паѓа де :D
    Горе доле излезе дека ретки сме тие од темава кои се шминкаат и имаат многу шминки! На повеќето постовите за шминки ви почнаа ,,имам минимално, користам минимално,, :D

Добар ден, инаку јас по градов од рано, рано. Нашминкана, дотерана, исфризирана тип топ :emo: дома се кречи па гледам што покасно да се вратам :$

VladeMila, Val-Dim, Peco and 24 others like this.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Јас најчесто сум со црвен кармин :$ бордо или некоја темна виолетова боја најубаво ми стојат таквите потемни нијанси :tmi:

Бубале среќен роденден на синко да е живи и здрав и голем да расте, секоја чест за тортата преубава е :):hug:
    Мила нека му е вечно името на јунакот твој,да е жив здрав и многу весел,да ве радува секогаш :hug:

Вие кои имате повод за славење убаво да си поминете денеска :)

Thread Status:
Not open for further replies.