Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Абе чудете ми се ама јас црвена боја - не - сакам :D.
    Било за што, гардероба, нокти, кармин, мебел, преуредба на стан, завеси -ЈОК ЦРВЕНА!
    не ја сакам бојава, а зошто не знам ама око никад не ми ја фати!
    Ова зборам за стандартна црвена а вино боја, темна црвена - обожавам за мебел и такви работи, облека не сакам :D.
    Тоа..
    Тема - црвен кармин немам ставено никогаш нормално.
    А и не ми се допаѓа бе дур и да видам на други.
    Јас користам крем кармин, кармин кожа боја што би се рекло. Тој ми е врв!
    Други имав - ама ги фрлив со оглед на тоа дека стојат години!
    На се се научив "чистки" да правам. Порано така не беше случај, а сега да и ми 100 пати поубаво!8)

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Ааааа, ви реков нешто пари е, разбрав сега за што бил. :rofl::rofl: Ај за арно, за убаво нека е само, па ќе си пуштам ако бидне. :devil:

Esmeralda-MD, kjukli, mareane and 8 others like this.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Хелоу. И јас ко сесилија чат пат се убацувам од истите причини, не ми се споделува премногу, и не ми се клика на ми се допаѓа, од моб ми кочи многу. Така што ослободени сте од кликање лајк само зашто сте ме прочитале. ;)
    Инаку во однос на ова,
    зависи за што се замериле. На пример една толку многу ме зафркна што и другите доброволно намалија контакти со неа. Кога веќе ќе видиш каков е некој и што може да направи зашто да чекаш и тебе да те зафркне?
    И моја блиска ако има добра причина зашто некој не го сака во свој близина ќе се размислам и јас дали го сакам истиот во мојата. Ама со добра причина, а не, епа не ми се свиѓа и тоа е.

За шминки не ми се зборува, нит имам, нит се шминкам.

Бубале нека му е среќен роденденот.:^:

4. referentka

referentka Moderator Staff Member

За мене е многу дрско ако од мене побараш да не зборам со таа што те зафркнала.
    Ти ако сакаш очи извади си, ама тоа си е меѓу Вас...нели ?
    Јас лично си се владеам по таа девиза - додека не сум лично засегната јас, мојот интегритет или најблиската фамилија, не се мешам во НИШТО.

П.С. Ова не е напишано лично за @RainBow , туку како МОЕ видување за она од што денес ме фати нерва :envy:

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас обожавам црвено, на пример црвени чевли еден куп сум имала низ животов. Уствари црвени и тегет, најомилени :) и старки тегет, високи 8)
    Црвен кармин не сум ставила никогаш, не знам како ќе ме личи:worried:
    Рековте имате деца што не ви јадат...да ви ја позајмам мојава, катанец на кујната ќе ставам нема спас.

Забораив за погорново да кажам...единствен пример имам таков. Другарка се скарува со долгогодишен дечко, мене другар и пријател. Ме замоли и и ја исполнив желбата, престанавме да комуницираме и јас и он. Не е можеби одлука на возрасни луѓе ама во моментот така одлучив дека е ок.

6. anaja1

anaja1 Популарен член

И јас ги обожавам кармините,кожа боја:D
    На времето,користев,маргарет астор 29,ама сега го нема:D
    Тоа беше многу оддамна,и ми беше прв кармин:D

7. referentka

Се сеќавате ли на Далиа кармините ?
    Лееелеее ХИТ беа.
    Јас бев мала, мајка ми ме праќаше во Рубин Кармин (само таа парфимерија постоеше) да и купам ДАЛИА 84.

8. joy1

joy1 Форумски идол

Deneska samo ve citam i lajkuvam
    Ne mi e denot za pisuvanje :)

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

За барање да, и за мене е дрско. Јас од никој не сум побарала такво нешто, затоа пишав доброволно луѓето намалија контакт. А и јас сама прекинувам контакт, на зашто некој побарал од мене, туку лично ако увидам каква е ситуацијата. Ама барање е ептен дрско, во право си. :)

10. Annath

Annath Форумски идол

@WORRIED.BT се мислев дa ти спoмнaм дa не е тoa уште тoгaш кoгa пишa, aмa aј дa не избрзaм. Дететo е исипaнo нa длaнките и стaпaлaтa или пo цели рaце и нoзе? Дaли имa oсип вo устaтa?

Инaку немa терaпијa пoсебнa, кaкo вирус, течнoсти, oдмoр, мaчкaње нa oсипoт сo течнa пудрa aкo чешa и тoa. Зaрaзнo е, пa aкo префaти и ќеркaтa дa не те чуди.

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Попустот на стартки само на 18ти ли не биде :?: прочитав некој кажа за оваа ама нз кој :D
    Јас од патики само стартки носам 4-5 години други патики не сум купила :tmi: Тегет ми се омилени,такви и имам моментално нови сеуште :D купени пред 2 месеца :D Крем и бели не би купила никогаш не сум за светли бои ,а црните ми изгледаат како оние ефтините што се продаваат по 300денари.

Да не знае некој дали и кога ќе има попусти во Лакоста ? Ако дознаете таква информација ве молам за известување :$

12. galapce

galapce Форумски идол

Јас немам Шминки,веке мислам дека кажав,скоро Се ми се исушило.
    Ми треба обнова.
    Ги подзачистив и еден куп работи исфрлив. Остана нешто.
    А околу она,скапо ефтино,нема да коментирам. Ептен ми е глупо кога ке чујам,прочитам,јас имам Скапи шминки.
    Не ми е јасна реченицата. Ај да речеме ке ја сфатам како Квалитетни шминки.
    А дали тоа секогаш означува Тоа,знак прашалник.
    Му доаѓа некако како муабетот на Типката дека нејзе 500 денари за џепарац и биле малку.

Јас би дремнала малку за ова Скапоцено време дур спие малото.

Ја дојадов милката.:bandit:

13. vitamina

vitamina Форумски идол

Ако со фан на овие кармини пробај голден роуз 1 ли беше или 2 ќе видиш. Поубав немам ставено на мене. Кожа боја секако.

Купувам и поскапо и поефтино, најскапо не. Некогаш поефтиното се покажало како поквалитетно ама и обратно знае да биде. Сум купувала и поскапо а ми трело неверојатно 7/8 години се дур не се решам да фрлам не ради тоа што се уништени, не се ама ми се смачува од истите.
    Се сеќавам дека пред 10 години купив адидас патики високи со врвки бели, коштаа 150 евра.. луѓе 8 години ги носев и еве уште се здрави прави во мк се не ми се фрлаат сакам пак да си ги носам некогаш, а колку перења во машина и удрив. Исто како некогаш што сум купувала гардероба по 3 евра па уште со години ја носам. Нема правило.
    Може да биде ептен фушерај а може и не.
    Не можам јас тоа да проценам дур не го перам 3 месеци.

Сум имала случки околу таквите ситуации многу, и секогаш сум кажувала на луѓето дека треба да разберат дека тие истите не смеат и не можат да ми кажат да не живеам со некого што тие не се погодуваат и поштуваат што истото и за мене значи. Не значи дека некој човек е злобен и лош ако не зборува со некого, може во прашање се различни карактери и суштински принципи па не се "мирисаат" за муабет а може јас со истата особа ќе се погодам и угодам и убаво ќе ми е..
    Овие муабети ми се безвезе..

14. joy1

joy1 Форумски идол

Prasanje na denot semejniot. budzet go delite li na moj/tvoj? Ili se ide vo zaednicki kup?

VladeMila, Sesil, fallenangel and 9 others like this.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Заеднички, нема мој твој

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Deneska sum vi samo publika.Nije mi dn...se plasam deka ke mi potrae:worried:

17. referentka

Во заеднички.
    Имаме тефтер-трошковник и прво се расподелуваат трошоци за обврски па после за нас.
    Тој зема дупло поголема плата од мојата, ама ете...никогаш не приговорил.
    Скромна сум во потрошачки поглед , понекогаш тој ме кара да си купам по нешто (леле,леле...ај да не речам срам ми е, оти кај мене новите чевли одат со нов костим, а со костимот нов накит, а со накиото нов кармин....)

18. zeka

zeka Популарен член

Пред малку се прибрав дома. Од 9 сабајле во град, по обврски. Седнав да ручам, ми текна - заборавив да извадам пари за утре.

Појма немам до кога работи Стопанска, порано знам до 16 и 30 беше? :?:

Неодамна ја Исправ картичката, немам отидено да ми издадат нова. Сите картички ми стојат во новчаник, незнам од каде долутала оваа во џеб + да не ја приметам и да оде у центрифуга. Сега не работи.

Многу мразам да барам пари на заем.
    Имам за карта , кеш, ама без пари не се оди у друг град.

Труднича заборавеност. На добро нека е, утре да не се пролонгира и постпородилна заборавеност = УБАВО Ми е ВАКА. :rofl:

За делот од семејниот буџет - Додека бевме во брак Моите финансии беа Мои и Негови = Наши, заеднички. Два дена изработе се на се и зеде „плата„ по странска линија и беа Негови. :smoke:
    На крај се обиде да ме „убеди„ дека најубаво е парите да бидат кај мајка му и таа да води есап. Така било у негова породица, затоа се направила куќа, инаку ќе биле под кирија.

Не сакам да коментирам повеќе.
    Си го свиткав опашот и си заминав.

19. anaja1

anaja1 Популарен член

Еве јас кој ги имам,голден росе.
    Посветлиот лево е 98,а потемниот десно 74 13912406_10205916759673057_760297132466722234_n.jpg

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Овие на крај розеникаво доаѓаат мојот е кафеав :)
    Ама не се лоши посебно првиот ми се допаѓа.

Thread Status:
Not open for further replies.