Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Puknav denes od rabota.
    Nekoj den slabo ama nekogas ima rabota za site denovi sto nemalo predhodno.
    Finansiite kaj nas se zaednicki i za site raboti odlucuvame zaedno no i dvajcata znaeme deka mojot zbor e posleden za mir vo kuka :lol:

Crveno ne sakam.Ni karmin,ni kako boja na kosa,obleka...isto i zolto.
    Ke pijam masko kafe .. koga veke nema mafe ke se zadovolam i so toa :emo:

На Artemission, VladeMila, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  2. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Едвај го заспав црвчето :whew:, бевме на пазарување и од сабајле не се видела со Пто и сега пие млеко и ја гали и си ја гледа заљубено (facepalm), не може да и' се нарадува :lol:.

Јас се мислев некој филм да гледам, ама додека да одберам ќе стане Енџела, па ај да искористам да честитам што треба:

BUBALE, среќен роденден на синчето, да е здраво и живо и големо да расте :).
    Тортата е преубава btw :*.
    Исто среќен именден и на твоето, и на синчето на @MilaP, да се здрави и живи :).
    @ph.orhideja, :* :* од принцес крофничката :rofl:, богами е таква (hollest).
    Сега се научила да вика, јас сум Енџела Рихрсл (само тука името и презимето го кажува) и НЕ МЕ ЗАМАРИ :o :rofl:.
    Мм вика, уште сега си дава значење како којзнае која да е, златото на тато :lol: :inlove: :l:.

Јас денес на овошје само, кога не знам и јас катанец на устата да си ставам како на @Bozica1980 ќеркичката (а и мојата е јадач, не можам да се пожалам :lol:) ќе јадам грозје и круши цел ден :(.
    Туку сега ми текна кога бевме за Ср со другарка влегуваме да си купам хулахопки и со продавачката почнавме да разговараме за дебелина и вика, ее сега многу дебел народ има, ретко слаби девојчиња да видиш, да тргнам и од ќерка ми, 8 години е, а 50 кила :o.
    И јас одма, фала пријатно, не за друго, оти животна желба на другарката со која бев е да стигне до 50 кила (46 е), а девојчето на 8 години 50 кила, па да не падне во депресија :rofl:.

За актуелните теми:
    ШМИНКИ - веќе еднаш пишав дека најбитен дел од шминката ми е црниот молив за очи :!:.
    Другото како ќе ми текне, течна или камена пудра, римел, руж...
    Кармин нема шанси да ставам, ни сјај, ни лабело, ништо на усните не користам.
    Еднаш се излажав со црвен кармин да одам на една свадба и другиот ден сестра ми ми вика, ич не ти стооше убаво црвилото :o. Викам, ццц, е шо ми кажуваш саа ко биде веќе :punch:. Вика, вчера се лутааме, кажах и' на мама да ти каже (а на мама и' се допаднало за чудо и не ми кажала (facepalm)).
    А да е за друго ќе каже да те тресне од земјата.
    Одиме еднаш на свадба со мм, мајка ми и татко ми и јас бремена, а со мидер.
    И мајка ми ми вика, зашо носаш мидер бремена, дрн дрн дрн..
    Викам, ќути пред мм, кој ќе го слуша цела свадба после.
    И мм се наближува накај нас, и мајка ми, Иле, Трајанка носе мидер :o :@ :punch:.
    И как да не се нервираш некој пат ај (доброто е што не морав да слушам лекции од мм, лесно поминав тој пат :whew: :D).
    БУЏЕТ - Кај моите парите се заеднички, ама мајка ми секогаш си има црн фонд кој си го користи за нејзини, а и наши (мои и на сестра ми) потреби. Татко ми знае, ама се прави дека не знае, што да прави :lol:.
    Тука јас не работам, ама има пари и во мене и во свекрвата, а кога беше мм дома, тој беше финансовиот директор 8).
    Сум пишувала дека кај дедо ми и баба ми беше мотото, чиста сметка, долга љубов, па 60 години секој си располагаше со својата плата / пензија.
    Едниот плаќаше сметки, другиот јадење и другото на страна (односно на ќерката :!:).
    Откако умре дедо ми, баба ми ДЕМЕК дури тогаш се научи дека дедо ми и' ги плаќал сметките на тетка ми. Да де, будали сме ние :fubar:. Ама нека им се алал :).
    ПАТИКИ - Од сите слики што ги стави @jasna83, ниедни не ми се допаднаа (старките па ич :shake:).
    Ама тоа за јас да ги носам, на други ми се допаѓаат како им стојат, треба да имаш таков и стил, и однесување да знаеш да носиш таква патика :!:.

Не се пофалив дека Енџела освен што ми "помага" при генералките, ми помага и при готвењето, правењето кифли...
    Некни кога правевме кифли, и' дадов тесто да си игра, па земала сукалото сука, па со соларникот цела сол ја истури на тестото :lol:, викам, шо прааш бе мами, баница со сирне ли, вика, неее, баница со солце :!: :rofl:.
    На последната тепсија и жолчки ми мачкаше, сусам ми ставаше, највкусни беа тие кифли :inlove: :l:.

Вчера ме натера да и' слегнам една убава украсена кутија која стои на регалот одгоре.
    Внатре си чуваме навидум ситнурии, а за нас најбитни работи, позитивниот тест за бременост кој мм го зачувал откако го направив, сликичките од скрининзите, гумената нараквичка со бројче што им ја ставаат на бебињата кога се раѓаат, украсните свеќи од крштевката на црвчето, свеќичките со бројка од првиот и вториот роденден...:inlove: :l:.
    Ги зема свеќичките со 1цата и 2ката, ги нареди и вика, тука се уан и ту, дај ми га три саа, мамо :lol:.
    Викам, ќе почекаш оште малко за три :!: :lol:.

И така, поздрав и убав ден на сите :hai: :hai:.

На sanjaeva, ♡BuBaLe♡, Artemission и 22 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    278.997
    Уф ,колку се препознав во овој дел :x

На VladeMila, Sesil, Espadrila и 6 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    На тема црвен кармин. Црвен кармин и црвен лак, јас не би била јас.
    За мене само беж, нешто дискретно...
    При последното купување на шминки фатив многу поклони, меѓу кои и квалитетен жиж црвен кармин. Ќе го поклонам на некој на кого би му стоел.

Старките беа тука околу 30 евра, на попуст. Имаше ептен интересни модели, и еднобојни и дезенирани за деца со стар ворс, симпсонс, ама веќе им имав купено на децата...
    Конкретно, купив бели најк кожени патики и едни најк кожени копачки за внук ми по 20 евра а за внука ми од о`нил едни лесни, како еспадрилчиња за 7 евра а платнени пума за 30 евра.
    Ценине во Македонија се луди(facepalm).

Финансиите се заеднички.
    Уште невеначни ми купи(на мајка ми), 3.5 собен стан и го опреми, и земјиште за куќа градење.
    Никој не знае што носи иднината но најважно е во моментот да се чуствува човек дека така ќе трае вечно но и да прави се за да се оствари истото.
    Нема мое-твое. Се е наше.

На Artemission, VladeMila, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  5. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @danichap купи ли апаратче за нескафе?

6. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    За една недела стасувам Македонија и одам Нептун и ТехноМаркет:angel:.

На PUPICA, Lady Phoenix, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  7. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @danichap Имаш и JUMBO ако те води пат натака нешто.
    Пред неколку дена објавив слика,и те тагнав тебе но изгледа ни се прочитала.
    Сакав во порака да ти пратам,ама несакаше нешто

На Annath, joy1 и danichap им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.858
    Малку жешко, со шпорет уште пожешко. 2 ручеци и еден од вчера 3. А јас не јадач по природа т.е сега само лајт ми принеси ќе јадам а мрсно не.
    Чекам маж па да одмориме, цел ден по работа па дома. Очи ми се затвораат, да немам обврски цел ден би спиела ..тоа е. Немам време, кога имам подруго ми е.. подобро ми е.

На Artemission, VladeMila, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Kako sVe devojki?
    Gi iscrpivme site temi.
    Ke kaze nekoj nekoja ili da fatam po dnevnikot po azbucen red da Ve isprasuvam??

На VladeMila, Sesil, PUPICA и 11 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    Jas usta neam za zboruvanje denes
    Se cepnavme so gazdata doma i mi se sjeba cel den (facepalm)

На VladeMila, Sesil, PUPICA и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.396
    Допаѓања:
    262.147
    Јас број 25 сум у дневник ;) Ако почнеш одпозади меѓу првите ќе сум.

На VladeMila, Sesil, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  12. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @joy1 дај некоја комбинација да протрачариме јас доста замарав со Тинекс и Рамстор :tmi:

На Lady Phoenix, Annath и joy1 им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    image.jpeg
    Moj stil?

A tvoj? :D

На Artemission, Espadrila, evangelina.ina и 11 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.858
    На VladeMila, mareane, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.383
    Сум легнала со мм и за чудо сум спиела.
    Мнооогуу многу ретко спијам поручек.
    Ама комшиите утрово беа вредни од ниедно време, па ме разбудија.

Ме разбуди телефонот , повик да му правам палачинки. Само од мене ги јаде. Убав на дада тој. :D

Дада никогаш ми нема кажено иако сме 100год разлика. Кај него сите сме по име.

Фондот со мм е заеднички. Неможам ни да замислам како би функционирале поинаку. Да делиме на мои и твои. Уште пожално да даваме свекрва да располага со нив. Не ми се верува што уште шета по светот во 21 век. За големи работи се зборува и се одлучува заеднички. За другото секој може да си ги пушти нозете колку е чергата.

На Artemission, VladeMila, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Ташната ми крши филм само.
    Да беше друга светла боја, розе/праска боја/ па и црвена/на златно(иако јас би одела со подосадно кафено:tmi:)...вака :shake:.
    Атер за бременост и мало дете морам и со помала штикла, ама овие се одлични во комбинацијата, и модел и боја, не би ги менувала на девојката.

На Artemission, VladeMila, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.863
    Леле ташната, диос мио еспирито санто.
    На прв поглед помислив дека внатре ја носи мојата мала табла за цртање. :D
    Мала шала на моја сметка. Све петице, а ташната ми е no-no.

На Artemission, do-re-mi, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.231
    Решив да вежбам и синоќа направив неколку чучњеви, денес нозеве ме убија, а на работа магацинот да ти бил во подрум. Ама се изнагледав згодни девојки на инстаграм и мака ме фати како изгледам па сега ќе се мачам, тежок бил патот до добро тело. :D

Шминки имам непотребно многу, во последно време се помалку ставам. Кармини имам околу 50 и секој пат кога ќе посегнам по нов се мавам по рачето ама мислата во глава- Немаш ваква боја, секогаш победува.
    Црвена е моја боја, мислам дека секоја нијанса ми стои на гардероба и лак ама за кармин не сум толку сигурна. Има една чудна црвено-портокалова боја со која изгледам ко ајвар да сум јадела и да сум излегла.:D

На Artemission, VladeMila, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  19. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Од каде ѓи наоѓааш комбинацииве?
    Мене ми се допаѓаа комбинацијаата,ама ташната јас би одела со некоја малку помала и некоја понежна боја,пример беж боја.Зелена за чанта не ми се допаѓа баш :tmi:

На Artemission, VladeMila, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.661
    Стартки! Имам бели, високи, кожни ама не ги носам пошто ги купив големи :tmi: тегет, високи, платнени не ги носев и и ги поклонив на мама :) јас сум повеќе за адидас, ептен се по мој вкус моделите :inlove:

Буџет! заеднички така мама ме учеше од дома, со маж се се дели ако сакаш брак да функционира :$ (е сега не баш се де :emo:) црн фонд имав и го потрошив, сега е во фаза на обновување, ама секогаш имам и чувам нешто на страна за недај и дај боже :angel:

Број во дневник! Основно 16. Средно 24. Индекс треба ли :D

Комбинацијава убава, освен тоа торбата, па уште зелена :doh: или за на пазар е комбинацијава :?:

Конечно завршивме со мајстори, од утре уште да испочистиме и доста е.
    До пред малку печев пипер во релна, ќе поткиселувам.
    Сега варам шпагети, гладна сум.

На Artemission, VladeMila, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.