Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.860
    На мене па ташната ми е екстра совпадлива во цела комбинација. Јас обожавам шарено :D

На VladeMila, Lady Phoenix, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво женички.
    Ме немаше извесен период, бев доста зафатена.
    Ана Марија, да, не зафатија малку поплавите, ама ок сме.
    Спакувавме куферите и дојдовме малку во Охрид да стоплиме душа.

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  3. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Дечки каде е @DVAANGELA ја нема деновиве на форумов? :?:

На DVAANGELA, PUPICA, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    99.583
    Јас не би ја носела зелената ташна во комбинацијава на мене, ама вака кога ја гледам на друг не е толку страшна:?:...не е дреч зелена, убава зелена боја е...
    И да, во право бевте, ова забов боли:bug:.

На Lady Phoenix, Annath и vitamina им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Annath e numerO uno
    @Ariel e sekundO

Posle si ti @Bozica1980

Ova za tie so po eden profil..sekoj nareden ne se racuna]:)

На Ariel, Annath, VladeMila и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230
    Ха? :^)

7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Dnevnik pisime...pa ti sibroj eden...:rofl:

E..jas bev nekogas broj 10..:worried:
    Ceeel zivot teret go nosev u skolo toj broj:whew:

На VladeMila, Sesil, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.298
    Tasnata i mene mi bode oci
    Drugoto e ubavo

На Lady Phoenix, mareane, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230

Аааа... тоа бил муабетот... не скопчав... плавуша де :$ иначе јас бев околу 20 секогаш :D

На Sesil, ninja35, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.231
    Над 30 секогаш ама имав среќа од каде и да почнеа секогаш ме прескокнуваа :D

На Annath, emkaemka, evangelina.ina и 6 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.001
    Јас само паметам дека индекс ми беше со број 8 , а за средно иосновно не паметам.
    Комбинацијава убава ама јас сега на скоро 40 не се осудувам на искинати фармерки:worried:

На VladeMila, Annath, Espadrila и 4 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.398
    Допаѓања:
    260.069
    Зошто ве чуди таков попуст на Конверсот, па јас имам начекано пред 6 год за 1800 ден и 1500 мислам.
    Не ве чудат попустите во Европа или САД. И како нема патики за 15 евра. Има и за 7 евра адидас, најк. Кога има намаление најчесто идат и до 70%. Ама да се помрчи де, одма се со сомнителен квалитет.
    Мм се врати во Мк и во среда сабајле ќе оде по Конверсот, едно 5-6 пара има за купување:D.
    @jasna83 аки може сликата од каталогот да си одберам :^).

Кога сме кај странството, во Мк таквите сељачишта не почитуваат никакви правила, а таму ги пропуштаат сите пешаци.

Буџетот ни е заеднички. И кај нас кај мама е така. Ако се делат платите отиде бракот. Тогаш зошто сте во брак.
    Парите се кај мене, јас пазарам, јас водам домаќинство.Секој денар ми го дава. Тој не сака да стојат парите кај него.Јас повеќе штедам, тој стално ме тера да одам да си купам што ми треба.
    Еднаш мајка му пред мене му вели цела плата сам да си ја трошел, а јас од мојата да трошам за себе и детето. Луда е женава. Таа своја плата за себе, свекор ми за себе. Не коментирам каков брак и однос имаа.

@vitamina и јас правам такви лазањи:smirk:. Не знам од каде ми е рецептот.@joy1 јас би ја носела комбинацијата со се ташната:nod:.

И да, обожавам црвено, особено црвен фустан:makeup:.

На Artemission, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @joy1 i jas koga so "komandantot na paravojskata" sum vo konflikt se ostanato mi e sjebano.
    Sreka sto kratko traat kavgite i ne se za sustinski raboti.
    Ubavo e ako kavgata e konstruktivna pa vovede nekoj red.

На VladeMila, Annath, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @Peco, се држи земјата. Повеќе ништо неможе да ме изненади.

@Annath , точно е тоа. Кога ќе се согледа проблемот, манупулациите кое следеле, но сеуште не се пресече и/или се живее во бајки „ќе се смене„ подоцна е многу тешко.

Можеби и ќе се пристапи повторно на тој чекор, но, психичката/физичката болка ќе биде многу поголема, раната длабока, без можност да зарасне. Во најлош случај да се помире со судбина и истото психо/физичко насилство да се прифати како нешто сосема нормално и така да се помине цел живот.
    Ниту сопружникот кој трпи таква тортура, ниту децата имаат светла будучност.

Но важно е да се пресече на време, да се биде приземјен и свесен. Јас бев збунета напочеток, но сега далеко добро ги гледам работите. :)

туку, доста е за темата. Да не тупам. До утре да збореме, нема крај, а и не вреди да се зборува.

Јас во 18 часот отидов да си извадам карта за утре и да испазарам од маркет.
    Испазарив, купив карта.
    Успат се сретнав со колешката за која пишував. Никако да се договориме.
    Седнавме по еден сладолед, се расприкажавме, и двете имавме многу за кажување, се насмеавме, и секој по пат. Во подобро време и по една флаша добро винце и мезе.
    За скоро ќе биде. :D

И јас приметувам дека сум сменета, порано не обожавав цигари и алкохол, сега да помине се, палам и наздравувам по една. У име на иднината.

Ај на здравје. :makeup:

Забегав јас.

За патики се имам изјаснето.

Кога не работев носев пазарски :) овие 4 ипол години Пума, Лотос и последните Адидас.
    И првите ги имам сеуште. Безброј пати се вклучени во перална и како нови се. Удобни, комотни.
    Пума патиките ми се од Швајцарија. Од фабриката директно, имаат одел за продавање и често имаат огромни попусти и може да се купат за 10-20 евра.
    Мислам со квалитетот од Швајцарија и нашите немаат врска. :)

Од сите три марки го издвојував како најдобар Лотос, за нијасна. Преубав џон имаат. Комотни, удобни исто така.

Штом ослабнам ми фалат тренерки.
    Изминатото лето сакав да си купам, некако скапи ми беа 5 до 6000 денари комплет? зборам за поубави.
    Пошто повеќе патиките ми се на пума, и тренерки сакам на пума.

Боље ќе Летнам до Швајцарија, ем гости ќе истерам кај сестра ми, ем ќе си купам со тие пари 3 пара тренерки. Брат ми лани ги начекал на добар попуст тренерки 15 евра. Од милина.

И за патики и за тренерки зборувам директно од фабрика.

За наш стандард некако ми е скапо 100тина евра за тренерки. Или гледам така бидејки има од каде поефтино а исти посо... Дека оригиналот се издвојува од пазарското, потпис. :ninja:

На Artemission, VladeMila, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  15. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Tudors машки кошули намалени од 1.490 на 590 денари
    Машки панталони во Springfield од 2.390 на 717 денари
    Во CARPISA ташна од 2.090 на 990 денари
    Во Sport Vision патики од 2.790 на 1.395 денари
    Во Ваикики машки панталони од 849 на 449 денари
    Во Котон женски панталони од 990 на 490 денари
    Timberland кожни обувки од 6.590 на 2.272
    Во NANA женски фустан од 12.500 на 2.900
    @JuLleE неможам да ја прикачам сликата повторно еве ѓи отпилика работите

На Annath, Lady Phoenix, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Цениве на патиките во странство нека не ве чудат.
    Сега скоро во странство во една продавница се изнакупивме.Најскапите на попуст за 40 евра,вторите ги купуваш на 50% попуст од претходниот попуст(значи за 20 евра) и третите се добиваат гратис.Да бираш какви сакаш.Од Адидас до Рибок до што ти душа сака.
    Кога за нас со овдешниот стандард ни е прифатливо,што е со европејците.Оди овде купи за 60 евра три пара зимски патики.Мало сутра.
    Ама таму е брз пазарот и не им е во прилог да чуваат модели по неколку месеци.
    За Америка и нивните попусти да не збориме.

Последна измена: 15 август 2016
    На Artemission, VladeMila, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  17. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @ph.orhideja се точно напишаа и кажа.
    И не се само патики може да се најдат и добри парчиња облека.
    Во tally weijl џемпер за 240 денари,стварно убав,мекан а за смешна цена.
    Тука кај нас влегувам во истата продавница неможеш ништо испод 600 денари да најдеш.
    И за патики и за облека.
    Многу подобра роба може да се најде по соседниве земји него кај нас,а и многу по ефтина.:!:

На Artemission, VladeMila, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.860
    Пред 3 години некои во аутлетот во еу се изнакупував со маж ми патики од 100 евра на 50 од 50 на 25 и од 25 на 7 евра. Моментално тие ми се најудобните патики што икад сум ги зела најк ..
    И не само тие, по 15 евра сум земала и земала купишта патики адидас, најк, пума итд..
    Не е фалш не е неквалитетно далеку од тоа.. работава е што не сакаат да и стојат марките се огромни фирми не им прават улога драстичните попусти во сезоните, и веднаш нови модели.. на 2 3 месеци.
    Тренерки 28 евра, и денес денес најомилени квалитет екстра пума беа.. блузон асикс 3 евра итд за 10 години се имам богами изнакипувано од спортска облека за минимални цени.
    Тука во опкружување немам таков оутлет за жал, џеј ди се пренапумпани цени и нереални попусти ретко.. последен пат зежав дебели зимски тренерки 50 фунти плус блузон 30 фунти прескапо ама модерно и квалитетно знам. Спорт директ е солидна продавница земав капа патики неодамна високи бели за 7 фунти ништо пара..
    Исто и спорстки блузи тренерки палта се е ефтино..

Додека лани од македонија земав најк шарени за неверојатни 5000 денари и тренерки за 6000 адидас преубави ама прескапи. Тренерките од македонија ми се изупкаа..

На Artemission, VladeMila, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.298
    image.jpeg
    Pak praev
    Meki ko dusha
    @Annath ovie se po tvoj recept

На Annath, Artemission, VladeMila и 28 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.949
    Допаѓања:
    164.162
    Kaj бе конверс во рамстор на гараж сејл? Мислам дека нема. Ај изјаснете се ве молам, зошто утре ќе одев да купувам белки, сега ме замисливте.

Нема мое твое уште сега, нема ни да има, генерално сме тука некаде со финансии, ама реално, не очекувам он да ми го финансира животот. Зошто? Зошто би имала грижа на совест. Во моето семејство сите жени работеле и заработувале, не можам да замислам да зависам од некого, не би знаела како да се однесувам. Не ми се има ниту случено ни да отидам безобразно да се исшопингувам и од вишакот пари на крајот од месецот. Се знае, се прави буџет и двајцата сме исто, епа не сум принцезата од Монако за да моите потреби се поважни и поголеми од неговите. Имаме големи планови и парите не ги трошам на ама баш на глупости, многу едноставно.
    Искуство на позаничка, маж и има приватен бизнис, и плус работи нешто на проекти. Она седи дома, па зошто да се мачи така... чува деца и троши еден куп пари за се што и треба и што не и треба и плус, го финансира нејзниот татко алкохоличар на кој мал му беше телевизорот, па му купи телевизор колку половина ѕид и му купи уште и кола.
    На вакво нешто не би се осудила. Има нешто што се вика љубов, ама ова ми е финансиска конструкција и крај. Нека има и љубов, ама материјалиот дел има многу поголем импакт.
    Сега очекувам поголема сума на пари лично моја, не ја делам на мое и твое, ама ќе ја инвестирам во недвижен имот кој ќе биде де факто мој, утре во брак со деца се разбира дека ќе биде се наше.

Не сум горделива, ама сум достоинствена, такво ми е воспитувањето, не можам да бидам зависна од маж... и би можела да бидам во врска или брак каде што или не се дели или пак некој од некого претерано зависи и тоа пре би некој да зависи од мене и јас да одам да ринтам, него ли обратно. Можеби ќе се деси да морам да седам дома, ама знам дека јас ич нема да бидам среќна и ќе имам грижа на совест.

После све да ви кажам денес истерав масажа и бев на медитација после јога. Солзи ми течеа, ваљда нешто пуштив од себе, ама не знам што. Уште не сум во форма, ама сум ок кон подобро. Имам причина за очекувања и среќа... ќе видиме.

На Annath, VladeMila, mami blue и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.