Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

:nod:
    не ми е блиску.. :shake:

Annath, galapce, Lady Phoenix and 2 others like this.
  2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Блиску е осумдееската, л де. 8)

3. jasna83

jasna83 Истакнат член

Уф,конечно :whew:
    @JuLleE еве го
    @duffi и фустанот го има на слика (ваљда е тој)
    14012003_1056381204442915_1087380054_n.jpg 14030646_1056381237776245_574675300_n.jpg

Annath, duffi, Lady Phoenix and 4 others like this.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Eпа изгледа не си тој што мислев. :D
    Не знам како поврзав, дали нешто ми сугерираше или си умислив и ме потсетило нешто на еден дечко, врска си немам.

5. friendy

friendy Форумски идол

Почнав да читам една книга на англиски јазик од 300 и охохо страни, ама слабо ми иде нешчо. Еден месец, а на 75 страна сум. Секој втор збор морам да го проверам, па пак да прочитам и се така. 2 напред 6 назад.:lol:
    Друго не ви расправам, оти треба на Променна местото да и го земам.

Секогаш се трудам свое мислење за одредена личност да си донесам на база на лично расудување @referentka . Не се потпирам на туѓи мислења, посебно од сплеткароши. Се водам по тоа "Не што се збори, туку кој збори". Не избрзувам со заклучоци, може и години ќе поминат, ама запечатам ли - толку е.
    @promeneta млеко за сончање и лето и зима. Зима 15 ка - послабо, а лето 30 ка. Стави го наутро и гајле немај.

Annath, kukla21, promeneta and 12 others like this.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@duffi од 17-ти до 21-ви е garage sale.
    И парфеми ќе има на попуст.Тоа до сега редовно купував,ама годинава ќе прескокнам.

Annath, kukla21, duffi and 4 others like this.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Dobro vecer. Crven karmin najveke nosev u bremenost. Mnogu zenstveno se osekav, bujna kosata naednas, golemi gradi, sjajno lice. U najbolji dani taka ne sum se osekala. Pa i deka plavusha, top mi stoese.

Od poragaj uste ne sum se nasmuikala. Ne znam dali uste mi stoi crveno.

U sreda iam mnoooogu obvrski a bas sakam u koton... moze ke uspeam da trcnam. Maz mi mi veti deka nema da odi na rabota za se da stasam pa moze i da kupam nesto. Planiram da odam navamu natamu i na 2 saati doma da dojam i pak nadvor.

mal.ecka, Annath, vitamina and 17 others like this.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Oвa нoќ није мoј дaн.
    Сaкaјќи дa си скинaм јaбoлкo,кoгa ме удре грaнкa пo oкo пoлa чaс ми сoлзеше,немoжев дa гo oтвoрaм.И еве уште ме бoли и имaм чувствo кaкo дa имaм нештo ме бoцкa.Кoгa мижaм пa пoјќе.И јa сaкaм у средa зa Ск.aмa немa мaлoвo сo кoгo дa седи,сo негo не пoaѓaм.
    Тивки мн ве немa,кoј спие кoј мaфе...
    Мм спие уште oд рaнo,зaмoрен цел ден вo Ск.aмa зaтoa сaбaјјле пa ќе дoсaѓa уште oд рaнo нaсaбaјле:$
    Пoз сo еднa песнa дo мм:
    Пилетo ми пеее рaнoo нaсaбaјлеее,рaнo нaсaбaјле рaнo пред зoри....пa ми јa буди МЛАДАТА невестa.,,:dance::music::rock:

9. galapce

galapce Форумски идол

Јас патики последно купив од фришоп и никогаш повеке. Мене не ми се погодија. Сега ке видиме како ке се погодат на малиот.
    Блазеси ви на тие кои наогате квалитеѕѓтен оригинал за смешни цени.
    Се согласувам со она дека попустите кај нас не се ни реални а богами ни секој иригинал не е квалитетен.
    И ова со конверсот,пола од вас ако успеат да купат добро ке е.
    Да не има организиеани оревози тој ден од цела Мкд. До Рамстор?:D

10. duffi

duffi Форумски идол

Фала друштво. Има можност да тркнам и јас да видам што ќе се дешава.

11. Bridget

Bridget Форумски идол

Стартки напишале бе, не се старки?
    Мене ова не ми е верно, или како што пиша некој ќе има ограничен број од најмали и најголеми бројки или не се како треба. Тачка. Сите поголеми попусти на марка патики се на останати бројки (по еден пар) од постари модели. Ај ќе кажете, да не збориме предвреме.
    Финансии велите заеднички сите а никој да разглаби малку подобро, што значи тоа, секој троши од купот колку сака без да прашува, или прашува за секоја ситница? Кај нас заеднички се :!::D Имаме навика да кажуваме па и да се прашуваме скоро за се што купуваме освен ситници и јадење за дома. Не е страв :D едноставно така почнавме и така продолживме. Имаме некој преќутен договор за тоа колку да се троши а колку да се штеди и се држиме до него и така ќе е додека не дојдеме до тоа што ни е на ум. После ќе се опуштиме ми се чини максимално. Така да, не сум шкрта оти карактерот ми е таков :!: туку морам уште малку, па после здравје ќе биде -кад се сељо покондури. Поздрав!

Last edited: Aug 15, 2016
  12. danichap

Кај нас има куп кој е за штедење и куп за тековни трошкови.

За секојдневни потреби, храна, облека, козметика....не прашам, некако ми се подразбира дека тоа што ми е во новчаник е за тие намени. Последно, додека баравме поклон случајно видовме еден саат од бурбери на златно. Само што реков леле ама е убав сакаше да го земе а јас одбив. Немам потреба од истиот во моментов. Да беше некој поскромен а ми се допаѓа/ми треба и сама ќе го купев без да прашам можеби.

Сум имала неколку за мене луксузни шопинзи каде што било негова иницијатива и заеднички договор.

За поклони, макар и да е со симболична цена секогаш е заеднички договор. Најчесто сам и бил иницијатор и ми викал да прашам внуците што им треба, да им пратам по вестерн унион или да испазарувам од дм за мама и тетките.

Големите инвестиции, станот посебно, не биле моја идеја. За секој детал околу истиот секогаш се консултирам иако во моментот сум имала доволно финансии за да го обезбедам истиот.

13. galapce

galapce Форумски идол

Се отЧетуваме и ние де.
    Кад се броени,Мора се,Нема се..

Кога работевме и двајцата ако ме верувате и не се секавам како беше. Ко да не било пред две години.
    Знам само дека ем неконтролирано трошевме,ем за дома нешто подкупивме поголемо ама на рати,ем исплативме ем за неговиот дел за свадба заштедивме.
    Се отиде дур бев во болница. И покрај тоа што земав боловање.

Сопственикот на фирмата кај што работев,остана без да ми исплати процент за кој бевме усно договорени,ама тоа веке помина.
    А како би ми дошле сега тие пари.:drunk:

Паднав на усно,ј.бига.:rofl:

14. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Бригита-Бандита :rofl:

zhap4e, PUPICA, joy1 and 2 others like this.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Незгодна работа тоа оралниот :)

16. galapce

galapce Форумски идол

Имам и порано прашано ама стварно се надевам дека од убаво ја нема.
    Луме знае некој зошто ја нема @ozbilnazena?
    Ете немора јавно,нека биде и по лп или барем некој ако знае пишете дали е добра.
    Каква само ведрина имаше во таа жена.

Last edited: Aug 16, 2016
    mal.ecka, Annath, vitamina and 14 others like this.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Пред некој ден некоја од вас ми кажа која членка да ја барам за помош за Бугарски јазик, само ич не ми текнува за која стануваше збор :?:

18. danichap

Рефка те упати кај Скај, ама она мислеше дека мислиш на Белград, за спрпски, не за бугарски.
    @zhap4e ти по бугарскиов евентуално ???

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

се исполегна...ќе одморам мозок сега малку...

неподносливо е деновиве со малиот...тој освен осипот нема ништо друго што го мачи, освен што му е ужасно здодевно оти е по цел ден дома...веќе една недела се стори без шеткање...го извадов преѓе до маркет...тој како што е мерак за гушкање и разговор одма по децата оди...мајките ги поттргнуваат -нормално, не осудувам и јас така би правела -ама мене душа ме боли ....а тој цел зачуден?!

во врска со буџетот по дома...се е заедничко...се знае која е арч -пара а која е заштеда и таа не се чепка...

не ми брани ,не бранам ама се е кажано..нема ништо скришно...се разбира ако е во рамките на можностите и разумот....
    во претходнава фирма имавме бонуси на дневна основа кои секој ден ни ги даваа и постојано си имав некој денар на располагање за ситни покупки, па платата ми остануваше нечепната...ама се што е добро кратко трае, па и тоа...

@galapce и нас во фирма не изиграа...требше да земеме цела плата за јули,за 10 дена од август и к-15...10 те дена не ни ги исплатија..не одјавија...и толку...

Annath, vitamina, Artemission and 8 others like this.
  20. jasna83

jasna83 Истакнат член

Може ли вака да прашам нешто,не би сакала да повредам ничии чувства и се надевам дека нема никого да повредам?
    Каков однос имате со вашиот татко?
    Дали према вас знаеше да се постави како строг родител,пријател??

Thread Status:
Not open for further replies.