Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Еми еве јас идам :D можам да замислам како е внатре :wasntme:

На jasna83, Lady Phoenix, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.205
    Како ми тргнало со акање по улици вие пријавете се јас по кафиња ќе доаѓам ;)
    Тоа кафето како изговот, вода ќе пиеме.
    Пошто не кажавте каде е салонот "фемина" ќе си одам сега кај мене. Сакам и педикир ама пусто скржава сум :(

На Lady Phoenix, Annath, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мртва уморна сум а неможам да спијам,во 6 си дојдов и за два саата одам втора смена ама пак не викам тешко мие,млада сум и можам.
    Финансиите ни се заеднички од двцете плати тргаме за сметки и за јадење за цел месец и другото за трошење.
    Мене од септември платата ќе ми се покачи и по тој повод решив да купам фрижидер,апарат за леб и правосмукалка.
    Фрижидерот одма ќе се користи а другиве работи ќе одам на чување кај моите и ќе чекаат за користење во наш дом.
    Е сега да ве прашам дали има некој од вас земено Хепи кредит од Нептун и да ми објасни како е начинот за плаќање и одобривање на кредитот,јас ќе одам на 2 години исплата.
    И друго да ви кажам дека во Мана имате голем попуст.

На Lady Phoenix, Annath, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 17 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Одврзи ќесе Бошке.
    Незнаеш кое уживање е педикирот. Ќе ти се допадне повеќе од маникир.

На jasna83, Lady Phoenix, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    @monik55 мислам дека на страната на нептун детално е пишана цела процедура.
    Иначе и брат ми има земено ама ич незнам како беше :?: знам само дека работите земени на рати се му идат 10 пати по скапи отколку во готово.
    патем на некои производи немаше кабли па мораше дополнително да си ги купува.

Последна измена: 16 август 2016
    На jasna83, Lady Phoenix, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Има објаснето но сакав да слушнам искуство што веќе некој земал,тоа мие најпросто објаснување.

На jasna83, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    За хепи кредит мислам дека прво треба да имаш хепи картичка :)

На jasna83, Lady Phoenix, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.205
    На рати нормално на крај да е поскапо инаку немаат поента ратите. А шпоретот на пример секаде е без кабел.

На jasna83, Umbrella22, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Па нормално дека треба.

На Umbrella22, Annath и sanjaeva им се допаѓа ова.
  10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Добар ден :sun:
    Денес денот почна турбулентно доручек, перални, сукање јуфки, ручек и дури сега седнувам.
    Инаку денес на мене и мм ни е годишнина и иако не е тука пријатно ме изненади уште од сабајле. Претходниот месец си ја прославивме бидејки знаевме дека нема да е тука. Добив огромен букет ружи :)

Имајте и вие убав ден ;)

На kuc, mal.ecka, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    92.100
    Буџетот е заеднички иако јас не работам :| заедно се троши за се што се има потреба без давање отчет.Фала богу досега не сме се заглавиле со некои сметки или неплатени кирии, јас сум по распоредување пари за трошоци,ретко имаме можност за тргнање на страна но се случува месечно да ставиме во каса нешто минимално или пак нешто потскриено за недајбоже ако притреба.
    Едвај чекам да најдам некоја работа,да се вработам да допринесувам и јас за домот,на моменти многу лошо се чуствувам што не работам ништо :|
    Тешко е со една плата,секој денар плус е добредојден ама додека не се вработам нема многу опуштање :) Нашите ни помагаат ама друго е кога ќе си имаш се свое. Мајка ме теши дека кога и да можеле ке ни помагале иако сум се омажила тие за нас работеле нивното веќе поминало, така си е ама неможам цел живот да чекам дека ќе дадат некој денар плус, млади сме, здрави фала богу па ќе се трудиме сами да заработиме за свој дом и се што ни е потребно во иднина.

Денеска за ручек планирам само компир да изспржам за него и има во фрижидер некое мевце веќе приготвено,а за мене варен компир со салата ,ќе поминеме некако и денес не е страшно :lol:
    За вечер се преговара за кафе со новите младенци,едвај чекам да се видиме да раскажеме импресии ,да слушнам како се задоволни :l:

За попустот на конверс и јас не мислам дека ќе биде баш како што си замислувам,затоа и се предомислив нема да одам од сабалје ќе одам со мм после работа па здравје ако има нешто океј ако не пак добро :lol: Пред 3-4 години на попуст од фришоп си купив кратки старки лимон боја а сестра ми светло лила боја ,беа по 20е и беше гужви невидени :D
    Убаво е да се најде нешто да се искористи попустот,ама глупости не купувам за кои што немам потреба :|

И така ви велам друштво јас ,малку се подзаборавив со пишување , па ако нема што да правите читајте ме :lol:, сите да имате убав ден :hug:

На kuc, Peco, jasna83 и 22 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добар ден друштво.
    Оваа рефа ќе ме побудали со сликите :rofl: не да сум се изнасмеала. Се сеќавам лани ова време се такви гифови и муабети ни се редеа уз вишњовача и ж'та се сеќавате?! :D
    Па барбикју па ова па она..

Јас добра, а и никогаш нема да бидам подобро тој ден кога одам на преглед и го слушам мајкиното :l: како силно чука :inlove:. Луѓе доживљај ми е, лек за проблеми, нервози и замор :sun:, се е уредно фала му на господ, уште малку едвај чекам да одам на скрининг и да се видиме како мрдаме.
    (fingers)
    Кој не почуствувал господ да го посреќи со 2 дај боже, да почуствува и да види кој лексилиум значи за организмот. Мешко полека но сигурно си расте одоздолу и дека слабичка преубаво ми стои :makeup:.
    Ќе ставам слико некој ден :emo:.

Ќе одам на работа се читаме..

На kuc, mal.ecka, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  13. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    2 денa се бoриме сo тт,бaј д веј и јaс сум нaстинaтa и денес не oтидoв нa рaбoтa.

Дoбaр ден друштвo
    Вчерa се нaпив еден ринaсек и утепaв 2ч спиење,мм се зaнимaвaше сo мaлaтa..
    @joy1 тoa кoлoстрoмoт зa децa е вo вид нa прaшaк?Вчерa кoгa купувaв лекoви зa мaлaтa прaшaв имaa нa Др.Вoлц oкoлу 600 и кусур денaри.

Вo врскa сo зaедничкиoт буџет...сaмo јaс сум oбрaтнo oд сите вaс.Секoј свoјa плaтa,се нервирaв вo пoчетoкoт.Јaс дoдушa не земaм гoлемa плaтa не е ни200€,е сегa тие пaри ги тргaм нa стрaнa,ептен aкo ми притребa нештo зa мoј или негoви пoтреби или не дoстaсa oд плaтaтa нa мм кoјa и тaa е 250€.Знaчи целa плaтa oди нa сметки и јaдење.Зa децaвa зa oблекa не трoшaм мнoгу,мaлaвa тегне aлиштa oд брaт и,a женски рaбoти дoбивмнoгу нa пoвoјницa и крштевкa,зa синкo мнoгу гo снaбдевaaт мaјкa ми и сестрa ми-гaлениче им е.Шпaрaм,штедaм мнoгу сум пoстиснaтa негo пoрaнo.Не oскудевaме aмa не се ни луксузирaме...

Вчерa префрлиле плaтa пa бев дa си јa пoдигнaм,нaдвoр ме пречекa сoнценo,мислев некoјa сoнчaницa ќе дoбијaм,дaли декa не ми е дoбрo....

Кoнверс пaтики сaкaм и јa висoки крем ли се,сиви ли се aмa aкo се 1000ден не се скaпи,a и време ми е зa пaтикa,oвие штo ги имaм aдидaс ги купив вo Бoрис Трaјкoвски пред 6 гoд зa 1890 мaме им рaсплaкaв зимo летo...

Претежнo гaрдерoбa купувaм кoгa се пoпустите или шуткa пaзaр aмa aкo имaм пoтребa aкo веќе aлиштетo дoтрaјaлo,мм никoгaш oд пaзaр сaмo пo мoлoви,aмa и тoј истo сaмo aкo е нa пoпуст.

Штo беше другo муaбетoт?Зa журкa сaми без мaжи и децa пoтпишете ме имене...

Сo мaлo зaкaснувaње Среќни рoдендени и имендени@Buballe i @MilaP

На kuc, Lady Phoenix, Peppermint и 15 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Малечката многу сака бебиња.
    Кога шетаме ако види количка -трча по количката и вика ,,бебе,бебе,,..па нежно го гали и го бацува по рачињата
    Срце ми се стега:u:...да можев да и родам едно ,,другарче,, за до крај на живот ;(
    И велам ,,сакаш ли едно бебе дома да си имаме?,,:o (малечка е да расудува, па одговара -ДА !!:nod:)
    Рефо ми рече - да пробаме:$:$

Ама не...неможам пак истиот пат да го поминувам;(;(

На kuc, mal.ecka, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добар ден.
    Убаво исполнет ден од сабајле,многу овошје.

Ручекот готов,силите при крај,уште малку ке ср успиваме па со малку одмор ке се рестартираме и пљк јово на ново.
    Турли тава готова,се чека тарзан у пролазу.

Имам и јас црн фонд,мал ама го имам.:bandit:

На Peco, Lady Phoenix, jasna83 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    :rofl::rofl::rofl: Како си ме изнасмеала,да си жива.
    Денот ми беше тапа:rofl:
    Идам и јас ама за Нова година а овие гледам во купачи,и сите згодни

На Lady Phoenix, jasna83, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И ти си на сликата...не се препозна ??

На Lady Phoenix, jasna83, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Па јас сум со црна коса,претпоставувам Оти сум таа со ЉиљакоВите купачи

На Lady Phoenix, jasna83, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Епа да ве поздравам како шО е ред,Добар ви ден на сите.Ме немаше некое време и не можам да се уходам што теми сте свртеле тука
    За буџетот дали ни е заеднички,па се е на куп само што јас ништо не ставам,само земам,но со мерка.Купувам тоа што навистина е потребно и секогаш со мм се договараме што и како да направиме или купиме.
    Не е имало забелешки како и колку трошам,бил задоволен од мене,економична сум била
    За црвен кармин не сум,имам еден но никогаш не сум ставила,користам кармини во беж,месо или нежна розе боја.
    Кармини имам и сите се слични.Лакови за нокти дури 3,се испофрлав,не користам многу.Друго заборавив што имаше како тема.
    Ми фали идеја за ручек,отидов во инстаграмо да погледнам.
    Убав ден,тука денес конечно сонце:sun:

На Lady Phoenix, vitamina, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  20. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Кoј се рaзбирa oд сoнoви?Сoнувaв крлежи вo глaвa,aј дaбеa вoшки ќе знaв декa де пaри,aмa вaкa...

На Lady Phoenix, Esmeralda-MD и referentka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.