Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    Добар ден убавици, само да Ве поздравам:hug:... Денес втора смена на работа, па утрово и неделава со чистење ги започнав... Убаво сонце, потопличко надвор, па енергијата се враќа!!! Поздравче...

img_222966_2176216_l.jpg

@Mrs.Bass одма рецепт за переците. Прекрасно изгледаат и баш ми се пријадоа :). Уффф, обожавам се што е месено... А, линијата??? 8) Ма, баш ме брига :D :D :D

На ozbilnazena, mareane, anina и 10 други им се допаѓа ова.
  2. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    3.504
    Добар Ви ден женички убави; Ме нема ама баш никаде, лаптоп расипан, таблет скршен, а телефонов:(
    Јас да си кажам, обожавам, ама баш обожавам да ве читам, ама време за пишување:(
    Да се пофалам и со нов член на семејтвото, уште една нај, најубава ќеркичка со која сум 24/7 и не останува време ама баш за ништо друго. Ама ако, не се жалам, само ми е криво за поголемата, немам баш доволно време, колку што мислам дека треба да и посветам:( новиов член малку позахтевно бебенце е:)
    Се надевам дека ќе ве дружам почесто кога малку ќе си воспоставиме ред по дома и нормално кога ќе дојдам до подобри апарати за пишување:)

На Cuci81, Val-Dim, ozbilnazena и 16 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Хелоуууу лејдис.:hai:

Нешто заспани сте.............. понеделник, знам како ви е.:bandit::lol:

Јас кај свекорот и свекрвата на гости, сите четири во вис :rofl:, државен празник е и не викнаа на гости, пак лапачка, пијачка и плус некој да ги занимава деците додека мама одмара.]:):rofl:

На пладен сите испозаспавме на спална, леле се будам, две смрдливи мали ноџиња во уста:puke:, две не смрдливи ноџенца врз главата, ете зошто не се спие со деца ќе те угушат.:rofl::rofl:

Да ви кажам зошто и не се купува скапи работи за мали деца, тоа малиот преска како успеал кој го знае ја откорнал пелената и ја набутал во ногавица(facepalm), Матео вика по мене дека Конта бил стинки:worried:, кога што да видам се испо*рал до гуша, тоа пелената во ногавица не му дало да се лизне надолу:drunk:, вришти, пишти не дава да го избањам, бега по цела куќа (зажалија родителите на мм што не викнаа:D)се исфрлив во ѓубре, мислам нема шанси тоа да се испере,:puke:добро е што не му ги облеков фармерките што само што му ги купив, ќе умрев од мака ако требаше да ги фрлам.:x
    Леле што убав муабет си изнаправив.(lalala)(lalala)(lalala)

@Mrs.Bass
    :clap::clap::clap:

@pilenka нека ти е здраво и живо малото, мислам дека е ќеркичка.:?::hug::hug:

На Giovanna, Cuci81, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    received_782292201863203.jpeg

Еве како син ми ми го честиташе празникот на фејсбук. Сигурно го препишал од некаде, ама јас прв пат го слушнав. Слатко.:hug::hug::hug::l::l::l:

На Giovanna, vinozito1, Cuci81 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добар ден дамички!
    Со мало закаснување да ви го честитам денот на жената! Еве по некое цветче, чоколатче и поклонче па одберете тоа што вие сакате.
    mecesocveke.jpg
    Не му придавам некое големо значење на празников па дури и заборавам да честитам. Ама вчера навистина син ми ме изненади...^_^.
    Мм секоја година ми купува тоа што знае дека користам... Знаете, колку да се одбележи денот и да не биде прескокнат. Ама малечкиот е опасен па му рекол на татко си „Ај да и купиме на мама некое ланче. Гледав на еден филм, на мајката и подарија ланче и беше пресреќна„ (y)
    Така добив сребрено ланче со привезоче со две делфинчиња кои всушност би требало да ги обележуваат моите деца.
    Се тоа избрано од мојот синко. Браво за него, кај му текнало:clap:
    Имајте пријатен ден!:hug:

На eloves, Giovanna, Cuci81 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Според мене некакопогрешно го перципирате овој празник. Просавувањето на 8ми Март не значи дека само на тој ден се посветува внимание на жената, туку тој ден е ден на кој треба постојано да ги потсетуваме оние кои жените ги ставаат во подредена положба и кои сеуште имаат предрасуди за способноста на жената да биде рамноправен член на општеството.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Па ние како потомци на тие жени кои во минатото биле обесправени, во подредена положба, славиме што некој успеал да ја издигне жената на ова ниво каде е денес. Рамноправна со мажот во однос на создавање услови за нејзино школување, професионално реализирање,право на глас, рамноправен член во општеството и покрај се домаќинка и мајка. Верувам дека ни мажите не сакаат во се да бидат рамноправни со жените.
    Искрено никако посебно не го славам празникот, само честитам и по некој подарок дадам или ми дадат. Не славам по кафани, а не ни осудувам кој сака. Ама не ја разбирам фрустрацијата на некои мажи од овој празник.Секако дека жената треба да е сакана и почитувана секој ден не само на овој ден, ама исто тоа треба да се однесува на секој празник тогаш. Ако се сакаме и почитуваме секој ден зошто си даваме подароци за Нова Година, или за роденден, кога и во текот на годината го правиме тоа повеќе пати сигурно. Јас немам ништо лично ни со раѓањето и воскреснувањето на Исус Христос, ама тоа се мои празници како припадник на таа вера. Или денот на Вмро ништо не ми знаци, па празник е, не се фрустрирам ако некој го слави како што мисли дека треба.
    Од 6 до 8 март имаше вечери на женски права во кино Милениум и Кинотека на Македонија. Беа отворени за сите вклучително и машкиот род. Ме интересира колку од тие мажи што се фрустрирани од овој празник ги посетија настаните, изгледаа филмови, учествуваа во дискусии? Колку од нив се уверија колку е жената рамноправна или не, во нашето општество во однос на други општества? Се заинтересираа ли на кое ниво е жената овде рамноправна од лични примери не од тоа што некој ќе ни каже дека сме рамноправни?
    Незнам дали е решение и кај нас да се измисли некој празник за мажот или таткото па да се смират фрустрациите од овој празник кај мажите.

Последна измена: 9 март 2015
    На tessie, Val-Dim, Mrs.Bass и 8 други им се допаѓа ова.
  8. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077

Добро вечер дами. Јас само на поминување да Ве поздравам. Сака некоја погача? Да се разбереме мама ја правеше јас само сликам. И дегустирам де добро :)

На tessie, Val-Dim, Mrs.Bass и 8 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Јас во последен момент сосема непланирано и неочекувано си бев на прослава.Пополнував дупка кажано просто ама ајде,си реков да излезам да видам свет.Се средив home made со помош на ќерка ми ,се набоцкав на штиклички и ајде во живот.Местото на настанот е некој вид на клуб-кафана некоја комбинација ,не е чудо и ако може во кабаре да се претвори.Нејсе.На вратата не пречека надрндана млада дама која низ стиснати усни процеди дека капутите мора да ги ...оставиме во гаредероба.
    Кога се мора ,ајде...и таа на тоа ,се плаќа 50 ден по капут.
    -Добро ќе платиме кога ќе си појдеме.
    Ц,таа на тоа преврте очи и реч дека се плаќа одма.Добро е ,велам штом не е сега.Не ме сфати,не е ни битно.
    Влегуваме ,а таму само оние високи столови маси за стоење...и каде ние несреќни во најдобри 40-ти години цела ноќ да стоиме.Едната од нас отиде кај газдата да преговара за да се сместиме а да не гинеме на нозе и успеа да добие маса со дрвена клупа.Клупа еј.
    Клубот се полни ,млади постари,наша генерација...уживам до некаде.Ама почнува да станува загушливо и музиката бучна до точка на пукање,басот вибрира и ме удира одвнатре.
    Протеравме некако на крај да си платиме доаѓа кенлерчето и ми ја дава сметката,напишана на обична сметка од некое си минато време.
    -Повели тетке!!!
    Тетка јас за тебе тетка,донеси ми фискална бабуро една!!!
    Си дојдов дома во 2 и 30,тивко се вовлеков како на времето кога се враќав,си испив Нимер за секакви болки и Бенсендин за добро однесување,испив и чај дури да почнат да делуваат ...и еве ме денеска мамурна и болна.
    Џабе е кога имам младо срце ...кога мозокот не е ...а ни телото вретено.:rofl::rofl::rofl:

На Giovanna, vinozito1, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  10. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Се наполнила темава со ќитки.

Сабота, му кажувам на маж ми, дете, утре е интернационален ден на жената. Он вика, ќе доаѓа сестра ми на ручек, имаш ли нешто за готвење или да одиме да пазаруваме намирници? И како да не го тепаш? Секој ден му викам, ти одамна не си тепан ти игра некое ребро. И пак му попуштам, што да му правам.

Е, Луничка со славењево ме потсети кога еден ден реков, и пресеков, толку од мене. Каде и да си до 11 вечер дома да си. :D Има некоја отстапка за овоа правило, ама тоа е кога забавата е кај мене дома. Тогаш може до 5 сабајле :dance::d::d::d::d::dance::dance::dance: оти може ако му се кутнам јас другите и без мене да продолжат, па кој за колку има сила за толку.
    Колку пати така, ќе станам сабајле, прозор отворил некој, си викаш рака да му се позлати, да се изветрее малку, макар да некој можел да не однесе преку, па, преку тој еден саат сабајле додека уште било темно, се фаќам за апаратот и листам слики на кои не се сеќавам дека сум ги сликала, и се тешам дека не дека не се сеќавам, друг го грабнал апаратот и сликал :?:

Инаку, се размуабетив, а тоа што ме јаде не кажувам, па нека гриза така поголеми залаци. Јас си посадив магданос во мало шутарче во кујната на топло на прозор. Никна. Да одам да го гледам како расте. :f:

На tessie, Val-Dim, Daleron и 11 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ги освојува непцата и го подигнува расположението до максимум.:drunk:
    .совршената, огнена комбинација на медитерански билки и слаткиот, фин вкус на домашниот портокал.

Хај јас сум озбилна жена :hai:да бидете и вие озбилни сипете по една чашка пелинковец :angel:
    Јас му се навртев добро:drunk: мм вика јас да пијам ти да ми викаш:D
    Како и да е се заеба уште кога ме зеде:lol: Озбилно згодна и неопходна, под гас права сласт:wasntme:
    СДК - некој порано некој покасно одлепува, а јас таман на време почнав:D
    Жени бре арни, згодни и неопходни, стегнете по една чашка за цирулација (poolparty)(poolparty)(poolparty)
    И удрите по тоа мажите ич не ги жалите :punch: Ќотекот од рајот излегол:wasntme:
    Е сега зависи кај ќе удрите, негде страшно боли:wasntme:
    Баба Трпана вака стегаше по една и живееше 91-на:)

На Giovanna, vinozito1, girl-miri и 16 други им се допаѓа ова.
  12. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Среќен 8 ми март дами, со мало задоцнување, бидете весели, сакани и почитувани!

На tessie, Val-Dim, Daleron и 8 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    eх кога сум нервозна колку сум вредна и ручеци(во множина) направени и доручек на пола спреман а може поарно ќе беше[​IMG]

На bittersweet, girl-miri, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.522
    Добро утро спанки!
    Јас ни празник ви честитав ни ништо, моја грешка. Битно однесов цвеќенца кај мајка, свекрва и баби. Сите среќни со внучево како подарок плус го носам со мене.
    Јас и мм у саботата бевме сами се силевме се договаравме и на крај у 10ипол си легнавме. Ко некоја баба сум станала.
    Уз пат да ве прашам УЈП у ГТЦ до колку работи знаете? За даночниве пријави.
    Вечер идам на театар, брат ми ќе ме носи. Не сум била неколку год и ептен сум тажна заради тоа. Порано репертоарот на кина, театри, балети опери се ми беше под контрола. Сега ништо не ми е.
    Утре ќе пишам импресии, се надевам добар ќе е мојов кам-бек :D

На girl-miri, bittersweet, tessie и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    download.jpg
    Добро утро девојки... Денес никој не почестил кафе??? Добро рече Божица, сите денес спанки :D 8)... А и јас да се пофалам „голема домакинка“ утрово - се разбудив во 9:30 :D... Кога го видов часовникот се испаничив, ми отишол денот... Кога ќе готвам, раскренам... а во 14 треба на работа да одам... Ама брзо се организирав, па еве ме да читнам што има ново...
    Март бил светски месец на театарот, па во нашиве театри билетите се по сто денари :clap:... Се договараме со колешките од работа да отидеме барем на 2-3 претстави... Таман ќе се договориме што да гледаме ( некој гледал ова, некој она - па несака дупло да гледа), кога нема карти за таа претстава - се распродадено!!! Ама има уште многу до крајот на март - ќе отидеме секако (y)...​
    Мислам дека до 15,3,2015 работното време е до 20:00 часот!!!

@pilenka честито керќичка, да е среќна и насмеана 100 години!!! А, поголемата керќичка гушкај ја почесто :hug: :hug: :hug:... Сите ние, кога ќе се породиме со второ дете имаме грижа на совест дека немаме доволно време за поголемото дете... За некој месец се ќе ти се среди...

На pilenka, lunicka, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добар ден женчиња и од мене

Нешто Ве нема овие денови:?:
    Јас сум добро, работно како и секоја ден...Домаќинка и пол , пак си погледнувам некои рецепти на интернет и се мислам што вкусно да зготвам денес:)

@pilenka жива здрава ќеркичката голема да расте...

На pilenka, girl-miri, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den i od mene :)
    Denes domasno a koga pak ne :D rucek,cistejne i cistenje :| pa posle toa mala banja za mene dodeka malata spiese i mm pred da odi na rabota.
    Zdravje utre ako e ubav denot sakam edna prosetka taka podolga da si napravam so mm i malata :o se razbira ako ne ispadne nesto kako sto znae da mi ispadne,zatoa nesakam da planiram pred vreme oti mi go smenuvat planot :|
    Sega malce so malata na vozdoh :)
    Imajte ubav den :)

На Mrs.Bass, anina, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Sto stana so temava, zamira!

19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас сум присутна [​IMG]

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.438
    И јас сум тука.
    Си барам симптоми на грип и проверувам наизменично температура со 3 различни топломери.
    Оти нели, може не еден туку двата грешно да кажуваат па да се осигурам:rofl:

Арно си знам јас само по салони за мебел си акам неделиве, цацко ме тераше лепота да терам и коса да стрижам.
    Возбудена сум. Нови плочки и ламинат, белено а и целокупниот порачаниот мебел стаса денес.
    Се надевам мајсторите ќе бидат вредни до викендов со монтирањето на истиоти од понеделник се и од овој стан ќе може да пренесеме.
    Што вика мојов :f: мое од другата недела ќе те пресадам на другата локација.

На MacenceEna, bittersweet, lunicka и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.