Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Луѓе, ај сега сериозно.
    Какво сирење купувате?

Сега последниот пат зедов од идеал шипка мислам, мешано сирење, тоа во кутија што е, и многу ми се допадна. Би можела цело да го изедам на два пати.

Многу сакам млечни производи: тврди сирења и кашкавали, па дајте предлози за убави нешта, со винце, ама да ги има на нашето тржиште, на пример во Веро :)
    Се излигавив веќе.

И уште нешто. Да не продава некој половна лента за трчање?
    Да е функционална нормално.

На anel, duffi, jasna83 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.091
    Најавуваат дожд, а и ете врне. Од сабота ќе се подобри велат и цела недела ќе е топло.

Јас, и бомбони и лижалки гризам:P.

На jasna83, Bozica1980, mariatim и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    @ozbilnazena ја „снема“ од форумов во времето кога имаше „тешки“ превирања на темава и кога голем дел од редовните „муабетчики“ ја „бојкотираа“ темава 2-3 дена... Мислев дека и таа ке ни се врати, како и останатите на +/- 40, но тоа не се случи...
    Во некои подоцнежни муабети некоа девојка (не се секавам која), напиша дека е добра. Да Ви кажам искрено ми олесни на душата затоа што Озбилната жена ми беше мила виртуелна пријателка...

Ако некогаш „инкогнито“ чита на темава и порачувам...
    Знам дека си ни лута затоа што не те „свртевме“ на шипката...
    Врати се... Најубавата шипка ке биде твоја :D

(За оние што не знаат... Ова ни беше интерна шега. Имавме журка на +/-40 и скоро сите тогаш активни членки „се свртеа“ т.е изиграа на шипка, а Озбилна жена - пропушти... Неколку пати напиша во постовите дека и е криво што не заиграла на шипка...)

На anel, duffi, referentka и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Бреее... Што жени ке бевте :P
    Три часа Ве чекам да се изјасните на тема „швалер“... А Вие ни Ш од швалер не покажавте :D

kuce-najdobar-prijatel.jpg

На anel, duffi, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    И јас не сакам бомбони и лижавки таквите шеќери не ми се допаѓаат :D ми немаат вкус туку "она отров благо".. ни гризам ни шмукам не фала.
    До сега низ животот милион луѓе ме имаат понудено за бомбони. Не не и не никогаш не земам камоли в уста да ставам.
    Чат пат орбит лути мојт.
    :D

Ќе се спие или ќе се прича до сутра?!:emo:

На anel, Artemission, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Мислам ниту една нема ни Ш од швалер на темава сите некако сте ми домаќински расположени што не може човек да помисли дека би мувнале некој швалер:^)(facepalm).
    А која какви бонбони сака јас обожавам гумени поготово со вкус на некое овошје такви мекани жилави сочни

На anel, duffi, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    И јас сакам гумени бомбони мада што заби болат мање битно оние со кока кола ми се фавирит. А кога видам на рефуз низ тезгите р тоа ми е врвот на секое слатко задоволство.
    На пример нешто вака..

images-1.jpg images.jpg

Ова само мирисот ќе те онесвести од рефусот :|

На Petar80, bittersweet, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  8. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Јас сирење само Смојмировско конзумирам. Од солените, другите не ми се допаѓаат.

Сега овие 8 месеци конзумирам само - несолено. Ама солено на сцена, 550 денари кг.
    Две добра за жал нема. Јадење без сиренце и салата не обожавам и тешко седнувам ако ги нема на трпеза.
    Мрсен газ- викаше некој- кој сега е далеко од мене и срцето. :bandit:

За месец иполовина до два се враќам назад на моето омилено сирење. :makeup:

Кашкавал не обожавам многу.

Планирам да џогирам штом добијам дозвола од доктор после пораѓај. Ем за линија, ем многу убаво ми делува во главчето.
    Сега ми експлодира глава, ме стега срце, гради. Многу мислам, си пружам луксуз, не дека не.

Помин нека има само.

Денеска ме зафркна и телефонот. Марфи.
    Ај , едвај го вратив во фабрицка положба, инсталирав фејс и да и звонам на мајка.
    Неsaka. Уште 2 часа се занимавав со телефонот, го управив на крај.
    И се јавив на мајка да ја поздравам у сабота штом слета директ на шалтер. Да се подготви, да си знае. И кажав и ај чао. Вика ја користам, се смее. Доста е толку, нема за шо да правиме муабет.:rofl:

Ми рече да си земам пари, имала оставено дома некој денар. Ама гордост, си одбив категорично.

Во себе знам дека си помисли - нит се водам, нит се терам. :tmi:

Немам сила да се расправам, уште тоа фали. ќе си помолчам овој пат. Не можам да ја сменам сега банката. Сите документи и за боледувањето и утре трудничко ми се испратени со трансакциска од стопанска.. Ќе пребродиме.:tmi:

На Petar80, bittersweet, anel и 21 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Ane-Goki1 среќен роденден!:) Наздравје тортата. Подели со другарче. :sweat:

Сирење мешано, мм. Или биено. Меките, несолени...:shake: Кашкавал и јас не јадам многу, многу. Освен на пица. Некогаш во омлет..ретко. Сирење.. со се.

На Petar80, bittersweet, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Се прибрав малку, не дека не очекував таква вест, логично е да ме задржат некој ден за детално да ме испитаам ама ова со интервенцијата ме пресече - гром од ведро небо :worried:
    Не сум исплашена, еднаш сум минала низ тоа, ако треба пак ќе минам, само ете веста наеднаш ме здрма, ме изненади, шокира, ваљда е нормална таква реакција.
    Ќе се борам, штом имам луѓе кои ме сакаат ќе се борам, овој пат имам и причина и мотивација - дм нормално кој друг :angel::inlove:

Тврди бомбони и јас не сакам многу, не можам да ги лижам, дирекно ги кршам, а лижавчиња си сакам :lol:
    Си купив од џамбо 3-4 од оние големите, демек за украс ама отидоа :wasntme:
    Е, за гумени бомбони душа давам, ме научи дм па нон стоп ми купува или мечиња или од оние јаготките.

Сирење убаво ми е од Конче кравјото, цврсто е, вкусно и убаво се пржи, исто и на Јока и на млекара Мики :)

Кашкавал не јадам освен во пица, порано татко ми купуваше еден убав солен па во рерната од дрвениот шпорет ќе го растопеше и му правеше некој сос, е и тоа го јадев ќ, превкусно беше.

Да го испратам господинот на спиење па да легнам и јас, доволно беше за денес.

Последна измена: 17 август 2016
    На Petar80, bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 27 други им се допаѓа ова.
  11. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    :hai:како сте друштво?:)
    Како и секогаш убави теми на муабет си имате. :)Ви се приклучувам само кога имам што да кажам, на тема мажи и бебиња си молчам како риба, на тема швалерај можи да ве зезам.:):angel:
    Од гумени бонбони само Харибо ги сакам најмногу, мечиња, јагодчиња, оние со вкус на тропско овошје. На горештините ми беа гориво за енергија за работа, учење. Едно време од гумени бонбони ги купував Маша и Медо:lol: во форма на ајкули, срциња:rofl: од маалската продавница, што да се прави детето во мене никако да порасне.:rofl:
    Од сирење највкусно ми е на Идеал Шипка макар што некогаш се случува да земам биено на некоја непозната фирма ама сепак ми било вкусно и фета сире некогаш зимам ама некако за еден залак го снемува, се топи во уста за час.:(
    Повелете на какао кое за чудо не ми претече додека го ѕиркав и го пишував постот.(y)
    Што да се прави читам пијалок на боговите било какаото па решив Божица да се престорам.:angel:
    Шала на страна морав да најдам поздрава алтернатива за задоволување на потреба за чоколадо, колачи тоа е што се мора мора се и не е тешко, а тоа е факт дека мора да се воведе ред со исхрана.(waiting)

На Petar80, bittersweet, anel и 24 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Гo уклучив дигитрoнoт зa дoмaќинлук и ми се стужи :worried:
    Гoлеми прoекти, a чергaтa скрaтенa некaкo.
    Еден биднa. Лепoтичкaтa мoјa сo лaвче нaпред (вo тренд сум) ми јa дoнесoa, oсвеженa и рaзубaвенa. Oдвaј чекaм утре дa јa збрмчaм низ грaдoв.
    Другите или ќе пoчекaaт или ќе хибернирaме пo дoмa.(facepalm)

На Petar80, bittersweet, anel и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Фала @zhap4e :* па повелете има за сите :^::d:
    14030669_1812561315643757_1684447751_n.jpg

На Petar80, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, anel и 25 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Лепотичката моја си доби нови гуми и балансирање на тркалата. Скупо било тоа одењето на сервис, ама тоа ти е. Најпрактично возило за градска, селска, па и регионална вожња. Ставаш нафта и забораваш оти треба полнење или знак дека малку ја возам.:?:
    @Sky-butterfly Малешевско овчко сирење исклучиво од домашно производство од проверени луѓе. Друго не купуваме.

На Petar80, bittersweet, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  15. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Сирење секoгaш мешaнo oд здрaвје рaдoвo.
    Вечервa нее лaднo,пријaтнo зa нaдвoр,зaспa мaлoтo пa сo мм лубеницa нaдвoр јaдевме.Цел ден вo кoфa јa лaдaм,a oн кaснo дoјде и викaм сегa лубеницaнa,пa aј демек жaл му билo штo јa лaдев пa ќе сме кaснеле(a и двaјцaтa некaкo сo силa јaдевме,кaкo дa и бевме дoлжни нa лубеницaтa)
    Утре пoсле ручек средбa сo другaрките имaм некaде нa кaфе,мм сo синчевo кaк свеки ќе.oдaт дa шетнaт.
    Среќен рoденден кoј слaви,@joy1 сo леснo дa ти oди фaксoт,пa блиску си ми сегa те кaнaм нa кaфе,a мoже.и нa фaкс дa се сретнеме не му знaеш(имaм испити уште некoј).
    :hug:

На Petar80, VladeMila, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Кај решив да ве ѕирнам и поздравам, вие за бомбони сте отвориле муабети, и то гумени, па и слики...мх мх.. па морав да роварам низ шкафови, ама не, вчера ги згнетив сите :$ па се задоволив со едно милка, после родендени бар таков шкаф има..неколку дена :rofl:
    @Ane-Goki1 среќен роденден!! Тоа фатив од прослави, па на останати на кои сум пропуштила едно групно честитање за сите поводи - свадби, родендени, имендени, слави, кршетвки, бремености, раѓање...подновување со гардероба,домакински работи, фаќање дечко, па чак и швалер...
    Денес доживеав она што е сон на секоја девојка - двајца машки да се караат и тепаат за нејзино внимание8) двете мои синчиња се испокараа кој да бил од таа страна, малото цица, големово го турка ме тегни, па и малово почна турка и мавта со рачиња :lol: слатки маки мои :)
    Туку сакав да прашам, дали и каде можам да донирам коса ??:?:

На VladeMila, bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    178.138
    Дали вашите мажи знаат што сакаат?
    Прашувам затоа што во последно време сè почесто се среќавам со овој израз.
    Пр. жена бара маж кој што знае што сака. Јас очигледно не знам што сакам, затоа што не знам ни што значи тоа :D

П.С. За пријател прашувам :rofl:

На VladeMila, bittersweet, anel и 19 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    Сирење сакам и можам да јадам секакво,можам секогаш и со се да го дадам ама малку количински.Најчесто купувам мешано од Здравје радово.А обожавам и овчо домашно ама тоа на канта само се наоѓа а дома само јас сум по сирењето така да ретко земаме(не дека не можам и цела канта да ја решам:rofl:)
    Бонбони ретко јадам ,само орбит или ако начекам ретко негде download.jpg мои омилени од детството

На VladeMila, bittersweet, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    7.576
    Јас сакам сирење,ама почнав да го избегавам:(
    Качувал холестерол:(

На VladeMila, duffi, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.164
    Допаѓања:
    329.389
    Mojot znae sto saka :D

Sekoja neka si kaze za svojot :makeup:

На Petar80, bittersweet, anel и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.