Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    крвната слика не зависи од килажа, мајка е 50кг холестерол, триглицериди се и е отидено 3 пати над граница, тате е човек од 110кг па има идеална крвна слика

На VladeMila, galapce, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.889
    Допаѓања:
    183.104
    Јас почнав протеинска диета ако е се по план 5кг ке мавнам за 15 дена

На mareane, JuLleE, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Ма ја палам патики и патека...
    Справата исто...
    Мислам џабе е пазење храна без физичка активност. Слабееш ама некако се сплескува се.
    Инаку @Sesil во право си за ова..

На mareane, PUPICA, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.889
    Допаѓања:
    183.104
    Ако зафркнам со диетата слободно натепајте ме
    Сега легнувам
    Гуд најт

На mareane, Bozica1980, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Кога јас нешто грешка сум кажала :makeup:

На Peco, Bozica1980, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  6. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Dobro utro.:hai:

Cel cas citam.. nemam nisto pametno da kazam.

Vistinski maz ne brza da gi soblece pantalonite. Ce ne baknuva i pregrnuva i ce ne natera da se custvuvame edinstvena.

Nadvor od temata. Mi fali nesto. Mafe ..:wasntme:]:)

На VladeMila, Peco, kjukli и 27 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Леле страшни соништа овие две вечери. :D Умирам во сон, ми се прилошува од нешто...некој ме труе... само плачам. ;( Иди заспиј после.:| Сум патувала за некаде. Со брод ли, со авион ли... Кујзнае. Ми украле три прстени дур сум спиела. Два биле златни. Само нив сум ги имала. Како смееле така. Нели им било грев и жал...? (прстени не носам). Ми украле и некои други работи после и на крај ме отруле.(facepalm)
    Се изнаплакав, се изна..:puke: дур не издишав на крај.:rofl: :|

Мареана, кај ти текна на тие бонбони со кафе :mm: Ги обожавав.
    Живни, Галабо. :)Да не ти беше мали толку мал..ќе ти речев, прати го на гости некое време. Ама не знам јас со мали деца. Со дрндала, поголеми, знам.

На VladeMila, Peco, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    пиев кафе, се туширав, бричев, доручкував...а тек е 7 часот... имам чуство дека денас ќе биде напорен ден на работа...:emo:
    добро утро и имајте убав ден ....

На VladeMila, Peco, kjukli и 17 други им се допаѓа ова.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Туширана, турско сварено и пак се бапнав в кревет☺Ама за брзо ќе треба експресно да се спремам за на работа а ми се спие ми се плачи таман си најдов идеална перница, мобилен на airplane mode и спијање☺.
    Заземам став во животот (си прифаќам ситни задоволства на работа кои не ми беа достапни порано-рајат кафе, чорба, муабет малку на воздух а не затворена во канцеларија и стресена до бога).
    Ќе почнам и дома да си ставам ред...На пиедестал ЈАС (совет од млада, мудра, прекрасна личност @zeka :*).
    Ми треба и фали храброст да го направам сето ова кога се работи лично за мене...
    Имајте убав ден:)

На VladeMila, Val-Dim, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Јас на ова ,,паднав,,:$:$ @zeka

Кафе на биро и по некое предметче, колку лебот да си го заработам.
    Дури се срамам што немам работа еве две недели веќе, ама не зависи од мене:(..сите по одмори, нема кој да те опсуе]:).Не сум учена да седам на работа.

На VladeMila, Peco, kjukli и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Овие два дена природно се будам два часа порано од што треба.
    Денес слободен ден, а јас станав обавив се утрински што треба и се вратив на кафе во кревет со инсистирање да си презаспијам, ама се мачам.
    Ќе ме фати дремка да дремнам саат два кај и да е.
    Денес ден за одмор.

На VladeMila, Peco, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    И кај нас лилјак влезе скоро, а и врапчето ви го постирав тука. Ќе се мажам пак, нема што друго!
    Па мајко му човек еднаш се зезнува не ќе праам иста грешка два пати :D :D :D Шала малку!

Галапче и јас ко Кре-Кре ќе ти кажев, пушти срце малку. Дете за дете па и ти имаш живот. Дој у Ск јас чувам дете тебе на уљепшавање ќе те пратиме. Има да го збуниме Тарзан (hollest):emo:

Добро утро!

На VladeMila, Val-Dim, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Мене некако деновите ми се куси. А уште не е дојдена зимата. Кај ми е крајот. 24 часа не ми достигнуваат. Мора да направам поинаков распоред по обврските.Нон стоп се работи, раскрева, приберува...а пак некако ко несредено.
    А и на работа на повидок многу обврски.Се фатив сама себеси дека кога сум нај под притисок со обврски и датуми, најчесто идам ваму. Ваљда да одморам очи, мозок. Да релаксирам мисли.Да соберам концентрација и добро расположение.Со лепо форумско друштво нормално дека ќе се растеретам.
    Кога сме кај Да те опсуе некој на работа, сте имале вистина такви ситуации? Да те навреди до толку странка, или пак колега, шеф ?

На VladeMila, Val-Dim, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро!

Бонбони - или некои Орбит, гумени може или Ментос. Малку лижам и после им влегувам со гризење. Немам трпение да ги лигавам 5 саата во уста. :D

Туку, сирењата се моја специјалност. Се давам во млечни производи. Јадам и сирење и кашкавал. Од сирења, во последно време купуваме козјо - Солза. Мириса помалку и од овчо, а вкусот е исклучителен. Го има во Веро. Има варијанта и со црвена пиперка, мелена и со зачински билки. Сите се вкусни. Солено таман, вкусно, за мерак. Од понесолените, еднаш од Веро купивме Емборг фета во масло и зачини. Повкусно нешто одамна немам пробано. Фетата цврста, малку соленка, фина, таман за мезење. А маслото може да се искористи после како дресинг за салати. Ммм. Од истава фирма и мувлосаното сирење е прекрасно. Сакаме да купиме неколку видови сирења со либево кога ќе залади и да направиме даска, па да ги мезиме со бело винце. :inlove: Инаку, велат дека подобро од галичко/гарско сирење и беровско сирење нема. Па желба ми е да купиме канта еднаш.

Од кашкавал најмногу јадам едамер или гауда, од странска фирма, купени од Веро. Но, знаеме повремено да купиме и од оние Монастир, Кајмакчалан, сигурно сте ги гледале во маркет. Вкусни се, наши, нели, очигледно е. Пармезан исто знам да јадам. Според расположение. Па уште кога е придружено од сувомеснати производи од Златиборац.... :drunk: @Sky-butterfly секоја чест за темава.

Маж кој знае што сака, @Peco, ми е оној кој не седи на две столчиња, кој е упорен додека не ја освои девојката која му се допаѓа, кој знае кои карактерни особини ги бара кај една личност. Оној кој се бори за што било во животот и не се крие зад сукњата на мама, туку знае да ја построи и неа кога заслужува. Кој не е кукавица. На кратко.

Инаку денес пак истото ме чека. Работа, дома, серија, спиење.

@Bozica1980 sexy as hell!

Вие имајте убав ден.

На bittersweet, VladeMila, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.578
    Dobro utro. Kolku sakam sirenje ke vi kaze faktot deka go ubeduev tatko mi da kupi krava pa me terase jas da ja cuvam. Otkazavne idejata pa zamoliv za koza i istiot odgovor. A sirenjeto od majka mi pa najvksuno. I taka sea si kupuvam najveke na zdravje radovo.

На VladeMila, mal.ecka, kjukli и 16 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Сирење порачуваме од Берово во мали кантички.
    Поскапо е, ама барем убаво е и мириса на сирење.
    Кога ќе снема во кантичето, тогаш купувам од КАМ маркет, има убаво на ,,Ѓорѓиеви,, и не е скапо.
    Дома сме рзлични во вкусовите за сирење.
    Јас сакам масно, тој си сака посно...а башп Беровското е нешто на среде, па задоволни сме и двајцата.

На VladeMila, fallenangel, jasna83 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Добар ден од мене!

Јас ненаспана... посебно оти малиов ми падна од спална :tmi: дојде ноќеска кај нас, а мене ми е тесно, плус ми е страв да не ме удри по стомак и се префрлив во дневна, ги оставив со мм на креветот, ама го заградив со перници, џабе. Пак си треснал :( а креветот е едно метро висок :worried: се изедов жива што станав, ама ум за другпат, столови ќе ставам. Детево не спие мирно, само ровари по кревети. Па така ненаспана си останав. Денес ќе одмарам, ни ручек не ми се прави, ама ќе смислам нешто набрзинка.

За сирење - јадачи сме сите, признавам. Канти земаме, најчесто галичко или малешевско, исклучиво овчо, од познати, проверени луѓе. Ама многу брзо се троши, последно кантава од 12кг што беше, за неполн месец отиде.... сега немаме од каде да нарачаме, па земаме различно, овчо да е битно е, ама ниедно не ни се бендисува. Некако најдобро беше од Николови, ама и тие го расипаа. Мразам што немаат стандарден квалитет.

Ќе се дише полесно денес... или не?

Убав ден!

На bittersweet, VladeMila, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235

Ивана и Баже имале и вовед, со некст, некст гледав што е многу многу е. Добро, зошто го прават ова луѓево?

На kjukli, jasna83, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    ^Тоа го мислев и јас кога реков дека многу енергија и време се посветува за неважни работи, а на првиот момент кога бракот ќе се најде во криза се разведуваат, без барање решение за решавање на проблемот.

Добар ден.:sun:

На Val-Dim, Peco, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Тоа со танцот го погледнав вчера. Срам ме фати. Со кој памет прават вакви работи? И да биде нешто поинакво, оригинално, да биде барем со вкус. Ова беше еднакво на глупирање.

На Gushkalo, kjukli, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.