Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Оваа им е лав стори или (facepalm) цело немам сила да го гледам :Dлеле ами замислете ги како било кога ги снимале ццц ... Оваа го прават затоа што мислат дека така треба :rofl: ама пак зошто да излезе во јавност се не ми е јасно :|

Јас се возам за пола саат сум кај мајка ^_^

На VladeMila, mal.ecka, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво луѓе.

Гумени бомбони сакам и ги карам децава,посебно ќерка ми кога постојано ги јаде. Не е здраво за забите,ама оди па забрани му на дете.Кога шетаме во Сити Мол,на трети спрат нели се продаваат рефус,па полниме една ќесичка и заедно си ја јадеме:D.Најубави ми тие киселите.А Кики и Бронхи ме потестуваат на детство и можам кило да изедам и да не ми се слоши.

Сирење купуваме овчо од Западна Македонија,мислам Лазарополе,тоа маж ми поточно знае.Од проверени производители,цела канта.На гости пробав мешано Здравје Радово и ми се допадна.
    Сакам и мувлосано и немам проблем да пробувам нови вкусови.
    Мислиш французинка сум:wasntme:.

Што сонував(facepalm).Маж и на @Annath бил на гости кај нас,се познавал со маж ми.Јас на три и пол сум се правела дека не ја познавам жена му.Така да морам да ја запознаам Ана,за сонов да има некоја смисла.:D

На bittersweet, VladeMila, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро
    Кафе пиено и сега се пулиме сите по дома. Мадам шетка низ дневна како шатче а ние сме зјапнале и се радуваме.
    Ручек ќе биде шпагети болоњезе.

Синоќа бевме во бољи живот. Убаво се спроведовме со едни пријатели и бевме на вечера.
    Сирење купуваме турско некое. Големи љубители на кашкавал сме, онака за мезење уз винце на мажето посебно. Најчесто купувам даш шта даш од понудата бидејќи кога ќе прашам кое е од пастеризирано млеко изборот и те како е стеснет.

Подеднакво се чуствувам кога во ајс кафе пташувам дали сладоледот е со јајца или се пулам на етикетите од сувомеснатите производи за термичката обработка(уствари не паметам кога последен пат сум јадела сланини, вратови...од самата помисла ми е одбивни) :tmi:, ама секако ако сум решила да конзумирам нешто и немам преференции кон одреден вкус или вид на производ...па не ме кошта ништо да прашам и да посегнам по она што е поадекватно за мене.

Вчера и последниот куфер го спакував. Остана уште малото, рачниот багаж за работите кои во сабота во последен момент ќе ги доставаме.

Во однос на прашањето на Пецо. Јас му кажав што сака он :rofl:
    Вистински маж е оној кој ќе те направи кралица. Не да живееш во палата, не да те опсипа со злато, не да имаш куќни помошнички...туку те гледа/чува/сака како една.
    И нели, принцеза да му родиш :P

На bittersweet, VladeMila, Viktorijaaa5 и 29 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Што се смеете бе,млади,здрави,прави се...сме се собрале овде бабетини па се чудиме,епа го немаше ова у наше време:rofl::rock:...
    За да снимиш вакво видео се прашувам дали треба да ти фалЕ даска,слепо да следиш „трендови“ или нешто трето:tmi:
    Добро утро,добар ден.
    Ќе биде ден како и секој...
    П.С.Сирење,кашкавал,генерално млечни производи можам да да јадам од сите видови,од јутра до сутра.:!:
    Добро,не баш сите.Не сакам од мувлосаните сирења и слични на нив.
    Што вика мајками „ти не јадеш шопска,туку сирење со патлиџан,краставици...“:D
    Бабами бог да ја прости викаше „што е тоа јадење парамани сирења“:rofl: ...

На bittersweet, Viktorijaaa5, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Бубале, @mariatim @Sesil фала ви се најубаво да ви се врати :hug:
    Па повелете на торта има уште :P
    Имајте убав ден сите од +/- 40
    kafe_jeni_animirani_kartinki_animacii.net.gif

На Val-Dim, Peco, fallenangel и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    Пупице јас од пуста завист вака пишувам, неам вакво видео јас ;(;(;(
    Ај за наредната свадба, па ќе ве канам да денсаме заедно :dance: :ninja: (hollest)

На Peco, fallenangel, Ana Marija 1 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    @ph.orhideja може и се знаат, којзнае :lol: и ние ќе мора да се запознаеме :D

За кашкавал не кажав... осоговскиот мешан ми е најубав... после овчиот... оние гауда, едамер и слични ми се убави за тостови и пици, за друго потешко поминуваат.

@PUPICA иста сум... сирење со патлиџан, краставица и пиперка јадам :D додуша, сирењето ми е место сол во салатата, па сега ти види колку ставам... пола грутка иде ко ништо во една порција :$

На jasna83, mareane, ALISA0000 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И вчера ве читав коментиравте за овие младенциве. Ако вас не ви се допаѓа, а нив да - кои сме ние да им „судиме“, па уште да ги исмеваме?! Може и на некој друг не му се свиѓала нашата/вашата свадба, ама ако тој коментира, одма ќе го свртиме муабетот „свадбата е за нас“, „нас да ни е убаво“, „секогаш има некој кој не е задоволен“... Мислам да ги оставиме младиве да си прават како сакаат. Ова е ден кој ТИЕ ќе го памтам до крајот на животот - ако стилот им е ваков (може за нас кич, за нив кул) нека им е. За нас ќе се некои двајца што се глупирале, за нив нешто сосема друго.

Едит. За сирење не кажав - сакам овчо!

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Пред 3 години службено во Фиренца.
    Гостопримство на нивоУ,за јадење од пиле млеко,од пици, морски плодови до кавијар и некојси рептили ,преку вода, кока-кола до моети...
    Јас не тргнав прсти и уста од млечни производи. Сите ме правеа будала во стилот „кога друг пат во живот ќе си дозволиш вакво гоштевање, си се фатила за пармезанот,сирењата,кашкавалите,намазите, пршутата и дињата“ :rofl:
    Е, не, ќе јадам јастози и ќе пијам непроверени вина:drunk::rofl:

На kjukli, Peco, fallenangel и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    ^^Е не... јастози ми потребале при толку сирење :wasntme:

На kjukli, Peco, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    rsz_20160818_105658-1.jpg

Седам на тераса со какао, додека уште е сенка. Раздвиженоста е секој ден помала. Си одат странците и почнува се да се враќа во нормала.

Прибирлива сум ептен за сирење. Најчесто купуваме од Кам или Смојмирско. Пробавме и со Здравје Радово, ама за мој вкус е меко и несолено. Реално кај нас и нема некој стандард , еднаш ќе земеш супер, после заникаде.
    За жал немаме луѓе во Малешевијата.Едно време додека дедо ми беше жив редовно носеше од таму.
    Сега со душа чекам да одам на Хотел Манастир Берово за да апнам вистинско сирење. :D

Мм треба да знае дека ме сака само мене и да го докажува истото секој ден. :D

На bittersweet, Viktorijaaa5, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Da ve pozdravam samo :hai:
    Gledam temata za doenje vo javnost aktivna povtorno :lol:
    Jas rabotno ama mi zezi bez klima a koga ja uklucuvam mi studi ni na mene ne mi se pogoduva |(
    Kafe ke si pravam pa ajde i vas da ve ponudam :)

На Artemission, Viktorijaaa5, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.617
    Добар ден!:f:

Убаво временцево. Чекам макароните со брокули да стасаат, па да шкртнам тука да не плачете после аК ме нема:rofl:.

Сирење и кашкавал...месо не ми дај ама тоа и зденки со се јадам. Сирење најчесто купуваме Смојмирско мешано, а кашкавал кравји Гауда од Кам, во жолто пакување што оди по 500-600гр. Ако не почнал да ми никнува во стомакот веќе...:D Не паметам да сум седнала на маса, кашкавалот да не се принесе...преку ден се купува ново пакување последниве неколку месеци(facepalm). Чисто овчо, козјо не можам до уста да принесам:doh:.
    Вратови, чајни, кулени...мноогу ретко. Обично мајка ми еднаш во два месеци ќе изрази желба за такво нешто, па земеме пола кило.

Ајде сега помош. Го има ли некоја ова чудо? Вреди ли да се купи или да не се залетувам за џабе со 2000ден? Три во едно, при што ова капакот може да се користи и за печење од обратната страна, а тавчето не е за во рерна. Мене ми е примамливо...
    FB_IMG_1471513078636.jpg

ГлеЈте изигнорирајте ме како за сонот:devil::devil::devil:.

А ќе заборавев за маж што знае што сака во животот, толку битна ствар:D.
    Ендемски видови се таквите реално, јас мислам дека познавам еден таков а не ми е дечко:D.
    И за девојка/жена и за кариера и начин на живот. Да знае како да избере во овие три сфери и да се труди да го добие/оствари својот избор. А во првата сфера да ме избере мене, оф корс:makeup::rofl:.

Последна измена: 18 август 2016
    На Artemission, Viktorijaaa5, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Хелоу друштво.
    Денес сум слободна па уште од вчера сум на радости што ќе правам овој ден и како ќе го иакористам денот за некои нечепнати работи. Радости оти поспав до ниедно време, радости оти нема са брзам за никаде и да мкнам торби.. ете така.
    Сакам да одморам денес од се по ред, вчера се преморив па стомакот ме наболуваше.

И мене ми има влезено љиљак, кога го видов тоа црно суштество се преплашив и избегав, сама да ги мавам нема шанси. Се плашам и ме фаќа еза од такви сушстества. Поготово лани лето кога ми беше влегол еден огромен скакулец а јас се чудев што е тоа што силно тропа низ соба... на крај јас го гледам он ме гледа и среќа што сама не сум била дома па има секогаш некој да ги заврши тие инсекти и животни :envy:.

Сирење јадам но не се давам во истото, сме земале и домашно во канти тоа ми било најубаво и највкусно сирење поготово овчо добро приготвено вез мирис.. јас сум многу специфична во тој одел, ако нешто ми мириса јако и беЗвезе како животинско не го сакам. Купуваме и од маркети од македонија какво ни фати око ама сакам да е цврсто претежно да не се распаѓа а исто обожавам и биено сирење за мезе. Кашкавал јадам се оавен пармезан него не го можам. Тука земаме овчо од турскиот доел :D.

@Peco маж што знае што сака во животот, е маж со точно зацртана цел, маж сам на своето на цврсти нозе и со сопствени финансии и желби за живот. Мислам дека свати на што мислам.
    Се помалку мажи имаме сами на своето и мажи одделени и самоуверени со сопствени примања а да не зборувам живеалиште. Тоа е маж што се трусди и работи на својот живот без никој да му се меша за било што.
    Ама нели, полесно е секогаш кај мама и со мама.;)

На Artemission, bittersweet, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Ubavo izgleda.
    Navidum funkcionalno.
    Jas go nemam.
    Ne e skapo.
    Kupi go i pofali se
    Izignorirana ne si.:hug:

На Viktorijaaa5, Lady Phoenix, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Сирење, кашкавал, млеко, павлака, јогурт, зденки...така да ги јадам јок т.е многу ретко, во готвење -да.
    За мажи и тоа кои какви се и зошто се немам размислувано долго, се омажив и толку е, џабе сега и да мислам и да не исто ми се фаќа, корист од тоа немам, па така @Peco од мене без одговор ќе си остане :D
    Ви се чудев инаку како се сонувате често, па еве и јас синоќа Божа ја сонував, ама неубав сон беше и нема да кажам :|
    Што ми остана друго некажано, заљубениот пар? Имам мислење оставено во соодветна тема кое може да важи и за танцот донекаде па кој сака нека прочита :D

На mal.ecka, Lady Phoenix, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Peco за да не ги рушиш стереотипите за ВИСТИНСКИ маж, мора да те подучиме со време да си го знаеш вистинското значење на она - маж што знае што сака.Впрочем , зошто сме ти другарки...:inlove:

Таквиот маж мора да ги поседува следните одлики:

- и кога ќе се ожени мајка му да е на прво место:!:
    - да тропне на маса со тупаница и да му се слуша гласот:punch:
    - ако жена не слуша, затоа има опција ,,фаќање за коса,,:headbang:
    - за да те разберат домашните што сакаш мора се да е пропратено со сочни псовки при што, ако не ти текнува некој од женскиот род можеш и на список до трето колено да си ги имаш запишано(wtf)
    -дома прибирање - нема, али затоа пак у кафана си главен:beer:
    - твојата плата е твоја и никој не треба да се меша таму:cash:
    -швалерка мора да имаш, иначе не си ИН:tmi:
    -ручај си во ресторан, дома на децата гравот да не му го јадеш:nod:
    -родителите на жена ти мора да се задња рупа на свиралу, и ако не се, ти мора да придонесеш да бидат(lalala)
    - она мила, драга, срце, злато, те молам...тоа само глупаци го зборат:!:
    -дома помагаат само папучари, а ти знаеш што сакаш :*

Оние останатите кои не ги исполнуваат овие услови или барем пола, ништо од нив небива

П.С. Ако сум изоставила нешто, можете да дополнете, слободно:emo:

На bittersweet, Viktorijaaa5, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Refka saka da si go cuvame @Peco za nas tuka :)

Eve dopolnuvam
    _ vistinski maz si gi slusa drugarkite!

На Val-Dim, Lady Phoenix, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ами ако ни го земе некоја, после нема да ни пишува занесни пораки тука:inlove:...
    Ќе ги случа некоја друга:envy:
    Не го даваме Пецо и точка :!:

На Lady Phoenix, Peco, fallenangel и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.617
    Ами ако зуцне неестата нешто, на прва лопта да и ја ЗАТНЕ муцката со: ама ке си одиш дома ако многу знаеш:!:.
    Ова е многу битно, како иначе ќе се знае ко је газда у кучи]:).
    |(

На Lady Phoenix, Peco, jasna83 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.