Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Два дена само ве лајкнувам,ми се сјеба тастатурата за
    пишување,два дена ја барам гаранцијата за да го носам на сервис,од што нема простор
    само бутни ваму бутни таму и прееска ја најдов во фиоката за сваштарија...

Бевме на контрола со мала,подобри сме,да продолжиме со антибиотик и инхалации до сабота,после тоа до Сити мол-сакав да видам во теранова за децава нешто,од автобус видов финално намаление.Лани вака на крај на сезона им искупував работи ама ваљда фатив почетокот,а сега све пробрано беше и успеав да комплетирам за двајцата.
    На тема сирење,јадам секакво освен тие таквите чудни мувлосани:shake: и не наоѓам мана,масно,посно,претежно купувам во продавниците на здравје радово рефус-на мерење,а и обавезно од мешаното дробено тоа е и поефтино,ама како кога е пратката некогаш има и поголемки грутки...Сега кога бев во Кавадарци пробав козјо сирење домашно,сакам козјо сирење и не дека имам осет и знам кое е убаво сирење,ама ова стварно беше врв,па си порачав мала канта..

За утре за ручек печено пиле,компири и супа,петок треба да е посно,ама на мене ми е редот за месо...:D

Е ај сега Добра ви вечер друштво...

На anel, Tajnaotrovna, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.581
    А тој да не ги продава гарнитурите?:!:

На Annath, Lady Phoenix, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  3. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Јас имам една пригода за частање,па како што е ред да почастам :party::party::party:
    Примив убава вест пред малку :inlove: home-page-background.jpg download (3).jpg
    tragos.jpg

На kala21, anel, Espadrila и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Ради еден куп вакви ко овој што го спомна @ninja35 научив да бидам безчуствителна коа некој има проблем, освен ако е здравствен
    Баба ми секогаш викаше, на болен човек се помага, не на сите. Тој што може да работи, ке заработи, не треба да го жалаш... сфатив подоцна дека била во право.
    Многу луѓе ми се имат пожалано дека едвај сврзувале крај со крај, колку им е тешко, едвај плаќале сметки... А коа ке кажат на што се трошат ми иди да ги фатам за врат. Пудрата морала да биде Макс Фактор, патиките Адидас, нели они луѓе се заслужуваат да чекорат удобно, другите стока се па мање битно што облекле, при толкави дворови тепеците се носат во сервис за перење|( цигари фрчат на велико, одиме на свадба лепат пари по свирачи ко тие да ги викнале да свират. Епа нека, не ни мора да сврзат крај ...
    Порано ми беше жал коа ги глеав ромите голи боси, што имав алишта што не ми требаат давав, сеа ич не ми е гајле...

На anel, vitamina, referentka и 23 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Psihicki se podgotvuvam a go raskrenam haosov u dnevna...po zemja stipki,tendzerinja,kocki ili so eden zbor kurci palci od detevo:whew:sto pati se sopnav i nagaziv na stipka idejki natamu navamu duri gi poleav cveknjata na terasa(facepalm)...mm vika a be batali,ostavi gi utre pak ke gi igra:?::rofl:

Koga spomnavte sonovi za pocinati...ubedena sum deka imaat znacenje...eden od mnogute:go sonuvam tatkomi,nekolku dena otkako pocina i mi vika "a be batalete toa jadenjata sto mi nosite,dajte mi cigari i semki"...bese strastven pusac i obozavase da gricka semki.Sonot sakase da kaze da ne razdavame gluposti,toa glupite adeti...tuku sto mu dusa sakase,taka si go protolkuvav (me).So godini go nemam sonuvano,a pocinat e pred 23 god...

@joy1 razmisli dva pati za kuce:!:
    Cuvavme 13 god,koga ja uspavme,za malku sto ne zavrsivme na nervno.Stanuva clen na semejstvoto,obvrski pregolemi i trosoci,bidete podgotveni!
    Letno vreme edvaj se organiziravme so odmori oti nemase kade da ja ostavime,isto za vikendii iks drugi situacii.

На anel, Tajnaotrovna, menelele и 22 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И јас сакам кафе ама дека касно да заспие поцврсто малото па ке си направам какао.

И јас сакам татко како татко и на малечка.
    Го сакам и мојов,јасно ми е дека во секој човек неможе да има само позитивни особини ама..

Сакам да не сонувам,и не верувам во сонови ама признавам дека кога сонувам нешто што го немам на јаве несакам да заврши сонот и одново и одново и со сила сум продилжувала да спијам за да сонувам уште нешто ама никогаш ништо плус не се десило,се истото се повторувало.
    Најчесто сонуван сон ми е како ми пагаат забите,еден по еден а здрави.
    И стварно имам само еден поправан заб,сите ми се здрави.

Нинџа немој да им замеруваш на колега ти и жена му.
    Јес да им е неопходна помош ама ваљда не секој би сакал било што,без навреда. И најзачувани да ти се,може лугето имаат заштеда па сакаат да си стават она што им се допаѓа.
    Понуди ги на други штом си решил да ги даваш.

На anel, Tajnaotrovna, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.642
    На темава со роми, цигани...
    Доаѓаат од ВИП да ми средат дефектот вчера и човекот вика, пак вовеле пакет 20 програми и неограничен интернет за 200ден, ама тој на нашиве не го даваат, го нудат на циганите оти знаеш нели немаат пари они:^).
    Што да кажам еве... Дали се ќори, дали се сакати па не можат да идат да печалат како што печалат нашите со по 12ч дневно работа за 200е плата, па одозгора и посебни цени имаат за услуги кои ние ги плаќаме 4 пати поскапо(facepalm).

Него, тука почнува да светка:worried:.

Сакам и јас куче, МАМА НЕ ДАВА!:bug:
    Цела зима се молев како мало дете и НЕ, НЕ и НЕ:envy:.

На anel, Tajnaotrovna, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    9c473ba175951af6516fe1d609b9df1b.gif

На mal.ecka, vitamina, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Пупи да не чивееш кај мене дома?
    Или раскрени и кај мене или седи тука кас ке раскренам кај двете.
    :sweat:

На vitamina, Espadrila, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Работа, куќа, две мали деца, сега и на факултет, па уште куче фалеше. Ако ти се малку обврскиве да ти дадам некој декар земјиште што имам па засади си тутун ако сепак те фати досада. Кажи само колку пари е кучето да го заведам во тефтерО.

Мене пак не ме чуди реакцијата на жената од случајот на нинџа, а не ми се допаѓаат вашите реакции, демек ем шуто ем боде. Штом одбиле значи не им е итно, па можеби и не сакаат да собираат што и да е па утре кога ќе застанат на нозе да треба да го фрлаат.

На Tajnaotrovna, lunicka, Kitten и 16 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.435
    @PUPICA razmisluvam celo vreme
    Od lani me moli golemata
    Se sozaliv i popustiv
    Utre ke ideme da go vidime :)

Svake po lp za trosocite pls
    Nemoj zemjiste
    Ko sto me biva za se ke razvijam odma biznis i kapital ke napraam :D

На Tajnaotrovna, vitamina, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    @joy1 за кучето и јас би ти го кажала истото што и @PUPICA , исто ко да си земала дете на чување, голема е одговорноста, коа ке го немаш загубата е иста ко човек да си изгубил, дополнителни трауми на никој не му требаат

@Emy867 затоа што одредени групи луѓе имаат посебни привилегии страшно ме револтира. Јас додека бев средно даваа некоја стипендија на ромите што имаат просек 3,5. За нас не следуваше ни со 5,0 просек. Е што они со помал капацитет на мозокот се, па за нив 3.5 е солидно.

@Bridget галамата се крена затоа што човекот прво рекол прати слики, па после сопругата не ја свиѓа. Не можел фино лепо да рече фала брат за помошта ама сакам нова да купам, дај ја на некој што не може да купи.

На Tajnaotrovna, vitamina, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @galapce aj svrti se levo,neli me gledas:D
    I zatvoraj terasata da ne ni vleze liljak:rofl:

@joy1 obicno decata baraat,taka i si misev.Razmisli od sekoj aspekt.Ke im bide interesno den,dva,tri...bidi podgotvena deka ke dobies treto dete ili cetvrto:?:;):D

На Tajnaotrovna, vitamina, Kitten и 14 други им се допаѓа ова.
  14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Добра ноќ луѓе,очи ми се затвараат отидов да спијам...

А крлежот во коса што го сонував,ќе ми се закачел некој непријател........ништо од парите ц ц ц ц

:hai::hai::hai::hai:

На Tajnaotrovna, vitamina, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.295
    Што пиете пред спиење за волку сонови?! :^)

На Tajnaotrovna, vitamina, Kitten и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.642
    Ах Сесил, а ако ти кажам оти јас кога работев во школо не идеа по 3 месеци и пак си минеа година?:D
    Одат азУланти НА Германија:rofl:, после 3 месеци си доаѓа газдински на училиште како ништо да не било и си зема свидетелство на крај:D.
    БоговЕ!(facepalm)

Ај пошизајте малце:P

На Tajnaotrovna, vitamina, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Здраво друштванце cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg

Пијам кафе и читам +/- 40... Цел ден немав време да ѕирнам на темава... А на одмор сум (facepalm)
    Готвев, ги избришав прозорите, усисивав, бришев ... И на крај палачинки вртев... Сум купила нова тава, па требало да ја испробам... Така ми рекоа маживе дома (facepalm)!!! Мммм, многу лошо сум ги „воспитала“... Ке треба нов лист да свртам!!! Утре, кога ке се оженат, снашките ке имаат проблем со вакви разгалени дечки, од кујна нема да излезат, па мене во „снаи и свекрви“ ке ме оговараат :D

За сирењето... Денес ке погинев од кантата со сирење (facepalm)... Го подигнав капакот за да си извадам парче ииии... баааамммм... како бомба излета!!! Ме лупна по цела фаца :(, среќа не ме повреди, добра сум... Што направиле беровчани за така да летне капакот, незнам!!! Инаку, сирење јадам умерено уз некои јадења, кашкавал обожавам и најчесто си го „мезам“, павлака, кајмак и зденка сакам, во јогурт се „давам“, а млеко не пијам!!! Млеко не сум се напила 40 години...

За водата... Не знам колку литри пијам вода на ден, ама сигурно повеќе од 3!!! Најмногу ме освежува, а добра е и за кожата... Најверојатно сум младолика :D, поради навиката да внесувам многу вода во текот на денот. Кога бирам меќу сок и вода, избирам ВОДА!!!

Како да не извалкам многу садови кога во исто време правам по две - три јадења (facepalm). Најчесто готвам во „главната кујна“ т.е летната кујна (и во зима готвам таму, во склоп на куќата е)... Таму сум „царица“, никој не ми смета...Дечките не ме дружат, старите не се симнуваат... Само мм понекогаш доаѓа да пиеме кафе... Ви реков...Царица, си имам кујна полна со извалкани садови, само за себе (facepalm)

За пита и гибаница не се лоши... Ги користам кога ме мрзи да одам до пазар.
    За баклава не се добри, предебели се...

Мммм и за @Peco денес сте се муабетеле... Пеце, сеуште не го „откриле“ девојките!!! Се надевам дека наскоро ке се случи тоа... Ваков фин, културен и скромен дечко заслужува среќа... Му посакувам што поскоро една сродна душичка, па се знае... :d: :music: :party:

Реин каде е кафето 8-|??? Мислам дека ни едно немаш сварено ;)
    „Правило“ број 1 на +/- 40... Почести кафе :coffee:

@Dust :hug:
    @mal.ecka сега прочитав... :hug:

На anel, Tajnaotrovna, menelele и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    @Sesil А ако е скоро нова, добро очувана и им се допадне зошто да не ја земат? Може и немаат пари за нова ама се надеваат на обештетување некакво, или имаат па селектираат каде и како ќе ги трошат, како и да е, не им се допаѓа и крај, со таа гарнитура треба да живаат долго, затоа реков -не е од денес за утре па ќе фрламе после.

На referentka, Annath, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.158
    Здраво и од мене друштво ,ве читам затоа што денеска немав време.
    Стигнав до таму каде штo @duffi прашува за корите од Кам ,правев вчера бурек од кори од Кам (за прв пат),дебели се и цели беа залепани едвај оделував :whew: убаво илезе ама не е тоа тоа. Струмичките кори се убави т.е оние Вељушките ако мислиш на нив (тие јас ги користам често) ама од Кичевски кори поубави нема :) Кој пробал знае :)
    Ај да ве дочитам па се враќам ако има екипа :)
    Кој е за мезење бујрум :) 14022205_1170917339616209_7414293171671521896_n.jpg
    Овојпат без узо,и без него овде е пекол :) ќе си го чувам за зима :D

Едит : @sanjaeva за песна сепак се одлучивме да биде Од овој ден од Владо Јаневски :)

Последна измена: 18 август 2016
    На fallenangel, Artemission, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Еме и тука замл'ска.
    Тамка мл'ска и тука мл'ска.
    Шо е работта?

Избањата,да не речам заплакната,цигарче и какао на тераса.

Дани нека ти е среќен патот кога и да тргнуваш па се читаме од македонско тло.
    Зетко ке преживее.

Е толку додржива малото во креветче. Некогаш и повеќе. Кога го вадам од таму е жива вода,а кога е со мене на спална не се поти толку. Сега би требало да го презаспијам и ставам пак ама срце " јуначко" не дава.
    И после кој ни е крив што сами си ги разгалуваме.:$

На anel, vitamina, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.