Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    https://e-agencija.aek.mk/

На jasna83, Lady Phoenix, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Добар ден
    Денес е денот.. Да се врати татко ми од работа и ќе разговарам со него, не можам и не смеам да кријам повеќе :shake:
    Сакав уште вчера ама мајка направи драма :^) брат ми на одмор, јас ќе сум си одела кај дм и тука сами ќе сум ги оставела со сестра ми, што ако се напиел и... И ми пукна филмот и реков нема да се жртвувам повеќе за доброто на другите :!: може згрешив што и кренав глас ама не можам ни јас, крај на краева ако се опие и направи нешто постојат институции, пријави и готово :devil:
    Два саата плачеше да не сум одела, што ќе сум правела таму и реков ќе собирам сили за она што ми следува :!:
    Среќа брат ми стаса сабајлево па полесно ќе ми биде и мене - искрено :whew:

Станав од сабајле се спакував, се средив и искрено едвај чекам да стаса дм и да ме носи од тука :doh:

@joy1 пијам хормони по шема и денес од брзање го испив еден саат по рано (facepalm) алармот ѕвонеше за друго апче ама јас не ни видов саат само се напив апче.
    Може нешто да биде?

Саатот вика дека е време за кафе :nod: ајде изволте

На Artemission, mal.ecka, evangelina.ina и 20 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.448
    1 cas razlika ne veruvam deka ke predizvika problem
    za drug pat ke si zapasuvas vreme i gotovo :)
    ne se sekiraj

На kukla21, Lady Phoenix, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    @Emy867 агенција за електронски комуникации, обично кај нив се пријавува за вакви проблеми како твојот.

На Lady Phoenix, Dust, mariatim и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Друштво, уште една частовка денес
    mekici.JPG
    Тукушто ми јавија дека се породила кумата, си доби ќерќичка на која и го даде името кое од дете си го избра :inlove:
    Жива, здрава, весела...:^::d:
    Мојата убавица стана мамичка!!! :l: :hug: @Ivo Na

На Artemission, Viktorijaaa5, mareane и 28 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Бубале....како си тргнала со частење...се си мислам до вечер уште една частОвка ќе направиш :*

На kukla21, mal.ecka, evangelina.ina и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.520
    Pisi in na Aek i kazi im se sto kaza tuka.
    Kazi im i deka sakas da go raskines dog poradi toa sto ne ja dobivas uslugata za koja plakjas.
    Ama prvo podnesi pismen prigovor vo vip i so nivnata odluka ke se zalis vo aek

На Lady Phoenix, Sesil, mariatim и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Јас ве прашував за комбинирана машина и фала ви за одговорите.
    Маж ми си дојде од пат и рече ќе види дали се прави,ако не,неперени ќе сме шетале :worried:.За машина ич не мислел во моментов.Јас ќе мислам за тоа.

Грав за ручек ставив,одамна не сме јаделе.Само да не се лукосаме со пиперки со лук.Договорив вечер да се излегува.

Поздрав.

На kukla21, anel, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Во Нептун има попусти, отвори види..

На jasna83, Lady Phoenix, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.643
    Фала ви @Annath , @PUPICA и @Dust . Уште утре ќе поднесам приговор и ќе терам до крај. Не можам секој ден главоболки да трпам за помочан интернет.

Инаку @Dust , се што си напишала во постот дека се чувствуваш како сираче и сама на светот во вакви тешки ситуации, иста сум и јас. Ама и кога има, за помош најчесто се кријат повеќето, така да јас си се помирив со фактот. Ако треба некој да ти се најде во таква безизлезна ситуација и некој од патот ќе ти помогне кога така треба да биде.
    Се надевам дека со татко ти се ќе биде во ред, дека ќе терате уште многу години заедно.

П.С. Влегов да се истуширам, излегувам мама цифка:x.
    Само проблеми имало, сакала да си поплаче(facepalm).
    Абе јас кога да си поплачам, офф:(. Јас само тешам де еден, де друг...мојава душа - круша ебго:|.

На Viktorijaaa5, kukla21, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.520
    Od maka citam nanazad postovi :))

Ne zemajte kombinirana ziti se..
    Ja donirav posle 2 meseci!
    Razmisli si vo sekoj slucaj ama moive alista za peglanje stanaa horor a i nedosuseni mi bea nekako.
    E sea sigurno ima ponovi tehnologii od pred dve ipol tri god ama..sepak ne im veruvam haha

@Emy867
    Nekoi raboti mozat da gi razberat samo tie sto se sami :)

Eve brat mu dojde i mesto da prasa dali treba pomos on vika - abe mozok si e toa, posledici ke ima. E sega na koj mozocen centar...

Mu vikam, izgleda tebe te mavnalo vo mozok..
    mesto da te poddrzi..bozeee

На kukla21, evangelina.ina, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Си ги бришам мислењата од што сакам да правам три работи во исто време.И да пеглам и на телефон да пишувам и на децава да им објаснувам дека мора да читаат,иако не им се свиѓала лектирата.:^)

Баталив се,сега кафе варам.Кој е за турско?
    tumblr_mcmhorG3ug1ryx0a2.jpg

На mareane, kukla21, evangelina.ina и 18 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.659
    Допаѓања:
    153.033
    @Dust ...znam kolku ti e tesko..misli i nadevaj se na najdobroto...

pred dve godini svekrva mi na 80 god.pretrpe mozocen udar...go prezivea... i ostana paralizirana samo levata raka...funkcionirase najnormalno ..posle imase drugi komplikacii so ogled na vozrasta,ama tatko ti e mlad...se nadevam polesno ke pomine..sami bevme i nie...taa stara i sama..mm edinec ni brat ni sestra..se na nas grb...taka da potpolno te razbiram..
    naednas doaga a oporavuvanjeto e dolgo i sporo...:hug:

p.s.drugo ne pisam oti ic ne sum vo forma...a ve citkam ti ako ne ste vie na momenti si velam ke poludam

На mareane, kukla21, evangelina.ina и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Ние дома имаме Hotpoin-Ariston ,aма од искуство мислам дека е најдобро да си земете посебно за перење, посебно за сушење(ова ми го потврдиле мн познаници). Мислаам се ставаат една над друга , што не зафаќа мн простор .
    Генерално оваа е добра . Нема мрднато 7год , ама за сушење пак треба да се вадат да се досушат.Како пазар сме зимно време со алиштата..
    За перење си е супер иначе . Брза е и не се слуша дека е пуштена.

На Lady Phoenix, Dust, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  15. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Здрaвo дечки.
    Тукa пoчнa дa врне.
    Oдсaбaјле чистење,терaси миење,џoгирaње,стaвив грaвче зa мене и мaли,мм дежурен денес,и си стaвив уште две тегли фaфaрoни,a кoј ќе ги јaде?Oд лaни имaм уште.Женски дa ве прaшaм зимницa кoгa ви oстaнувa oд лaни јa јaдете или фрлaте.Јaс дo сегa фрлaм се уште вo прoлет чистaм пoдрумoт,туршијa,зелкa aкo имa oстaнaтo се,aјвaр,лутеницa,тaкви ствaри не ни oстaнувaлo земa мм нa стрaжa кoгa oди.Амa еве фaфрoни,и пет теглa сaлцa имaм oд лaни.Фaфaрoните секaкo ќе се фрлaт,a сaлцaтa?Дa фрлaм и тoa???
    Инaку зa негaтивниве рaбoти и мене ми е преку глaвa,пред три гoдини кaкo не зaтерa смртни случaеви,целa гoд,брaтучед мoј прв,зa двa месеци,прв брaтучед нa мм,истaтa гoд внук oд првa брaтучедкa зaгинa дo мoтoр,пoсле зa нецелa гoдинa oд брaтучедми тaткo,чичкo ми.Стрaв дa те фaти,a живеaм дo грoбиштaвa блиску секoј ден сaмo чукa кaмбaнaтa.Некa чувa Гoспoд сaмo.Пa и пaничaр сум невиден,и кoгa звoнaм кaј мoиве aкo не ми кренaт oдмa тристa сценaријa вo глaвa прaвaм.
    Кoнечнo седнaв,нес си свaрив кoј е зa,aјде.
    Се нaдевaм ке сoпре дoждевo дa излеземе сo мaлoвo зaштo дoмa дo вечер дo 21ч.тешкo декa ќе.издржи внaтре.:D
    Акo видaм зoрт гo вoзaм прaвo вo игрoтекa :emo:

На evangelina.ina, anel, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Некој во Охрид од утре да не иде или да е веке таму?
    За дружба прашувам не за смештај :D

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  17. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Ахх ништо не прајме чим не сакаш смештај

На Tajnaotrovna, Peco, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.659
    Допаѓања:
    153.033
    @mariatim od kaj si?kaj vrne?

i nesto drugo me zintrigira..bi ja prasala @evangelina.ina od nasiov kraj si?BT ili PP?!

На kukla21, evangelina.ina, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  19. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Јас си седам, овошен ден денес, па не мора ручек :tmi:.
    Денес се јадело грозје, па ќе удрам на него :lol:.
    Сношти изедов цело ТЕНЏЕРЕ сутлијаш, па би требало да ме држи до наредниот ЈХ ден :D.
    За вас нема, ама имам слика што требаше да ја ставам вчера, па сега само гледајте :rofl::

sutlijash.jpg

Од следниот ветувам дека ќе оставам една чинија на Миумиу на @sanjaeva (fingers).

Ама ај да не излезе дека доаѓам со празни раце, еве да ве почастам гумени бонбони :puke::

gumeni bonboni.jpg

Има и зајчиња, и мечиња, и бувчиња, и кравички, и кока кола, само јаготките јас ги лапнав :lol:.

Од сирењето немам слика, ама јадеме најчесто Смојмирско мешано или во канта мешано од Радовишките јуручки села, а кашкавал Едамер изгледа :?:.

Инаку и тука е хаос како кај повеќето од вас, со играчки и "играчки" (читај: се' што може да се употреби како играчка :!:).
    Еве моментално коритото ни е на сред кујна во салонот, оти внатре биле ПАПС (facepalm) (нов цртан што почна да го гледа, Pups со едни кутриња).
    Енџела е станата голем дипломат, нема на кој да е :wasntme: :lol:.
    Сега најновото е, мамо не те сакам и чека реакција, и јас демек плачам, и она, сакам тее, как не те сакам, најного на светоо и доаѓа да се гушка :inlove:.
    Или пак, ќе се изнервира нешто од мене и ќе каже смотана, и одма се надополнува, на мачката викам мамо, на таа смотаната мачка у дворо (а нема мачка :!:).
    Ама знае дека не смее да вика така на никој и одма се поправа :lol:.
    Исто, почна да ме поправа на секоја грешка во зборувањето, и потоа ми го вади низ нос тоа со денови |( :lol:.
    Пред три недели и повеќе, наместо орелче реков петелче и секој ден ми вика, орелче требаше мамо, не петелче, ти згреши мамо, кажи добро. И јас, добро мамии, згрешив :rofl:.
    Исто како татко и' да е тука, во газенцето не го промашила :l:.
    И на него и на моите многу им недостига црвчето :(.
    Баш вчера мм кажуваше оти си направил муабет со некое детенце во трамвај и му се стегнало срцето за Енџела по 10000000ти пат.
    Татко ми плаче на секое видео, а и мајка ми и сестра ми не се покуси ;(.
    Ама ќе издржиме, само да сме здрави и живи. Мораме.

@Dust, држи се и ти, се надевам дека ќе помине се' со најмали можни последици :hug:.
    Ако ти е за утеха и јас познавам човек кој доби мозочен удар со уште поголем хематом и во Ср дигнаа раце од него, ама во Ск го оперираа и сега има пречки при одењето и меша муабет понекогаш, ама не е ептен без ич.

@friendy, млекото што ми го препорача најверојатно е за нови да не ми излегуваат. А на мене ми треба нешто за тие да ми исчезнат. Не сите пеги, само двете флеки. Сепак фала ти многу :*.

@Umbrella22, ми пристигна дека сум означена од тебе, а сега го нема означувањето. Ако си ме прашала нешто, да знаеш зошто не ти одговарам :!:.
    Исто поддршка и до тебе и да си ги решиш конечно здравствените проблеми :hug:.
    А татко ти треба малку да се замисли кој е детето тука, ти или он.

БУБАЛЕ, да е здраво и живо бебенцето и големо да расте :hug:.

Поздрав и до @Emy867 која ме насмеа толку со нејзиното ПУТЕРАХ (побарав) што и Енџела ќе ја разбудев :rofl:.
    Изгледа само на мене ми е најсмешен сопствениот дијалект (Еми не е од Ср, ама и ние користиме путерах :lol:).

Ај да ве прашам, дали подобро функционирате како тимски играч или самостојно?
    Во фирмата каде работат мм и моите е многу битна тимската работа, ама нешто тешко им оди.
    Работат по тројца на лента, каде едниот собира ѓубре, другиот чаши, третиот чинии...
    Имало еден Турчин на кого ако му избега една чаша, наместо да остави друг да ја фати, он трча по лентата неа да ја фати, а уште сто испушта во меѓувреме и на сите им ја отежнувал работата.
    Викам, тој кога ќе си оди дома ќе каже, брее се изнатрчав денес, уморен сум ептен (а работата е стоење во место :!:) :rofl:.

И друго, дали доколку не дај Боже вашето дете направи некоја озбилна беља која вклучува и други луѓе, би ја прикриле неговата вина или би биле на страна на вистината? (инспирирана од филмот Every secret thing, кој многу ме замисли :?:).

Аа, да, и јас сум иста како @Peco, задоволна со малку, неамбициозна и нерешителна, ама среќна сум и таква. Ти посакувам и на тебе среќа Пеце :).

Поздрав до сите и убав викенд :hai: :hai:.

На Artemission, Viktorijaaa5, galapce и 24 други им се допаѓа ова.
  20. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Тетoвo

На Tajnaotrovna, Peco, jasna83 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.