Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro
    Uste sabajle na fizikalna so sin mi.
    Vecer na rabota |(
    Od ponedelnik majstori doma,zdravje za mesec ke se sredime :tmi:
    I toa drustvo
    Imajte ubav den :f:

На jasna83, mareane, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Dobar den i od mene:hai:
    Pijam kafe i go gledam Mogli,izbor na malisa...ljubi ga majka,otvori oci i bara Mojne da gleda:Dduri mu pustiv me pcuese "pika makina":rofl:
    Mm kako dojde nokeska,taka izleze sabajlevo na pat,kako kradec,recisi i da ne go osetiv.
    Cel den sami ke bideme,mi stoi toplo od sabajle,da setame ili ne,prasanje e sega:?:
    Da bidam iskrena,ne mi se mrda.

P.S.Duri ste komentirale ovde za detski rodendeni,jas zaspav so dilema za rodendenot na malisa.
    99% nema da mu go slavam.Kolku i da razbira,vsusnost ne razbira."Samo" 300evra za najosnovno ne me krpat za proslava vo igroteka .Ke se sutkaat,site se +- kolku nego,2 god.Lani bese drugo,dogodina so 3 ke e podrugo.

На bittersweet, mareane, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    :sun::coffee: Добро утро

стокомак - Јас прво не верувам дека е возможно во смрзнат производ да има црви.
    Друго, стокомак има толку голем обрт што секогаш производите им се тазе.
    Очигледно е дека некому му смета успешното работење на стокомак.

:bug: и др.крвници - аман те оставете ме да спијам

голотија - среќа е што кај мене нема вакви шетачи по тераси
    несреќа е што и облечени не ги бива :lol:

убава порака - „подобро да се смееш во колиба, одколку да плачеш во палата“

откритие - аудио книги и лектири http://www.nssrm.org.mk/index.php/audio-knigi/125-devojkite-na-marko

секојдневие - „ судејќи според сметките, од мојата славина тече минерална вода, ѓубрето ми го собираат со лимузина, интерфонот ми е во роаминг, а улицата ја чисти Роналдо“

планови - имам, ама секојдневието^ ми ги е*е

обврска - сутлијаш

:o:

Последна измена: 20 август 2016
    На bittersweet, mareane, Lady Phoenix и 22 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.146
    Добро утро.
    Пак за родендени зборувате. Јас едвај чекам роденден на мали. Повозбудена сум од детево. За мене е настан на годината. Ќе скратам од мое задоволство, ако треба ќе се стиснам, ама роденден ќе има. Во игротека, со кенди маса и торта со тема. Јас сакам прослави, а роденденот на син ми е најбитниот ден и ќе го славам.
    И прв роденден и крштевка славеме во ресторан.Не фати 200 евра. Плус тортата, она беше од мајка ми. Втор роденден во игротека 100 евра плус кенди маса 750 ден и плус тортата. За волку можам да се потрудам да му направам роденден. И роденденот за мене е побитен од било кој друг настан. Така си го чуствувам тој ден. Како најубав:angel:.

На bittersweet, Lady Phoenix, anel и 20 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Што се подразбира под „кенди маса“ @JuLleE ?
    маса само со слатки или?
    во наше време немаше тоа :)

На mareane, Lady Phoenix, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.447
    Sega veke site gi imaat tie tematski rodendeni i candy masi.Jas ne sum probala uste takvo nesto :|

Dobro utro
    Doma site spijat
    Rucek kaneloni(za prv pat) i torta so biskoti i malini mi e vo plan
    Kakva e vremenskata prognoza za denes?Nejkam mn toplo da e :worried:

На Lady Phoenix, anel, Kitten и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Prviot rodenden vo restoran bese.Za 25 coveka (deca ne racunam) plativme 18 000.
    Vecera imase..meze..se po red.
    I vtoriot rodenden planiram vo restoran.Glupo mi e da gi viknam vo igroteka koga site braka na maloto se vozrasni..dve deca ima i tie ne se za igroteka.
    Mozebi nesto od tipot Astera bi
    Bilo,ama vo igroteka koga ke razbira maloto i koga ke bide posamostalna i ke trca so decata tamj..togas i drugarcinja od gradinka ke si vikame.
    Znaete,jas sum poznat skrzavec pa nekoi raboti mi se izlisni..
    Otfrlam se sto mi stoi visok.
    Kendi barot ubavo izgleda ama na dva rodendena kade sme bile ,decata ne go poglednaa.
    Inace se davaat pari i za tematsko ukrasuvanje na igrotekata,preubavo e,ama 300 evra za toa nemam da dadam..ima drugi poubavi raboti za mene i familijata kade mozat da se upotrebat tie pari.
    A da pravam nesto za da odusevam nekogo-jok.

На mareane, Lady Phoenix, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.146
    @sanjaeva кенди маса ти е маса со мафини, лижалки кои се обвиткани со она што е тема на роденден, пудинг, бонбони, пуканки. Зависи што бараш и колку сакаш да платеш.
    Некои украсуваат сали,игротеки, кој како си сака.

@referentka кај нас е ефтино, плус се радуваат децата. Јас имам многу деца, 15-20.

На bittersweet, mareane, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ај добро утро. Мене не ми е |(
    Уште сум со торби и кеси надораспакувани. Понеделник на вакцина со бебуш, а ми го нема картончето од диспанзер, а и книшката од средниот :envy:
    Без картонче ќе не вакцинираат ли? Процедура за нова книшка и картичка која е??
    По муабетите за дешавката со пилето :puke: тешко дека ќе јадам деновиве, било што.. :x видеото немам нерви да го гледам, доволно ми е ова во глава шо си го напрајв..
    За дешавката со @Petra777 ми текна на еден супер филм од Хичкок - rear window :D:bandit:
    А комбинацијана со она интересноно долго ти е за 10ка! (y)
    Не сум честитала на @danichap :d::f: да ви оди муабетот , да ви тлее засекогаш љубовниот жар и да ви расте фамилијата во мир, слога, разбирање и мноогу љубов. А сликите, младенците, ќерќичката, како од магазин за венчавки сте, само еден елемент плус и од најубавиот тамошен прилог имате - реални сте :l:

На bittersweet, mareane, Lady Phoenix и 20 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    153.023
    morning:sun:

шмрчкам кафе и се кандисувам да излезам на кратко....не сум излегла нормално од дома од кога се вративме од одмор,освен посетите на лекар со малото....а,морам да излезам... утре имаме помен на свекрва ми ...9 месеци....за некој месец пак ме чека поголем трошок(facepalm)

и јас како@Jullee едвај ги чекам родендените на децата...не се занесувам премногу ама тортите секогаш се убави и за око и за вкус...правиме секогаш во игротека редовно околу 30-40тина гости имаме....дома нити имам простор нити живци за раскревање на хаосот потоа...кенди масата е убава ама ретко кога се пипнува нешто од неа...лани на синко сама му аранжирав малку колку да не е празна масата...не беше лошо а да давам пари за аранжери тоа не иде во предвид...со малку фанатазија и ангажирање може да се направи многу...

идеја за ручек немам..најверојатно ќе бидат некои тестенини...

се читкаме..

На bittersweet, mareane, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Добар ден друштво 8)

Убав викенд на повидок. Јас со план, ама не можам сама да го спроведам, чекам од други, затоа што морам да мирувам. А да можев да работам, досега ќе имав пола од работата завршено. Ама така е кога чекам на други. Мм конкретно, триста обврски од сабајле се нафаќа, а знае што ни е планот за денес. После ќе ми фучи, ќе ми мрчи, ќе збори, ама па кога не сака да ми викне сервис за чистење, ќе ми заврши работа самиот.

Е па тоа е. Не смеам да мрчам, не смеам да се нервирам, ама ај не мисли дека сам ќе си ја завршиш работата најубаво. Од тие стресови и нервози сега си го кркам на крајот на бременоста :( ај бар уште една недела да истуркаме, па со Господ напред.

Убав ден на сите!

На bittersweet, mareane, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.447
    @Annath ti se pojavia prob vo bremenosta?
    Ne sum vo tek so toa moze si pisuvala...

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Пoстелкaтa ми е бaјaги пoзрелa oд штo требa, пa бебетo пo тежинa е зa две недели пoнaзaд, иaкo другите пaрaметри oдгoвaрaaт зa неделaтa. 36+3 сум, деветти месец веќе, aмa дa се пoчекa уште мaлку требa. Дoплерoт пoкaжa декa прoтoкoт е вo ред, aмa требa дa мирувaм и дa брoјaм движењa. Целa бременoст пoд стрес јa пoминaв, штo нa рaбoтa, штo дoмa... сo првoтo ептен бев oпуштенa, сегa не сум тaквa. Стресoт и нервoзaтa си гo нaпрaвијa свoетo. Бaр дa знaев дa се бoцкaм aкo требaше... aмa сите испитувaњa беa вo ред.

На mareane, Lady Phoenix, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    :hug:
    Не знаев ни јас за ова..
    Покрај тебе и мене почна страв да ме фаќа од вакви проблрми..

На Lady Phoenix, anel, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @Annath лежи, мирувај, кулирај... :o: ситно броиш. А за тежината на бебето не се ослонувај на тие мерки, и со најсовремени апарати денес со се розово купено синчиња имаат не па за тежина.
    Релакс уште малку, ќе биде се ОК :hug:

Да додадам уште за тежината, некои се раѓаат со 2 и пол кила, некои со 4 и пол и сите се НОРМАЛНА тежина, зависи од гени, родители, нивна висина итн...

На mareane, Lady Phoenix, Kitten и 17 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    289.129
    Добар ден.
    Кафе пиено, кора со спанаќ за појадок, и сега малку релакс додека спие детево.

Ручек тава ориз со некое мевце. Најбрзо, да не минеме денот во кујна.
    Куферите стојат во ходник :whew:.

@Annath знам дека е многу тешко, но потруди се да се концентрираш на позитивните резултати кои си ги добила до сега. Во однос на тежината, мене на ден на пораѓај ми кажаа дека е 2.5кг, а испадна 3.730.

Од понеделник ќе треба и јас да се јавам систина или ремедика и да закажувам прегледи, и за мене скрининг и за малава да ја видат. 14 месеци е а ортопед ја нема видено, а педијатарон освен виѓавање многу друго и не прави :D.

На bittersweet, Lady Phoenix, anel и 18 други им се допаѓа ова.
  17. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    [
    :rock:(poolparty):hai:
    image-0-02-01-c856af983224218c408b7fa563a5bfcbb7902aa29b27ba6236008294115d5faa-V.jpg

На bittersweet, mareane, Lady Phoenix и 24 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Хелоу друштво.
    Ве нема викендски вака кој по дома кој од дома.
    Јас работно стандарт. Имам некои болки што до сега и сум ги немала ама најверојатно ќе ги имам и почнувам да ги имам па малку сум загрижена околу тоа.
    Ова времево е чудост на векот, одсабајле се смени едно 5 пати, де облак де грми де небо и земја де дожд де сонце де ветер е аман.
    На повидок не баш фул викенд ама ќе ја склопиме некако дал повеќе дал помалку :).
    Не сакам да идат негативни мисли ама посилно од мене е секојдневно само се запрашувам дали се е во ред со тоа што немам никакви плус накнадни контроли како сите вас во мк. Само господ да го чува постојано велам друго не ми е важно ама баш ништо..
    Поздрав.

Последна измена: 20 август 2016
    На bittersweet, mareane, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.581
    Во Скопје се мачеше од синоќа,па не заврна(facepalm)
    Многу е тешко времево:(

На Lady Phoenix, ninja35, PUPICA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Не сум во скопје ни во македонија.. ама ми се чини тука тродупло патам со оглед на тоа дека сум метеопат.
    Ама пак од друга страна како што овде се менува времето и температурата тоа никаде го нема и по дефолт треба да легнам да умирам секој ден поради промените и се нешто да ми фали ... мислам дека на се се навикува човек

На Lady Phoenix, julie77, ninja35 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.