Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Зaтoa кoгa седиш нa мaсa сo друштвo, "прaвилo" е дa јaдеш и пиеш oтприликa кoлку и oстaнaтите зa дa не си вo зaгубa нели:D Зa нa крaј дa немa ситуaции кaде секoј детaлнo јa гледa сметкaтa и зaoкружувa штo е негoвo a штo не, туку дa oстaви дел oд целaтa сумa нa мaсa и дa пoмине плaќaњетo без дрaми.
    Oвa зa блиски луѓе сo кoи знaеш декa си тргнaл нa јaдење и пиење.

Tajnaotrovna, duffi, mareane and 13 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Epa..tie pocnaa so toa "daj da vidam sto sum poracal" so nadez deka donakinot ke rece "ne treba".
    Ama se zaebaa.
    Kraj kraeva..zosto da go plakam luksuzot sto go teraat tie?
    Nit sum bliska so niv pa da delam troskovi nit racna dignaa koga poracuvaa..uste za doma da svitkaa po edna kaliforniska.
    Da sme izlegle dogovoreni da jademe i pueme..aj..da delime..
    Ama jas ke se pravam fraer??
    Joj bate..koj sto si drobese neka si srka.

Tajnaotrovna, Cka, duffi and 18 others like this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Ма јас велам најдобро излези си само со луѓе што добро ги познаваш и умеете да раководите со некој баланс за вакви работи. Се друго да се стискаш е премногу за нерви а можда и џеб.

4. referentka

Tocno..se izlaga samo so poznati i umereni

5. Petra777

Petra777 Популарен член

Читам од прееска и сериозно ли е ова со кој шо јаде да плати или носете си? :^)
    Ние сме друштво така поголемо ама кога се собираме некаде, обично кај нас, ние купуваме. Ама се случува некој да донесе и нешто по негова желба. Некој пат и пола-пола.Или кога одиме и ние доземаме и така... Еве на пр. ја не сум вработена ама таков резил не би си дозволила. Уствари повеќе е безобразлук, да не речам сељачизам.:smirk:

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Морее милион пати имало случки кога сме се зафркнале или некој неповикан дошол седнал аи се најал и си отишол или другиот го викнал или сосема трети работи. Ама ама не можеш да ае расправаш секогаш со народот кога се нема усул се нема и тоа е наместо да се раправаш ако си "потклекнал" оси на каса плати си твоето и оди си. Јас така играм понекогаш кога другарот не аака да изваде денар или 100 души на маса ќе ни седнат.
    Има ситуации и ситуации ама ако не знаеш да се снајдеш само ќе се нервираш и ќе празниш ќесето.

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Петра не е муабетот да носеме. Сум носела и јас и сме се собирале и сме носеле купувале итн тоа е друга приказна.. човекот ни е другар човек што не можеме и да сакаме да го избегнеме 300 пати доаѓал кај нас и јавен и ненајавен за ручек и веселби и се значи а да не зборувам частење колку имало. И се случува еднаш да рече дојдете и купете си одозгора тоа е муабетот.
    Ниту кафе немал дома да ни пружи и еден сок ај да не зборувам За друго тоа е тој усул и таа почит. А човекот е најимотен од сите нас тука.

8. Petra777

Petra777 Популарен член

Епа секогаш е така. Тој што најмногу има, си го стега "ќесето". Ете некое непишано правило.

9. MilaP

MilaP Форумски идол

Refi ma citam i se smeam a posle 1 mesec se gledam so lugeto na rabota se cudat da ne sum poludela oti na pomirno mesto me prefrlile :rofl:
    Definitivno se ima po svetot.
    Nie koga se kanime za rodenden,ime se znae slavenikot plaka.
    Koga sednuvame dali so na mm drugarite ili moite ja delime smetkata i ne gledame koj kolku ispil.
    Dokolku stanuva nekoj od masa porano ostava pari od prilika kolku sto smeta deka potrosil i ostanatite ako treba pokrivaat nesto ne e problem.
    Da napomenam znaci sednuvame so epten bliski luge,nekogas se slucilo nie da dademe poveke,nekogas nekoj drug,ne e vazno i utre ne slusame ogovaranja po gradot.
    Ama na vakov kako tvojot primer nemame prisustvuvano :)
    Za slavenikot nemam zborovi ama pa i tie gladnite :rofl:

@Bridget Za presi imav na Philips dobra bese ama kako sto mi e pogodena Rowenta sf nikoja druga ne ja zamenuva.
    Imam prirodna kosa a peglata so eden poteg mi ja isprava.

Last edited: Aug 20, 2016
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Јас би му рекла нешто. Чисто од изненадување би ми се испуштило зашто сум многу импулсивна. Народот е секогаш таков кога е гага, да не се правиме запрепастени, на свадба се собира за "кучето", се јаде колку што се може на частовка. Така не учат уште од мали, кој се срами на гости гладен ќе остане.:D
    Ама ова неговото е ептен отидено, можел да рече ајде ќе одиме на ручек до рибник, па ќе ве почастам по ручекот по еден сладолед. Ама и вие @referentka не ви биле блиски, туку ептен ве намамила частовката.:rofl:

Tajnaotrovna, duffi, Sesil and 15 others like this.
  11. referentka

Da be..bas toa ne namami..zatoa se staviv vo trosok..I zatoa so 500 den pominavme:lol:..
    Nikogas ama bas nikogas ne sme odbile ako ne viknat na rodenden.
    Vie ako ve pokanat prijateli so koi se gledate povremeno,ne odite?
    Nosite 2000 den vo dzeb za vakov slucaj?

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ееее се налути? :wasntme:
    Се извинувам ако те навредив, не мислев дека ќе се навредиш зашто прочитав дека вие скромно и така сте поминале. :)
    А ако не викнат неблиски пријатели јас не сакам да одам и одбиваме најчесто. Не сум ептен по социјализирањето. :)

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Чудно е да те викнат на роденден во рибник а да те частат сладолед. За лакомоста нема да коментирам. Ретко искачаме во последно време ама секогаш сметката сме ја делеле на онолку луѓе колку сме јаделе пиеле. На собиранки по дома имам другарка која знае и пита од мајка и да донесе и најдобро вино...

14. referentka

Ne sum navredena.
    Samo sum iznenadena od razmisluvanjeto

Glasna likes this.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Добриот и будалата се браќа.
    Во ваква ситуација, на шала на смеа требало некој да го ошамари „домаќинот“ и да му рече: „јас не гледам во сметката, на роденден дојдов“
    Од мозокот си патиме.

Tajnaotrovna, duffi, Sesil and 18 others like this.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Најубаво:mm: Најсуперска другарка. Туку, на одмор ли си?:P Фали се. Времето да ви се погоди.

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Па крај краева ко што домаќинот бил неосетен би требало и вие да бидете и ко тој што ви кажал да си платите и вие требало са му кажете дека сте мислеле оти на роденден ќе одите и не носите пари. Па што..
    Кога некој е безобразен јас са кутам ли?!

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

ццц што нема по светов...

на ваков пример не сум наишла ама имаме блиски пријатели кои после секоја подолга седенка кога сметката е позамашна ставаат очила и бројат да не ги зафркнал келнерот и што точно изеле и испиле и рачунаат до денар...ние не можеме така..оставаш отприлика секој еднаков дел и готово...дали испив 2или три пијачки 100 +- не ме вадат од калта....ама тоа е секакви не има....

рефке ова ќе ви биде поука за друг пат...ко ќе ве покани догодина ќе си знаете ...

малиот пак ми се нафрла...се шири кај што се чеша...ќе полудам значи...нема крај осипов!!!!!

Tajnaotrovna, duffi, Sesil and 12 others like this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Ke se otvara li sabotna nokna tema? :D
    Nekoj bez zavesi da ne videl pak nesto...?

Tajnaotrovna, duffi, Sesil and 12 others like this.
  20. Petra777

Petra777 Популарен член

На ова маживе не можеш да им погодиш!|( Ако си разголена малце , не иди така ќе те силува некој.
    Пробав новото фустанче , ств е до врат залопчано, над колена- како "часна сестра сум била".
    Ќе го направам миниЌ, па да види што е "часна сестра".Сега и ме мрзи да се спремам:|
    Ојдов ја по гости , имајте убава вечер. :hai:
    @joy1 ќе ве известам после полноќ. Ја сеа претрчав така распиштолена пробував што да носам , ваљда не ми се враќа од вчера .:D

Tajnaotrovna, duffi, Sesil and 13 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.