Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    Pazi se
    Karma is a bitch :D

Aj stavam kafe
    Vadete grickite i da te terame muabet

На Tajnaotrovna, Sesil, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    Може па домаќинот видел колку се ненаситни гостите оти нели на роденден се па јади за цела наредна недела кога друг плаќа, па намерно направил таква тактика8-|. Гостите без срам, тој уште повеќе. Не можам да завземам страна во овој случај...

Ај добра вечер! (иако ништо посебно не е:!:):D
    Спарно времиштево:sweat:.

На Tajnaotrovna, Sesil, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Времево убива,на работа со клима е 40 степени а без клима......
    Ужас,а газдите немаат појма за подобрување на состојбата....лето било.....
    Вчерашниот ден го поминавме во еден рибник,на пастрмка.Не бев на роденден:D
    Рибата ја јадам со раце,така ми е најубаво.Убаво си поминав се изрелаксирав и од денес почнав на работа.Да помини ова жешково па ќе биде подобро.
    Немам ништо посебно да кажам,некако сум празна....фаќам кревет.Добра ноќ!!!

Последна измена: 20 август 2016
    На Tajnaotrovna, Sesil, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас се спремам за искачање.Параспурка невидена.На децава вечера им спремам,ние надвор ќе мезнеме нешто.

Го читам ова со Рефка и славеников и не можам да се изначудам.Не ли му е срам?
    За луѓево што јаделе и мислеле дека е гага,не ме чуди воопшто,тоа е толку типично и веќе ми е видено.
    Ама овој ако сакал сладолед да ве части,нека ве викнел во Палма,што мајка бара во рибник да ве носи?
    На човеков ушите му се црвени сигурно,сите го зборат сега.

Излегуваме често,мојов редовно се фаќа за новчаник,некогаш части се,некогаш сметката се дели.Никогаш кој што јадел да се брои и да се плати.На два,три дела,колку пара се,на толку.Некогаш и друг се плаќа,посебно ако има повод.Ама тоа од луѓето со кои сме најмногу зависи.Вакви не сме сретнале до сега.

Последна измена: 20 август 2016
    На kukla21, Tajnaotrovna, referentka и 20 други им се допаѓа ова.
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Oвa сo рoденденoв брукa.Тoтaлнo нефер oд тие штo ве пoкaниле.Мaјтaп си истерaле,јaс никoгaш не би излегле пoвеќе сo нив.Првo не би кaнелa вo рибен рестoрaнт aкo нaмерaтa ми беше дa пoчaстaм слaдoлед,и дa пoтенцирaм нa пoкaнa декa ми е рoденден.Кaжи сo убaвo aјде дa пoчaстaм пo пoвoд рoденденoт,нa слaдoлед дa пoјдеме.Им прaвиш нa луѓе неплaнирaн трoшaк.И кoгa си пoкaнил,немa мени штo ти си гo пoрaчaл,тoгaш нoрмaлнo секoј ќе пoрaчa штo сaкa,не ќе им брoеш зaлци.А и ние кoгa излегувaме сметкaтa oдсекoгaш нa исти делoви,a не кoј кoлку изел.Немoжaм дa се нaчудaм ствaрнo.

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, evangelina.ina и 9 други им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.901
    Допаѓања:
    183.181
    На вакво нешто да сум присуствувала ке речев дека не носам доволно пари да платам невидени срамотилаци ги викнал на роденден на рибник часте сладолед
    Секоаш кога сум испадната делиме сметка на колку пара сме ,со луѓе што делат кој колку изпил нема шанси на иста маса да седнам

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, evangelina.ina и 10 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    43.735
    Ова брука е. Се си мислам дека ова е последен пат да ве собере славеникот вас пак.
    Мислам идиотизам.
    Срам да му е.
    Ако му било во план сладолед да части шо мајка барал таму, немора во рибник да ве носел .
    А за тоа кој колку изел не ме интересира . Мада си има и луѓе без осет и тоа да.
    Ние кога искачаме со пријатели секој си плаќа посебно. Келнерот но пресметува и тоа е тоа . Ферски е така

За гага не ме чуди нишо. Ги имам во блиска фамилија. Ние спремаме 7дневен помен на татко ми. Брат му и женаму се разграбаа сендвичи. Па и сватовите си ги викнале . А тие иста сорта да ти биле. Не оставија ништо. И нашите ги разграбале ... божесачувај
    Помен на брат му , он за јадење да ти дошол ...

Како и да е.
    Малата ја спремивме, ја оставивме кај баба и. Утре тргнуваат. Видно возбудена. Вика.. мамо оди си. Треба да спијам , утре на одмор одам . Ајде чао

И така сеа . Останавме со мм и синко сами. За некој ден ќе си дојде момата . Голема е веќе
    Ахх
    Деца

На mal.ecka, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 18 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @referentka ем пивнала, ем к’снала, ем ни фрли муабет
    и ја снема :bandit:

На Tajnaotrovna, referentka, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    Otisla na mafe :D

На Tajnaotrovna, Sesil, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ние знаеме со кои луѓе, како оди плаќањето. Со едни делиме сметка по пар, со други зошто така сакаат секој посебно плаќа. Со овие што делиме сметка, ме нервира што сите порачуваме главно јадење со нормална цена од околу 300 ден., самп една од 800 а никогаш не се нудат да остават повеќе пари, ама тоа е.
    Не ја оправдувам постапката, ама кога одиме речиси на цел ден си ги праиме сите салтанати. Од пита, до мезе, салати, главно јадење, десерт. Не дека некој части па сега јади колку можеш и неможеш. А порано кога бевме млади, многу ме нервираа луѓе што пијат коњак цело време, ама некој кога части виски пие.
    А тоа кој колку јадел не навлегувам. И не ми е јасно како за двајца возрасни да платиш само 500 денари, а седиш 5 саати? Не тагирам никого.

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Мајками секогаш пред да појде на накоја прослава си руча ли доручкува ли вечера, исто и јас подучена од нејзе.
    Вика, ќерко не знаеш што ќе има и не знаеш кој како си планира частовка најарно јади си дома да не останеш гладна некаде а таму само мези.
    И секогаш сум така подучена од совет на мајками.
    Кога сум гладна имам нисок степен на трпеливост па си јадам дома а таму мезам никогаш не сум се прејала на гости.

На mal.ecka, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    На моминска бевме повикани во кафана од невеста од гастербајтија и кога ја прашав на одење дали треба да се плати нешто (повеќе од култура) рече да и ние си плативме.
    Инаку никогаш на моминска никој не плаќал, ниту пред ниту по нејзината.
    Во случајот на Рефка мислам дека постапката од славеникот не била во ред и покрај тоа што некои претерале со порачување.
    Издржи до крај и покажи достоинство, а за нареден пат седи си дома и не кани гости за роденден ако не ти се троши пари.

На mal.ecka, Espadrila, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  13. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    @vitamina истooo.Истo и јaс ручек прaвaм ручaм пa идaм нa слaвa,гoсти.И ми рекле,aбе нa гoсти нaјaден не се oди.Е не ќе се чувaм.Амa пa и не oпрaвдувaм имa луѓе штo збoрaт пoсле слaвa,леле тoј тoлку риби изеде,кoрпaтa кифли сaм јa испрaзни,пивa тoлку,пa aмaн некa јaде некa пие кoј кoлку сaкa,aкo тoлку зaгледувaш кoгa ќе им oдиш врaти им.А и имa и тaкви штo ете спoмнaвте дoмa кoгa им oдиш не пијaт ништo ни рaкијa ми пивo нејќaт,a пo гoсти им се oтвaрaaт сите сетилa,е тие се oчигледни и не се зa жaлење зaштo се кoристoљубиви,искoристувaчи,шo би рекoл мм гaгa луѓе,кoгa биле мaли местo гу гу викaле гa гa:rofl:

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, Cakica и 8 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Гледав вчера епизода од сексот и градот, тема беше - дали 40 годишниве се загрозени од дваесетгодишните... пред крај заклучок - секоја генерација своја убавина и свој недостаток има. И последната сцена - Кери го здогледува Фацата со Наташа :o
    Сум го гледала повеќе пати, но нешто ме здрма овој пат :u:
    Бев во друштво на дваесет годишни. Немала мафе три дена и крена паники |( :nod: (facepalm)
    Што мислите, колку е мафето битно за преживување?

На mal.ecka, Espadrila, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Пред 100 години...
    Бевме на гости кај вујко ми. Вујна ми ставила на маса јаболка. Исти онакви какви што имавме дома, од иста јаболкница, баба ми на сите деца подели по една вреќа.
    Наште скапуваа.
    Ама оние на вујко ми беа најубави.
    Незнам колку изедовме.
    Татко ми ништо не рече.
    Кога стигнавме дома, ни изми по две јаболка, не седна на маса и :„јади!!!“
    ...ама неможааам, кенкав јас, плачеше сестра ми...и јадевме додека пукнавме.
    За памет :!:

Пред 90 години :rofl:...
    Во Струга, слаткарница Корзо.
    Како од планина симнати се залепивме на фрижидетот :^:
    Сакааам ова и ова и овааа....и оноа.
    И добивме.
    Мораше да изедеме се.
    Ама кога се разлигавивме со немоооожам веќе, несакааам...не оставија во слаткарницата, отидоа да шетаат низ чаршија и на враќање не земаа.
    Повторувањето е мајка на знаењето :!:

На mal.ecka, Espadrila, Doozy и 28 други им се допаѓа ова.
  16. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Zaglaviv vo bolnica. Cela den so jaki glavobolki, nisto ne pomogna.
    Pritisokot 180 se kaci, morav da talkam po bolnica. Bas si dadov nadez 2 nedeli ke zdivnam :(

На Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡, evangelina.ina и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    Лигавешки распрдени!|(
    Немој ако биде уште еден ден така, да престане да дише само страв ми е|(.

Сексот е здрав, тоа е дел од нас, такви сме создадени. Ама дека се умира без секс одреден период, не се умира и тоа сите го знаеме.
    Е сега што има некои кои што никогаш не знаат и не сакаат да си ги кренат гаќите, и мажи и жени, тоа е веќе друга прича.
    Дај шта даш ако треба, тогаш ок...Ако после не им е тесно во сопственото тело, нека тераат.
    Ама не секој го може тоа. А тој што не го може, може и ЗНАЕ да се стрпи додека да се најде нешто поасално и поприкладно...

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добра вечер жени

Мажите кај се?:)

Риба јадам со прибор, секаде, па нека е и најселска кафана. Не дека се правам многу културна, туку што не сакам да се ошлакам во рацете:D. И детево е како мене:D. На три години јадеше со стапчиња во јапонски ресторан. Абе тоа циркуз, се мачи, мачи, ама не фаќа вилушка, нели сите со стапчиња јадат па и тој:D

Инаку сакам риба, и воопшто морска храна. Многу често јадеме, посебно летно време на одмор, само тоа се јаде, поретко месо. Тешко ми е.
    Го носиме син ми на камп летово и се враќаме на море. Мм е многу пребирлив, па цел пат немаше соодветно место за него. Да јадеме овде? Не, понатаму има рибник. Овде? Ај да не вртиме два километри до таму, ќе најдеме нешто друго. А овде? Не, некако неубаво ми изгледа местово.|( Седнавме во 7 часот да ручаме. Порача шницли, ај и јас. Ни донесоа преполни чинии. Јас преморена каснав малку. Тој се најаде и ми ја зема и мојата чинија, всушност си ги размени чиниите. Е не можеше да изеде се, му остана пола. Доаѓа келнерот и гледа кај него пола чинија, кај мене избришана. Кога ми упати еден поглед, уште да рече како сум збришала се од чинија:rofl:
    Колку се усрамив, а мм се кикоти. Е уште еднаш не добива ништо од моја чинија, па и да умре од глад]:)

За ова со плаќањето , ништо не ме чуди веќе. Сме се нашле во слична ситуација. И тоа роднини. Не беа вработени и сме ги викале и нормално плаќале по кафани штом ги викнеш. И тоа со години. Се вработи мажот, не викна на вечера. Мислевме ќе чести за работата, ама мм пак се фати за новчаник. На крај ние двајца, тие тројца, ние три пати повеќе плативме од нив. Нека се живи и здрави.

Инаку со тек на годините се научивме кој од пријателите е убаво друштво за кафана, кој за дома, кој за никаде:D. Знаеш со кој можеш да се честиш, со кој да делиш сметка. Се дистанцираш од оние што не ти одговараат, го стеснуваш кругот. Помалку се сега, ама се вистински.

Денов тапа, безвезе ми помина. Во маркет не најдов тоа што барав, инаку мислев да спремам нешто за натпреварот. Утре да видам на друго место, ако не најдам- ништо. Ќе фаќам патот:D

На Tajnaotrovna, ph.orhideja, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Повелете тетки,дадички,чичковци,батковци.
    IMG_20160820_230405-320x180.JPG

На jasna83, mal.ecka, Doozy и 32 други им се допаѓа ова.
  20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    На Tajnaotrovna, Sesil, sanjaeva и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.