Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Купечките кисели млека и јогурти не потквасуваат зашто се пастеризирани за да траат подолго. Тоа значи дека бактериските култури се умртвени. Иако си егзистираат во производот, не му штетат. Во спротивно, процесот би продолжил и со тоа ќе се развиваат поголема киселост и други несакани својства.

Едит: "Професионална деформација" ми е да објаснам нешто на ваква тема. Иако мислам дека на никој не му е гајле. :rofl:

Last edited: Aug 21, 2016
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Jas so kupecko kvasev.
    Pogrdo nesto nemate vkuseno.
    Um za drugpat.

Da padne sonceto pa ke napagjame nekoi lulaski.
    Poleka mi doaga ona cuvstvo na nervoza za ponedelnik.
    Aj...uste malku..pa na odmor..

JuLleE, mareane, Sesil and 14 others like this.
  3. Lady Phoenix

Јас сакам да ја прашам @danichap каде сите го виделе малото невестиче? Дани, прекрасна си, нема збор за тоа. Верував дека така и ќе биде. Ама малото не го извадија од уста, а ја не го видов по темиве. :$

JuLleE, Sesil, galapce and 8 others like this.
  4. Cakica

Cakica Популарен член

@referentka абе да ви кажам јас супер рецепт за киселење млеко:Се загрева релна на 50 С и тенџерето со поткваса ставено во него се става во релната на 20 минути се исклучува и се остава да одстои некој 6 часа.

Се добива поткиселено млеко густо дури ко павлака.

galapce, Annath, referentka and 2 others like this.
  5. marama

marama Форумски идол

Да пишам известување :D
    Се смиривме наредниот ден, сега као мед и млеко ни тече ама мислам дека е тоа затоа што сум прилично оптеретена со новава работа и прилагодувањето па немам многу време да се замарам со друго.
    Купив шери бомбони. Знам дека овошје имаат иако и мене ми беше на ум да однесам домашно грозје ама па си имаат и тоа.
    Иначе фино, опуштено, за разлика од кај нас дома. На пример односот што го имаше либето со мене пред мајка му, мајка ми никогаш не го дозволила дома без разлика дали станува збор за блиски парови што ни се или ние со дечковци.

Инаку многу мразам кога некој ми пореметува планови. Ако се нафаќаш нешто да правиш сам, прави го, без во 5 за 12 да викаш помош.

@danichap многу убави, а па малата кукла!

@referentka лелеле мала Рефа какви ноџиња има :inlove:

6. Peco

Peco Форумски идол

Во мода за клинци и клинцези :)

Tajnaotrovna, galapce, Annath and 6 others like this.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Убава недела :sun: повеќето шеткате некаде, малку постови за читкање :lol: додуше не дека јас седев само дома, шетнав и јас де, до Молот да видам што е со попустите и новите колекции (уствари тепав време) и заклучок и тоа и тоа :shake:

Девојачка! немав и не сум била на ниту една досега :$ другарките многу мали ми се омажија и машала сите со мевови, пред пораѓај :D за останатите или не правеле или не ме викнале :( или не сум можела да присуствувам. И за ова ставот ми е кој како милува :emo:
    @danichap секоја пофалба за изгледот на двајцата, а мала Дана бонбонче, поцакана не би можела да биде :inlove:

Поткиселување млеко! на почетокот на браков се подзанасав и киселев 1-2пати неделно, квасило фаќав со Суташ кисело млеко купечко, млекото беше предобро, па правев и урда понекогаш :angel: е сирење не, не ни знам за него постапка. Ама сега немам ни време, ни живци па баталив, а лесно е, никаква филозофија, освен моментот на варењето ми беше смрт.
    Па баш денес мм ме пеналеше во задниве година дена па и две, три све сум купувала, едвај нешто сум спремала по дома :o па еве замесив погача :^) и тоа со раце, не во Мулинексот ^_^ ако излезе нешто можеби ќе споделам со вас :$

Инаку одењето на езеро ќе бидне порано од предвиденото (poolparty) ни фали одмор, ни фали и тоа многу!!
    Деновиве наместо да одмараме ние фативме двор да средуваме (facepalm) тешко ни станало да седиме и лежиме :^)

@joy1 за кутрето! јас би ти рекла НЕ!! плус дете+обврска+стан си+мислам да незнаеш во што се впушташ :lol: размисли, убаво размисли :!:

@promeneta каква Енџела па она е Принцес Крофна :angel: :rofl: лепотица!

Вечер ќе се гледа филм на 3Д со Брет Пит 8)

8. Lady Phoenix

Пецо, фала многу! :hug:

@danichap малото невестулче како од јуниор верзија на Лебедово езеро е излезено. Мини балеринче. Кукличе. :inlove:

Petar80, Sesil, galapce and 9 others like this.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Им нoсaм нa кoлегите aлкoхoл oд Мк, мислaт сaкaм дa ги oтрујaм, рaкијa ли е, хемискo oружје ли е? А јaс гoрдa нa нaше прoизвoдствo, дa видaт штo е жестoкo, oни плукaaт. Тoa е. И aлвa им oднесoв не се вooдушевијa, е aјвaрoт не гo дaвaм, си гo чувaм зa себе, и тaкa не знaaт штo е убaвo :fubar:
    Нивните мaнџи пoaрни дa не се... #нaвреденa

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Сељачана, Бриџи. Штом не знаат да мљацкаат и викаат: ама е убаво, вкусно! Ммм. :mm: :D Нели покултурни треба да се од нас?:D
    На јогурт и супа сум денеска. Ни тоа не ми се јадеше. Тага ме обезема, ентузијазам ми се намалува и оп и желудник се собира. Ако. Само нека се собира тој.:D Ханибал лошо ни делуваше:whew::D на апетитот.:tmi:
    Ко на пубертетлија некој ми излегле ситни бубуљички на чело:| друго немам за споделување. Ни да ве прочитам имам сила.:$:bug:

Last edited: Aug 21, 2016
  11. Lady Phoenix

Чим ти излегле, Жапке, значи се подмладуваш. :D Мене не прекинаа никогаш да ми излегуваат, па често се шалам дека од пубертет никогаш не сум искочила. :lol:

Petar80, PUPICA, Tajnaotrovna and 8 others like this.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Убаво ќе беше богами да се подмладував(hollest)ама пустото.:D Лосионите да си ги купам треба:sweat:

Tajnaotrovna, Sesil, Annath and 6 others like this.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Жабе окото како е?
    Падна отокот?

zhap4e, PUPICA, Annath and 4 others like this.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Ако ти излегуваат акни а да не си во пубертет, посебно па на грб, во наше село едно значеше. Кој знае ќе си се насмее под брк :lol::D

15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ептен ми е незгодно кога дм не е дома и ќе дојдат татко му или дедо му :worried:
    Срам ми е од нив, не знам што муабет да направам, ако ме прашаат нешто ќе одговорам и толку или ќе се смешкам или во телефон чачкам :tmi: не е убаво знам ама ете.. Што знам уште не сум скроз опуштена :worried:

@danichap блескате! Совршени сте, малата е преслатка, лепотица :inlove:

@galapce не ти е слабичко галапчето, таман си е за негова возраст, видов сега слика па затоа коментирам :$

Ми се јави другарка во некоја продавница имало облека на распродажба по 100 ден. :lol: да го терам утре либево да ме носи, ќе го испратам него со колега на кафе, јас ќе шетнам а после ќе одиме да видиме за фрижидер, месецов тоа е на списокот :)

И јас изгледа сега влегувам во пубертет :D до сега никогаш не сум имала бубуљички ама сега гледам две три ми излегле на носот :^)

Ми се оди некаде, скиснав дома денес :worried:

ph.orhideja, zhap4e, mareane and 14 others like this.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Времево никакво. Аххх..
    Ќе офкам богами од петок врне. Вчера истури како од кофа и залади, и преге одам а се чуствувам како чиниш доцни септември е.
    Тоа е, чат пријатно чат не пријатно баш како нас луѓето.
    И вас ве нема со некои сериозни општествени конверзации да продлабочите да се замсли човек :rofl:
    Ај чаос

@bittersweet јави се на рецепција.

17. joy1

joy1 Форумски идол

@emkaemka kyceto vekje go poracavme.Svesna sum za obvrskite no mm se soglasi on glavnite zadaci okolu kuceto da gi prevzeme
    Ako ne go odrzi vetuvanjeto neka mu ja misli

Jas ete na rod sum vo kafic
    Muzikata e preglasna ne se sedi

ph.orhideja, zhap4e, PUPICA and 8 others like this.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Сега сум послободна, па сакам да им честитам на сите кои имаат повод.
    Сила и трпение на оние кои во моментов се соочуваат со тешки состојби.
    @promeneta Избегнувај директно и прекумерно изложување на сонце. Ништо не помага од козметика и медицина. Време треба да помине (неколку години), а и хормоналниот дисбаланс после пораѓај има врска некоја.
    @joy1 И јас порано наседнував на тие финти, ама се свестив со време. Целата обврска ќе е на тебе да си знаеш. Мириса, влакна насекаде, вршење нужда каде ќе му текне. Се ќе си со крпата во рака додека научи да врши нужда кај што треба. Нема да чекаш сопругот да си дојде и да избрише ако тоа се искака, а знаеш како мириса? Мти нема сигурно да исчисти правилно.
    Сакам животни многу. Имавме куче 10 г. Не можеш да одиш никаде додека го згрижиш. Никој не се нафаќа да го чува.
    Сега ми е страв само од кучешка тенија, оти мали сме уште, немаме хигиенски навики стекнато.

19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

@Bridget ма батали ги . Неблагодарници :envy:
    Јас порано мкнев , носев ракии, мастика домашна, ајвар..
    Свеки вика шо е ова? Се мачка на леб викам |(
    Мастиката ја пие како ликер :D
    Веќе не ни носам . Шогивртам

20. duffi

duffi Форумски идол

За домашни миленици си треба двор.
    Им треба комоција како и на нас.
    Мм пред да се вериме еден период го чуваше кучето на братучед, они беа отсутни. Расно, гледано и чисто. Златен ретривер.
    Едно што е голема обврска, кучето чисто ама влакна на сите страни, иако беше на балкон. Неколку месеци откако си го земаа неможевме да се исчистиме од влакна.

Не би сакала да чувам куче дома. Ама тоа си е лична одлука. Среќа со мм за ова еднакво размислуваме. Проба и виде како е. :D

Одам јас кај свекрва ми , да не седам сама дома.
    Мислам дека сум единствена од тука која толку често се дружи со свеќи.:D

Thread Status:
Not open for further replies.