Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.290
    #ќесеселамуструга!

На anel, ph.orhideja, kukla21 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.983
    Допаѓања:
    112.736
    ^_^ :rofl:
    да видам па нема да верувам дека мт ќе ги врши ,, главните,, обврски, башка стан сте, врти сучи кутрето пред вас, беља ова/она од него :smirk: исто како договорот со мојов, па уште второ зеде он ќе ги чувал :!: аха како па да не.. ,, Емка ај дај им да јадат, смени им вода, уши исчисти им, пушти ги, собери ги... мој одговор, па нели се твои ти ќе ги чуваш :?: еј па не можам поради ова, она.. :doh:,,
    За папагалот па да не отварам уста, негов е само кога треба да се фали со него 8) ај што не го чисти не, ама пилево ќе умре ама вода и сончоглед нема да му текне да му даде (facepalm)

Џој ти честитам ќе си добиеш синче :inlove: што име ќе си добие 8-|

На anel, bittersweet, kukla21 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Za imeto @joy1 ne odlucuva.
    Nie odlucuvame.
    ke ima predlozi i glasanje..ili anketa..

На Viktorijaaa5, PUPICA, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.983
    Допаѓања:
    112.736
    Опаааааааа :clap: тогаш јас навивам за Џоџи (нагалено од Џој нели) :toivo: :rofl:

На PUPICA, Tajnaotrovna, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    @Bridget ... тоа ептен чешити ти се погодиле.
    Кога однесовме преку свет кај сватовите ракија и кафе ( ова си го носев за нас, без турско не можам) ... За ракијата имаше коментар дека им е силна, ама интересен пијалак. Знам од чашка опијанети беа ...:wasntme: Зашто они само со румот се дружат, тоа е нивно природно секојдневно пиење. А за кафето ми бараа и по 4 на ден да им варам. Просто им беше вкусно. :coffee:

Ма и ја е чудам со бубуљичките, немав у пубертет ни до некое време, сега оп оп ете по некоја. Ама е регенерирам брзо. :makeup:

На ph.orhideja, zhap4e, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    @julie77 За ракијата и да сакаа да изглумат немаа време, реакциите инстиктивни беа :D
    За другото пробаа да изглумат ама знам дека ако нешто им е вкусно за миг ќе го снема, вака остана јас да си го јадам.
    Во Турција пак куршлук, 50 мртви, а камиказата дете од околу 13 или 14 години. До кога бре луѓе?

На JuLleE, ph.orhideja, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    ^ Не застанува тоа веќе. Секојдневие стана, за жал.:(

На ph.orhideja, zhap4e, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    п а м е т н о !

На Annath, mariatim, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Еве ме и мене. Дa ве пoздрaвaм сaмo. :hai:

И дa ви кaжaм декa утре пoлaгaм приемен зa фaкултет. Лaни истo бев, aмa не ме примијa. И не сaкaв дa се зaпишувaм ништo другo, сaмo тoa. Нештo штo нaјмнoгу мрaзев и мрaзaм е дa студирaш нештo штo не сaкaш и пoсле тoa дa рaбoтиш нештo штo не сaкaш. Секoј ден дa стaнувaш сo нaдеж штo пoбрзo дa ти зaврши рaбoтниoт ден и дa се губиш oд тaму. Сите ми викaa дa се зaпишев нештo зa дa не сум губел гoдинa, aмa не сaкaв. Гo следaм срцетo. И сите требa дa гo следиме.

Гoдинa изгубив, изгубив и мнoгу нештa. И еве ме, ден пред испит мoлaм Бoгa дa ме примaт. Не сaкaм дa мислaм нa негaтивнo. Oдбивaм.
    Дoлгo се спремaв зa утре, тaкa дa oчекувaм пoзитивни резултaти.
    Луѓе, стискaјте пaлци зa мене и држте ми среќa. Ќе ве известaм кaкo пoминaв.

:hug: :hug: :hug:

На YoungandBeautiful, Lilianna, anel и 32 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.425
    Ti ja pustame seta sreka na svet

@emkaemka kako bre dzodi
    Neka bide DZORDZ
    Da se znae deka e mazjak :D

На emkaemka, ph.orhideja, kukla21 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Фaлa ви. Ми знaчи. :hug:

На zhap4e, Tajnaotrovna, Viktorijaaa5 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас па за разлика од вас имам обратно позитивно искуство од што сме им носеле на луѓето поклони - на странци.
    Секогаш биле пријатно изненадени и позитивни од продуктите. Башка тоа што ние правевме таму зимници в двор и секогаш им дававме а и тие си бараа и кога правевме наминуваа да пробат. Никогаш не рекле не ми се допаѓа напротив пред нас јаделе.
    Ајвар, лутеница, салса, туршија, ракија, вино дури им носевме поклони од македонија како икони и ситнурии, а и тие нам од разни држави.
    Си се почитувавме вистина.
    Секогаш доаѓаа на кафе на ручеци на се и нас не викаа на седенки па и ние носевме наши специјалитети.
    Дури слаткарката еднаш рече вашите торти се пофкусни од нашите и ни бараа рецепт.
    Со сите си имавме на ти го дај ми го, група луѓе што секојдневно работевме и комунициравме.

Јас мислам дек бевме единатвени во тоа да имаме големи бавчи и да садиме се а потоа и да правиме зимници не сум слушнала друг да прави и да се замара со такви работи.

Ова лани го кажував и лани ова време еден месец не седнав од работа и од зимници.. баш ми недостига тој живот, тоа маало и тие луѓе...:( морам да признаам.

На anel, JuLleE, emkaemka и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.290
    Маж ми игра жмурка со децата, начека една сама мамичка па гарант сака да ја импресионира.
    Гледам кошарка и уживам да ви кажам право.

На anel, JuLleE, emkaemka и 25 други им се допаѓа ова.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Утре вечер малиот се враќа од Италија:)Бидна турнеја, бидна одмор и сега во Септември нова борба: Мамо патики, мамо фармерки, мамо книжара,мамо упис на факултет, стан СК. ..Можи да побегнам негде и да се вратам в година]:)
    Големиот на викенд кај мене а две улици подолу живеам од куќата ;) Се убивме од спијање:D Еве сега пак заспа а утре во 6 ќе вари турско за двата, денес во мугрите во 5 свари(facepalm) Па и во кафич си бевме а дома лумперајка:x Ама се стигнува СЕ и еве фаќам хоризонтала, филм се данлодира, овошје спремно во случај да се разбуди побара пак вечера-немам намера повеќе ни да готвам, ни да чистам]:)
    А јас пак размислувам за маче да си земам и дома да го чувам:?:
    Другарка ми имаше шпански кокер ептем се сакавме и душичка го успаја на мојот роденден;(
    Беше веќе стар и скоро слеп а обврската околу него огромна (ја делеа со сопругот, ептем помагаше човекот).Но, љубовта што ја пружаше кучето и позитивната енергија беше непроценета. Секогаш се смеев толку радост кога ќе ме видеше само тоа покажуваше кон мене
    :D Јас сум терсене со чистење и ме мачи тоа мачето со влакната низ куќа и кога ќе ми забега надвор па внатре после на кревет..(facepalm)А мнооогу размислувам да вдомам некое малечко:) Или ќе си ја земам бељата?:?:
    Јои со среќа и уписот и убедена сум дека ќе бидеш успешна:)Јас се запишав на факултет (виша завршив како девојче) кога големиот имаше едвај 2 год:(Завршив без проблем на големо чудење на оние што ме жалеа: Па како ќе учиш со дете мало, во заедница си , кога чистење, кога ручек бла.бла.|( Е сега што не работам на струка е друго триста:!:
    @Mr.Right со среќа (ми се допадна постот,браво за размислувањето:clap: Истото лани ми го рече големиот син.Се надевам дека оваа година ќе бидите успешни
    суденти и двата:) љуби вас мајка:*)
    Ајде добра во ноќ:hai:
    Еве големиот ќе ја преспие кошарката(facepalm)

На anel, JuLleE, emkaemka и 24 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    I jas imam brucos.
    Edniot ostana skoro nepismen,a ovoj maliot pak uci li uci.
    Neka se zdravi i zivi..ne e sekoj za skolo roden.Seta srekja vraboten e i toa vo jaka firma..inace,kucinjata so mast ne go jadat.

На anel, JuLleE, emkaemka и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.293
    Допаѓања:
    81.868
    Колеги?
    Претпоставувам. :)
    Со лесно на приемен, па ќе помагаме со нацртна. :wasntme:
    И со култната Анета, кога ќе дојде време. :)

На JuLleE, kukla21, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @evangelina.ina те поддржувам за мачка. Да, се прават ужасно многу влакна, особено ако има долго крзно, ама многу расположува. Посамостојни се, полесно се учат на навики и после тоа само таму одат во веце. Ти препорачувам само дома да ја чуваш, така помалце ќе те боли глава. Надвор може и да ти ја отрујат.

Инаку, знам дека има многу луѓе кои не сакаат мачки, ама и тие знаат да бидат многу приврзани миленици. Во смисла, да го сакаат газдата и да имаат кучешко однесување. Не сите се толку непредвидливи и злобни. Па и куче да е, може да не ти се погоди карактер.

Така да - вдоми си и не размислувај.

На anel, emkaemka, zhap4e и 13 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @galapce лесни чекорчина на малиот:hug:
    @Viktorijaaa5 нека и е лесна земјата,знам колку боли,после 10 години од смртта на дедо ми,уште ме фаќа депресија.....го сакав како татко,се разболев после тоа....долга приказна.......боли......само со ред нека е,немам утешни зборови,биди силна.Само тие кои ја почувствувале вистинската љубов од дедо и баба знаат како е.
    Имам многу да пишам ама немам сила...
    Добра ноќ!!!

На anel, ph.orhideja, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  19. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Сaкaм живoтни,aмa не вo мoјa близинa.Мили ми се и се тoa,aмa немoжaм дa пoднесaм дa ме дoпрaт,a мaлoвo леле кoлку сaкa сaмo фaќa кучињa,мaчињa.
    Денес кaј мaјкa нa ручек,пa мaлку низ грaд,сегa пуштив мaшинa,дa зaврши пa уште еднa.Пaднa дoгoвoр зa утре дo Ск дa шетнеме сo мaлoвo дo зoo.Oд кoлку рaбoти?
    Мм зaпнa зa Oх,aмa кaј зa еден ден не тргaм пa нз шo дa е.
    Дa јaдaм aмa нз штo(нaвечер имaм нaјмн aпетит,и тoa гoлем)
    1471809133221.jpg 1471808999678.jpg

Прикачени фајлови:

• 1471809133221.jpg
      1471809133221.jpg
      Големина на фајлот:
      277,2 KB
      Прегледи:
      14
    Последна измена: 21 август 2016
    На anel, JuLleE, emkaemka и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    @Mr. Right со лесни утре па да се фалиш! Не знам која восраст си , ама мислам нипто не си изгубил. Јас имав една година стагнирање од факултет, мислев светот ми се сруши . Полсе се завршив на време ,втора дипломирав (првата со врски беше ):D
    Единствено што жалам е вториов фак. Ај за време што ми летна-летна. Отидоа мн. пари кои можеа да се инвестираат на попаметно нешто. Така даа , опуптено ! :)
    @galapce -Лесни чекорчиња , само убавини да ве пратат.

Иначе околу девојачкото , вчера читав, ме мрзеше да куцам. НАЈГОЛЕМО АМЕРИЧКО ср**е што стана тренд последниве 4,5 год... Купувај ,спремај, пиј , као да од кога ќе се мажам па после нема живот за мене, затворена дома.
    Сега гледам и нешто се трескаат од земја по странство патуваат (facepalm).
    Живи глупости !!!
    Ја за мене сега лично сум воздржана, ама ако решат најблиските другарки ајдеее, ако веќе прават сите за нив, нека се прави ете и за мене. Атер да истерам за нив , да не сум намќорот, чудакот. :?:

На anel, Annath, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.