Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Во право си.
    Ама извини и вие малку да поразмислите кога и каде:!:Сепак, знаете дека колку сте сами, толку и не сте.

Дедото арен ли е,да не му се качи притисок од призорот:lol:

На Kitten, Bozica1980, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Ако не догледува, верувам дека не ни сфатил што правите... освен ако не сте биле пиштол голи... ама не е криминал де, нема што да се срамиш :lol: ама може отсега ќе се јавува прво на телефон ;)

Добар ден!

За кучиња и мачиња - и општо животни - куќа или стан не е место за нив. Само ако имаш двор, да. Имаме и куче и мачор, надвор си се цело време, слободно си шеткаат. Не се обиделе да влезат дома, можеби мачорот ако е гладен, ама тоа ретко. Мирисот и влакната ми сметаат, колку сака нека се чисти. Јас сум специфична, сетилото за мирис ми е прилично развиено, и најмала трага да има, ја осеќам.

Дома сама, мм на пат, мали во градинка... тивко ми е некако посабајлечки, ама ми годи... средив што можев за денес, не се, ама дел од работата, не се форсирам, полека, полека ќе биде. Да си изгледам некоја серија од овие со кои заостанувам не ќе е лошо :)

Убав ден, и убава работна недела! :D

На Val-Dim, anel, promeneta и 23 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Клуч на врата секогаш. :)

Сами сме, никој не најавен не доаѓа, ама секогаш е заклучено.
    За сигурност. :D

На Val-Dim, Umbrella22, anel и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Тема момински
    И онака е амерички филм, какои Хелоувин и Валентајн...али шта чеш. Пуста мода. И јас правев. Немаше перверзни торти и мафини, немаше дрес кодови и принтови на све и свашта, немаше стриптизери. Може дека у мое време немаше такво тука.Јас платив, пошто ја ги викав.
    Сум била на моминска на другарка исто - таа не викна таа си плати. На друга пак, таа не викна, денар не остави. Исто и маж ми правеше и тој плати. И претежно кај е бил плаќале зетките. Али и тој имаше случај со организирање од страна на зетка, во луксузен ресторан. па организирана од него афтер парти....без исто денар да плати.
    Зборот ми е, ако јас организирам на мене моминска, и си канам пријателки, и прашувам за дрес код....јас ќе си платам....шо знам.
    Можда амерички на македонски начин а?:D
    Али рефке роденденот ќе ми биде хит цееела недела.:rofl::rofl:
    А упадај ..Амбрелче...смешно е.
    Па и од дедото. Арно не ви кажал ееее ние у наше време инаку правевме:?::?::rofl::rofl::rofl::rofl:

Време е за кафе
    smajli.jpg
    и малку освежување
    bananka.jpg

На Val-Dim, anel, promeneta и 18 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.132
    @joy1 поздрави го маж ти, јас го разбирам, и јас се нешто си испитувам:tmi:(facepalm):D.
    Ме пресмеа, се надевам, всушност знам дека е здрав:P.

@galapce поради околностите и ситуацијата пред да се роди мали имавме регистрација, а по две години венчавка и мала свадба/прослава со околу 100 луѓе. Може и помалку. Интимно, а многу убаво и весело. Најблиските.
    Што си запнала за голема свадба. Ете јас носев бел фустан, долг, па може да се каже невестински, ко на Данка нешто, само немав чипка. Синко носеше костум:$. Преубаво беше.
    Кај мене мм запна за свадба, ама после сам сакаше помала.
    Битно е каков ќе ти биде бракот, свадба е убаво да правеш, ама не и најбитна.

На Val-Dim, anel, promeneta и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Се што се прави со сила во стил да биде откачено ја губи поентата на убавина и на крај излегува доста глупо. Работите треба да течат спонтано. Јас бев пред некој ден на момачка вечер во Битола, а покрај Битола завртевме уште неколку градови (Прилеп, Ресен). Во Битола си поминавме топ. Запознавме битолски чупиња, битолски кабадаја фраери. Завршивме до попладне во кафана со нив:D

Нормално се беше во граници на нормално и цивилизирано. Моите другари се баш дринкери, но сепак момци со педигре, а нормално кога шириш позитивна енергија каде одиш привлекуваш и позитивни луѓе околу тебе. Ние другарите плативме буквално се и воопшто не ми е жал за парите. Еден од поубавите денови што сум ги доживеал последните години. Инаку, немој да мислиш дека и на Запад сите слават со стрипери, торти, посебни дрес кодови. Нема врска. Мал дел се такви.

На Bozica1980, Dust, Petra777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.416
    taka i sveki moja redovno pravese
    se dur eden den ne svikav glasno
    posle se nauci da cuka :)

На Cka, Lady Phoenix, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.087
    ve molam,moze li nekoj da mi go objasni rezultatot,onaka,za da razberam....

9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Кои години ма Беиџи,јас во цутот сум.
    Не сакам мала. Сакам да се чуе од Вардар до Триглав.:doh:

На Val-Dim, promeneta, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
  11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Два дена не сум се уклучила и повеќе од 500 мислења на темава :worried:
    Пробав да ги читам ама ќе ми треба цел ден, а немам толку слободно време па се откажав :$

Маж не беше тука ни овој викенд и го поминав присилно најлежерно што може.
    Не знам што карма ќе беше, а го нема мене нешто ми станува: се разболувам, кичма ме фаќа, рамото го исчашувам... Срам ми е понекогаш да му кажам, ќе мисли измислувам работи за да не оди некаде ]:) Ја не сум човек да го остави сам дома, мора некоја глупост да ми се случи :lol:

За девојачкото ние бевме неколку другарки на викенд покрај море :sun:
    Сместувањето го организирав јас, останатото во меѓусебен договор и секој за себе си плати. Одлично си поминавме без фешти, перверзии и глупости, туку целодневно печење на море и навечер пијанки во хотелот.
    Не излеговме никаде пошо невестата двете вечери заспа во 1 :rofl:
    Како и да е мене ми беше најбитно да поминеме што е можно повеќе време заедно и не го сакав она стандарно искачање и лумпување до ниедно време. Не силувавме со слики по фејсбук кај сме и што правиме ниту пак дремевме на телефони. Приватна забава со најблиските далеку од сите 8)

@danichap што убава невеста си била, те измањачив во темана :inlove:

На Val-Dim, Kitten, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.414
    тоа е коа старците немаат основна култура, ни тропаат, ни ѕвонат, секаде ко дома влегуваат. Еднаш забораив да заклучам врата додека живеевме кај свеки, и баш тогаш бабата на мм ни упадна,сред пресоблекување, од петни жили ме крена, си го доби следувањето...

На promeneta, Dust, joy1 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Морнинг :coffee:
    Убава одморена, вака се живее бе до 101 и назад.
    Кога ќе замислам само дека бев во групата на рано станувачи.. а сега?! Сега спијам, па дремам, па лежам :D не секој ден ама кога имам можност :!:.
    Правам лазањи, ќе излегувам после.. а баш одсабајле си велев де брее една пријателка нема за кафе и шопинг и ете ѕвони таа, ајде.
    Тоа..
    Ме фати носталгија за септември, за зимници, за јуфки, за тоа сонцето што блеска со помал интезитет, за џагорот на децата... за се!!!!
    ;(
    Ми останува да си се тешам и да си јадам лазањи. Тоа е!!!!

На Kitten, Val-Dim, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Ќути, јас сабајле место леб си купив колачи, мака ми е, ама тоа е...

На Bozica1980, joy1, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Помина првиот дел од тестот,утре вториот и ќе може на раат да се дише.
    Секое слободно време(а скоро и да немам)за учење го користев и многу малку скоро ич не се вклучував тука.
    Како сте вие,многу имам за читање знам.
    Прочитав за чадорчето@Umbrella22,требатој да се срами,следниот пат нека тропне.
    Кога живеевме во заедница многу пати имавме вакви случки,и уште прашува Што праИте?Веземе гоблени:rofl:
    Од тогаш сватив Оти клуч е многу битна работа,а исто и Окцето на вратата]:)
    Кај ја видовте @danichap да одам и јас да ја ѕирнам.
    Да ви се пофалам,имам нов тОчок,мм му станало жал многу што пешачам и ми зел.Ептен ми го погодил:inlove:.
    Одам едно кАВе да маанам и ќе спијам,т.е.ќе пробам.
    Останите добри (highfive)

На Val-Dim, bittersweet, anel и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    @stetoskop искрено се надевам дека ова не се твои резултати, ниту пак на некој од најблиското семејство. Реално, не знам многу за оваа проблематика, ниту пак за БРАФ мутациите и која е прогнозата, ама од срце се надевам дека е на време откриено и ќе се излечи. Од срце посакувам побрзо опоравување!

На Val-Dim, lunicka, anel и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Ајде добар ден.:coffee:
    Многу глупости сонувам !Нз дали да го пишам ?? Ај ќе го пишам, забеган е... :D
    На @Bridget и било роденден и неќела да ми даде парче торта, сме биле на квиз некој пријавени (facepalm)
    На сите дала мене ме прекокнала, а така ми се јадеше благоооо :D Слаба беше , со коса малце под раменици црна на степен шишана.... Од кај ми дојде ова лелеее ...:rofl:(facepalm)
    Така ми е кога спијам 11h. Тоа значи и помалце да седам да форум :D

На anel, promeneta, Bozica1980 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.414
    апни си сеа тортичка и коа тебе ке ти биде роденден не и давај на Бриџит :D

На Bozica1980, Dust, jasna83 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Кога бев на одмор ми се случи една случка што ме натера да се подзамислам колку некои луѓе забегуваат со сликање само за фб.
    Одиме со малиот порано од нормално што одевме. Друга половина спие. Жеже-пече уште се слуша, ама пак после сонце заоѓа и станува ладно, да искористиме максимум. Стигнувам на лежалка и уште торбата не спуштена доаѓа една комплет нашминкана плавуша и ми збори на англиски со руски акцент, ќе може да ме сликате. Едно око ми гледа во малото, Бог да чува се оди по овој свет. :nod:
    Од каде сте? Викам од Македонија.
    Аа и јас сум, ама пак со акцент. Ама знаете маж ми не ми дава да се сликам. Гледам и се чудам. :?:
    Ај земам телефонот. Леле луѓе кога почна да се мести. Па раце крева, де вака де онака. Па клекна на нозе, после легна. Луѓе позади се смеат. И јас се смеам и незгодно ми е. Иде и ми вели, а може ли да ми кажуваш 1,2,3 кога сликаш. :oМоолам!? И го подадов телефонот. Да не сакаш и да ти ги обработам.

Последна измена: 22 август 2016
    На Kitten, nena2010, Cakica и 26 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    @friendy имаме една таква сограѓанка, и статија имаше скоро.

Живее за да се слика. :D

На Rirri, mareane, promeneta и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.