Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добар ден
    За момент помислив дека сум во труднички муабети,па го видов насловот дека не сум згрешила.
    Да не останам и јас покусо,правев крвна слика денеска,успат и за маж ми.
    Ако не сме ние жените,само ке кукаат по дома дека се нешто не им чини со здравјето а никако да одат до лекар.
    ала богу се му е во ред,сега не смее да кука,само јас смеам.:rofl:

На Sky-butterfly и danichap им се допаѓа ова.
  2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Стварно мразам зима кога иде. Одма растечени носиња, кашлици до задушување, цела градинка полна вируси па се моткаат стерилизираат само. Ги гледам со крпите уште по сабајле ми се превртува желудник.
    Во однос на патронажните сестри:
    Доаѓаше патронажна 3 дена кај нас. Демек пробував да ја дојам и да види како ми оди да ми помогне инаку не идат кај секоја мајка. Носеше вага и ја мереше да да бидеме сигурни дека сме го фатиле ритамот. Ми кажуваше како да ги мијам шишињата и одговараше на моите прашања. Ми стави вакцина против голема кашлица и тоа беше. Следната контрола беше после 1 месец.

Последна измена: 26 ноември 2014
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.869
    Колку ми е мило што низ темиве живнуваат неколку дискусии со феминките кои обожавам да си ги читам:sun:

На Annath и Daleron им се допаѓа ова.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Дани.
    Денес добро не раздрмаа 2 теми кажи А!?
    Си ја заборавивме нашава мила темичка. Луна ни ја нема нешто.
    Пак некоја манџа прави. Домакинкееееее пази сега нечии панталони да не полиеш.
    Удри бригу на весље.:d::d::music::music::music::music::music::music:
    Едит: морам песнава за добро расположение.:D

tycdc.jpg

Последна измена: 26 ноември 2014
    На lunicka, Captain-Omni, Teodora* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Mоира, кај нас не дојде патронажна сестра воопшто, оти на 100м ни е педијатарот. 3 Дена во болница кога се роди и на излегивање го мереа, а прв пат на патронажна после 3 дена од кога се вративме дома, па секоја недела, па после 2,5 месеци на секоја втора и така. Не се потресуваат тука мн мн. А за мајакта на 2 месец после пороѓај прави психички тест оти тогаш најмногу се појавувала постпордилна депресија.

На Annath и Moira им се допаѓа ова.
  6. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    јас знам конкретно за Германија. таму патронажната буквално доаѓа секој ден и го гледа детето, бањање она кога ќе каже не како кај нас секој ден, бидејќи така сме спречувале да се создаде заштитна обвивка на кожата и обично е од 5-7 дена бањање.ова го знам од блиска личност која се породи и живее во германија. за систина пред 7 години кога јас се породив таму, старата систина, одевме секоја недела на контрола до првите 40 дена од пораѓај.потоа беше еднаш месечно до година дена на детето.
    а дома патронажна за второто ми дојде и ми рече добро е детето цица, второ дете е се си знаете па нема потреба да доаѓам.и толку беше.

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.530
    Допаѓања:
    151.388
    е ај и јас да се пофалам .денес сум месела за ручек.може за некој не е голема работа ама за мене што не сум на ТИ со месенјето и баш е потфат...ко за првпат што го правев добро беше -јестиво што би рекол мм ама не е ко на мајка ми...нареден пат со надеж за поубаво...

малово само мјаука за в раце а ко трупче е ,кичма немам од него...другово ме гњави состав да пишам ...а мене очи ми мижат...да може некој да ме замени на некој ден да се одморам ...пусти мечти...

ех во другите теми си замислиле дека рози цветаат во бракот или се е ко на филм безгрижно и романтично...така да беше кај ке ни беше крајот...ме нервираат размазени суштества што поим немаат од животот...се надевам нема да одгледам такви:D море од петни жили ке се трудам да не бидат ни налик такви

На ozbilnazena, bittersweet, Moira и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Ноел, каде си ти, во која држава?

9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Настрана од муабетиве за бебиња и месење :^: да ви кажам сум изгледала два филма. Додуша на рати ама ги догледав и за чудо добри беа. Ако имате слободно време ви ги препорачувам особено вториот со Никол Кидман, многу интересно филмче.

Life or Something Like It
    Before I Go to Sleep

На ozbilnazena, lunicka, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Решив да си се вратам кај вас женички :)
    Некако овде ми е најсигурно, по други теми само притисокот ми се крева(facepalm), а апчињата при крај ми се :D
    Денес сум си расположена си се подновив со едно џемперче :$, сега исклучувам компјутер и одам дома да ги вршам тоа досадните домашни обврски ;)
    Ручек немам ама ќе поминеме и со туна салата. Ама и ќе подзапржам нешто де .... за да се најадеме како луѓе :D

На ozbilnazena, lunicka, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.869
    И јас немам ништо асално за јадење направено. Т.с се што направив смував изедов и ништо не остана:rofl:
    Ама он секако касно ќе дојде а средите ни се резервирани за во пицерија па во винарија па во град ќе јадеме.

Туку заклучив дека само од среда на среда сум убава.8):bandit:

На Annath, mal.ecka, Abeja и 7 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    И јас од среда на среда сум убава, одам на пракса во среда па само тогаш заличувам на човек.:D
    Завчера до продавница бев, кога се видов на огледало каква сум излегла од дома, просто сама од себе срам ме фати.(facepalm)
    Косава како што сум легнала со мокра коса, целата бушава и фатена таква во некој реп на страна, чиниш гнездо на главата имам, бермудите виолетови, блузата жолта а апостолките црвени, право за во циркус.:D

На Annath, ozbilnazena, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Moira, овде првиот пат можев да бирам дали да одиме ние или таа да дојде, јас си најдов изговор за шетање па отидовме :D Првите контроли му беа на 4-5 дена, зашто цели 2 недели ја немаше качено родилната тежина, па еднаш неделно од кога се случи тоа, па после на 2 недели, е сега дури за месец дена сме на контрола. Баш денес бевме на вакцина за рота-вирус. Нормално, ако сакам да да проверам тежината можам да отидам, или ако сакам да го прегледа да и се јавам и да закажам преглед. Многу корисни совети добивав и добивам од неа. :) Се до денешната контрола имаше мерење освен денес, зашто го мереа минатата недела, денес бевме вонредно кај неа за да прими вакцина за рота-вирус. Во принцип, овде и од прегледите за време на бременоста и од самото породување имам прекрасни впечатоци, мислам уште сега би раѓала уште 2, да има кој да ги чува :D До толку ми беше нетрауматично и прекрасно искуство, а имаше компликации и бременоста и породувањето. Земјава е рај за одгледување деца :D
    @danichap , закажи си повеќе посети уште од сега, ќе ти бидат повеќе од добредојдени. Моите се при крај

:sweat:, почнува малку паника да ме фаќа дали ќе можам сама со малиша :sweat:

Ме извести сопругот, имало добри понуди на амазон, да сум нарачала нешто. :smirk: Одам да се посветам на тоа :makeup:

На NoellePage, SV1911, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    хахахахаах ова ме потсети на некого :rofl:

1454829_10201989480418565_3676377547483651162_n.jpg

На Espadrila, green.eyes, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Еве ме мене,после родителскиот кратко свраќање во маркет да купам најосновно што фали.Мириса воздухот на снег,ветрот се пика под капутот...иде зима.
    За оценките не сакам да коментирам,смајливо ќе покаже што сакам да кажам.[​IMG]
    Се си мислам дека некаде многу погрешив во воспитувањето на децава ,и сега тоа ми се обива од глава.
    Не,бе не се нервирам...

Толку од мене за вечерава,единствено ако некој не ме повлече за јазик.
    Во врска со некои теми точно осетам како ми паѓа мачнина во желудникот а не е чир во прашање.[​IMG]
    И ова сакав да кажам,без лутење,да се органичат трудничките муабети на оваа тема,зашто нели постои соодветна.

На bubamara12345, Teodora*, ozbilnazena и 2 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Луничка никогаш не била вака не расположена.:worried:

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Их ,ќе ми помине...^_^

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Домакинке добри гости ти дојдоа. Ајде рипај :music::music::music::music: можете сите да се фатите на орото.

На Someonespecial и lunicka им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Fala ti , denov mi go razubave.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  20. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ako ocenite na decata ti go rasipale denot, togas ti si OK, nisto ne ti e. Ocenite ne se vredni za nikakvo spomenuvanje.
    Gi rastes decata i gradis kako licnosti, a oceni, toa na kraj na pamet netreba da go stavas.
    Eve mene zemime za primer, posle 40setata sum. Uste nedela ipol 2 fakultet ke zavrsam i toa ne na majcin jazik. Da me videse pred poveke od 20god. , vo prva i vtora godina, prasanje bese dali ke pominam. Majka mi bezveze se sekirase, a sega koj da ja prasa kako sum na site se pofaluva kako sum na kraj, vtor fakultet. Nikogas neznaes kakao ke se zavrsi.Djabe e sekakva sekiracija.
    I uste da te potsetam deka milenicinjata na klasnata so site petki, neuspeaa da zavrsat ni eden fakultet, a da nezborime za ponatamu.
    Jas moeto dete ic ne go zakacam za oceni.Sekogas i vikam "take you time". Se ke si dojde na mesto. Sakam toa sto go pravis so ljubov da go pravis, i da si svirkas.Djabe ti e se ako ne si odis po ulica i od sreka si svirkas.:party:

На Annath, SV1911 и lunicka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.