Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.846
    Кога сме кај гравот,денес ќе го ставам.:(
    Заби не вадиме и овие што ги имаме ќе испаднат.:o
    За куќава одамна не сум купила ништо ако не го рачунам тенџерето од Туш.(facepalm)
    А секс имав 3 пати неделава ,а планирам и вечер и утре и другиден.Ми порасна либидото, напаѓам во мрак.:rofl:
    И не ми се допаѓа што непотребно се боцкате навистина.Ако некој некого не поднесува има опција игнор и свршено.Ова свршено пак на секс ми удира.:angel:
    И дајте ве молам да бидеме пример за изградени личности,а не да се смеат со нас.Нормално е дека ако на некој не му одговара муабетот нема да не дружи.(y)
    Добро утро на сите ,конечно сонце низ прозорецов:sun::sun::sun:

На ArmaniCode, ozbilnazena, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  3. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добро утро жени! Не ми се пие кафе а ни цигарче не оди на ладниов ветар... Така да паузата од 10 минути ќе ја искористам на вас:inlove:
    Синоќа си легнав и неможев да ви искоментирам за жената со 16 деца а баш бев расположена и сакав:D
    Не било тоа многу одамна. Женичкава има максимум 40 години (е не знам која е по ред:wasntme:).
    Бидејќи не живеат во истиот град со мене, откако ми кажаа за големината на семејството, не прекинав со зборување до дома. Замислете 1.5 саат зборував. На мм му идеше да ја подотвори вратата и да летнам од колата(lalala)
    16 деца :smoke:
    И зачнувањето би било тешко на толку деца:mm: И како тоа одело?
    „Мила јас пак свршив внатре:wasntme:
    „Аман бе(facepalm) Вчера се породив^_^
    Ај тоа, замислете да треба да одат некаде сите заедно:tmi: Го гледаш мажот оди во рент а кар и бара автобус8)
    А па ако секое дете побара засебна соба? Ни Белата куќа нема да ги собере]:)
    Кутриот маж само за чорапи ја давал платата:nod:
    А ако секое дете да има по 3 деца:o. И ги каниш браќата и сестрите на свадба кај твоето дете и се полни цела сала само со твоја фамилија. За други место нема, ова ми се најблиските(poolparty)
    Секој ден во годината некое внуче ти има роденден:^) Навистина забавно:lol:
    Јас би ги заборавила како се викаат а не па роденден да им паметам:emo:
    Имајте пријатен ден дами:hug:

На ArmaniCode, ozbilnazena, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.347
    Добро утро! :sun:
    Чинам сонце ѕирка... а од утре и сончево, според прогнозите, наредните денови не очекува plenty of sunshine 8) Мене ми одговара, не се бунам :D

Мали жив радосен влезе во градинка посабајлечки, на сите им се пофали дека донесол торта денес, иако утре му е роденден. Камо вака да е секој ден :D

@anina, машала жената се изнамачила... тешко нејзе... па ако има докај 40, еве нека се 45, кога ги раѓала бре?! Алал... јас за второ не можам да се решам, таа 16. Секоја чест, што да речам...

За вежбањето, и јас бев мрза еден период, ама голема мрза. А бе лажица не ми се подигнуваше... сега секоја вечер сум турбо. Знам дека навечер не треба да се вежба, ама немам кога. И некако најубаво ми е... ќе се извежбам, под туш, и после пак во кревет на вежбање, за добар сон :wasntme:

На ArmaniCode, ozbilnazena, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    На Teodora*, galapce, sesilija и 4 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мојот омилен крем - затоа и се вика еурокрем. Ма каква нутела - ова е вкусот на детството наше...
    Го има во тегла и во црвени кутивчиња. Имаат извадено и некои премиум теглички сега по ново, не се лоши ни тие :)

На do-re-mi, lunicka, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е па баба ми има 11 деца, од кои едното е мајка ми :D
    И таму од ист крај се, војвоѓански. Баба ми дословно ја сфатила Божјата заповед на Адам и Ева: плодете се и множете и наполнете ја земјата. :)
    Првата ќерка, моја тетка, има 10 деца, сите понатаму по ред имаат малку помалку, ама пак повеќето имаат по 3,4 деца.
    Интересна фамилија сме ние, толку многу ги имам, и од мешани религии и од мешани раси :D

А баба ми откога знам за неа, се е иста, физички, ништо не се менува, ко да не старее.
    Среќа на неа наследив тој младалачки ген, сите ми даваат мнооогу помалку од 34 :emo:
    Ај добро утро :)

На ArmaniCode, Val-Dim, Bozica1980 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Замисли го премиерот наш
    - Ние даваме „субвенции„ за секое трето дете
    - Ама господине јас имам 69:inlove:
    - Давам отставка. Неможам во ЕУ да се задолжувам за да те исплатам тебе:D
    Или замисли мајката да треба да лежи цела бременост:o
    - Мене ми било судено цел живот да лежам [​IMG]

На Teodora*, sesilija, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.347
    И на мм му е омилен тој во црвените кутивчиња. Премиум верзијата не ја бендиса. Јас си ги сакав оригиналните на Агроплод :mm: пред да бидат купени од SwissLion. Сега вкусот не им е ист, ни до колена не му е на оригиналниот агрокрем. Инаку, од моето детство, јас си го сакам и Ципирипи кремот, ако е тој оној оригиналниот. Немам купено таков воопшто. Некој спомна Лидл - таму има Меренда - е тој еурокрем го таманев како мала на одмор и секое одење во Грција морам да си купам. Во последниве пет години само два пати сум била таму, и двапати си се снабдив со резерви. Ама веќе немам.... изгледа пак треба да одам до Грција :wasntme:

На ozbilnazena, Teodora*, sesilija и 6 други им се допаѓа ова.
  10. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Кукла21, мене ме интересираше дали вкусот на Еурокремот е променет откако Swiss Lion го купи Таково. Ама пак, од каде вие би знеле каков вкус јас паметам од детството, за да ми направите споредба. Silly me :D.

Како и да е, ќе нарачам едно тегличе на следните гости. Не примам без Еурокрем .:)

Инаку, барајќи слики од оригиналниот еуркрем ја најдов странава:

http://secanja.com/2014/slatkisi-naseg-detinjstva-galerija-uspomena/

Се потсетив и на други заборавени спомени. Туку ај, да не почнувам и јас како баба ми, кога ќе почнеше да евоцира спомени од нејзиното детство.

Убав ден на сите.

П.С Останав должна одговор на Луничка за цвеќињата. Качунки се, но некаква култивирана сорта. Луковиците ги купив лани од супермаркет, онака попатно, ми се допаднаа на сликата од пакувањето и не сфатив веднаш дека се качунки. Тоа се деси некој ден покасно, кога прогуглав малку. :D

На ozbilnazena, Serafima, Teodora* и 4 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @do-re-mi Мене вкусот ми е каков што го паметам од мала. Секогаш ме потсетува на детстовото. Мој прв избор за еурокрем, секогаш..:)
    едит - кутивчето е баш како на сликата - црвено, а сум ги видела и оние за со лажиче мало :)

@Annath од премиум изданијата, белото е далеку подобро од црното.. Бар за мој вкус :)

На do-re-mi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.347
    Да, вкусот на еурокремот е истиот, и јас така го паметам. Дури и малите, мини пакувања за јадење со лажичка.
    Инаку мене од детството овие ми беа омилени чоколади
    Овие сите на сликиве плави ми се гледаат, а знам дека имаше и зелена и виолетова амбалажа. Оваа со лешник треба да е зелена, ама на сликава ми се гледа плава. Зелената ми беше омилена, заедно со 8 Златни
    Иовие малечките, мислам дека Рунолист се викаа

Ах детство....

На WORRIED.BT, Bozica1980, ubavka1 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    Мене добар ден ме најде додека ве поздравам денес,ама тоа е некако поинаку денеска ми почна денот:со утринско вежбање,стомачни јавање од се по малку(facepalm) ;кафето ги испив со комшивката од 70ина години и сега турбо стави крени еден туш набрзина се зафенирав и пред одење само да си поднесам рапорт.Ова со еурокремов ме настрвивте многу ама овој пост само вежбањето било дозволено а крем јок:( Кај мене сонце нема тмурно е пак ама денес сум решила јас да бидам насмеана .Бидете вредни пишувајте па вечер да ве читам

На Teodora*, Annath и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Алал да ти е @Annath - толку многу работи од детство што сум ги заборавила.

ммммммм - баш убаво ни беше!

На Annath и anina им се допаѓа ова.
  15. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Да се вмешам во муабетов со кремот. Мене овој ми е ннајубав моментално. Само сега е во ново Жолто пакување, не можам да најдам слика сега.[​IMG]
    Оној црвениот од Таково не ми се допаѓа.

Инаку @do-re-mi ме потсети дека на моите исто од работа им даваа крем во кантичиња. Не се сеќавам на името само знам дека и тој беше со верверичка. Е тој крем ми се чини е незаменлив. Таков вкус, немам пробано повторно. Се топеше во уста.
    Мх, мх,мххх
    Не ви требаше овој муабет :) :)

На CrazyOne, Teodora*, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам со верверичката беше ципирипи

На imelda, galapce, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @Annath и јас се сеќавам на таа чоколада кој се отвараше на средина :inlove:
    А сум ја заборавила:o

На Teodora*, kukla21 и Annath им се допаѓа ова.
  18. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Гледам за кремови е темата па да се умешам и јас. Да прашам од Агроплод нели сега е во жолто пакување, ама дали го има истиот вкус како што си беше? Го меркам одамна тој ама пишман човек сум. Инаку @Annath ја спомна меренда, ја има и во Скопје. Јас во веро имам начекано, за други маркети не знам точно да кажам

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Според мене, вкусот има претрпено некоја промена ама воглавно основата му е иста(y)

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.347
    Јас па стално во Веро пазарувам, Меренда не сум видела. Па кај ли гледам јас?!!!
    А вкусот на агрокремот не е истиот. Дефинитивно порано беше подобар.

На CrazyOne и kukla21 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.