Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Фала @anina на брзиот одговор.Ги имам земено смоките од Свислион ама како да не им е тој вкус како што беа смоките од Агроплод. Е сега ова е мој впечаток, па затоа и прашувам за кремот. Што можеби е нормално да сменат нешто минимално, ама тоа е друга тема

На tessie, Annath и anina им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам имам една Меренда заборавена во фиока од последниот пат од лидл. Ама се настрвивмеее!

На tessie и Annath им се допаѓа ова.
  3. CrazyOne

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Јас опет да се допишам, пред еден мѐсец бев до Солун, видов Меренда со орео и замислете НЕ земав. Пишман човек де. Земав еден друг крем на Mr. Grand и да не ми дојде многу

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.346
    Крејзи, не ти стегам лајк на постот, оти си ја заменила Меренда со друг... како можеше? :tmi:

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den..prekrasen den,zasega..mi e strav da se pofalam asalno,se nesto posle toa ke izleze...

Ja vidov majka mi od terasa.Stanala od postela,dojdena na ovdesen lekar..Cuvaj Boze od poloso.Nemozam da se zamislam bez nea..
    Udrivme i flosteron..doktorot se vrati od odmor,se cuvstvuvam po bezbedna..zdravje vecer ke go vidime bebus i drugite neophodni raborlti..taka barem mi veti..

Fineti,samo crn :!: i nutela..drugo se e za nijansi ponazad..
    Na vremto moze cinele i poveke no nemam vo memorija zapamteno..
    Retko imavme sretstva za takvi zadovolstva.Mislam,moite nemozea da ni priustat.
    Fala mu na Gospod zatoa pak dojde den so mnogu trud mi priustia se,pa duri delumno i pokriv nad glava.

Velam delumno,ne deka do pola e pokrivot :D tuku udel imam i jas vo seto toa.No bez niv nemase da bide.
    Deneska mi donesoa dokument,deka veke stanot ne go delam so bankata na imotniot list,sega e veke samo moj.
    Gospod zdravje na site najmili,bebo da e dibro i sto poveke da posaka covek..:l:
    Neka potrae ovaa radost i ispolnetost.
    Na site vi ja posakuvam,bez isklucok..:sun:

Последна измена: 13 март 2015
    На ozbilnazena, tessie, Sunshine.Sunshine и 20 други им се допаѓа ова.
  6. CrazyOne

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    @Annath И дома ме искараа зашто Меренда не сум земала, поточно сестра ми ме караше. Иако и овој другиов не остана се изеде, следен пат не смеам да се вратам дома без Меренда со орео. Другиот ден отидов до Веро да земам Меренда да бидат задоволни сите страни :D

На Teodora* и Annath им се допаѓа ова.
  7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Анатх, јас на овие мислев 10810017_541747015970128_746187723_a.jpg . ама имам впечаток дека ти мислиш на некој друг крем од Лидл, бидејќи на овој не гледам да пишува Меренда, а не најдов слики кога пребарував, бидејќи меренда на италијански значи ужинка, и веднаш ми дава некои такви работи.
    Јас летово си донесов залихи од тој со потрокаловото капаче, многу ми е вкусен.

На tessie и CrazyOne им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.346
    Не можам да испратам слика да го видиш, ми јавува дека има грешка, и не можам да постирам тука... иначе уште се чудам како не сум го видела во Веро, а Веро под носот ми е, скоро секој ден сум таму.
    Ај да пробам уште еднаш да го ставам...

На tessie, Teodora*, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ја не сакам крем, никаков, не го јадам воопшто, уште кога ќе видам намачкано на леб, бегам 100 км далеку.....што ви е гајле што има вакви луди како мене, повеќе за вас ќе има.:rofl::rofl:

Чекајте дур можам да редактирам, прочитав вчера еден твит умрев од смеење а не можам да го најдам твитот.

Сте пуштиле бради како да сте од планина а ги чупате веѓите како барбики#загреота
    ]:)]:)]:)
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

Последна измена: 13 март 2015
    На ozbilnazena, Serafima, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Abe kako 69?
    Zarem zenata pocnana la raga od 11 pa ragala do 60?
    Ili trojki ragala..:wasntme:

На Annath, MacenceEna, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Битер, каков крем на леб- се знае, во палачинки(француски или американски), врз вафли, во бомбици...:tmi:

На Annath, Serafima, MacenceEna и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е што ми направивте не сте свесни. Гледам овошје, го гледам кремчето. Не ми требаше многу време да се одлучам. Мачкав кремче на чајни колачиња, каков орео, какви бакрачи :D
    Бебето е среќно, а и мене престана глава да ме боли. Додуша ручекот си покварив сега :^)
    Јас не сум фан на нутела, не ми се допаѓа вкусот нешто посебно. Купувам или тој на Витаминка (тој ми е сличен ко таково) или тој од Кам во стаклена тегла.
    Ама обавезно дома се врти кремче.

Туку да ви кажам прееска душата ми се натажи. Бев во еден мол со малиот и седнавме да одмориме, кога до нас дојде една бака со едно девојче со посебни потреби. Не физички, туку се гледаше дека ментално каснеше. Кога го виде син ми, почна да скока од радост и да вика бебе, бебе! Плескаше со рачиња и се смееше на сиот глас. Радост бликаше од неа. Малиов мој веднаш отрча накај неа, тој многу сака деца, и почна заедно да трчат наоколу. Си започнав муабет со баба и, девојчето се викала Ана и имала 10 години. Ништо повеќе не сакав да прашувам, само кажав колку многу е радосна, а жената почна со приказна како ја "згрешиле".
    Не разбрав што сака да рече, ама ми објасни дека ете докторот при пороѓај направил грешка. Ко жената да се правдаше или се тешеше, не знам. Ме стави во непријатно.
    Не ме тоа интересираше, не почнав муабет од сожалување, ми дојде да и кажам дека тоа не треба ни да спомнува, сепак е драгоцена кога ја гледаш само, ама баба и, иако ја сакаше очигледно малата, сепак ко да се срамеше.
    И ми светна дека толку многу постојат дискриминации од секаков вид на овие простори, па и спрема децата, да толку пати сигурно се женава почуствувала посрамено (бидејќи знам мајки кои го склањат детето и не му даваат да се игра со дете со посебни потреби за жал), да едноставно и доаѓа ко да треба да се правда, кривец да се најде.
    Само и кажав дека девојче е прекрасно и исполнето со чистота и радост и навистина го мислев тоа.
    Претпоставувам дека е тешко да се одгаја дете со посебни потреби, финансиски, физички и емотивно исцрпува, ама сигурна сум дека и она нив им пружа толку многу љубов и насмевки. Кога ја гушна малата баба и, и почна да ја бакнува и да се гали, онака од се срце, чисто детски, беше прекрасен призор.

Нека Бог ги благослови.
    Сакајте ги сите деца :sun:

На Annath, ozbilnazena, Serafima и 16 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.845
    ^
    A каков вкус има врз кора од торта,онака обилно намачкан ,па продрел во порите на кората...мљац;)

На Annath, mareane, anina и 4 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Posledno si go mackav na banana i pravo vo usta..
    Bezobrazen desert..:tmi:

На Annath, tessie и anina им се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Па сега која ја прочитав Скај-баретфлај и за тој од Витаминка, морам и за него да потврдам, чоколадната Луна е прекрасен крем, не се стврднува, има убав вкус, а цената е многу поволна, мислам дека е максимум 70 денари пакувањето од 400г.
    И тие на Подравка се многу добри, Линолада.
    Вака кога се читам, гледам дека сите сум ги испробала, се гледа кој си сака блачко:D:tmi:.

На Annath, tessie, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Здраво девојки :hai:
    Јас денес сум како воз да ме прегазил, малку од обврски, малку од нервози. Се сеќирам снаата закачи некој грип, качи температура 40 никако не и се намалува, а трудна е шести месец :(. На внучето му е роденден полни 2 годинки :party:, се е спремно за забава, ама таа душичка не е добра кој знае како ќе издржи. Се чувствувам безвезе не можам да и помогнам. Се спремав денес да излезам да прошетам на пауза( читај да си купам нешто :D), ама пак ме заглавија со работа, па тета ќе оди на роденден во веќе видено :D. Поклонот е спремен многу креативен :e:, ама тоа си сакаа од најблиските.
    Кога сме кај еурокремот гласам за Нутела :D.

@sesilija единствена причина поради која те замолив да не ме означуваш беше тоа што ти во постот не прашуваш каде работам, туку изнесуваш претпоставка за конкретна институција. Верувај ми доколку немаше спомнато име на државна институција никогаш немаше да влезам во дискусија.
    Околу инцидентот помеѓу двете форумџики ниту ме интересира, ниту се оптеретувам, сите се возрасни личности нека си ги решаваат проблемите меѓу себе. Не знам зошто си мислела дека јас знам нешто или пак треба да кажам околу тој ''инцидент''. Не знам дали ќе ми веруваш, ама јас никогаш не сум ја прашала Далерон дали и од каде знае нешто за Галапче. Не сум ја прашала ниту за нивните меѓусебни препукувања. Не ме интересира. На форумот како и во приватниот живот се трудам да не заземам страна и не ме интересираат лошите меѓучовечки односи и препукувања. Тоа што мене ми е важно е да најдам начин да ги решам моите Реални проблеми и на моите блиски, а не да се замарам со непотребни препирки. Не знам зошто мислеше дека ќе успееш да ме испровоцираш и да ме ставиш во улога на адвокат и судија во препирката меѓу две доволно возрасни форумџики. Тебе те замолив преку форумот да не ме прозиваш, а на оние кои ме познаваат, лично им кажав да не изнесуваат податоци за мојот приватен живот. Мислам дека тие тоа го почитуваат.
    '' Човек ќе си каже дека на тие години се има повеќе разумност и зрелост, ама очигледно некои детски особини остануваат дел од нас засекогаш''. Верувај ми Сесилија, само да знаеш колку би сакала барем еден дел од твојава реченица да беше реалност. Колку пати сум посакала повторно да се почувствувам како дете, да ги извлечам од себе детските особини, ама животот не ми дозволува, морам да бидам и зрела и разумна. Кој колку е разумен, зрел и мудар може да се види од неговите постови. Жал ми е што не се пронаоѓам во оваа твоја реченица. Мислам дека поголем дел од жениве кои пишуваат на темава секојдневно се борат со животот и не можат да си дозволат да бидат неразумни и незрели. Ако се однесува на некоја форумџика лично тогаш треба да и се напише во ЛП, бидејќи вака некој може да се навреди.
    Тука ќе завршам со дискусијата за '' инцидентот'' и се надевам дека понатаму ќе продолжиме со пријателски дискусии :).

На sanjaeva, Annath, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @sesilija татко ми и брат ми го јадат на леб, брррррр ми се стресува душата кога ќе ги видам.
    Палачинки јадам со џем, мед и ораси:P а америчкине со јаворов сируп :mm:а вафли не јадам.:)

И јас имам приметено дека во Мк многу се дискриминирани оние деца што се со пречки во развојот, прво од тие дома па после од сите надвор, како што пиша Скај како да се срамат од нив.:doh:

Тука кај мене не дека не се дискриминирани, не дека нема не луѓе ама во глобала се третираат како и сите други, се примаат во градинка, до 40% ако се со ментална заостанатост учат во нормално училиште има внук ми во клас едно такво детенце сите го сакат и дружат.
    Не се гледа на нив со сожалување, се третираат како и сите други.

Комшиче одма до татко ми што живее се роди глуво, со внук ми се најдобри другарчиња (генерација се) и внук ми покрај него учи јазикот на знаци, уште од мал знае дека треба да стои пред него кога збори, да не му приоѓа од позади, да тропа со нозете кога оди кон малиот. Како братчиња се, само за спиење се делат и да го прашаш внук ми што му фали на детето ќе ти каже ништо, не го гледа како хендикепиран, го гледа само како другарче.

Кај мене дека е веќе утре :lol: @Annath нека му среќен роденденот на малиот, нека ви е здрав и жив 100 години, само радост да ви носи.:hug::hug:

На Annath, ozbilnazena, MacenceEna и 7 други им се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Како што кажав претходно во синоќешниот пост, тоа со МВР беше градација, т.е. спомнување на таа институција за да се засили ефектот на целиот пост и ништо повеќе.

Мене инцидентот баш ме заинтересира, од причина што тоа е сериозна работа, упадот во нечија приватност и откривање на нечии податоци, па и спомнување на истите во стилот знам се' за тебе, со којзнае каква цел. Тоа мене не ме остава рамнодушна и не можам да стојам на страна, бидејќи штом се дознале податоците за еден член, лесно можат да се дознаат за сите, затоа сакав да се расчисти работата, да се дознае што и како всушност се случило. Затоа и ги означив и админите, бидејќи сепак ова не е само виртуелна работа, ова индиректно не' засега и реално.
    Тоа за мене не беше непотребна препирка, и те означив не како адвокат или судија, не да те провоцирам, туку како член кој дискутирал и со двете засегнати страни, член кој би можел да каже некакво мислење околу тоа.

Ама како што видов и тогаш, очигледно подобро е човек да не се меша, и само да коментира за се' по лп, отколку јавно да го сподели своето мислење.

Делот што го болдираше не беше за тебе, туку за целата оваа ситуација, сите тие боцкања, навистина делуваат детски и верувам на сите (вклучувајќи ме и мене) им/ни здосади од нив.

И јас се надевам дека ќе се продолжи со пријателски дискусии, бидејќи тоа се работите кои им доликуваат на дами.

На Annath, Val-Dim, Teodora* и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Vkupno imala 27 bremenosti.
    Rodila 16 bliznaci, 7 trojki i 4 cetvorki.

На Annath, kukla21, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @bittersweet
    Biterke ti go vetiv pozdravot uste koga ja postirase sarmata..:lol:
    Petocen posen bolnicki rucek ..

20150313_161052.jpg

Za tie sto ne prepoznaa...riba so kasa..:tmi:

На Annath, MacenceEna и bittersweet им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.