Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. friendy

friendy Форумски идол

@monik55 Секој си има некое оправдување кога прави нешто и си мисли дека тоа што го прави е исправно во очите на другиот.
    Понекогаш не сме свесни дека со нашите постапки сме повредиле некого сакајќи да го заштитиме.

Lady Phoenix, Annath, PUPICA and 3 others like this.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Порачај си ја.
    Заслужуваш.:)

Lady Phoenix, Annath, PUPICA and 12 others like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Од што да ме заштитат извини?
    Тоа може да се случи на секој тоа тие исто ко сеа другарка или сестра ми да бидат трудни и да кријат од мене.
    Сите тука знаат дека јас така не гледам на тие работие неколку членки може и да го потврдат тоа.
    Јас повеќе не страдам за тоа,можам во секој момент да останам бремена
    А јас нигде не реков дека е стара туку дека секогаш се гледа да се повреди туѓото а не се гледа на своето.
    Јас немам ништо против Девојката но овие работи се многу без врска.

4. monik55

monik55 Форумски идол

Ќе им викнам Оџа:rofl::rofl:

5. monik55

monik55 Форумски идол

Нарачај си ја и закажиси на фризер,ќе видиш како ппдруго ќе се чуствиваш.
    @duffi Кога е Свадбата?

6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Сестра ти НЕ Е на маж ти вујна. Свекрва ти НЕ Е мајка ти. Тоа е разликата. Различно се доживуваат истите работи кажани од личности кои ни се ептен блиски и кои воопшто не ни се блиски скоро речи. Таа е вистината, без разлика дали ние сакаме да признаеме или не.

7. duffi

duffi Форумски идол

Точно за месец дена. :)

Lady Phoenix, Annath, Sesil and 9 others like this.
  8. anaja1

anaja1 Популарен член

Е незнам што мислат,не успеав да дознаам,сега веќе и не сум во контакт:(

Petar80 likes this.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

:inlove:
    А ние нашата ја спремавме точно за 1 месец од покани до музика и се се стигна на време.
    Малце не правеа луди кога баравме музика ама нема везе :rofl:

Lady Phoenix, Petar80, Annath and 5 others like this.
  10. friendy

friendy Форумски идол

@lunicka Ако не си со нив, тогаш си против нив.
    Тешко е човек да се огради и остане присебен т.е да не потпадне под туѓо лошо влијание.
    Кај си ти?
    Пишувај ни почесто, недостигаш на темава.

11. duffi

duffi Форумски идол

И јас тврдам дека се може да се среди за месец.
    Големите работи се оддамна закажани. Но друго се останува за крај.
    Гледам да уживам во посготовките. Не се нервирам. Убав момент е. Сакам со убаво да го помнам. :)

Почнавме со бонбоните. Уште една тура и готови сме. :)

12. joy1

joy1 Форумски идол

Kakvo ke e vremeto ytre?
    Da znam sho da oblecam :^)

Petar80 likes this.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

На бројот на гостите напрајте плус 20,ќе сака некој сигурно да земе за некое девојче по дома па нека има.

14. duffi

duffi Форумски идол

Колко се точни апликациите за времето?

На свадба покажува дека ќе врне. Не сакам да и верувам.
    Планираме фотосесија на отворено.

@monik55 да така и ги планираме. Нека има. :D

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Кај мене е жешко изгор. Не се дише најискрено.
    И не врне толку последнава година како што е опишана англија и има топли денови, не често ама еднаш во неделата или два пати во две недели има.
    Значи лага е за времево.
    Да лага е жими мајка оти сега е топло :rofl:.

Чекам едни колачи и ќе спијам |-)

16. fallenangel

fallenangel Популарен член

@monik55 Не е во ред некој ако минува низ тежок период или знаеш што му е болката да се расфрлаш со туѓа среќа или да збориш нешто што би го повредило.
    Во твоја ситуација нема место за лутење тоа што тие премолчале за мене се луѓе со осет.
    Многу глупо би ти било ако тие не обрнуваат внимание за твојата тага и болка за тоа што си поминала туку си се понашаат како нив да не ги тангираа твојата болка и загуба.
    Моја колешка имаше братучедка во иста таква ситуација како твојава, бебето почина на пораѓај поради лекарска грешка, Господ на никој да не му даде таква загуба дури и свадбата ја презакажаа. Ниту нив не им беше дојдено до музика, свадба и слично.
    После таква болка и загуба на секого му е потребно внимание, љубов, простор да си го одболува тоа што го доживеал.
    Некогаш погрешно се толкува тоа премолчување. Не е дека ти си туѓинец во таа куќа.
    Дури и да премолчале факт додека нешто не биде не се зборува наоколу затоа што често може да се изјалови и да тргне наопаку работата. За зло малку треба, доброто тешко доаѓа.
    Има секакви злобни личности, треба да се внимава и убава вест на кого се кажува и што мисла тој ќе ти пренесе со енергија.
    Помнам најдобра другарка кога се одлучи да се омажи ми се јави прво мене, се израдував од срце и искрено и посакав среќа. Ми се јави затоа што знаеше дека ја поддржував во се што и да одлучи. Бев пресреќна за неа. До ден денес помнам како ни изреагираа другата наводна пријателка на нашата среќа. И велиме еј знаеш што имаме новост, имаме прва невеста во друштво. Таа наместо со среќа знаеш што рече? Ќе видиме баш колку тој брак ќе трае! Ниту честитка, ниту радост, ниту со среќа. Поминаа неколку години и навистина се разведоа.
    Наравоучение Молчете, кријте си ја среќата, љубовта од злокобни луѓе.

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Времево од денес за утре не е веродостојно а секогаш промашуваат кога кажуваат за месец унапред.
    Да така има голема надеж :).

Lady Phoenix, Petar80, Annath and 2 others like this.
  18. Rubiii

Rubiii Популарен член

@monik55 и ние во фамилија имавме случај каде ја кријеа бременоста, бидејќи жената беше +35, а имала и спонтан. Случајно се сретнавме и така разбравме дека е во поодмината бременост.
    На почетокот се крстев, чудев, 1000 зошто-1000 затоа, но после сфатив дека во денешно време има се и сешто, и дека всушност сите нешто премолчуваат додека не испадне ко што треба, и мислам дека има логика сето тоа....

Нешто плус кое сакав да го надоврзам на темата од пред некој ден, а беше во врска со свадби и девојачко/момачко.
    Гледам дека денес е "ин" да собереш познати/полупознати/непознати, се со цел на квантитет, а посебно кога се манифестации од типот на роденден и девојачко. Општонароден хаос!
    Нит испиле едно кафе заедно во 4 очи, нит направиле еден телефонски разговор, ама се запознале преку заеднички пријатели, се гледаат од роденден на роденден, и оп девојачко прва постава Team Bride...
    Ок, може јас не разбирам, исто како што не ги разбирам упорните single, што секој ден ( или секој втор ден) одат на кафе со ист пар, исто време, ист тајминг, различна шема/локација ?!?!

Е сеа, да ги заокружам не сфатениве ми мисли, како јаготка на шлагот, ми е моментот да ги заглавам моите во кредити до преку глава, за да јас ги терам ќејфовите на околината и да правам неколку веридби, овакви/онакви поклони, свадбиште и сл луксузарии?!?!?!?
    Едно е што сакам, друго е да ги испружам нозете колку што е чергата.
    Животот тече даље и после таа свадба, а големината на бракот доаѓа отпосле на виделина. Џабе после ората, адетите и меракот да ја истераш нај таа вечер, ако не штима таа заедница, а и да штима засекогаш, кредитите ќе останат со години да се враќаат...

19. jasna83

jasna83 Истакнат член

Зависи која апликација.
    И да врне може да направите некој убави фотографии или да ја одложите фотосесијата за другиот ден.
    Велат ако на денот на свадбата ти врне машко дете ќе имаш :D
    Еве некој слики од таква фотосесија 2c76e978f2555ef24c810bb8a7f5697f.jpg 15-cool-ideas-for-a-rainy-day-wedding-15.jpg images (1).jpg Rain-on-your-Wedding-Day-Mark-Romine09.jpg Rainy-Day-Wedding-Photos-Bethany-Small-Photography.jpg Rainy-Day-Wedding-Photos-Emily-Steffen.jpg rainy-wedding-day-photo.jpg

20. lunicka

lunicka Форумски идол

@friendy fala sto primetuvas ama nedostatokot na slobodno vreme si go pravi svoeto.:?:

Thread Status:
Not open for further replies.