Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Не е моја за жал :(

На fallenangel, Lady Phoenix и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  2. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Jas pakuvav za trojcata, koj drug ako ne jas:) 80% spakovano, drugoto utre vo tekot na denot.
    Arno golem bagaznik ke go nakrcame, da znae da zboruva.
    Tuku nekoj prashuvashe preeska dali sme bile na striptiz :bandit: Vo Germanija koga bev zaglavivme, mi se cini site diskoteki gi ishetavme vecherta vo Ninberg...na kraj tamu zavrshivme. Bogami na takvo neshto treba da vlezesh podnapien:D inaku ke se dvoish od mnozinstvoto, se beshe pijano.
    Taka na trezno bash i ne mi beshe nekoj dozivljaj. Ne znam dali bi odela pak :?: mozebi so dobra ekipa.

На galapce, elimkd, sanjaeva и 17 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.862
    Допаѓања:
    101.706
    Искрено ти завидувам @Jean-Baptiste што можеш да читаш,јас некако немам време.Штом зафатам полулежечка положба веднаш заспивам.
    Си отиде летото полека а не го ни осетив.Баш ми е криво што не успеав ни еден викенд на страна да изорганизирам,ама тоа е.Кога имаш време немаш пари и обратно.Небулоза на животот.
    Се мислам да ја гланцам кујната ама крпа не можам да држам во рацеве ,до толку ме болат прстиве.Ќе станам како оние запуштени домаќинки од тлц,:tmi:
    И овој септември ме плаши,кола за регистрирање,дрва не сме земале,зимница,децава во училиште иако оваа година не се потресувам многу за тетратки.Да знаете како раснат децата се помалку пари треба за прибор и тетратки ама па другите трошоци се зголемуваат.
    Отидов да гланцам :swear:

На mareane, ALISA0000, sanjaeva и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.454
    Ништо од мојот ручек безеље со месо :) По грешка сум одмрзнала ребра, па наместо манџичка испадна печени ребра со компир.
    Битно се дојаде месото, има уште малку кеси замрзнати, сега малку пости додека не стаса новото.
    Рефке ме изнасмеа со постот :) Иначе у истата филијала, друг службеник, бааги помлад, ми вика, вие сте на личнава карта? Викам, да, после една година и бебе сите не личиме на себе. Вика, мене ми личите на помлада сега :) Пффффффффффф се надув ко паун.

Идам дома му кажуам на маж ми демек колку сум јака, и он вика, не бе, интелигентен дечко се извадил од ситуација :) пфффффффффффффффф издишав.

Иначе мразам да одам по банки, некако многу се надуени сите, се плаќам електронски ама некои работи мора на шалтер.

На mareane, Sesil, Eli23 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Дa ве известaм декa желбaтa не ми се испoлни пo втoр пaт, зa жaл. Живoтoв вo друг прaвец ќе гo терaм некoјa гoдинa, a желбaтa ќе биде испoлнетa кoгa-тoгaш.
    Пoубaвo ќе биде aкo имaм двa фaкултетa зaвршенo, ќе бидaм пoбoгaт сo знaење. :)

На mareane, lunicka, jasna83 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што факс е тоа, што толку тешко оди упис?

На Petar80, joy1 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Deneska mi e od onie denovi koga mislam deka na ulica e pocisto otkolku kaj nas doma,se javi devicata vo mene:@
    Maz i dete izbrkav nadvor.Pijam kafe pa da fatam nesto ama ne znam od kade da pocnam(facepalm)mm mi rece bolna sum bila,se bilo na mesto,samo sadovi imalo i za peglanje.Ama negovite i moite oci ne gledaat isto]:)

На mareane, ALISA0000, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Од секогаш викам дека во денешно време читањето книги е луксуз,не поради тоа дека немаме пари да купиме (еве во Охрид какви книги видов за 100 денари) туку немањето време,сила и концетрација за да читаме.

На Sesil, ALISA0000, Espadrila и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Да се јавам дека сум жива :hai:
    Без интернет сум, телефонот нешто ми зафркава :@
    Моментално сме на гости па користам ви-фи :lol:

На mareane, ALISA0000, simonka93 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Те разбирам...
    Знаеш, година пауза(жртва за време на мито) .Морав да чекам година за матура да полагам , помина и тоа, не ризикував, отидов приватен, иако не сакав, преголем залак за моиве, трошоци милон. Сега на државен еве +2 , може и подобро што излезе вака, се екстремно брзо завршив, на дравниов дури повисок просек. Ич да не жалиш за ништо, ќе дојде и тој ден, ќе дипломираш па еве,дома без работа и без желба да довршам маг. труд. И сестра ми е иста приказна, само за неа немаше место на државен, немавме врски. Се запиша сосема друг смер, еве ја среќна што не ја примиле тогаш кај што сакала :).

На mareane, Sesil, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.272
    PEcurki od tegla otvoriv vcera no ostanaa.Moze denes da se jadat?I kako da gi spremam.Imam pilesko

На Bozica1980, Lady Phoenix, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Napravi sos so pavlaka i kari ako imas za pileskoto(mesoto ispeci go ili isprzi go)

На Bozica1980, Annath, jasna83 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.161
    Допаѓања:
    221.816
    Може зошто да не. Подобро денес изедете ги и фрли тегла оти ако останат секако ќе ги фрлиш сосе тегла.

Јас затоа мали земам па на едно јадење консумирам и фрлам тегла конзерва што и да е.
    Ама сме јаделе и другиот ден.

На Bozica1980, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.752
    можеш сос за тестенини да спремиш со пилешко и печурки...запржи го мевцето со кромид ,додади ги печурките и зачини по вкус,пред да го тргниш од оган павлака за готвење или обична...стави го да прокрчка и додади го во тестенините....

На Bozica1980, Annath, jasna83 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.055
    Здраво девојки canstock3206382.jpg
    Го допивам вечерното кафе... Ми се спие, па малку да се расонам 8-|
    Невестииии... Јака журка сте имале синоќа, да не речам ноќеска :clap:. Прекрасни сте :f:
    Седам пред компјутеров и се смеам како неарна... Мм и синко први ме гледаат и прашуваат што е толку интересно... Им кажав дека треба секој ден да читаат на темава за да бидат позитивно расположени (poolparty)
    @Sky-butterfly напиша дека вести дознава од Инстаграм, ФБ и форум... Јас сум бетер... ТВ не гледам, ФБ немам, страни со вести на Интернет не отварам... Сите информации ги добивам од муабетите на работа и од Фемина форум т.е +/- 40 :rock: Денес на работа се зачудија од каде знам за „кенди маса“ :^)... Они мене... Па пред некој ден овде на +/- 40 убаво си дознав... Не одам на родендени по игротеки, сите деца што ги знам се големи, ама овде си се „абдејтирам“ 8)

За вагата... Имам вага, ама не ја користам! Повремено и бришам прашина :D... Не е ИН кај нас дома!!! За +/- килограмите се информирам секое утро кога го закопчувам копчето на панталоните 8). Ако иде тешко, не вечерам 2-3 дена и се враќам во нормала (poolparty)

@Mr. Right баш ми е жал што не ти се исполни желбата за студирање на тој факултет... Ама постојат и други, нели? Не дозволувај и следнава година да ти помине во седење дома!!!

Јас да почестам за синко мали... Се запиша на факултетот што сам си го избра... Утре оди по ИНДЕКС :clap:

61094926.jpg

На mareane, Sesil, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Три дена се смеам на ова :rofl:

Ми недостигаат серии како Вил и Грејс (иако заради овие двајца повеќе ја гледав), па Фрејзер, па Пријатели, Сајнфилд, Рејмонд...овие новиве денес не ме смеат макар и ангажирале некој да ме голица дури ги гледам. А ја па демек многу ги гледам, како стар човек кој врска си нема со новото време ама тука е да збори -ееее да знаете во наше време како беше |( Баба.

На simonka93, Espadrila, Kitten и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Мене па култна серија ми е англискана Only fools and horses.
    Пред некој ден ја пуштив и се смеев. Фатив делот кога Дел и Родни како модел продаваа гаќи Дејвид Бекам :rofl:
    Мм ме гледаше чудно, не ја гледал (facepalm)
    Како може некој да не ја знае серијава бре :^)

Инаку тоа.
    FB_IMG_1472062318290.jpg
    :D

Завршив со сите ритуали :whew:
    Малата се уште заспива. Се испреврте триста пати во креветчето, малиот гледа цртани на таблет додека не се стемни надвор, тоа значи за малку и него ќе го пратам и да здивнам.
    Тежок ден некако. Буквално го буткав, ајде уште малку, ајде уште малку, уште малку остана. :sweat:

На Espadrila, Kitten, kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.078
    Bridget doj Frejzer da si pogleame :)
    Site od spisokot mi se gledani, i na Sky sekako :)
    I jas cekam crtan da se dogleda i dete u krevet, a so sebe ne znam sto ke pravam

На Espadrila, kukla21, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.635
    Допаѓања:
    126.349
    Lele me iznasmea :)))) Inaku Raymond ja imam cela simnato i The Golden dirls.

На Lady Phoenix, Annath, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    According to Jim ја исто така сакав
    И од последниве хумористички што ги гледав Malcolm in the middle и наравно српската Бела лаѓа со Шојиќ :rofl:

Сега гледам се некои зомби серии.
    Наместо малку да се посмеам повеќе :?:

На kukla21, JuLleE, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.