Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Δ
    Ova ako im izgledash pomlad od - odredeno ke da e. Vo UK vo site mesta za alkohol i cigari pishuva, ako izgledash pomlad od 25 ne bidi navreden da dadesh ID. Makar shto 18 e legalnata granica. Zavisi pa koj kako te pogledne da mu lichish. Mene chesto mi baraat ID deka sum mladolika, a jas sum duplo od tie 18, ama ochigledno im se vidam chat pat ispod 25 na nekoi pa me legitimiraat, duri vo supermarket za obichno shishe vino, nebare maloletnik ke dojde da ispazaruva za cel mesec. Aha!

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    Благодарам на сите за добронамерните совети целосно се согласувам со вашите мислења.Јас си и кажав се што мислев дека треба е сега навистина со нервоза ама јас сум родител и смеам и тон да повишам Јас сенерворам од овдешниов систем на померени вредности кој 90 % од родителите го прифаќаат како нормално и јас одам против сето тоа и јас сум таа бабарогата.Ама јас сум таква и ќе се обидувам да држам до тоа.Е сега таа не е слаба ученичка да се разбереме оценките и се повеќето 5 а понекоја 4 но се со сила со туркање и според мене незаслужени и од таквите ученици се очекува како од наставниците така и од родителите повеќе да учат и да не попуштаат Јас се нервирам многу од образовниот систем што рече Далерон се си знаат а да се чудиш како, а децава знаат дека така се добиваат лесно оценките и не учат нормално.И екстерното е капак знаат дека таму ќе им кажат се наставниците за да си се заштитат себеси а цела година им трубеле учете учете ;самите наставници си се девалвираат Знам дека ова можеби и нема да го разберат тие што не живеат овде но таа е нашата чудесна земја
    Уште еднаш благодарам што ме ислушавте и за советите!

На anel, tessie, anina и 6 други им се допаѓа ова.
  3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Jas razbrav deka se raboti za dobra uchenichka vednash, oti za nekoj shto ne se zamara ne zvonat vednash alarmi i nastavnici na telefon. Sistem nastrana, opshtestvo nastrana, ovoa ne e situacija da se samata preprashuvash ili barash krivica kaj bilo koj. Decata se deca, i na ovie godini i ke probaat da zabushavaat tuk tamu, ke testiraat i doma i na uchilishte, ke turkaat granici, inaku kade ke najdat deka ima granica ako ne ja probaat?
    Ne si zemaj nevesto na srce tolku. Vazhno ti znaesh deka shto e do tebe kontrolirsh, gledash, uchish, ispravash.
    De, i se skara na mometo. Nishto i. Se isplakavte i dvete i gotovo. Ako ne veke, utre ke se smirite. Znae i kerkata isto kako shto znaesh samata deka taa pogreshila, i zoshto dojde i do kavga doma.
    Edno klishe od reklama tuka ke citiram kolku mozham da go stavam vo prvod. Veruvaj deka si dobra majka, i koga mislish deka pravish greshki, sekiranjeto za deteto te pravi super majka.

На MacenceEna, tessie, anina и 4 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    @imelda од се срце ти бпагодарам за подршката и да знаеш потполно си за се во право се подискаравме добронамерно ама еве ни помина сега заедно гледаме тв Уште еднаш мноогу фала за вечерашнава подршка навистина ми требаше од сите вас и не би сакала веќе да ве оптеретувам Гоолем поздрав!

На imelda, ozbilnazena, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    @CrazyOne со среќа нека ти е новата работа..
    И јас бев на интервју минатата недела, но за жал не испадна ништо. Не им се допадна што живеам 20км подалеку од градот и што сум мажена, со две деца. Како само фацијалните експресии можат да те издадат што мислиш.

За пазарењево, пазариме еднаш месечно. Список обавезно и нема бегање од него.
    Самоза ќерка ми се докупува почесто свежо овошје и зеленчук.
    Готвам секој ден, некогаш со мерак, некогаш ради реда.
    Сакам да експериментирам во кујна, но во последно време ретко го правам тоа, бидејќи сум ограничена со време и ресурси.

На tessie, MacenceEna, anina и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро најпрво.
    Ела сестро да те цална за муабето.:*

Ај по едно кафенце да се оствестиме, оти очиве ми се подуени како цела ноќ на тешки дроги да сум била.

opt1373173170f.jpg

Последна измена: 17 март 2015
    На tessie, mareane, imelda и 3 други им се допаѓа ова.
  7. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    @imelda напиша: Istok, zapad, sever, jug. Decata ke bidat deca. Shto im e druga rabota osven da im pukaat zhivci na roditelite otkako stanat mali vozrasni? Normalno e toa, vo sekoj del od svetot i so sekoi novi generacii.

Bas i ne se slozuvam deka sekade se isti decata. Sum rabotela jas so deca od cel svet i imam vo nekoja tema napisano kakvi se decata po regioni od svetot.
    Neznam deka ima deca sto gi pukaat zivcite na roditelite osven ako ne se nekoj delikventi.
    Za niv socialnite sluzbi se grizat.
    NE e normalno da ne se pocituva nikogo, ni roditeli ni nastavnici.
    Mu vikaat ajde izmise, ajde izmise.. trista pati, sedi, zeva i te gleda i se dere NE me napnuvaj. Pa kaj go naucija toj mizeren zbor.
    I toa e normalno sakas da kazes.
    Iskrajno mi ja puknaa zolckava letoska, apsolutno nisto da ne se slusalo, roditelite im zborat tie gi ignoriraat.
    Celo vreme se vika po istite deca.
    Cudno mi e sto roditelite se cudat koga tie sekoj vtor zbor im e ignoriraj.

Ignoriranje e najlosa osobina. Treba lugeto da si kazat sto imaat , a ne sekoj vtor zbor ignoriraj.
    Ignoriraj nastavnik, ignoriraj roditel, ignoriraj sef na rabota ignoriraj problemi.......ne ke da e na dobro.

Ova ne e nameneto na nikogo. Ova e opsto za ignoriranjeto i kade ke ne odnese.

На joy1, MacenceEna, anina и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.337
    Добро утро на сите! :sun:
    Од срце ви благодарам за честитките, да ви се враќа се најубаво!
    Во однос на муабетот погоре околу децата - уште сега коса ми се крева со овој мојов, а не знам каков ќе биде како тинејџер. Ама уште не се оптоварувам со тоа, има време. И сега знае маста да ми ја извади кога не е по негово, ама успешно го средуваме тоа, засега. Инаку игнорирањето е добредојдено во некои случаи. Особено кога си имаш работа со деца и стари луѓе :wasntme: (ова во контекст на темата за снаи и свекрви :lol:). Како и да е, игнорирањето мене ми помага во справување на ситуациите со малиот, особено кога има тантруми, затоа што нема друг начин да се прекине изливот на бес. Тој нема што да ми каже, освен да се треска од земја, јас што и да му кажувам нема да ме слуша, така што игнорирањето на тие изливи е најдобра варијанта за побезболно смирување на истите. А после тоа следи убав разговор, кој го држи до наредното беснеење. За поголеми деца немам искуство, се уште.

Имајте убав ден! :f:

На tessie, Val-Dim, CrazyOne и 8 други им се допаѓа ова.
  9. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    @НаталиЛили Фала па и ти што побрзо да си најдеш работа. Инаку ми текна на едно интервју каде бев пред две недели отприлика. Се работи за една книжарница, и си викам што и да е, ако не друго барем дома нема да седам. Влегувам таму, и прво прашање на газдарицата беше имаш ли дечко? Јасно ми е дека прашуваат такви работи дали си мажена, деца кога планираш да имаш и слично. Ама прво прашање да ти е тоа? Мило ми е што не ми се јави уште еднаш.
    Туку да се пофалам вчера се подновив со два пара балетанки за 400 денари од Аванти. Имаат и штикли два пара за 600 денари па ако и треба на некоја нека појде да и види. Единствено проблем се бројчињата претежно имаат само по еден пар.
    Ама се распишав јас,од 6 сум станата и не ми замерувајте :)

На joy1, Val-Dim, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Се спуштив сабајле доле кај девојчињава во парфимерија да им однесам нешто благо и кафе им сварив.
    Се бапнав така стани тргни тие седи.Е седи мори никој пред пушка не те ставил.
    Една од девојките шминкаше една девојка.Што ти е вешта рака ја направи лутка.
    Да е со среќа вереникот нема да те познае маца те среди бонбонче.
    Насмевката бисерна а прегратка искрена, ни знана ни позната фала мила за деца да си дочекаш.

Амин Боже! И така, дојде дечкото со поглед полн љубов, онака џентлменски и отвори врата да влезе во кола, не поздрави и си заминаа задоволни. Зеде маца ми вика седни :?:
    Е што мацо да седнам нигде не одам.Ме шминкале кога имало свечености.
    Седни кога ти викам твое е да седнеш мое да играм со раката. Е ај седнав.
    Ова стави она стави ме направи од убава по убава што ме нема:angel:
    Фризов малку ми го подигнаа да ме грабнеш и да бегаш:wasntme:

И мацо сега за кај ме среди мор ваква рано нашминкана кај да му ја опраам?
    Одам да му се пуштам на дечково 8-| ко ме види слегов една се вратив друга :o
    За каде се спреми Озбилна вака рано набелена нацрвена кој врв ќе го освојуваш:D:^)
    Да ми купиш еден каранфил да го ставам на уво, ако ми е на десното ќе ви направам и доручек и ручек и куќава ќе види домаќинка,ако ми е на левото ништо нема да добиете ќе седам вака бела црвена:emo:

Ми тргна некако денов а како ќе заврши ќе видиме:)
    Глупо је стално бити озбилана, ма брига те откачи понекад јер живот је један :)
    А знаете колку имам работа, треба до банка да се влечам, па уплати исплати ќе ми скурчи на шалтери.

Среќен роденден на синчето Ана:d:
    Да е жив и здрав 101 само радост и среќа на тато и мама:angel:
    Со желба што поскоро да го израдуваат со една дада.
    @CrazyOne успеси на работното место, нека е со лесно, нека е среќно, нека полни паричник:)

Со децата полека сега се во тие нивни бунтовни години.
    Јас на моиве им викам , сум ве родила здрави прави со ум и разум, имате се што ви треба да станете некој и нешто во животот а вие сте тие кои ќе одлучите дали човечки ќе го живеете или ќе го заебете.
    Проблеми во школо не смее да има, дете не е дете ако некогаш не згреши, седнувам полека разговарам, се спуштам на нивни години (нека нема табу тема). Секоја забрана носи желба за да се покаже, не можеш ти така со мене, од некој инат пак ќе тераат по своје.
    Полека смирено, со добро со разговор, затоа што е друго, не е нашето време.
    Иако и ние не бевме безгрешни:)

Мене не ми бараат лична карта, не дека не сум младолика, ко ќе фатам репче маж ми ми вика сум била ко девојче :emo: Јас одам им седнувам дај брате нешто чисто јаче непрекрстено :d:
    Само на полиција дајем свој идентитет (име и презим), ко ќе ме видат на слика знаат дека сум јас.
    Иста е ко мене:) Лепа фина не уједа не гризе:wasntme: А године, ма они ни су битне:tmi:
    Вози Озбилна не го тупи многу ќе ти летне денот. Жени :hai::*

На senza.parole, joy1, tessie и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Сите прсти на рацете не се исти па така и децата.
    Ниту еден родител не сака детето да му е невоспитано или не дај Боже деликвнт, ама има ги разни јбга. Времињата се менуваат, начинот на живот исто, е сега кој колку може да прифати!?
    Мојата на пример дома е жив ѓавол, а надвор од никого не сум чула лош збор дури велат дека не смеам лош зор за неа да кажам, дека детето е супер и си се чудам дали е истото дете.Тетка ми често знае да каже „Мали деца мали проблеми, големи деца големи проблеми“.
    На крај и ние не сме нормални во одредени ситуации.

На tessie, ozbilnazena, Val-Dim и 4 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den zencinja...

So ubavo mi se najdoa sovetite zatavite i tendjerinjata sto gi iznapisavte denovive,bogami i ova informacijata za baletankite od GrazyOne moze da bide korisna...ne e loso da si dodavame takvi informacii i vo idnina niz temava...
    Jas dodusa ke gi kiristam tek koga ke izlezam od cetirive zida..

Koga sum kaj zidovite,sinoka se osudiv i se simnav eden kat podole,na prizemje i popesaciv desetina minuti..
    Ne bev videla civilizacija veke poveke od dva mesecii..:sweat:
    Ne deka nesto se smenilo,no neli najcesto ne go cenime toa sto go imame bez problem..Bidete srekni koga nemate vo zivotot banalni ogranicuvanja..Sepak celta e bitna i se drugo e neprimetno..
    Edvaj se kaciv posle toa inace..:sweat: :lol:

Temava za decata..se soglasuvam skoro so site vas,so nekoi poveke,nekoi pomalku,no ne sum sosema kompetentna da komentiram,zatoa samo ve citam..
    No sakam da dodadam..
    Da ne gi obvinuvame za raboti za koi nie sme dabeter od niv.
    Ubavo rece toogood pa i bitter...da ne velime decata niz cel svet se isti.Ic ne se isti.
    I nie vozrasnite ne sme isti.Valjda primetuvame.
    Kaj nas seuste nie zrelite(taka da se narecam),ne sme simnati od telefonite,a kamoli tie..
    Seuste nie pravime selfinja so naprceni usni i zadnici,barajki kade sto e mozno i nevozmozno da gi prikacime..
    Po cel den sme zakaceni na internet mrezive,i koga sme izlezeni,i koga sme na rabota..
    Od kade da gledaat decata?
    Nemam kojznae kolkavo iskustvo nadvor od Makedonijava,no dovolno za da imam uvideno deka ne ziveeme isto,nitu nie nitu decata tamu..
    Ova ne e za da ja napagam nasata drzava i sistemot vo nea,tuku ziva realnost..
    Ubavo rece i mareane,taa se trudi no e edna od retkite,i vazi za strog roditel,i roditel koj se dvoi od 'kolektivot'.
    Ne se otkazuvaj @mareane moze ke se iznamacis no odposle so rezultatite ke se gordees...

Prijaten den na site :f: (So pesnata "Dve liri"):D

Kako bi ispila edno kafe so vas na nekoja terasa,na vakvo ubavo i prijatno vremence..:coffee:

Cestito rabota @CrazyOne ..celosno da te ispolnuva..
    Sreken rodenden na angelcinjata na Annath i NataliLili:l:

Последна измена: 17 март 2015
    На imelda, ozbilnazena, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    Би испила и јас кафе така на тараса натенане но денес два пати сум на работа дојдов пред саат а за пола саат пак заминувам.Само кратко да ве поздравам!

На imelda, anina, CrazyOne и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.522
    Мм отиде на фудбал, комшиката некаде ми киднала и немам со кого кафе да пијам.
    Пријавете се невести, каде сте? :)
    Јас денеска по македонскиве шалтери се акав па за чудо завршив работа, уште утре на забар да појдам. Си поткршив заб со пуканки (facepalm)
    Малава низ дома ми ги драматизира цртаните и приказните што и ги раскажувам па изглеа наместо балетска ќе треба да барам драмска група да ја запишам:party:
    Јас добра, вие?

На Annath, anel, anina и 4 други им се допаѓа ова.
  15. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Јас ум тука, ама ко да не сум. Ми се спие ми се плаче. А не иде да легнам,ќе станам во еден па стаорци ќе бркам. Јас едно јако кафе ќе правам. Сака некоја?

На Annath, anina, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас сум тука.. кафе не ми се пие. Си направив компот од суви сливи. Ајде ако е некој за. Исчистив вц-то, се тушнав и сега гледам репризи на ривенџ :)

На Annath, anina, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    @Annath среќен роденден на палавкото, а за игнорирањето (y), проверено „влијае“...
    @CrazyOne со среќа ново работно место, само пофални зборови да ни пишуваш за работата, односот на колегите, платата...
    Што сте се изнанервирале со децата??? Јас и мм сме во другарски однос со синовите, за се разговараме, немаме табу теми, и фала богу, досега не сме имале проблеми... Алкохол и цигари - самите кажале НЕ, спорт - во секое време, а за учењето - некогаш може нешто и да не се научи перфектно, но секогаш има време за „корекција“... За школо никогаш не сме „се карале“ - поголемиот веќе магистрираше, а помалиот има уште многу за учење за да го стаса 8)!!! Но, еве признавам, малку „подметнав“ во еден дел од воспитувањето - претерано ги научив „чекај мама ке ти даде да јадеш, чекај мама ќе раскрене...“, но во последно време се трудам и тој „дел“ да го поправам, почнав повеќе да ги „запослувам“ по дома - несакам утре снаите на форумов да пишуваат за мене „свеки ги разгалила синовите - ништо не фаќаат по дома, не усисиваат, не готват“ :D...
    Искулирајте 8), не се нервирајте со децата, често се случува од училиште да ги искритикуваат и за нешто „безвезе“!!! Но, разговор и само разговор нека Ви биде ПРИОРИТЕТ ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ!!!
    За релаксација мало десертче...

0_9cbba_f8cbd530_L.gif

На ozbilnazena, Annath, Sky-butterfly и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @mareane никако не се откажувај, ама држиш меч со 2 острици, како што ти реков олабави, полесно ќе ти биде верувај ми (а и не мораш ) од лично искуство ти кажувам.Постави граници секако ама не толку строги како што ги опишуваш.

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    101.844
    Добра вечер жени!!!

Гледам се нервирате и јас се нервирам за децава, и како што некој спомна не се сите деца исти ни родители не се исти.Моите не учат ,додуше ќерка ми е за нијанса подобра од син ми,ама не е тоа што сакам и очекувам од нив.Секако сум пробувала,еднаш кога беше помал син ми му го исклучивме интернетот и...побегна од дома.Барем така мислев ,зашто се скрил на таванот,а ние барај го насекаде.Голготата траеше 2 часа,стрес невиден доживеав кога тогаш не ми пукна срцево ,ќе поживеам уште некоја година...за да на крај тој ладно си излезе како ништо да не било па дури и се смееше.Потоа пробав со разговор,со убедување ,со докажување,па дури и со поткуп.Ништо не направив не можам да го натерам да учи повеќе.Минатиот пат неговата класна ми се пожали дека не е сериозен на час и со мала оценка се задоволува,читај двојка.Ако ми верувате се уморив да зборувам и кога зборувам се чувствувам глупаво,зашто ме начекува со ироничен настап.И неговата прочуена изрека-гледај си за себе,ова е мој живот и ако учам или не учам за мене е.
    Што можеш после ваков став да кажеш или направиш.
    Ќерка ми не учи повеќе од него ама има подобри оценки.Знае да се снајде,препише,да се извлече ако не е спремна на час.Не знам како и успева и класната вели дека речиси сите професори и професорки се „замаѓиени“ од неа.:^) Ги фаќа на шарм ,гледам јас.
    Ете две деца растени на ист начин сосема различни меѓу себе.:tmi:

Денес бев пак на полагање си купив панталони и фустан за ефтини пари по Скопје-то.А да начекав во Стружанка перници со пердуви и со нив ќе си дојдев дома,ама за среќа или несреќа немаше.Ама тоа не ме спречи да се договорам со продавачката кога ќе добијат да ми се јават.Уште тие не сум ги пробала,ова друго што имам од ништо не сум задоволна.Ако има некој искуство нека сподели за нив.

После неколкудневното убаво расположение пак ме фаќа некоја нервоза.Капак на се телевизорот не може да се поправи,мислам може ама бараат 200 евра.:@Па толку е нов тв ,:worried:.И ова со тестирањево се плашам дека е само малтретирање,иако сакам нешто да излезе ама тоа е.

И ова да кажам,имам пријателка која е разведена,и баш денеска чув муабети дека премногу се пуштила во промет,дури и не бирала со кој...како...Ја сакам многу заедно сме одамна ама ова што го слушам не ми се допаѓа.Маж ми вели дека и на мене ќе ми налепат титула во стилот со кого си,таков си.Просто ме посоветува да прекинам да излегувам со неа:o.Не сакам така да биде а од друга страна не ми се допаѓа тоа што го слушам,а не е слушнато од еден туку од многумина.Од жени и од мажи.Имате ли некој совет??

Доста беше имајте си убава вечер.:*:

На bittersweet, Annath, MacenceEna и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    @Daleron i @Val-Dim давам чесен пионерски збор дека ќе ве послушам и ќе олабавам знам дека некогаш претерувам но ете можеби професионална деформација но и така сум воспитувана
    @lunicka како прво ти посакувам успех во полагањата и се надевам дека нема да се залудни,во врска со случајот со пријателката искрено незнам што да ти кажам и ти изгледа живееш во помало градче каде таквите озборувања се чести па и се прошируваат и на тие со кои се блиски.Ако ти е навистина пријателка не прекинувај потполно контакт со неа само поради нејзиниот приватен живот .Јас мислам дека во поголемите градови помалку доаѓа до израз тоа која што прави каков си е за себе си е а ти не си дете па да подпаднеш под нејзино влијание.

На Val-Dim, Annath и lunicka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.