Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Сонце а ладничко.
    Убавини. Реката шумоли,уште да сака да дремне мали и ние со него.
    DSC_0461-320x180.JPG
    DSC_0471-320x180.JPG

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

ЗдравоУ:hai:.

Се разбудив во 7:^), па презаспав до 10. Завршив работа со Саво-то, стварно ефикасна работа. Сега и кај нас купатилото светЕ:D.
    Па кафе, миење садови, бањање, средување...и еве сега седнувам:doh:. Наполнив чинија со млеко и чоколадни снегулки, којзнае дали ќе ми заврши работа или ќе треба да роварам во фрижидер и по нешто друго:$.

Добив цела недела порано. Ова ми се нема случено досега:|. Капак на болки во врат и болки во половина си добив.
    Изгледа оваа мојата гледа оти се се пореметува во светов, па и таа да не остане покуса непореметена|(:D

Се спремам филм да пуштам, ама како ми стои тој мене ќе ме гледа, а не јас него:D. Infinitely polar bear или The invisible woman...ќе биде некој од двата.

Друго не знам што да изјавам...
    Поззи4:D.

ALISA0000, VladeMila, JuLleE and 14 others like this.
  3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Бабе се сомневаш ли во моиве домаќински способности? :oЗа домаќинлук ме бива, за се ме бива ама никој нејќи да ме земе жена, нешто ми фали изгледа.;(:worried:

@baba Rada
    Погачата е посна. Нема некоја филозофија за правење колку што е декорирана малку повеќе од срцкасто со калапи.:lol:
    Се замесува брашно, пола квасец пошто е посна со вода,(инаку со јајца и млеко се прави). Се додава шеќер, малку на врв сол. Откако ќе се замеси тестото, ќе го оставиш да отстои 15 минути. Во тестото ќе додеш три лажици џем од сливи и ореви по желба и пак ќе го земесиш.
    Потоа го делиш на погачички т.е пупчиња:lol: за да правиш форми и тоа по вкус како сакаш така. Јас ко плетенки нешто, друго ко вртени округли соленчиња и ги лепам едно до друга така ми е полесно, снајди се па живеј. :lol:Млада сум за многу марифетлуци во кујна.:lol:
    Срциња, ѕвездички, пепрутки и слично се правени со калапчиња за торти и колачи. Го расукуваш тестото и со нив си оформуваш што ти срце сака. Ја печиш во рерна. На крај откако ќе ја испечиш и ќе олади малку, ќе ја попрскаш со цеделче шеќер во прав, колку формите да се познаат.
    Точно состојки до грам не знам затоа што си правам од око во црвенко вангличе специјално за наменато за правење тесто. До грам прецизно не знам, се од око и по вкус.Се надевам си задоволна.;)

ALISA0000, VladeMila, JuLleE and 18 others like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Kaj mene rucekot e skoro gotov
    Ja uspivam bebka pa ke dremnam so nea i onaka sme sami
    Vikendov nekako mn brzo pomina

ALISA0000, VladeMila, JuLleE and 19 others like this.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Не те бараат за жена затоа што си идеална, жена без мана:) па им е страв на мажјаците да ти пријдат;)ама ќе дојде правиот во право време, слушај ја ти баба Рада:)

6. Dust

Dust Game Over

За многу години празникот!

Пред 7 станав, со пријателка на шопинг, па отидовме до црква, чиниш панаѓур е. 2 саати поминаа..
    Ручек стек, компири, салата, се најавиле уште 4 души, ги чекам секој момент, рекле во 3.
    Уште гости ми фалеа на ситуацијава ама дека не се од тука ќе им прогледам низ прсти:D

ALISA0000, VladeMila, JuLleE and 19 others like this.
  7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Не сум идеална, ама ај ќе ти верувам дека се ќе си дојде во свое време. Постар човек се слуша.:hug::f:

galapce, friendy, Peco and 12 others like this.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Смоки, чоколадо и изгубеност :|

9. Petra777

Petra777 Популарен член

:hai:
    Нека е на помош денешниов празник Успение на Пресвета Богородица , мајка на животот, заштитничка на сите мајки и деца.Здравје, мир и среќа наа сите, па се друго си доаѓа. :)
    На мамичка и е роденден, на баба слава, пред многу години исто овој ден ги споил баба и дедо(кој за жал не е меѓу нас веќе), ама убавите спомени и празников останува да се слави што со спомени, што со нови луѓе во фамилија...:)
    Убав ден. :sun:
    И покрај тоа што ми ги украле сите пластични капачиња за вентилите од гумите на кола,не се изнервирав. (facepalm):)
    Капачиња бе за вентили за гума лелее?!?! :D Уше еден знак дека треба да земам друга. :D
    Идам да го ужибам денов , зошто ми е посебен. Имајте и вие убав остаток од викендов.:sun:

10. Peppermint

Peppermint Популарен член

Среќен роденден @Annath и @VladeMila, многу среќа и здравје
    Среќна годишнина @WORRIED.BT

Јас, една недела после одмор. Една мрза што ме има фатено, дури вчера ја средив последната тура алишта. Неделава - шетање и пиење. Со пријателкиве веќе си приредивме две пијанки, од кои едвај се вратив дома. Смеење, ''онакви'' муабети, испраќање слики на мажите од пијачките...Ај уште малку, после школо, обврски. А, сите сме алфа мајки...

Јас, една недела после одмор. Потемнета, затегната, неколку килограми помалку, стомакот скоро го нема. Се чувствувам секси, чувство кое истовремено го сакам и мразам. Пријателкава ми вика-те измерка овој, ама те измерка оној. Не гледам, затоа што не гледам мажи во очи. Мразам да ме гледаат. Кој се изгорел на млеко и на јогурт дува.

И така, денес опуштено. Читам ''Хипнотизер'', печам компир. Маж ми отиде по џигер на скара да земе. Амстел се лади, свекрва ми прави слатко од смокви. За десерт трилече...ептен го заредив периодов, а и најголемите скептици паѓаат во несвест кога ќе го пробаат. Поздрав...

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

:o :o :o

12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ај добар ден

Од сабајле 3 пати станував и презаспивав, мм се некој го бараше, осет немаат луѓето дека е празник, викенд и некој треба да одмори. Еднаш и он ме разбуди и тоа обидувајќи се термометар да ми намести, ме доперел многу топла сум била, па да ми мерел температура (facepalm)
    Ручек кај мајка, среќа не треба јас да готвам. А и вечер сме на слава, па пак ништо не треба да спремам за јадење :lol: почнува пак дремка да ме фаќа, можно е уште малку да придремам.
    Majka нашла уште една направија за крофни, купена и заборавена, и ми вика баш да те видам сега какви ќе напраиш штом беше толку залетана за апараче :tmi: кој ме тераше да и спомнувам (facepalm)

вакво е апаратчето, не го сликав ама го најдов на нет
    ваљда можам со истата смеса да ги пробам двете апаратчиња? :^):^):?:

13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Денес на мени пак крофнички што убаво

JuLleE, friendy, vitamina and 11 others like this.
  14. Sesil

ставени се на мени уште да има кој да ги направи :lol:

JuLleE, Petra777, friendy and 9 others like this.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

@Sesil ti ke izlezes so najjaka sprava za krofni na kraj :D

16. Sesil

арно решила мајка висечите да си ги прередува :D инаку немаше да знаеме дека постои :D

VladeMila, friendy, danichap and 7 others like this.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

А не @Sesil спремна млада домаќинка е. Јас верувам дека јтре и крофни ќе направи и ќе пробаме. Од јуфките не даде што не даде односно не направи

JuLleE, Petra777, DVAANGELA and 7 others like this.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Хелoу нa сите, зa мнoгу гoдини дa ни е денoв! :D

Фaлa уште еднaш нa сите зa честитките, јaс дa се пријaвaм декa сум тукa.

@VladeMila среќен рoденден, некa се мнoжaт!
    @WORRIED.BT среќнa гoдишнинa, злaтнa свaдбa дa си дoчекaте!

Јaс пo дoмa лежaм, oд сaбaјле дo црквa, пoсле бевме дo Кaпитoл дa прoшетaме, дa земaм нештo штo ми требa зa бoлницa, и тoлку е. Oдмa грчеви пoчнувaaт. Oд еднa стрaнa, едвaј чекaм дa се oлеснaм, oд другa стрaнa стрaв ме фaќa. Сo првoтo ми беше стрaв oд штo не знaев штo ме чекa, сегa знaм, и пaк ми е стрaв. Амa ќе биде се вo ред, пoзитивнa сум.

@Sesil, мaјкa ми имa тaквo aпaрaтче, и мислaм декa смесaтa требa дa биде пoгустa oткoлку зa крoфнaрникoв штo сaм ги пече. Амa не знaм сигурнo, бидејќи тaa ич не гo кoристи.

19. Sesil

Јуфките кажав дека се за моите, јас не јадам и не ги правам :D

Dust, DVAANGELA, Annath and 4 others like this.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

@WORRIED.BT zaboraviv da vi cestitam godisnina :)
    Vi posakuvam uste mn mn zaednicki god ispolneti so ljubov,doverba i sreka

@Annath sitno brois m?

WORRIED.BT, VladeMila, Dust and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.