Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Апсолутно се сложувам со тебе @mareane ,нема заради тоа да прекинам со неа,само што проблемот е што другите не мислат така.
    А па многу ми е грижа што мислат другите иако не го оправдувам тоа.Особено кога слушнав дека одела и со Албанци,

mareane likes this.
  2. anina

anina Популарен член

Добровечер девојки!:hai:
    Да ви кажам нешто за децата....
    Кога 5 годишно дете ти вели „Да ми го јадеш ку*от„, а родителот ти вели „Дете, слушнало од некаде„ тогаш нема што да се очекува од тие луѓе. Во целина!
    Ако некој мене дојде и ми каже дека син ми направил такво нешто, прво ќе се срамнам со земја затоа што сум потфрлила како родител а после ќе го срамнам него со земја затоа што потфрлил како човече.
    За глупости правење на училиште уште не сум компетентна да зборувам ама водена од себе си, сметам дека колку и да правиш будалии ако учиш - учиш, ако не - нее.
    За технологијава мислам дека отишла толку напред што едноставно нема запирање. А ова нашиов Балкански менталитет е таков и нема менување на единки. Промените треба да одат колективно ама изгледа тапкаме во место.
    @lunicka јас лично не обрнувам внимание за кого што се зборува. Ако мене ми оди муабетот со некој ама ич не ме боли дали се ду*и со кој ќе стигне или е калуѓерка. Поранешната дадилка на моите деца е младо девојче кое моментално го бие лош глас. Дома доаѓа секој трет ден да пие кафе и нема ни г од глупирање или опуштеност. Јас сеуште понекогаш децата и ги оставам ако имам ситна работа надвор од дома. Нејзиниот приватен живот си е нејзина работа а нашата дружба е сосема друга ствар

А и да не заборавам, денес ми е 4 годишнина на форумов. Да ве почестам сите со една форумска торта :^:

Val-Dim, julie77, girl-miri and 18 others like this.
  3. friendy

friendy Форумски идол

@lunicka ти најдобро си ја знаеш тежината на квалитетот на вашето другарство и колку вреди да се жртвува сопствениот авторитет во околината. Најдобро ќе ти биде да разговараш со неа и да и кажеш какви муабети се шират за неа. Добро би било да ја слушнеш и нејзината страна од приказната.
    Не знам до кога разведените жени ќе бидат "каменувани" на таков начин.
    Слободна жена е што сака нека си прави.
    Tаков муабет може да и извади и некој кој на пр. е одбиен од нејзина страна.

4. galapce

galapce Форумски идол

Nemozeme da kazeme deka ni e seedno sto se zbori za nasata prijatelka stom i za moment sme se zaprasale sto so toa prijatelstvo ponatamu.
    More i mal i golem grad seedno e koga se raboti za prijatelka od maalo ili od odreden krug.
    Epten ako ne e bliska i se srekavame tuk tamu cat pat,slucajno..togas nasata okolina,vo slucajov mazot,nema da go interesira koja e i sto e i kakva e.
    Kako i nie sto bi se zainteresirale za pobliski prijateli na mazot ni,so koj toj spodeluva pogolemo vreme,neli?
    Taka da,normalno e da na mazot i na Lunic ne mu e seedno da negovata zena e bliska so takva prijatelka...I ne e sigurno edinstven sto taka razmisluva.
    Nie zenite sme duri i polosi.Barame sitnicki kaj tretata prijatelka,za da ja ubedime vtorata deka sme podobri,pocesni...ili zavisi sto i prija na prvata,po otkaceni,po zabavni....

Lunic a ti imas razgovarano so nejze dali e vistina?
    Stom ste prijatelki ne bi trebalo da i smeta da ti kaze,priznae...dokolku ne priznae i ne e prijatelka kojznae kakva.Dokolku priznae i dokolku i tebe ti smeta i toa ne ti se dopaga,ishodot e ist.
    Jasno mi e deka ne e taka lesno priznavanjeto,no sepak se nasetuvaat nekoi raboti vo sredbite oci vo oci..

Ne sakam nikogo da osuduvam,sekoj si ima pravo na izbor za svoj zivot,no realno,ne sakam takvi licnosti za moi sekojdnevni i bliski prijatelki..Ne,koga se raboti za do tolku izleguvanje von kontrola..
    Ne gledam sto zaednicko bi imale,dokolku taa se promenila,ke se promenat i nejzinite prioriteti.
    Ne velam da prekinam prijatelstvo koe prethodno vredelo,treba da sum tuka da probam da ja osvestam,dali e svesna za toa sto i se slucuva,no dokolku toa i se dopaga...ke se vidime slucajno niz grad,ke se pozdravime,ama za kafe mafe vreme?Tesko.
    I onaka vremeto cesto znae da ni bide ograniceno,pa nemam zosto da go trosam na radi red kafe i muabeti..

5. anina

anina Популарен член

Морав да искоментирам нешто:lol:
    Ако се загрижувам за пријателите на мм тогаш ќе треба да врзам една марама на главата со ракија :drunk:
    Не знам зошто ама јас па за тоа ич не се замарам.
    Има еден куп ергени со кои оди на скара, на лов, на кафе.
    Друг куп оженети кои шараат лево десно по други жени. Кој има швалерка со години... Кој со дупли профили на фб... Едниот за сите а другиот за жени:D
    Секакви ги има, верувај ми.
    Сите доаѓаат дома и сите ги спојува некаков заеднички интерес кој нема врска со личниот живот:party:
    Ретко кој ни е „нормален„ во друштвото:rofl:
    Едит: Тоа за ергените го споменавзаради тоа што зборуваат само за жени:D. Да не бидам погрешно сфатена(y)

6. galapce

galapce Форумски идол

@anina ako velime deka ne se zamarame,zosto togas se znaeme za nivnite prijateli.
    Kako sto velis,toj zenskar,toj ova,drugiot ona?:)
    Znaci ne upotrebiv jas zamaranje,toa ima poinakvo znacenje.
    Rekov i nie znaeme nekoi raboti za nivnite prijateli,kako sto oi tie za nasite.

lunicka likes this.
  7. anina

anina Популарен член

А бе мила етее јас знам затоа што постојано се дома. Постојано! Еве вечерва беше на бчагичко еден од ергените кој не престанува да зјапа по жени:D А бре очи му течат кога ја гледа Цеца на Цвездите на Пинк. И си зборува отворено за жените. Не се замара дали сум јас тука или не:tmi:. Е оваа имала убави гради, оваа убав газ.... Е оди со мм на кафе постојано. Па и сами кога се сигурно зборуваат за тоа. Па и мм ќе искоментира нешто не е од манастир излезен:lol:
    За тоа ми беше претходниот пост.
    А за швалерките дознавам од мм:tmi: Што не е убаво од негова страна не е. Си ги кодоши пријателите дома:D. Добро де двајца се, не се многу(lalala)

8. galapce

galapce Форумски идол

Jas ubavo te razbiram od kade "crpis" informacii,i ne si edinstvena.
    Nema da znaes nisto za nekoj sto ke go vidis ednas dva pati vo godinata,oti tolku i ke ti go spomnat,kako i toj za tvoite koi ne ti se bliski,tuku ti se eden vid samo poznanicki.
    Mojot muabet za "interesiranjeto"na mazite za nasite prijatelki i naseto "interesiranje"za nivnite e mnogu normalno.
    Dali sme se zamarale ili ne toa e veke druga rabota.

Annath, lunicka and anina like this.
  9. anel

anel Популарен член

Добра ви вечер,

@Annath среќен роденден на синчето, се најубаво, со закаснување.
    @CrazyOne со среќа новото работно место, многу задоволство и доволно пари да ти донесе.
    Деновиве сум во тотален аут, за ништо не сум, па ве читам само, да не внесувам негативна енергија. Ама ова со пријателката на @lunicka , ме натера да се вклучам. Мојата цимерка од студенските денови си беше по "спортот". Всушност беше лесно заљублива, па сите мажи во кои се вљубуваше го искористуваа тоа. Свесна бев дека заради тоа можеби и мене ме бие лош глас. Тоа не ја направи лош човек во моите очи и на никаков начин не ми наштети, баш напротив, направила за мене повеќе од најдобрите мои пријателки. Оној на кого му е грижа за тебе нема да те оценува по луѓето со кои се дружиш, ќе ги знае твоите вредности. Таа единствено си наштети самата себеси, дури и после студиите, се омажи, се разведе поради неверство, не ја оправдував, ама на крај на краиштата тоа си е нејзин живот, немам право ни да ја осудам.Секогаш била искрена и се ми кажувала, дури и сега иако ретко се гледаме знаеме да се "заборавиме" во муабети. Ако ти е вистинска пријателка би требало да разговара со тебе за тоа, а пиењето кафе со неа не би требало да им смета на другите и да им даде повод за оговарање.

Last edited: Mar 18, 2015
  10. toogood

toogood Популарен член

Se dodeka ne ja vidis so sopstveni oci netreba da veruvas na nikoj.
    Bas toa malo mesto nema sto drugo da pravi pa si pravi prikaski.
    Eden ke izmisli , a drugite slaguvaat. Na kraj kraeva nejzino telo sto saka neka pravi. Drugarstvo e sosema drugo nesto. Zamislisi sega ona da nekomunicira so vas drugarkite zosto ne i se dopagaat vasite mazi kako se odnesuvaat so drugite luge.
    Baba mi pokojna bese razvedena od 1945-1975 (posle se premazi) i velese deka nema mas so koj sto zastanala , a ne i go napravile ljubovnik vklucuvajki gi i molerite, vodovoddziite i sl koj doagale da i popravat nesto.
    Znaci toa si stoi od staro i denes ista pesna priatelki moj od isto se zalat.
    Ja ne bi nikogas podlegnala na ozboruvanja.
    Ti si si vozdrasna si znaes, ne e nase da te ucime.
    Vo zivotot nekogas nemoze kako nie sakame, poradi nekoj drugi pricini mora da postapime i sprotivno od naseto mislenje i zelbi.
    Kako ti se uslovite taka ke postapis.

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Ај добро утро, се повампирив уше пита фали да замесам.
    @lunicka и јас имам разведена пријателка, односно двете сме разведени. Таа е многу слободна во однос на мене па дури и мојот партнер ми рече да не комуницирам.
    Ич не ме заболе нејзин живот нејзин избор, нејзино тело. Барем јас така мислам и си комуницирам и на кафенце и кафанче енаш во месецот баш ме брига кој што зборува, сепак ти си знаеш.
    Устите на народот не можеш да им ги затвориш.
    Ајде редот да не го пропуштам.

stgla_kafica_2810.jpg

http://www.dnevne.rs/magazin/dama-s...odina-za-vas-zivot-tek-pocinje-evo-zasto-info

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Жени да се надоврзам а не кажав претходно,значи овде не станува збор само за слободно однесување туку и за наплаќање на услугите.
    Има и други проблеми со неа,како емоционален вампир е .Знаете она се таа е повредена,потценета и дружењето со неа ме исцрпува.Ама одамна сме заедно од почетокот на деведесетите сме имале секогаш коректен однос и сега чинам мене ме користи како безбедно пристаниште.Почнува да се дружи со некои познати алкохоличарки,како да кажам со жени од најниско ниво.Баш ми кажуваше како за една алкохоличарка била по судот се распрашувала да и дадат некоја поблага казна,зашто била и затворана и уште милион други работи. Таа живее со нејзините и татко и ,нормално,многу се лутел и не и дозволувал да излегува.
    Не знам,многу сакам да и се случи филмот Згодна жена,ама вака некако ми забегува премногу.
    Плус приметувам спрема маж ми се однесува некако чудно,знае да го грабне и изгушка а мене ми паѓа срам дури.Тој ја избегнува максимално не ни влегува дома таа е кај мене.И му се обраќа со цуци,буци, душо...:lol:.Често знам да го чепнам за тоа како таа се однесува со него а тој превртува очи и имам молба кога е кај нас а таа е на гости да му се јавам да не доаѓа.
    Што знам ,сама си прави а јас се повеќе сум искористена.Знае да побара пари на заем ,да се наметне за доручек ,ручек вечера и притоа постојано да зборува за себе и за нејзините маки и проблеми како друг да нема.
    Некогаш кога не знаеш што да направиш,најдобро е да не правиш ништо.
    Добро утро ,денес пак дожд.

bittersweet, Val-Dim, toogood and 6 others like this.
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Машко кафе на маса и едно домашно приготвено ликерче, тој ми кажува сон во кој јас сум главната sвезда.
    Го гледам така замижана и го прашувам се спасив бре човек или ме убија:)
    Ми вели мачка има девет живота, како и да падне застанува на нога:?: Е да, паѓаш и стануваш.
    На јаве ја имам свиткано ногата, иако болеше еве одам ко нова :)
    Сигурно и во сонот почнав да трчам.(hollest)

Го стегнав кафето го стегнав и ликерчето кое го прочистува грлото, уште да станам и да го стегнам денов.
    Поглед фрлен низ прозорец, брзаат ко вредни мравки кои го влечат зрното на грб.
    Понекоја насмевка,понекој уморен поглед и некој грч на лицата.
    Велат секоја планина своја тежина а секој полетува со своите крилја.
    Мене денеска не ми се лета, сакам да останам во моето гнездо и да им се радувам на моите две пилиња:inlove::inlove: Сакам да ги гледам, да ги слушам да им се радувам како тие што се радуваат на нивната повторна средба:angel::angel: Денови, месеци, години летнаа, ко вчера да ме држеа за рака...:)

Во луѓето колку има добрина има и злоба, злите јазици се ко змијски отров.
    Верувам на моето око, и само ако истото видело знам дека е така дека е вистинито.

Со годините научив да читам од очите и само тие не можат да ја скријат радоста, тагата, среќата, болката, од нив ќе дознаеш се. Секој човек е своја приказна, некој ја живее мирно и чесно а некој вртоглаво бурно.
    Не е мое да ти судам, твој живот твоја ствар.
    Кога секој би си го гледал сопствениот живот, своите грешки, падови и подеми, не би покажал со прст кон другиот. Само некој таму горе ќе ни суди по заслуга, а до таму горе секој ќе го живее животот како што знае умее. И секој ќе зборува како ќе му дојде. Уста никому не можеш да затвориш.
    Добро утро жени:hai: По едно кафе за сите а цвет за цвет:hug::hug::hug:

14. Daleron

Daleron Истакнат член

После ова објаснување откачувај веднаш.

15. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро! :sun:
    Како е?

За совети не сум меродавна, ама Луничке, јас не би се дружела со пријателката поради причината што е емоционален вампир. Не сакам такви луѓе, раскрстив одамна со таквите, а сега и да ми се приближи некој таков, одма го откачувам. Самата кажуваш дека си истоштена психички после секое дружење со неа, а тоа не ти треба. За другото - не е мое да судам.

Денов не е убав, тмурно е и ладно, за некоја минута може и дожд ќе падне, ама да не дозволиме тоа да не направи депресивни. Повелете на доручек, ова е моето мени за денеска

повторно ми се појавија проблемите со желудникот - па морам малку поголема рестрикција да направам, особено на стресот. Ама ај, како да го тргнам стресот?!:worried:

Имајте убав ден!

16. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Буквално ми се лоши од душегрижници кои секогаш имаат да споделат нешто за некој ама тоа нешто да е скокотливо па леле неморално па леле како можел/можела???Да не должам верувам само во она што ќе го видам со свои очи и толку.Емоционални вампири откачувам под најхитно доволно е што си ги имам неколку околу мене па немам кај да бегам од нив па уште и од надвор-игнорирање и крај.Секој со својот начин на живот,точно дека еден е таму горе што ќе си суди а ние сме обични смртници што само претпоставуваме,нагаѓаме а не сме свесни дека и нас можи да не задеси нешто од тоа:Лелел јас така НЕ ,НИКОГАШ.Имам осетено на сопствена кожа како е кога ќе се бориш со лажни муабети и вервајте иако по природа сум не конфликтна и мирољубива ми доаѓало буквално да истепам одредени персони.Секако се задоволив само со целосна дистанцираност од нив,но чувството на тегоба кога и да ги видам е тука,не исчезнува со времето иако се обидов низ цивилизиран муабет да дознам која е личноста и зошто ме наклеветила останав без бараните информации ,со лузна на душата и контролирана омраза кон тие спуштачите на муабет..

17. anina

anina Популарен член

Да ве поздравам сите набрзинка :angel:
    Денес денов ми е од ш категорија:D
    Ми се јавува мм да ме израдува дека му стигнала тужба заради неплатена казна за брзо возење во алкохолизирана состојба8)
    Ај тоа туку јас појма немам кога и каде возел пијан.:?:
    Пред три години го казниле кога се враќал од новогодишната забава која ја организираа газдите каде работи:doh:
    Е не го карав бидејќи и јас ја слупав колата а му реков дека ја чукнале на паркинг]:)
    Заминаа 350 е:envy:
    Ќе се заработаат, само да сме живи и здрави:angel:
    Една гушка до сите и имајте пријатен ден:hug:

18. mareane

mareane Форумски идол

@lunicka после вториот пост и подеталните информации мислам дека треба сепака да се дистанцираш @toogood со примерот за нејзината баба ме потсети на една моја пријателка која живее во брак во кој останала само„ зашто ако се разведела сите ќе и ги ставале за швалелери„​

toogood, Annath, tessie and 1 other person like this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Чекање ме убије :rofl: Ама чекам со стил, весело и расположено :D Чекам да НЕдобијам, додуша одамна требаше да добијам ама ќе чекам цврсто и не потклекнувам. Петок е денот, тогаш ќе направам тест, и за тоа не го купувам до утре, утре после работа ќе го купам да не потклекнам да го направам порано :lol: И така во исчекување си читкам, гледам снимки од Пинкове ѕвездице и се смеам со сите тие мали дечиња, слатки ко бомбончиња. На работа средувам архива и затоа сум така послободна. Открив дека доколку имам слушалки во уши поубаво работам, некако не обрнувам внимание на околината и си работам а сепак слушам нешто слатко и ме релаксира тоа. Е така, си најдов нов начин за работа, убаво ми е :D

20. anel

anel Популарен член

Тогаш @lunicka нема што да размислуваш воопшто. Пријателството е однос во кој треба пријатно да се чувствуваш, да споделиш нешто, да си помогнеш, а не да се чувствуваш некомотно и да те исцрпува. Дистанцирај се, без грижа на совест . Јас сум махер за тоа , никогаш не се карам со "пријатели", само постепено ги бришам од животот. Некогаш сакаме нешто да опстои иако не функционира заради "добрите времиња", ама односите меѓу луѓето се менуваат, пријателства, бракови се растураат, затоа што всушност и луѓето се менуваат, стануваат некој кој воопшто не одговара на нашиот карактер и сензибилитет.

Инаку @AngelOfArh тој метод на работа со слушалките во уво, јас и низ дома си го применувам, кога чистам, готвам и супер се чувствувам.Едноставно музиката ми ги растерува негативните мисли, па си тече работата како песна:D. И чекаме позитивни вести во петок;)

Ајде на едно попладневно кафе:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Имајте убав ден :f::f::f:

Thread Status:
Not open for further replies.