1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени бев на систематски денес, рекоа дека не сум нормална според психолошкиот тест:D, ами јас си знам не мора да ми кажат!
    Сега останаа уште сисите во 17 часот, а во вторник на редовна контрола на патофиза.
    На ред е гинекологот ама кога бре да го начекам трезен????
    Ај и тоа ќе биде и ќе бидам комплетно ненормално прегледана [​IMG]

На zalosna, mareane, julie77 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @AngelOfArh da cekas devet meseci ako treba,neka te ubija cekaanje ako treba,samo ne dobivaj...
    Da ti kazam iskreno,edvaj cekam pozitivni vesti i za tebe i za @kukla21 ....stiskame palci..(heidy) ...kako ververickava lesnikot.(moram komparacii,koga nemam uslovi za zakacuvanje soodvetni slikicki,pa odime na improvizacija).

Obozavam da slusam muzika na slusalki,tuka moram taka zada ne slusam svastarii,ama koga sum so slusalki me faka nekoja vnatresna panika...:worried: kojznae zosto..

На bittersweet, joy1, CrazyOne и 10 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.286
    Допаѓања:
    111.729
    Дајбоже Гулапке, дајбоже! Сто пати напишав Дајбоже! овие 3 дена :D

На bittersweet, joy1, Sunshine.Sunshine и 11 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Далеронче...а тој психолошкиот тест пак, мислиш некој те заебава...,,најди кои две се исти на сликиве,,
    Мислиш она од КОТЕЛЕЦ решаваш некоја енигма.
    И сиси имате ? Браво бе !!

На mareane, tessie и anina им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    101.844
    Се извинувам,ова наменски беше кажано или јас нешто не разбирам.
    Имав дилема споделив со вас,прашав за совет и толку.

@AngelOfArh да се радуваме за двете линии ===.Стискам палци.(y)
    @Daleron немаат врска тие тестови ич да не им се секираш.

На kukla21 и anina им се допаѓа ова.
  6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.424
    Синоќа сте се запраиле муабет за мажите дека ви кажуваат трачеви за другарите, па да си кажам.
    Дами мои, зарем вие досега не сфативте дека мажите се поголеми трачари од нас жените? Јас ли да ве учам сеа:D
    Такви се и на 20 и на 30 и на 70 ќе бидат такви. Не сите фала богу ама голем дел трачарат, бетер се од жени. Иам другар неизмерно го сакам, ама најголема трачарка е. Ние на зафрканција селска мома го викавме, ко оние со стомните на чешма у сред село во приказните што трачареа. Го прашувам за некој дечко пред некое време, поише информации од Циа имаше да ми каже.

Немаат лоша намера они само, барем голем дел се незлонамерни, ама им зборат устите и те како.
    Машки кога ќе се соберат мислите само за жени зборат? Мало морген, прво ќе се изнатрачарат кој што како, зашто, кога, па за фубал/баскет ќе се испокараат и на крај дури жени коментираат.

На bittersweet, ozbilnazena, Sky-butterfly и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    demotivacija.hr_Prijatelji-su-obitelj-koju-odabiremo-za-sebe_134720125228.jpg
    Семејството не можеме да го избереме, тоа ни припага по редот на нештата, но затоа пријателите сами си ги избираме!!! Со поминување на годините стекнуваме нови пријатели, но продолжуваме да се дружиме и со другарите од детството... Но, некои пријателства „згаснуваат“ од ХХХ причини... Кога пријателот почнува да не „замара“ најдобро е да ги прекинеме дружбите со него... Пријателите се за да не насмеат, да ни помогнат, да не утешат... Исто и ние нив!!! Но, кога ќе почнат за не искористуваат, оговараат, плеткаат во нашиот живот - не ни требаат, не ни се веќе прави пријатели!!!

На evangelina.ina, bittersweet, tessie и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.337
    @lunicka, мислaм декa членкaтa не мислеше нa тебе, туку нa сите oние кoи збoрувaaт зa другите, вo смислa, немaaт свoи грижи, пa им гo берaт гaјлетo нa другите. Бaрем јaс тaкa јa сфaтив.
    @Hipster, сите ние гo знaеме тoa, кoј пoвеќе кoј пoмaлку. Пa 90% oд извoрoт нс мoетo инфo зa трaчеви е мм. Нa рaбoтa вo oкoлинaтa ми се сaмo жени, пa искренo, скoрo вooпштo и не трaчaриме :wasntme:

На evangelina.ina, Bozica1980, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    101.844
    И јас така сфатив или барем сакав да сфатам.Ама сепак да си прашам,иако како и да го вртиш муабетот суштината е таа.
    Колку денов денеска ми беше исполнет не се тргнав од кујната и куќата.Јас не знам луќе ми се чини од моиве деца понеодговорни нема.Два дена не пипнав ништо денеска не можам да се изборам со алишта и садови.
    И времево нека се оправа веќе,не го можам студеново ,аман.
    И со дрва или греење како стоите?Ние сме при крај а уште половина овој месец а и април знае да биде страшно студен.
    Како ли ќе се претера?

На evangelina.ina, Annath, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Тестовите имаат врска десната сиса..............;(

11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Nemoj sega jas da kazuvam za cistenje na moeto dete.
    Jas imam stres da se simnam dole kaj nejze. Ako sakam nesto da i kazam vikam po nejze da se kaci. Nejku bezpotrebni stresovi da si pravam. Obicno cistam dole vo Ponedelnik i i vikam vo Nedela da raskrene se oti se simnuvam utre.
    Ako ne e raskrenato pravam karambol. Se frlam na zemja, zatvaram vrata i se kacuvam gore. Togas ima dupla rabota zatoa koga ke recam se simnuvam vo najava trca da potstredi.
    Cistenje ne i e vrelina. Mene toa ne me interesira. Uste godina i pol i jas sum gotova. Kaj nejze doma ni imam namera da odam ni imam namera da cistam.

На evangelina.ina, Annath, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  12. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Odi vidi kaj dva tri trojca lekari. Nemoj odma zdravo za gotovo.

На tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ок

14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    Девојки и мене ми се здосади од зимава и дождов [​IMG]. Одвај чекам да затопли, па да го исклучиме парното греење дома... Се издававме пари на БЕГ... Но, да бидам реална далеку се подобри од поранешната Топлификација... Греењето е пуштено секој ден пред 6 часот, а не го исклучуваат во 21 како што правеа нивните претходници... А, што е скапо, скапо е!!! Ние со централно греење во приватни куќи се „утепавме“ од пари давање... Колку повеќе го пуштаат толку калориметрите повеќе си вртат, па сметката - боли глава!!! Претходните години кога порано се стоплуваше се исклучувавме од централното греење уште на 1-ви март... А, ако ни студеше наутро и навечер си пуштавме греалка или клима...
    Се надевам дека од првиот ден на пролетта ќе стане потопло, па малку да се „опуштиме“ [​IMG]

На anel, Annath и anina им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.437
    Еве ме и мене.
    Со преселбава само стрес, непредвидливи проблемчиња и компликации па и немам ништо посебно да кажам.
    Се одолговлече до бескрај...а најлошото дури од 26 ќе има таму интернет. Не само за фемина де, на мојов за работата му треба.
    Ама ај, неколку дена ќе избуткаме и без него. Понеделник рано иде една испорачка, па од недела би требало таму да сме веќе.

Туку кузнее колку сум била неподнослива за мојов да ми донесе 5 чоколади(facepalm).
    И јас не знам со кој памет, оти нели можам и да им седнам и сварно да ги изедам:rofl:.

На artemidis, Mrs.Bass, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Loso sum se izrazila.
    Nemam namera da odam da i smetam. Ona ke gojde koga ke i se posaka.

На evangelina.ina и danichap им се допаѓа ова.
  17. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Жени, само јас имам нетокму комшии или не? Сега им текна да бушат, да преместуваат мебел. Ај тоа, туку ги влечат работите по паркетот и се се слуша. Ко што ме боли глава малку ми фали да им се качам.

На Cuci81 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Vo toa e ubavinata na kolektivnoto ziveenje:rofl:

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.424
    Абе мајки ќе плачете после кога децата нема да ви бидат дома и нема после кој да чистите.
    Ние дома за тоа чистење само се караме. Ми се смачи веќе. Не дека не чистам, собата сама си ја средувам, мијам садови после секој ручек. Ама пред искачање собата ја праам бомба, и мајка ми кога ќе влезе срце ја фаќа. Јас собата ја чистам темелно еднаш неделно. А со расфрлани алишта можам да преседам 2-3 дена, не ми е страшно. Секак само за спиење се прибирам дома во задње време и за ручек. Али неа и е страшно и на глава ми се качува.
    Јас од друга перспектива ги гледам работите. Не знам може не сум во право.
    Различни навики,ама не можам да ја навикнам на тоа нејзиното.
    Имав другарка што од мала ја тераа да чисти по дома и да готви. Значи да не искачаш на 12 години и да играш жмурка и да се ваљаш у кал за да чистиш. Ќе се испрља, не не. Еве ја на 24 години е мажена веќе 2 години, да знае да пере чисти, пегла, и се остало од 15, ама нема една другарка. Најдомакинка е, зашто од мала ја имаше најчистата соба и најуредна беше, ама само со маж и седи и со никој друг.
    Не знам јас мислам дека многу други работи се побитни него да ти биде собата и домот секогаш под конец. Барем јас во животот мислам дека треба да се има други приоритети него дома да ми биде чисто како во болница.

На Luna91, MacenceEna, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  20. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Мој човек.
    Мислам сека сме врснички, ако не се лажам.
    Само што јас сум мажена и со две дечиња.
    Јас гледам да ми биде поминато со правосмукалка и прашина да нема. За друго не се оптеретувам. Особено не за алишта и расфрлени играчки.
    Некогаш ме фаќаат бубачките и викам по дома секој да си расчисти по себе :D
    Ама гледам да посветам повеќе внимание на децата, него ли на домот.
    Една мини генералка неделно е доволно.

На MacenceEna, anel, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.