Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.182
    Допаѓања:
    43.988
    Хај женски
    Денес нема да зборам на темата чистење . Дома ми е моментално лом и ич не ми е гајле . ќе средам денес утре .
    Јас положив за возачка и нишо не ми е важно . :rock::rock:
    Ќе легнам да одморам после напорен ден беше ,мали станува рано и цел ден ми е уф :whew:

[​IMG] [​IMG]
    Да ве почастам кој што сака повелете !
    Се е на моја сметка :rofl::rofl:

На ozbilnazena, Ariel, Luna91 и 27 други им се допаѓа ова.
  2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Jas ako vi kazham, ne deca, nego kuchinja dve, goleeemi koi gi shetam po shumi a gi chuvam doma, ne chistam, si doaga zhena da chisti ednash nedelno, zhiva sreka shto nemam komshiki domakinki, ke me zapluvaat.
    Neka padne prashina preku nedelata, da ima shto zhenata da ischisti onaka sram ke ja e pari da zeme....neli.

Kako se brukam javno ej, ni komshiki mi falat da me ogovaraat (facepalm)

На Stories, anina, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден девојчиња

Кога ве читам вака со помали деца посакувам да се вратам едно 7-8 год.назад кога не можев да вклучам правосмукалка зашто син ми сакаше да усисува, кога местев кревети морав да му дадам да фати од една страна, да помогне детето:D. Знаеше да си собере играчки, да си фрли ѓубре, знаеше каде се јаде, каде се спие. Сега искрено ми е страв да влезам кај него во соба, да не ме мавне шлог. Јаде во кревет, креветот никогаш не е наместен, има три пара пижами стуткани под перница, во зависност од тоа колку ми е ладно на вечер. Еден куп маици и тренерки префрлени на стол, а кога се вади нешто од плакар се останато е наопаку превртено. Книги, прибор насекаде, а околу компјутер да не даде господ да имаш потреба да се доближиш, ќе се сопнеш од кабли што висат на сите страни. И најстрашно е што е истото секој ден, ќе му средиш и кога си дојде пак се е хаос. Не знам дали е до пубертетот, ама се прашувам што се случи со тоа дете што си ги собираше играчките пред спиење да не му ги згазне некој? :(

На Ariel, anina, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добар ден девојчиња
    Еве ме и мене да Ви посакам убав ден

@MacenceEna честитки за возачката, драга!
    @AngelOfArh чекаме за две цртички и стискаме палци!
    @CrazyOne честитки за новата работа!

Ех, што убаво вака да чеституваме , само убави вести:party: да имаме!

Во врска со чистењето да си кажам нешто..Гледам да потсредам секој ден да не е растурено..сега со дете се нешто има по подот ама тоа е:hug:
    за поминување со правосмукалка - поминувам каде што играме со детето или секој ден или преку 1ден, додека во другите простории по потреба ама 1 неделно обавезно...прашина - исто!...завеси и прозорци бришење - еднаш во 1 или 2 месеца...не робувам по дома и не паќам во трансови да ми е пречисто..
    имам голема помош од мм- ми помага во се:inlove:
    за викенди кога е добро времето гледаме да прошетаме некаде со син ми и маж ми ..на излет, на прошетка во парк :)

кога бев мома при мајка :) средував во мојата соба а кога потпораснав и помагав и околу чистењето на куќата и миењето садови...не готвев ! додека не појдов на факултет...ама затоа па сега пре-готвувам:lol: обожавам да сум во кујна..

На anina, Adina, imelda и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Е да бе половина жиот во чистење ќе го поминам, како да не.
    Ако некој ми дојде да ми ја гледа пајажината и прашината ич нека не ми иде.
    Кај ќерето во соба вратата е постојано затворена, оти може и црви да излезат. Нејзино каде најдам расфрлано, а насекаде е земам на куп и кај неа во соба на под.

На anina, zalosna, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  6. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Чистење:Обожавам да гледам реклами за средства за чистење,па собите и подовите на рекламите сјајат исто и прозорците и тука иди до краток спој кај мене..Значи прозорци бришам секоја недела и пак и пак остануваат траги од бришење;(Чистам за време на викенд правосмукалка,под,пребришување на кујна,пеглање,пуштање машини за перење.Сакам да ми е чисто и под конец и не успевам во намерата.Резултат:Намуртени фаци на моите домашни,јас нервозна и преуморена:(Викендов што измина го поминавме во шетање и сите си бевме :)а јас ја продолжив работната недела со исто темпо и сега реагираат што немаат чисти чорапи или пеглани фармерки,па зготвен ручек,па расфрлано било итн,итн...Во суштина знаат се сами да направат ама подобро е кога ЈАС тоа го правам и под услов тие да не се дома додека јас изигрувам октопод сабота и недела:(бидејки им пречи бучењето на правосмукалката и мојата тензична,викендашка природа:|А јас секогаш со чесен збор ќе чистам повеќе за време на работната недела за да шетаме за викенд и никако да го одржам зборот упатен сама на себе.Но ,посреќна сум бе луѓе кога ќе шетам ^_^а да и да не заборавам не сум баш среќна и кога готвам,но морам значи не сум баш домаќинка ете баш како што ме оговараат големите домаќинки од моето опкружување;)

На pilenka, anina, zalosna и 10 други им се допаѓа ова.
  7. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    ko-je-nadlezan-za-zagorelost.jpg

Ете така, да си знаете:rofl::rofl::rofl:

На evangelina.ina, anina, zalosna и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.961
    Допаѓања:
    203.330
    Ај доста веќе за чистење... поарно беше кога зборевте само за секс :P

@Val-Dim, честитки за годишнината, да ви се множат, и дијамантска свадба да си дочекате!
    @MacenceEna честитки за возачката, па сега една убава кола да си купиш!

Јас се припремам за дома... средив тука околу наоколу, па сега чекам замената да ми дојде... и правец дома да видам детево мое дали е поарно. Се истури од кашлање ноќеска, се надевам нема да го повтори она пред две недели :worried:

На Daleron, anina, Val-Dim и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.424
    Ма знам ја каде лежи зајакот, климакс, ама ајде молчам, ќе помина вајда.
    Одвај чекам да живеам сама, како што сум навикната сама да живеам и да фукнционирам, тешко ми е кога друг сака да ми "команда". Ќе биде и тоа ајде....

Честитки за возачката МаченцеЕна, за недобивањето на Ангел, дај бoже да не добиеш уште 9 месеци;)

На evangelina.ina, Annath, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.615
    Колку што можев да заклучам од постовите за чистењето се гледа дека сите овде сме многу слични затоа и вака си се дружиме.Јас ич ама ич не сакам да чистам ,да готвам можам со денови ама чистењето јок.Чистам само колку што треба а посебно мразам генерално чистење.Имав едни комшии што толку беа педантни сите комлет цело семејство.Девојчињата ако отвореа во нивниот плакар се беше под конец.Се си мислев дека децава мои а посебно постаратакоја растеше со нив се нешто ке прими од нив Амам ништо додека беа помали пак нешто ќе си суредеа а сега како растат се повеќе ми е страв да влезам во соба кај нив.Ама јас упорна во нивната соба само прозотри бришам а се остнатао е нивно па макар требало за тоа да ги одерам гласниве жици.

На evangelina.ina, Mrs.Bass, Val-Dim и 9 други им се допаѓа ова.
  11. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077

Добар ден од мене. Јас три саати се туфкам и дремам пред фрижидер и не знам што да јадам. А не е да нема што да се јаде. И најмногу се мразам тогаш, и по обичај гладна си седам.
    Фала на сите за убавите честитки, само убавини да имате и Вие.
    Туку чепкајќи нешто по фејсот да Ве поздавам со уште една слика

На evangelina.ina, Mrs.Bass, anina и 5 други им се допаѓа ова.
  12. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Δ
    Objasnuvanje? Oti smajli ne sekogash se zemaat isto. Ako chukanje glava vo zid e za da nekomu ne mu doshlo do tug da mu gi sudi pajazinite, oti kaj mene lezhat i kal i shumki po pod. Ne mi e sram. Ubavo mi e. Vo ovaa kuka se zhivee, ne e izlog, a koj ne mu chini, bash ich da ne mi stapnuva preku prag.

На Annath, evangelina.ina и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    :headbang::headbang::worried:

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Ne ti idam de sto se lutis odma pa pa pa:D
    A i voopsto ne e smajliot za ronkite i pajazinite gospode boze ..treba -moram da ti objasnam tebe zosto go pustiv smajliot..daleronce ce me razberi dovolno e i dvete imame tinegerki doma

Последна измена: 20 март 2015
  15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ajde domakinki da mi odgovorite edno sah-mat prasanje.
    Imam jambolija koja nikogas ne sum ja upotrebuvala, sakam da ja stavam na pod.
    Kako e za odrzavanje?
    Mozam li da ja isperam na masina so ogled na toa sto mojata masina sobira 25kg.

16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Bi trebalo da ja sobere, t.e moze ako ja stavis samo jambolijata i toa na nekoj kratok i nezen program. Mozebi masinata ima i opcija za susenje, pa uste podobro bi bilo da ja isusis vednas.

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Jas ednas imam staveno jambolija bordo boja cel parhet mi bese so sitni mali koncina ..kako capni taka letni konce nastrana (prasina eden kup) ja isprav vmasina (edvaj masinata izvrti od tezinata) i dodeka se isusi se zamirisa i ja frliv

18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Zalosna, si imala srekja sto masinata ne si ja frlila.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Eh sreka kako ne pa ti..nee moja masinata od zgradava e site ja koristime..ako se rasipese nova ce ni doneseja od firmata:D

20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    A do kolku kg e taa zaednickata? Cisto onaka za info?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.